Prijaučiantys fotografijai renkasi čia
Prašom skaityti ir prisidėti:
Mūsų blog'as
ANKSTESNĖS TEMOS APIE FOTOGRAFIJĄ
1 dalis
2 dalis
3 dalis
4 dalis
5 dalis
6 dalis
7 dalis
8 dalis
9 dalis
10 dalis
11 dalis
12 dalis
13 dalis
14 dalis
15 dalis
16 dalis
17 dalis
18 dalis
19 dalis
20 dalis
21 dalis
22 dalis
23 dalis
24 dalis
25 dalis
26 dalis
27dalis
28dalis
29 tema
30 tema
Mūsų moksliukai:
Abo - Canon PowerShot S3 IS
ajas - Nikon D200 +Nikkor 18-200 f/3.5-5.6
astaxa - fuji finepix s5600
Atra - SONY DSC H2
Aveda - Canon20D
bite maja - Nikon D50
Bilekas - Canon ?
cara - Canon 350D
californiagirl - Canon XTi(400D)+ canon 50mm f1.4 ir sigma DC 17-70mm f2.8-4.5 macro
Ceburaska - Canon EOS 400D
Dejavu - pentax k10 d + D-FA 18-55mmm ir P-FA 50mm F1.4
Degutė - Canon 300D
Desiree -
Drumbacele - Nikon D80
Edvinas0613
Elina - Canon EOS 400D
fotolama - tuo paciu,kaip ir Agneza
inc
gus - Canon30D + Canon 85mm (jei neklystu...) + Canon 16-35mm/f2.8L
kristina-buziene Nikon D80
latoya - Canon 400d
Labradoriuke - Nikon D80
*Nendria* - Nikon D50
Opa - Canon EOS 400
peppi
Pupeliukas - Nikon D80 + kit'inis 18-70mm , bei 70-300mm
Puriena6
Sapokliaka - Konica minolta dimage Z1
Sansara - Nikon D50
Sayonara
Sea_ - Canon 30 D
sillwio - Nikon D50+50mm 1.8 obj +AF-S VR Zoom-Nikkor 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED, taip pat Sigma 18-50mm F3.5-5.6 DC,Nikon F65 ir Tamron SP AF90mm F/2.8 Di Macro
*Užuolaida* - Nikon D80
Victor*photo* - Canon 400D
Westa - Nikon D40
wicked - Canon XTi +canon 17-85mm
Will - Canon EOS 350D
wyshnia - Canon 40D
zuvialia -Canon 400D+ kitinis+50mm f1.8,+70-300APO DG Fujifilm FinePix F30
ZverisKLP - Nikon D80 [ir dar daug visokiu kitokiu]
Senokai matyti:
Baubazz - Nikon D70 + nikkor 28-100 f3.5-5.6, sigma 17-70 f/2.8-4.5 macro
raige - Canon EOS 350D
roolys - SONY DSC-H5, NIKON F75 + nikkor AF 50mm f/1.8D
rsaulyte - Canon EOS 350D + kitinis 18-55mm/f3.5-5.6,Sigma 105mm f/2.8 EX DG Macro
Smiltis - NikonD80 + obj. 18-135 mm.
Stebukle - Canon 30D+canon 50mm 1,8 ir tamron AF 18-250 3,5-6,3(IF)MACRO; SONY DSC-828
Starburst - SONY a100
Tosk - Canon EOS 400D
valanda - Nikon D70 + Sigma 18-125 mm
Vilika - Nikon Colpix P3
VilmaM - Nikon D40
Kažkur dingę, pabėgę iš pamokų... Prašome sugrįžti
Agneza - Pentax K10D
andriuska - canon 30d, canon 50e, kiev60
astisius
atikutė - Canon Power Shot A460
Cameja - Nikon E2200
Christin - Nikon coolpix7900
Daivulyte - Canon Power shot A530
Elnes
Enija
Gitutyte76 - Konica Minolta DiMAGE G600
InRed
Karbyne - Canon PowerShot A95
konkin - Nikon D40
lapiutaite - Nikon D40
lialka
mallena - Olympus C770UZ
Rimulka - Sony Dslr-A100
Mergina - Panasonic DMC-FZ30
She - Nikon D70s
toro - Canon EOS 400D
~migla~ - FujiFilm F30
feliksonas
Off topic
Visi naujokai ir pažengę fotografijoje laukiami išskėstomis rankomis.
Siūlome peržvelgti senas temas, aktyviai dalyvauti pokalbiuose, rodyti savo darbelius, komentuoti kitų nuotraukas ir panašiais būdais užsitarnauti pasitikėjimą
Apie kritiką (skirta naujokams) perskaityti privaloma
mes išsakom tik savo nuomonę. jei nuotrauka įdomi, verta nors menkiausio dėmesio, bet trūksta menko pakadravimo (va kaip su tavo šuniuku), visi ir pasako: nukirpčiau tą pusę arba pvz. pašviesinčiau, padidinčiau konstrastą, pastumdyčiau levelius (techninė pusė, kurią mes čia biški ir bandom įvaldyt). o jei nuotrauka kaip su rudeniniais medžiais, yra tiesiog nuotrauka su rudeniniais medžiais. ten pataisymas techninis nepadės. nei apkarpius, nei pakontrastinus - siužetas nuobodus nesikeis. techniškai tai gal ir ok, bet ar norėtum tu pats tokią foto pasikabint savo kambaryje? ar nepagailėtum pinigų išsididint, rėmeliui ir t.t.? abejoju, nes tu pats suvoki, kad rudeninius medžius galima parodyt įdomiau mirksiukas.gif garantuoju, kad tokių medžių yra pas kiekvieną turintį elementarią muilinę ir neimokantį fotografuoti
o kaip padaryti kad būtų įdomu - tai jau asmininės išmonės, pajutimo dalykas... niekas nepasakys, pasilenk, palįsk po medžiu, apsisuk apie savo ašį, o dabar spausk... taip ir atsiranda geri kūriniai, kai sugalvoji, kaip tuos medžius parodyt kitaip, įdomiai, kad visi pasakytų "tu matai kaip galima, nepagalvojau" galima nurodyt, ką daryt techniškai kitaip, bet ką daryt siužetiškai kitaip - turi pajusti pats.
Namų darbai:
1) į namų darbų albumą dedami TIK per tas dvi savaites atlikti darbai
2) jiems atlikti duodamas 2 sav. laikotarpis.
3) darbai talpinami iki antradienio 20 val.
4) balsavimas iki trečiadienio 20 val. (Lietuvos laiku
5) balsuojam už namų darbų foto 5 balų sistema: geriausia foto 5 balai (rašoma komentare po foto), antra pagal gerumą - 4 balai ir t.t.
6) naują temą skelbia daugiausiai balų surinkusios foto autorius
7) balsuoti gali ir nariai nedalyvavę namų darbų temoje su savo foto
Namų darbų albumas guli užrakintas sudėtingu slaptažodžiu, kuris naujokams pirmą dieną po prisijungimo nedalinamas į kairę ir į dešinę. Susipažinkime, susidraugaukime ir nei vienam nebus atsakyta
Mokomės toliau
QUOTE(vauga @ 2007 12 07, 21:34)
hm. atrodo, aiskiai parasiau, jog einu mokytis, o ne kiutinu i kampa, skambiai pasiskelbusi, jog "labai labai noriu". Jei cia reikia atsiskaitineti, tai pranesu, jog atsispausdinau siandien virs 70 psl. rusu kalba apie savaji naujai isigyta nikon d40, taigi norejau pasakyt, jog butent ta medziaga ir einu studijuot.
kazkaip... nezinau, bet nelabai skanu pasidare cia but... arba cia man pms
kazkaip... nezinau, bet nelabai skanu pasidare cia but... arba cia man pms
Nenorėjau nieko įžeisti, tik papasakojau 2 kelius. Tu pasirinkai 3. Mes čia susirinkom mokytis, o ne darbais pasigirt ir vienas kitam pasirodyt. Nori mokytis - welcome.
QUOTE(westa @ 2007 12 07, 21:35)
kad ir kaip stengčiaus žiūrėt į tą jaunuolį kairėje, neina nulaikyt ant jo žvilgsnio.. o turbūt reikėtų, kad taip būtų
naujos temos reik...
naujos temos reik...
QUOTE(Elina @ 2007 12 07, 21:37)
Nesinervuok, Elina. Pasidėk kokį nejudantį daiktą ir pamėgink fotografuodama išgauti tokį rezultatą, kurio nereikėtų tamsint/šviesint. Paprasčiau, negu atrodo.
Nežinau. Sakai per daug?
Greitai tu čia, bite, nespėjau mirktelt, o nauja tema jau yra
QUOTE(sillwio @ 2007 12 07, 22:49)
Juk žinai, kad man tikrai ne per daug . Man patinka ryškios nuotraukos ir sharpas tikrai tokios negadina. Aš tik paklausiau. Mano akiai ši nuotrauka labai patraukkli. Labai pavydžiu sugebėjimo taip gražiai išgaut j/b, pats rakursas labai labai įdomus ir , apskritai, veža mane ta nuotrauka visu kuo
QUOTE(Elina @ 2007 12 07, 21:42)
Ramiakas . Būk čia ir mokykis. Aš neseniai net nesupratau ką jie kalba apie kažkokį triukšmą nuotraukose , neįsivaizdavau, maniau, gal kokiu nors būdu girdi . O dar visokie bliurai, sharpao, tulpės, štatyvai . Manai, man lengva čia pas juos buvo? O būtum mačiusi mano pirmasias foto su kiuašiniais ir ryškia blykste. O kaip pykau, kad aniems nepatinka. Rėkiau, kad jie nieko neišmano apie tikrą meną
į pirmą puslapį, kaip himną naujokams
Bite maja, 30 jubiliejinę temą prašom įtraukt
kur jau nebūsi greita kol rašiau atsakymą, temą spėjo užrakint
dabar reikia prisimint, ką ten rašiau. na, tai va... kokybei priekaištų nėr. su šarpu ir normaliai. bet va kompozičiškai turi dar vietos iš šonų? man žvilgsnis blaškosi tarp jų. gal reikėjo fokusuot į tuos du besilinksminančius? jie kaip ir įdomesni.
suverčiam viską pms. toliau skaitai, mokais ir rodai nuotraukas, ok? o jei nori tik pagyrų, tai tam yra tema - fotografuojame viską, kas gražu. niekas čia nėra prieš tave nusistatęs. Westa gali papasakot. Westa, nėra gi jau taip blogai pas mus?
QUOTE(sillwio @ 2007 12 07, 21:28)
Norėčiau išgirsti jūsų nuomones
dabar reikia prisimint, ką ten rašiau. na, tai va... kokybei priekaištų nėr. su šarpu ir normaliai. bet va kompozičiškai turi dar vietos iš šonų? man žvilgsnis blaškosi tarp jų. gal reikėjo fokusuot į tuos du besilinksminančius? jie kaip ir įdomesni.
QUOTE(vauga @ 2007 12 07, 21:34)
suverčiam viską pms. toliau skaitai, mokais ir rodai nuotraukas, ok? o jei nori tik pagyrų, tai tam yra tema - fotografuojame viską, kas gražu. niekas čia nėra prieš tave nusistatęs. Westa gali papasakot. Westa, nėra gi jau taip blogai pas mus?
QUOTE(sillwio @ 2007 12 07, 21:49)
QUOTE(bite maja @ 2007 12 07, 22:04)
man žvilgsnis blaškosi tarp jų. gal reikėjo fokusuot į tuos du besilinksminančius? jie kaip ir įdomesni.
na va, aš tą ir turėjau omeny , Sillwio
bite maja nu ne taip ir blogai
QUOTE(bite maja @ 2007 12 07, 22:04)
suverčiam viską pms. toliau skaitai, mokais ir rodai nuotraukas
ok
Sveiki
Megstu fotografija ir megstu fotografuoti pati. Taciau problema, dar neturiu fotoaparato Taciau prisitaupiau ir po svenciu ruosiuos pirkti, ir pleskinti i kaire i desine, mokytis ir tobuleti Ar priimsite draugen?
Megstu fotografija ir megstu fotografuoti pati. Taciau problema, dar neturiu fotoaparato Taciau prisitaupiau ir po svenciu ruosiuos pirkti, ir pleskinti i kaire i desine, mokytis ir tobuleti Ar priimsite draugen?
Visus norincius priimsim cia ne kokia sekta gi, o laisvas ir nepriklausomas forumas, merginos
Fotografuokit, skaitykit, vel fotografuokit, ir rodykit mums, patarsim kas kiek suprantam
O pms cia daug kam uzeina
p.s. Tiesa, persiskaityti reiketu skyrelio siokias tokias taisykles, ir dar... labai daug informacijos yra sukaupta musu bloge http://fotografuojam.blogspot.com/
SEKMES
Fotografuokit, skaitykit, vel fotografuokit, ir rodykit mums, patarsim kas kiek suprantam
O pms cia daug kam uzeina
p.s. Tiesa, persiskaityti reiketu skyrelio siokias tokias taisykles, ir dar... labai daug informacijos yra sukaupta musu bloge http://fotografuojam.blogspot.com/
SEKMES
westa, kiek prasai uz savo Nikona? Pirkt nenori, irgi mastau, gal savo pardavinet - nu labai nervuoja tas objektyvu pasirinkimo apribojimas is kitos puses, kaip sakiau bandziau 50mm 1,4 ant savo fotiko, su manual teko fokusuoti - nu nera taip tragiska, su laiku gal imanoma priprasti.
dar klausimas del WB. Prisimenu lyg fotolamos patarima nesiotis su savim kavos filtrus, kad butu galima visa laika is naujo uzmaut ant objektyvo ir pakartot ta "maldele". Tik vakar nakti vis masciau - juk WB nustatymui reikia baltos spalvos lapo, bet nufotkinti ji reikia prie tos sviesos, kurioje zadi fotografuoti - na kad fotikas turetu atskaitos taska ir padarytu korekcijas. Tai kam mauti ant objektyvo - ar tokiu atveju ta balta gaunasi apsviesta ta sviesa, kuri yra patalpoje? Nes jeigu paprasciausiai reikia baltos spalvos, tai juk galetum nufotkint viena karta ir turet, tai ne - juk reikia, akd tai butu balta, kuri toje sviesoje skaitytusi kaip balta?
ir dar vakar fotkinau zuvis akvariume - kaip imanoma padaryt normaliu foto? Didelis islaikymas - zuvys isplaukusios, mazas - tamsu, su blykste - atsispindi ant stiklo arba ant zuvies. be to, kai paciam akvariume tas sviesos saltinis yra tai kzk dar sunkiau
dar klausimas del WB. Prisimenu lyg fotolamos patarima nesiotis su savim kavos filtrus, kad butu galima visa laika is naujo uzmaut ant objektyvo ir pakartot ta "maldele". Tik vakar nakti vis masciau - juk WB nustatymui reikia baltos spalvos lapo, bet nufotkinti ji reikia prie tos sviesos, kurioje zadi fotografuoti - na kad fotikas turetu atskaitos taska ir padarytu korekcijas. Tai kam mauti ant objektyvo - ar tokiu atveju ta balta gaunasi apsviesta ta sviesa, kuri yra patalpoje? Nes jeigu paprasciausiai reikia baltos spalvos, tai juk galetum nufotkint viena karta ir turet, tai ne - juk reikia, akd tai butu balta, kuri toje sviesoje skaitytusi kaip balta?
ir dar vakar fotkinau zuvis akvariume - kaip imanoma padaryt normaliu foto? Didelis islaikymas - zuvys isplaukusios, mazas - tamsu, su blykste - atsispindi ant stiklo arba ant zuvies. be to, kai paciam akvariume tas sviesos saltinis yra tai kzk dar sunkiau
QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 07, 23:43)
Aha, man irgi vėžlių akvariume nepavyksta nufotkinti
Sillwio, kaip tau ačiū už patarimus . Nusireguliavau blykstę, tai net ant ISO100 gavosi va tokia normaloka jau spalva, šviesinti nereikėjo. Tik, čia dėl pavyzdžio įkėliau, kažkaip nenusistatau ryškumo ( klausykit, o gal akinius reik užsidėt ? Kaip jūs fotkinat, akiniukai? Aš TV su akiniais žiūriu. Į tolį prastai matau. Gal todėl nugrybauju su ryškumu? ). Nu ir su WB reikia išsiaiškinti , užkniso tas morkavumas. Į rėmus nežiūrėkit, noriu rudų, bet nesigauna
Oi, tiesa, vis pamirštu . Taigi Vilbroj pamatę, jog fotkinu ant TV režimo, MF nusistačiusi, anie žvengia . Sako-" senove dvelkia". Sako, tai kam tadum toks fotikas, kad pačiam statinėtis? Juk nusistatyk AV, AF ir pirmyn . Nu tai ką, bandau aš su tais auto režimais, man viskas peršviesta, nieko gero nesigauna. Nors nesigauna ir su TV, ir su M , bet man tas rankinis režimas kažkaip labiau patinka. Čia per jus , dar pradinukei į galvą prikimšot tų rankinių nustatymų, dabar jau pripratau.
Vat ant auto kas patiko, kad pats fokusą pasigauna
QUOTE(Gaziulka @ 2007 12 07, 22:43)
westa, kiek prasai uz savo Nikona? Pirkt nenori, irgi mastau, gal savo pardavinet - nu labai nervuoja tas objektyvu pasirinkimo apribojimas is kitos puses, kaip sakiau bandziau 50mm 1,4 ant savo fotiko, su manual teko fokusuoti - nu nera taip tragiska, su laiku gal imanoma priprasti.
Gaziulka, bandau 400 mažiau prašyt.. pirkau prieš nepilnus du mėn.. atsiras - parduosiu, neatsiras, toliau fotkysiu
klaipėdiečiai, kur be Vilbros dar galima optikos pažiūrėt??? nu Vilbra ž brangininkai, ir nuolaidų jokių netaiko.. blyn ateini, moki didelę sumą a jie šyš..nesidera
Sillwio, ką manai apie SIGMA 70-200mm f/2.8 EX DG MACRO HSM ?