Įkraunama...
Įkraunama...

Šri Lanka

QUOTE(Eslieu @ 2010 12 05, 03:03)
Taip, aš kaip tik pirkau tuo maršrutu iš Vilniaus. Kainavo 1300 su trupučiuku vienam, sausio pabaigai. Dabar manau jau brangiau airbaltic dalyje. Klausimas išmanantiems ir GIEGAI, jei ji dar skaito. Peržiūrėjau tavo visas foto, labai įdomios. Norint pamatyt laukines džiungles, ką geriausia imti (ar safarį iš Ellos, ar tą pinavelą, ar dar koks variantas?). Laikas labai ribotas:kokios 7 dienos kelionei po šalį, 2 prie vandenyno,2 lėktuvui, 2 Stambului.Norisi pamatyti Anuradhapura,Sigirya, Dambulla, galbūt Ella, būtinai Adam pick. , džiungles kur nors, ir galiausiai poilsis Mataroje. Atskrendam naktį, 2 val., kur pirmiausia važiuot, kad viską pamatyt. Jokių agentūrų nesisamdysim, tai mums ne pagal kišenę, keliausim traukiniais ir autobusais.Ar tai bus pigiau?Gal ko atsisakyt,ar ką nors pridėt?Mūsų biudžetas-2000Lt žmogui. 1300 jau išleidom bilietams, liko 700 Lt. Ar užteks viskam? Derėtis mokam, bet yra ribos ir tam. Pavyzdžiui, skaičiau kad bilietai į objektus užsieniečiams keliasdešimt kartų brangesni negu vietiniams.

Pinavela - tai dramblių rezervatas, džiunglėmis net nekvepia. Nuvara Elia - miestelis kalnuose apsuptas arbatos plantacijų. Be savo autobusiuko ir gido, jūs savo suplanuooto maršruto paprasčiausia fiziškai nesugebėsite įveikti, net važiuojant savo mikroautobusu su gidu, vidutinis greitis išeina apie 20 - 30 km/h. Traukinių bilietus į Nuwara Elia sezono metu reikia užsisakinėti iš anksto - prieš išvykstant dažnai nebūna. Šri Lanka - ne Tailandas, ten autobusų judėjimas nėra taip gerai sutvarkytas, kad galėtumėte keliauti greitai, autobusai blogi, seni ir važinėja ne pagal grafiką. Geriau oro uoste pasirinkite kelionių agentūrą arba pamėginkite susitarti su individualiu vairuotoju už jūsų turimus pinigus. Viešbučių kainos 25 - 80 dolerių, bet yra svečių namai, kuriuose galima pernakvoti už 10. Ten nebus karšto vandens. Ir dar - jei esate baltieji, jums visur nurodys keliolika ar keliasdešimt kartų didesnes kainas nei vietiniams, net jei jos net bus užrašytos - sakys, kad parašyta kaina neteisinga ir labai pigu tikrai nebus (Azijos kainomis). Derėkitės, jei turite kantrybės - veikia. Peak Adams - atrakcija turistams, nieko įdomaus, išskyrus legendas ten nėra, tas pat ir Sigyrija - tie laipiojimai sugalvoti turistams užimti, tai užima daug laiko, o jums 7 dienų tikrai nebus per daug. Legendas galite pasiskaityti on-line. Šalis nuostabi, gamta - pasakiška, bet kokiu atveju įspūdžių tikrai netruks.
Atsakyti
Na, negi atvažiavus į viešbutį man sakys ne tą kainą kuri yra, turiu galvoje, viešbučio darbuotojas? Dabar užsisakėme nakvynę (kambarį su patogumais)Mataroje, nepatikėsi, po 3 eur, Negombe dar svarstome, buvo po 8 Eur. Nesinori iš anksto visur užsisakinėti, nes nežinai kada būsi. O autobusai važinėja daugmaž laiku, tik lėtai. Taip rašo L.P. Galų gale yra privačios mašinėlės.Niekas gi nemoka tiek kiek šauna į galvą vairuotojui, deramasi. Jeigu benzinas ten pigus (o turi būti pigus,jei autobusų kainos juokingos), vadinasi,nusiderėsi,kaip visose Rytų šalyse) ir gal važinėti privatke bus sąlyginai pigiausia. Tai tas pats kas su gido parūpinta mašina.Kad adam pick atrakcija, tai tikriausiai. Bet jei kas buvo Mozės kalne Egipte, tai žino, kad jis ne tas tikrasis, bet tai kas, buvo nepaprastai įspūdinga.Tikiuosi, ne taip beprotiškai sunku. Man tik įdomu, ar Nuvara Elija kuo nors ypatinga? Iš nuotraukų tai man net Slovakijos kalnai daug gražesni. Čia aš labiausiai noriu pamatyti laukines džiungles, ko dar nemačiau . Tai nežinau, ar geriau kokį botanikos sodą ar draustinį pasirinkti, tada kurį?Gal safarį, nežinau, kas tai, bet dulkių nenoriu. O drambliukus lankyti man atrodo čia tas pats dalykas kaip privalomas kvepalų fabrikėlis ar porceliano dirbtuvėlė, geriau gyvūnai natūralioje gamtoje.Ir dar labai smalsu, ar įkyrumas ten didesnis negu Rytuose ar Afrikoje? Galvoju, kad jeigu ten sala-kurortas, tai aišku taip ir bus, bet ar viršija kokio Egipto ar Maroko lygį?
Atsakyti
QUOTE(Eslieu @ 2010 12 06, 14:19)
Na, negi atvažiavus į viešbutį man sakys ne tą kainą kuri yra, turiu galvoje, viešbučio darbuotojas? Dabar užsisakėme nakvynę (kambarį su patogumais)Mataroje, nepatikėsi, po 3 eur, Negombe dar svarstome, buvo po 8 Eur. Nesinori iš anksto visur užsisakinėti, nes nežinai kada būsi. O autobusai važinėja daugmaž laiku, tik lėtai. Taip rašo L.P. Galų gale yra privačios mašinėlės.Niekas gi nemoka tiek kiek šauna į galvą vairuotojui, deramasi. Jeigu benzinas ten pigus (o turi būti pigus,jei autobusų kainos juokingos), vadinasi,nusiderėsi,kaip visose Rytų šalyse) ir gal važinėti privatke bus sąlyginai pigiausia. Tai tas pats kas su gido parūpinta mašina.Kad adam pick atrakcija, tai tikriausiai. Bet jei kas buvo Mozės kalne Egipte, tai žino, kad jis ne tas tikrasis, bet tai kas, buvo nepaprastai įspūdinga.Tikiuosi, ne taip beprotiškai sunku. Man tik įdomu, ar Nuvara Elija kuo nors ypatinga? Iš nuotraukų tai man net Slovakijos kalnai daug gražesni. Čia aš labiausiai noriu pamatyti laukines džiungles, ko dar nemačiau . Tai nežinau, ar geriau  kokį botanikos sodą ar draustinį pasirinkti, tada kurį?Gal safarį, nežinau, kas tai, bet dulkių nenoriu. O drambliukus lankyti man atrodo čia tas pats dalykas kaip privalomas kvepalų fabrikėlis  ar porceliano dirbtuvėlė, geriau gyvūnai natūralioje gamtoje.Ir dar labai smalsu, ar įkyrumas ten didesnis negu Rytuose ar Afrikoje? Galvoju, kad jeigu ten sala-kurortas, tai aišku taip ir bus, bet ar viršija kokio Egipto ar Maroko lygį?

Jūs nelabai teisingai įsivaizduojate tą šalį - aš jos net nepavadinčiau sala - kurortu. Dydis - kaip LT, o gyventojų 21 mln. Žmonės gyvena skurdžiai, turistams viskas daroma atskirai - viešbučiuose kainos bus nurodytos kaip turistams, o viešbučiai vietiniams atrodo labai prastai smirdanti apleista landynė į kurią net įeiti baisu. Vietinėse valgyklose kainos t.p. labai nedidelės, bet jeigu jūs iškęsite tą kvapą ir naudojamų prieskonių kiekį. Nežinau, ką jums ten išnuomojo po 3 eurus, bet Šri lanka tikrai nėra ta šalis, kurioje galima būtų ką nors pirkti nepasižiūrėjus. Ten ne rytų šalis - ten Azija, jos visiškai negalima lyginti nei su Egiptu, nei su Maroku, ten gyvena budistai ir santykiai tarp žmonių visiškai kitokie negu musulmoniškose valstybėse. Kas yra laukinės džiunglės? Ten - ne Amazonės džiunglės, Šri Lanka yra Sala Indijos vandenyne ir nuolatos prapučiama vėjo, todėl labai didelės drėgmės ten nesitikėkite. Tai, ką jūs įsivaizduojate kaip džiungles, bus tropinis miškas, tik labai sausas ir augmenija bus savita. Augmeniją geriausia pasižiūrėti botanikos sode - Paradenyjoje - Karališkas sodas, begalės nuostabiausių ir egzotiškiausių augalų, viskas vienoje vietoje. Mišką galima pamatyti nuvažiavus į nac. parką, pvz. Udawalawa, bet nesitikėkite, kad ten knibžda laukiniai žvėrys - pamatysite beždžionių, stirnų, ožkų, jei labai pasiseks, gal kokį briedį, bet vietiniai nuolatos žadės, kad iš už medžio tuojaus išlįs tigras. Visi apie tai girdėjo, bet to tigro taip niekas ir nematė. Ne Afrika. Jeigu plaukiosite upe, Bentota, be kita ko, jums būtinai prižadės parodyti krokodilą, bet ar pamatysite, tai labai didelis klausimas, greičiausia, jums jį parodys valtimi priplaukęs berniukas už arbatpinigius, po to gal net duos palaikyti ir nusifotografuoti už vieną kitą dolerį.
Nuvara Elia kaip mestelis - nieko ypatinga, tačiau aplinkui esantys kalnai su arbatos ir prieskonių plantacijomis, tikrai nuostabūs, ten galima aplankyti senovišką arbatos fabriką, pamatyti visą Ceilono arbatos gamybos procesą, daug sužinoti apie arbatą, jos nebrangiai nusipirkti ir net paragauti. Kurortinės infrastruktūros ten dar nėra, viskas organizuojama gana spontaniškai, taip, kad nuo Egipto, Maroko ar Turkijos ten skirsis ir net labai...
Atsakyti
[quote=Robinzonas,2010 12 06, 15:13]
Už nuomonę apie Paradeniją ačiū, man to ir reikėjo. Bet jūs neatsakėte į klausimą
apie įkyrumą. Ar negalima lyginti?
Atsakyti
[quote=Eslieu,2010 12 06, 16:32]
[quote=Robinzonas,2010 12 06, 15:13]
Už nuomonę apie Paradeniją ačiū, man to ir reikėjo. Bet jūs neatsakėte į klausimą
apie įkyrumą. Ar negalima lyginti?
[/quote]
Turbūt, panašiai. Gal ir ne tokie įkyrūs, bet pakanka - tik paklausk ko nors, ir tiesia delną. Neturtingose šalyse visur taip - europiečiai jiems kaip maišai su pinigais...
Atsakyti
QUOTE(Eslieu @ 2010 12 05, 03:03)
Taip, aš kaip tik pirkau tuo maršrutu iš Vilniaus. Kainavo 1300 su trupučiuku vienam, sausio pabaigai. Dabar manau jau brangiau airbaltic dalyje. Klausimas išmanantiems ir GIEGAI, jei ji dar skaito. Peržiūrėjau tavo visas foto, labai įdomios. Norint pamatyt laukines džiungles, ką geriausia imti (ar safarį iš Ellos, ar tą pinavelą, ar dar koks variantas?). Laikas labai ribotas:kokios 7 dienos kelionei po šalį, 2 prie vandenyno,2 lėktuvui, 2 Stambului.Norisi pamatyti Anuradhapura,Sigirya, Dambulla, galbūt Ella, būtinai Adam pick. , džiungles kur nors, ir galiausiai poilsis Mataroje. Atskrendam naktį, 2 val., kur pirmiausia važiuot, kad viską pamatyt. Jokių agentūrų nesisamdysim, tai mums ne pagal kišenę, keliausim traukiniais ir autobusais.Ar tai bus pigiau?Gal ko atsisakyt,ar ką nors pridėt?Mūsų biudžetas-2000Lt žmogui. 1300 jau išleidom bilietams, liko 700 Lt. Ar užteks viskam? Derėtis mokam, bet yra ribos ir tam. Pavyzdžiui, skaičiau kad bilietai į objektus užsieniečiams keliasdešimt kartų brangesni negu vietiniams.

Didelis klaustukas ar bus pigiau ir greiciau bigsmile.gif
Pigaiu gal ir taip g.gif
Greiciau - tikrai ne schmoll.gif
Ceilono sala dydzio kaip Lietuva, bet gyvena virs 20 mln pilieciu, didesne salos dalis dziungles ir kalnai, taigi gyventoju tankis ... doh.gif
Jau vaziuojant su vietiniais atrodo, kad visi keliai tai gatves kur pilna zmoniu, vaiku, gyvuliu, karviu, tuktuku ... ir viso kito kas tik gali po kojom painiotis, vidutinis kreiserinis greitis 30-50 Km/val
Jei dar gaisi laika atobusu ir taukiniu lauikimui, paskui ieskosi kaip nusigauti iki vienos ar kitos vietos - kaina galutiniam rtezultate gali buti ir aukstesne nei su gidu, o laiko sugaisi tikrai kelis kartus daugiau blink.gif
Mes turejom vitini gida Baba, kuirs visus klausimus - transporto, viesbuciu, nakvyniu, maisto ir viso kito sprende greitai, gerai ir uz priimtina kaina thumbup.gif
Po musu ne vieni pazistami ir siaip zmones is Lietuvos naudojosi - visi liko patenkinti.
Jei ka, jo tel +94777940142 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2011 01 03, 22:46)
Didelis klaustukas ar bus pigiau ir greiciau  bigsmile.gif
Pigaiu gal ir taip  g.gif
Greiciau - tikrai ne  schmoll.gif
Ceilono sala dydzio kaip Lietuva, bet gyvena virs 20 mln pilieciu, didesne salos dalis dziungles ir kalnai, taigi gyventoju tankis ...  doh.gif
Jau vaziuojant su vietiniais atrodo, kad visi keliai tai gatves kur pilna zmoniu, vaiku, gyvuliu, karviu, tuktuku ... ir viso kito kas tik gali po kojom painiotis, vidutinis kreiserinis greitis 30-50 Km/val
Jei dar gaisi laika atobusu ir taukiniu lauikimui, paskui ieskosi kaip nusigauti iki vienos ar kitos vietos - kaina galutiniam rtezultate gali buti ir aukstesne nei su gidu, o laiko sugaisi tikrai kelis kartus daugiau  blink.gif
Mes turejom vitini gida Baba, kuirs visus klausimus - transporto, viesbuciu, nakvyniu, maisto ir viso kito sprende greitai, gerai ir uz priimtina kaina  thumbup.gif
Po musu ne vieni pazistami ir siaip zmones is Lietuvos naudojosi - visi liko patenkinti.
Jei ka, jo tel +94777940142 4u.gif

Kokiomis kalbomis tas Baba kalba ir ar Jusu pazystami jam skambino dar budami Lietuvoje (suderinti marsruta) ? Kokiu,keliu vietu auto jis Jus vezino po sali?
Atsakyti
Sveiki, kaip del skiepu, ar reikia vaikam daryti? Ar vaziuojant buvo padarytas koks draudimas?
Atsakyti
Sveiki,

Turiu toki MB labai aktualu klausima: smile.gif
Kiek kartu maitina lektuve Sri Lankos oro linijos?
I prieki skrisim is Franfurto, atgal i Paryziu. 4u.gif
Atsakyti
Jei gerai pamenu-tai man atrodo, kad 2 kartus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(muskietininke @ 2011 01 11, 14:29)
Sveiki,

Turiu toki MB labai aktualu klausima: smile.gif
Kiek kartu maitina lektuve Sri Lankos oro linijos?
I prieki skrisim is Franfurto, atgal i Paryziu.  4u.gif

Du maitinimai, tačiau visą laiką yra sulčių, vandens ir sumuštinių - pasiimti reikia pačiam - kiek nori ir kada nori. Jie yra lėktuvo gale, per vidurį, kur stiuardesių servantai ir priekyje.
Atsakyti
QUOTE(muskietininke @ 2011 01 12, 10:22)
Aciu uz atsakyma.
Skrendam vasario vidury Sri Lanka+Maldyvai  smile.gif
Laukiu nesulaukiu  rolleyes.gif  4u.gif

Ar patys pirkotes atskirus segmentus,ar visa paketa is agenturos?
Atsakyti