Dalinkimės receptais toliau
2 dalis
1 dalis
Apkepta jūros lydeka su sūrio padažu ir pomidorais
Sudėtis:
Jūros lydekų filė 100 g
citrinpipirių 0,5 g
vegetos 2 g
nat. spaustų citrinų sulčių 4 g
miltų 15 g
kiaušinių 1 vnt.
aliejaus 20 g
fermentinio sūrio 20 g
majonezo Hamker 40 g
pomidorų 70 g
Atšildytą jūros lydekų filė apibarstykite vegeta, citrinpipiriais, apšlakstykite citrinų sultimis ir marinuokite apie 6-12 val. Marinuotą žuvį pavoliokite miltuose, kiaušinio pakinyje ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Ant apkeptos jūros lydekos dėkite tarkuoto fermentinio sūrio, sumaišyto su majonezu, ir kepkite orkaitėje +180 °C temperatūroje apie 3-5 min., po to ant apkeptos žuvies dėkite 3 mm storio pomidorų pusžiedžių ir dar kepkite orkaitėje +180 °C temperatūroje apie 3 min.
Menkė su sūrio padažu
[attachmentid=116037]
Keturiems asmenims:
Sūrio padažui:
*aliejaus kepimui
*pusės svogūno
*1 citrinos žievelės juostelės (išpjauk bulvių skutikliu)
*50ml pusiau sauso vyno
*200ml grietinėlės
*50g tarkuoto Gruyere sūrio
*druskos, pipirų
Menkei:
*800g menkės filė, be odos ir kaulų, supjaustytos 150-200g porcijomis
*miltų, sumaišytų su druska bei pipirais
*aliejaus kepimui
1. Ant nedidelės ugnies pakepink svogūnus apie 5 minutes, arba kol suminkštės.
2. Supilk vyną į svogūnus, įmesk citrinos žievelę ir pavirink kol vynas beveik išgaruos, supilk grietinėlę ir pavirink kiek ilgiau, kol grietinėlė sutirštės.
3. Perkošk padažą per smulkų sietelį. Jei nori, svogūnus pagardink prieskoniais ir patiek su žuvimi.
4. Suberk tarkuotą sūrį į padažą ir gerai išmaišyk, kad susidarytų vientisa masė. Pagardink prieskoniais.
5. Įkaitink orkaitę iki 180° C.
6. Supjaustyk menkę porcijomis, apvoliok miltuose ir nupurtyk jų perteklių.
7. Kepk žuvį keptuvėje ant vidutinės - aukštos ugnies, kol abu šonai bus gelsvai rusvi.
8. Įdėk žuvį į orkaitę su visa keptuve ir kepk dar 4 minutes. Ištrauk ir leisk žuviai pastovėti 5 minutes prieš patiekiant į stalą (kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo filė storumo).
ŽUVIS GRIETINĖS PADAŽE
4-5 menkės arba lydekos gabalėliai,
2-3 šaukšteliai sviesto,
2 smulkiai supjaustyti svogūnai,
šaukštelis raudonųjų pipirų,
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų,
1 šaukštelis druskos,
1/2 stiklinės grietinės,
1 stiklinė vandens
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame apkepame svogūnus. Sudedame žuvies gabalėlius, pabarstome druska ir užpylę vandeniu 45 min. troškiname ant silpnos ugnies. Supilame grietinę ir dar šiek tiek pakaitiname. Patiekalas į stalą patiekiamas karštas.
(p.s. visi receptai pasiskolinti)
Kepsnys Baravykas
kiaulienos nugarinės 200 g
maltų baltųjų pipirų 1 g
druskos 2 g
vegetos 3 g
baravykų 100 g
ropinių svogūnų 100 g
bulvių 200 g
sviesto 30 g
aliejaus 20 g
grybų padažo (Vytana) 5 g
miltų 10 g
grietinėlės - 100 g
Svogūnus ir baravykus supjaustykite kubeliais, apkepkite su sviestu.
Pusę įdaro dėkite į išskobtas apkeptas bulves, o iš likusio ruoškite padažą.
Apkepkite įdarą, įpilkite padažo Vytana, įberkite miltų, grietinėlės ir užvirkite.
Nugarinę išmuškite, apibarstykite prieskoniais, dėkite ant įdarytų bulvių ir apkepkite orkaitėje +180°C temp. 10 min.
Kepsnius dėkite į lėkštes, šalia įpilkite padažo.
Prie šio patiekalo tinka lietuviška trauktinė.
Kepti kiaulių šonkauliukai
Sudėtis 2 porcijoms:
kiaulių šonkaulių 400g
aliejaus 2 šaukštai
česnakų 2 skiltelės
maltos paprikos, druska
lauko kepsnių padažo (geriausia Santa Maria) 200 g.
Paruošimas:
Kiaulių šonkaulius supjaustykite po 4 ar 5 kauliukus ir aptepkite paruoštu padažu (aliejumi, kapotais česnakais, kepsnių padažu, druska, maltomis paprikomis) ir marinuokite ne mažiau kaip 12 val.
Marinuotus šonkaulius su padažu dėkite į kepimo indą, uždenkite ir troškinkite kepimo krosnyje +140 °C temperatūroje apie 1 val. Troškintus šonkauliukus aptepkite lauko kepsnių padažų ir dar kepkite apie 15 min. +180°C temperatūroje.
Kiaulienos šonkauliukus labai tinka valgyti su šviežių daržovių salotomis ir virtomis apkeptomis bulvėmis.
KIAULIENA TROŠKINTA KAVOJE
*0.5 kg kiaulienos
*1 morka
*1 svogūnas
*prieskoniai kiaulienai
*2 puodeliai silpnos kavos
Kiauliena supjaustyti kaip kepant karbonadus. Smulkiai supjaustyti morką ir svogūną. Viską sudėti į troškintuvą.
Supilti 2 puodelius silpnos kavos. Troškintuvą įdėti į ikaitintą orkaitę. Troškinti apie 1 val.
jei kas isbandys- butinai parasykite atsiliepima jau labai idomus receptelis, negalejau nepasidalinti...
ŠVENTINIS KEPSNYS
200 g kiaulienos nugarinės,
kiaulienos prieskonių.
Įdarui:
1/2 tarkuoto virto kiaušinio,
30 g keptų svogūnų,
30 g tarkuoto sūrio.
Padažui:
30 g keptų svogūnų,
30 g keptų morkų,
30 g keptų salierų,
50 g grietinėlės,
30 g baltojo vyno,
''Vegetos''.
Visus produktus, skirtus padažui, sutriname smulkintuvu. Jei padažas per tirštas, atskiedžiame sultiniu, susidariusiu kepant kiaulieną. Kiaulienos nugarinę plonai išmušame, pabarstome prieskoniais, sudedame išmaišytus įdarui skirtus produktus ir susukame. Kepame orkaitėjei 70 ?C temperatūroje 15 minučių.
Čičinsko kepsnys
0,5 kg kiaulienos faršo,
pipirų, druskos, 1 kiaušinis,
1 kg virtų bulvių,
2 st miltų,
2-3 kiaušiniai
Į faršą mušti kiaušinį, dėti druskos, pipirų ir išminkyti faršą. Virtas bulves sumalti, suberti miltus, įmušti kiaušinius ir užminkyti tešlą. Iškočioti, supjaustyti juostelėmis, į vidų dėti faršą ir virti aliejuje.
(p.s. visi receptai pasiskolinti)
kiaulienos nugarinės 200 g
maltų baltųjų pipirų 1 g
druskos 2 g
vegetos 3 g
baravykų 100 g
ropinių svogūnų 100 g
bulvių 200 g
sviesto 30 g
aliejaus 20 g
grybų padažo (Vytana) 5 g
miltų 10 g
grietinėlės - 100 g
Svogūnus ir baravykus supjaustykite kubeliais, apkepkite su sviestu.
Pusę įdaro dėkite į išskobtas apkeptas bulves, o iš likusio ruoškite padažą.
Apkepkite įdarą, įpilkite padažo Vytana, įberkite miltų, grietinėlės ir užvirkite.
Nugarinę išmuškite, apibarstykite prieskoniais, dėkite ant įdarytų bulvių ir apkepkite orkaitėje +180°C temp. 10 min.
Kepsnius dėkite į lėkštes, šalia įpilkite padažo.
Prie šio patiekalo tinka lietuviška trauktinė.
Kepti kiaulių šonkauliukai
Sudėtis 2 porcijoms:
kiaulių šonkaulių 400g
aliejaus 2 šaukštai
česnakų 2 skiltelės
maltos paprikos, druska
lauko kepsnių padažo (geriausia Santa Maria) 200 g.
Paruošimas:
Kiaulių šonkaulius supjaustykite po 4 ar 5 kauliukus ir aptepkite paruoštu padažu (aliejumi, kapotais česnakais, kepsnių padažu, druska, maltomis paprikomis) ir marinuokite ne mažiau kaip 12 val.
Marinuotus šonkaulius su padažu dėkite į kepimo indą, uždenkite ir troškinkite kepimo krosnyje +140 °C temperatūroje apie 1 val. Troškintus šonkauliukus aptepkite lauko kepsnių padažų ir dar kepkite apie 15 min. +180°C temperatūroje.
Kiaulienos šonkauliukus labai tinka valgyti su šviežių daržovių salotomis ir virtomis apkeptomis bulvėmis.
KIAULIENA TROŠKINTA KAVOJE
*0.5 kg kiaulienos
*1 morka
*1 svogūnas
*prieskoniai kiaulienai
*2 puodeliai silpnos kavos
Kiauliena supjaustyti kaip kepant karbonadus. Smulkiai supjaustyti morką ir svogūną. Viską sudėti į troškintuvą.
Supilti 2 puodelius silpnos kavos. Troškintuvą įdėti į ikaitintą orkaitę. Troškinti apie 1 val.
jei kas isbandys- butinai parasykite atsiliepima jau labai idomus receptelis, negalejau nepasidalinti...
ŠVENTINIS KEPSNYS
200 g kiaulienos nugarinės,
kiaulienos prieskonių.
Įdarui:
1/2 tarkuoto virto kiaušinio,
30 g keptų svogūnų,
30 g tarkuoto sūrio.
Padažui:
30 g keptų svogūnų,
30 g keptų morkų,
30 g keptų salierų,
50 g grietinėlės,
30 g baltojo vyno,
''Vegetos''.
Visus produktus, skirtus padažui, sutriname smulkintuvu. Jei padažas per tirštas, atskiedžiame sultiniu, susidariusiu kepant kiaulieną. Kiaulienos nugarinę plonai išmušame, pabarstome prieskoniais, sudedame išmaišytus įdarui skirtus produktus ir susukame. Kepame orkaitėjei 70 ?C temperatūroje 15 minučių.
Čičinsko kepsnys
0,5 kg kiaulienos faršo,
pipirų, druskos, 1 kiaušinis,
1 kg virtų bulvių,
2 st miltų,
2-3 kiaušiniai
Į faršą mušti kiaušinį, dėti druskos, pipirų ir išminkyti faršą. Virtas bulves sumalti, suberti miltus, įmušti kiaušinius ir užminkyti tešlą. Iškočioti, supjaustyti juostelėmis, į vidų dėti faršą ir virti aliejuje.
(p.s. visi receptai pasiskolinti)
QUOTE(Mama_Tania @ 2007 10 15, 10:47)
Čičinsko kepsnys
0,5 kg kiaulienos faršo,
pipirų, druskos, 1 kiaušinis,
1 kg virtų bulvių,
2 st miltų,
2-3 kiaušiniai
Į faršą mušti kiaušinį, dėti druskos, pipirų ir išminkyti faršą. Virtas bulves sumalti, suberti miltus, įmušti kiaušinius ir užminkyti tešlą. Iškočioti, supjaustyti juostelėmis, į vidų dėti faršą ir virti aliejuje.
(p.s. visi receptai pasiskolinti)
Foto įdedu,kad būtų aiškiau
QUOTE(Lalaa @ 2007 10 14, 13:51)
paskutiniu metu pamegome bulviu pyraga
mums reikes
bulves supjaustome griezinelias + prieskoniai, farsas + prieskoniai, tesla galima deti ir kitas darzoves, kurios jums patinka
as darau stikliniame inde, istepu inda aliejumi, deda sluoksni teslos, bulves, farsas, bulves ir vel tesla
ir i ikaitinta orkaite 1,5 val, kai baigia kepti apibarstau suriu
valgem su venegredu, skanaus
mums reikes
bulves supjaustome griezinelias + prieskoniai, farsas + prieskoniai, tesla galima deti ir kitas darzoves, kurios jums patinka
as darau stikliniame inde, istepu inda aliejumi, deda sluoksni teslos, bulves, farsas, bulves ir vel tesla
ir i ikaitinta orkaite 1,5 val, kai baigia kepti apibarstau suriu
valgem su venegredu, skanaus
QUOTE(grange @ 2007 10 14, 21:06)
bet tai kaip ji neapdega 1,5 val? kai kepiau tokius vokelius su faršu ir daržovėm, tai puvalnadis ir iškepė ir tai jau ant ribos, ar čia ant silpnos ugnieS?
QUOTE(Lalaa @ 2007 10 14, 21:24)
tai cia kepa stikliniam inde, gal skardoje ir greiciau
va va ir man klausimas kilo, ar nesudega tas viršutinis sluoksnis , uždengi tą stiklinį indą dangčiu? Turiu tokį patį, išbandyčiau
QUOTE(cacukas @ 2007 10 14, 16:28)
mano sraigės jau kepa... Dar koks pusvalandis ir matysim kas iš jų gavosi...
Aš šiandien kepsiu , viskas supirkta, tikiuosi, kad skanu bus
o as siandien norejau gamint lalaa pyraga ale rimi nera bemieles teslos pirkt teks i maxima ryt keliaut
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 10 15, 14:13)
va va ir man klausimas kilo, ar nesudega tas viršutinis sluoksnis , uždengi tą stiklinį indą dangčiu? Turiu tokį patį, išbandyčiau
Aš šiandien kepsiu , viskas supirkta, tikiuosi, kad skanu bus
Aš šiandien kepsiu , viskas supirkta, tikiuosi, kad skanu bus
Na va maniškės sraigės labai patiko šeimynai, labai ačiū už receptuką...
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 10 15, 15:13)
va va ir man klausimas kilo, ar nesudega tas viršutinis sluoksnis , uždengi tą stiklinį indą dangčiu? Turiu tokį patį, išbandyčiau
Aš šiandien kepsiu , viskas supirkta, tikiuosi, kad skanu bus
Aš šiandien kepsiu , viskas supirkta, tikiuosi, kad skanu bus
jei noriu, kad iskeptu greiciau, tai virsutio teslos sluoksnio nededu, uzdarau dangciu, o likus 30 min iki pabaigos dedu teslos lapa bet siaip man nenudega grili ijungiu tik i pabaiga, kad apskrustu
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 10 15, 15:57)
o as siandien norejau gamint lalaa pyraga ale rimi nera bemieles teslos pirkt teks i maxima ryt keliaut
galima ir su mieline tesla, tik tas ryragas gausis toks dydelis ....
Nauja tema nauji receptai
man tas baravyku kepsnys labai skaniai atrodo
man tas baravyku kepsnys labai skaniai atrodo
QUOTE(Lalaa @ 2007 10 15, 16:02)
jei noriu, kad iskeptu greiciau, tai virsutio teslos sluoksnio nededu, uzdarau dangciu, o likus 30 min iki pabaigos dedu teslos lapa bet siaip man nenudega grili ijungiu tik i pabaiga, kad apskrustu
galima ir su mieline tesla, tik tas ryragas gausis toks dydelis ....
galima ir su mieline tesla, tik tas ryragas gausis toks dydelis ....
aj geriau luktersiu ir bandysiu su bemiele
QUOTE(Lietuvos saulele @ 2007 10 15, 13:13)
Aš šiandien kepsiu , viskas supirkta, tikiuosi, kad skanu bus
Elena, dėkoju tau už "sraigių" receptą, super skanu buvo, vyras irgi sužavėtas , o darbo tikrai nedaug .. Kepiau "sraiges" ant grotelių orkaitėje, o žemiau skardoje bulves...
gavosi taip :