Įkraunama...
Įkraunama...

Adeniumas

Sveikutės, dovanų gavau Adeniumą, ir nelabai žinau kaip jį auginti, gal kuri iš jūsų turi tokį džiaugsmą biggrin.gif ? kiek laistyti, kuom tręšti, ar mėgsta saulę?
internete radau tokią informaciją:
adeniumas (Adenium obesum socotranum), priklausantis stepukinių šeimai, kaip ir mums žinomas oleandras ar žiemė, bet labai smarkiai besiskiriantis nuo savo grakščių giminaičių aiškiai išreikštais sukulentų požymiais – sultingumu, mėsingumu. Įmantriai iškrypęs to medžio kamienas yra puikus drėgmės rezervuaras, kuris gelbsti augalą per sausrų sezonus. Pusketvirto metro aukščio medžio kamieno skersmuo kartais siekia du metrus. Pavasarį jo storos šakos apsipila švelnučiais rausvais žiedais. Dėl tokio staigaus, į stebuklą panašaus pasikeitimo anglai adeniumą praminė “dykumų rože”.

gal kas turit foto? g.gif būtų idomu pažiūrėti kokius esate išauginusios. pasidalinkit džiaugsmu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ewe: 01 spalio 2007 - 08:23
na nejaugi niekas neturite? g.gif
Atsakyti
Aš turiu mažytį sėjinuką,bet labai mielas augalėlis.Laistau retai,nes jis kaupia vandenį.Galbūt atsiras,kas turi jau ilgesnį laiką ir pasidalins patirtim.
Atsakyti
įdedu nuotraukytę biggrin.gif

user posted image
Papildyta:
dar pridėsiu, gal ką sudominsiu biggrin.gif

Poveikis: augalo energija padeda susikaupti, ypač išsiblaškiusiems žmonėms, kuriems minčių srautas trukdo produktyviai dirbti.

Ypatumai: nupjovus ar nuskabius augalo dalį išsiskiria baltas skystis, kuris yra nuodingas! Todėl Adenium obesum įkurdinkite toliau nuo vaikų ir gyvūnėlių. Ši kambarinė gėlė tinka prie darbo stalo, tačiau jokiu būdu nestatykite jos miegamajame.

Energiniai virpesiai: ,,suriša" ir sutraukia energiją i sūkurį.
Atsakyti
Labai simpatiškas augaliukas, bet labai brangus pas mus parduotuvėse. Nors jau seniai rūpi jį nusipirkti rolleyes.gif . O čia tavo augalėlis, ar nuotrauka iš interneto?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VUL: 15 spalio 2007 - 19:16
čia ne mano, iš interneto.savo galėsiu foto įdėti penktadienį, nes vyras išsivežė foto aparatą, tai negaliu nufotografuoti smile.gif
Atsakyti
As irgi turiu si nuostabu augala, bet pas mane lapai eme geltonuoti verysad.gif Nezinau ka ne taip darau. Atrodo ir ne perlaistau. Pagalvojau, kad gal ziemai ruosiasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Živilytė @ 2007 10 17, 11:18)
As irgi turiu si nuostabu augala, bet pas mane lapai eme geltonuoti  verysad.gif  Nezinau ka ne taip darau. Atrodo ir ne perlaistau. Pagalvojau, kad gal ziemai ruosiasi  smile.gif

o maniškis kaip tik skleidžia lapelius blush2.gif
Atsakyti
Mano augaliukas 4u.gif Turiu jį tik metus. Girdėjau, kad reikia karpyti jo viršunę, taip jis daugiau šakosis, bet man kažkaip gaila. Gal kas ilgiau juos auginat, kaip su juo elgtis, patarkit.
Atsakyti
Kaip sekasi auginti dykumų rožes, žiūriu tėmelė apmirusi g.gif
Čia mano naujasis augintinis wub.gif
user posted imageuser posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(gabe60 @ 2008 10 11, 08:56)
Kaip sekasi auginti dykumų rožes, žiūriu tėmelė apmirusi  g.gif 

Argi niekas neauginat ??
Maniškės žali lapeliai nugeltonavo ir nudžiuvo, bet dabar už tai nauji mažyčiai lenda, matyt taip prie aplinkos prisitaikė unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(gabe60 @ 2008 11 07, 08:44)
Argi niekas neauginat ??

Keliu vėl tėmelę aukštyn 4u.gif
Negi niekas neauginat Dykumos rožės g.gif , nežinau kaip ją auginti, kiek lieti blush2.gif
Atsakyti