Įkraunama...
Įkraunama...

Bėga pienas

QUOTE(agata @ 2007 06 11, 18:10)
o kodel  nenutraukus pienuko pertekliaus, juk ji galima supilti i spec. maiselius ir uzsaldyti kameroje.

Spec maišelių prekyboje nebėra ,jų nebegamina. Dabar yra via indeliaiiš Avento. Bent manoji tai atšildyto pienuko negėrė schmoll.gif o ir man pačiai jis tokį specifinį kvapą igaudavo, tai kč buvau prisišaldžiusi viską išpyliau laukan doh.gif
QUOTE(Beta @ 2007 06 11, 20:44)
Dabar jau atrodo mažiukas jau aptuštino tą skaudžiąją krūtį, bet vistiek skauda  doh.gif Nesuprantu ko, nes pati krūtis minkšta ir jokių guzų nėr.  unsure.gif
Skausmas gan stiprus eina nuo krūties pagrindo, nuo pažasties pusės  verysad.gif

Pamėgin ir sekantį maitinimč duoti bent iš pradžių tą pačią krūtį tegul ištuština pilnai gal kartais darosi laktostazė g.gif Užsidėk pamuštą su mėsos plaktuku kopūsto lapą (šaltą) tai irgi padeda, gali dėti šalčio ant kiekvieno krūties ketvirčio po kelias minutes tai irgi pamažins pienuko gamybą mirksiukas.gif Sėkmės rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Beta @ 2007 06 11, 17:46)
Norėčiau gauti patyrusių mamyčių patarimą.  4u.gif
Pienelio tikrai per daug, vaikutį maitinu tiek kiek jis nori. Nutraukinėt nenorėčiau pradėt, nes kiek žinau tada pienuko gaminsis dar daugiau.  doh.gif  Krūtys palengvėja tik pamaitinus, o iki kito maitinimo vos iškenčiu, bijau kad gali pablogėt  unsure.gif Krūtys beveik visą laiką labai sunkios verysad.gif
Pienas liejasi fontanais, prieš maitinant butinai turiu truputį nuspaust pienuko, nes kitaip mažiukas springsta, nespėja ryti  doh.gif
Gal kas buvot susidūrę su tokia problema? Padėkit!  4u.gif

susireguliuos ta pienuko gamyba dar. iki 3 mėn gali reguliuotis - tai per daug, tai per mažai. nors pas mane tai iki 6 mėn gamindavosi daugiau nei reikia. kol pradėjom košeles. šiaip specialiai aš nenutraukinėjau, nebent kai sukietėdavo, ar labai verždavo biški nutraukdavau - bet labai nedaug, tik tiek kad neskaudėtų.
taigi, sėkmės, viskas bus gerai 4u.gif . džiaukis, kad turi daug pienelio ax.gif

off topicas - labai gražus tavo leliuko vardas wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingalp: 11 birželio 2007 - 23:44
Labas, uzjauciu tave vargsyte. Kantrybes ir stiprybes!
Nuo ko pradet?
Kruti skauda todel, kad uzsistovejes pienas prasiskverbia i aplinkinius audinius. Gaunasi uzdegimas. Stai todel, net kai jau krutis istustinta, ja vis tiek dar skauda. Greit praeina, nepergyvenk ir neprisigalvok visokiu baisybiu. Visada duok kudikiui jei tik gali skaudancia kruti pirmiau - neleisk, kad pasidarytu dar blogiau.
Pati turiu per daug pieno. Kai jo per mazai - blogai, bet niekada neisivaizdavau, kad gali buti blogai ir kai jo per daug. Tai ka parasysiu yra informacija iskasta internete ir mano ismeginta. Mums jau penki menesiai 4u.gif
Jei mazius malasi ir skaudina speneli - neduok, geriau butu kad kas nors kitas ji truputi panesiotu ir abu nurimtumete. Viena karta man skaudejo kruti. Reikejo butinai ja istustinti. Paprastai dvieju kartu buna gana, bet man skaudejo ir tos kruties speneli, del ko norejosi praleisti keleta maitinimu su ja. Gavosi taip, kad vis ne iki galo istustinama kruti praskaudejo savaite. Negalejau maziaus priglaudus prie krutines nesiot. Jei reikedavo, vyras ji paramindavo, o as jauciausi kaip invalide verysad.gif
Niekada neduok abieju krutu per viena maitinima - tas patarimas skirtas nevalgiems vaikams.
Ar tu tikrai isitikinusi, kad turi per daug pieno? g.gif Normalu, kad pienukas slabai lasa tarp maitinimu pirmaji menesi. Kai mano mazius buvo vieno menesio, as apie tai dar neitariau. Nebuvo kam pamokyt tongue.gif , as gyvenu Airijoje.
Cia yra google nuoroda i puslapi, kuriame mano manymu, visa situcija ir iseitis is padeties aprasyta geriausiai. Angliskai, bet mazdaug isversiu. Kai si puslapi radau, daug kas man paaiskejo:
http://66.102.9.104/...V...;cd=8&gl=ie

As pradejau ieskoti informacijos, kai mano mazius staiga pradejo kakoti zaliai (nicnieko apart mano pieno niekada negaves).
Tu gali tureti visus arba kai kuriuos is siu pozymiu:
*Labai pilnos krutys tarp maitinimu
*labai stiprus jausmas, kai pienuko pribega i krutis (kazkur skaiciau, kad tai tik lengvas tvilkciojimas ir pagalvojau "nieko sau! Dar truputi ir tai jau butu skausmas!")
*Sitaip ne viena, o po keleta kartu tarp maitinimu
*daug pieno lasa tarp maitinimu
*didesne mastito rizika

Kudikis gali tureti kai kuriuos, arba visus siuos pozymius, jei mama turi per dug pieno:
*Girdet, kaip jis garsiai ryja, kosti, springsta valgydamas (dazniausiai pacioj pradzioj maitinimo,kol pienukas stipriai bega)
*Jo veidukas atrodo nusigandes (valgant)
*Atrodo, kad jam nepatogu, jis neramus (valgant)
*Losia galvyte atgal, bando ciulpti tik spenelio galiuka, isriecia nugaryte
*Daznai perdzia
*Neramus, nervingas
*Zaliai kakoja
*Ismatos gleivetos ir kartais su trupuciu kraujo
*O sita suprantu,bet nezinau kaip lietuviskai isversti "explosive stools". Budavo, mazius svarus, sausas, ka tik pakeistom sauskelnem pirsteli karteli su kakiuku (gaaaaaarsiai), ir tenka keisti sauskelnes, drabuzelius, o jį patį pagalvodavau, ar pavalineti, kaip iprastai, ar paprasciau nesti i vonia. Kakiuko nedaug, sauskelnese dazniausiai beveik nieko, bet viskas tarsi po spaudimu iššvirkšta ant nugarytes.
*Atpylinejimas, refliuksas
*Sparciai priaugineja svorio del dideliu maitinimu arba atvirksciai, labai mazai, vengia zysti, nes labai nepatogu
*Atrodo amzinai alkanas, nors turi daug pieno. Daznai zinda, nes gauna daug saldaus priesakinio pieno (kuris yra beveik kaip saldus vandenelis) ir labai mazai gauna to riebiojo uzpakalinio ( doh.gif nezinau lietuvisku terminu, nes viska skaiciau angliskai) pieno, kuris labiau pasotina kudiki
*Megsta ciulpti pirstus/ciulptukus ir vengia buti prie kruties ilgiau nei butina

Patarimai
-Stipriai sumazinti skysciu kieki. Uztenka vadovautis troskulio jausmu. Tai, kad butina isgerti 2 litrus vandens per diena, o maitinancioms ir dar daugiau - yra agresyvi kompaniju, pardavinejanciu vandeni buteliuose, reklama. (kitas reikalas, jei dietiniesi, begioji ir pan). As praktiskai is karto pajutau, kad mano krutys minkstesnes pasidare, kai nustojau daug gerti.
-Jei mazius zinda labai ilgai, kita kruti pasiulyti tik po 2 val
-Maitinti keleta kartu is tos pacios kruties. ATSARGIAI!!! Prieiti prie to is po leto. Stebek save, nes gali netycia prisidaryti bedos. Taciau tuo budu organizmas gaus signala, kad pienas uzsistovi kitoje krutyje, vadinasi, jo tiek daug nereikia gaminti. Taip pat mazius galu gale gaus daugiau riebiojo pieno ir bus sotus ilgesniam laikui. Ir vel prades geltonai kakoti ( be saskiu lotuliukas.gif )
-Kai kur patariama tokiu budu sureguliavus pieno gamyba grizti prie "vienam valgymui - viena krutis). Keleta kartu tai pabandzius meciau - neapsiziuredavau, kaip pasidarydavau vel visa pritvinkus
-Nusitraukinek piena po truputi, tik del palengvejimo. Nepamirsk, nuolatinis krutu tustinimas - tai signalas organizmui, kad reikia dar
-Bandyk deti saltus kompresus ant krutu po 15 min su pertraukelem bent po 60 min, pieno srovei sumazinti. Tai nera moksliskai patvirtinta, bet mamos sako,kad padeda.
-Patariama stipriai apriboti saldesiu kieki (iskaitant ir vaisius) saldaus pieno gamybai apmazinti
-daug kur skaiciau, kad zindyvems nepatartina gerti metu ir pipirmeciu arbatos, nes slopina pieno gamyba. Tai as pageriu kartas nuo karto. Mano manymu, jos tiek slopina, kiek ramuneles per piena ramina vaika, o kava atvirksciai. Taciau mes visi esam individualus. Sebek save ir vaika. Taciau gali pabandyti gerti po puodeli i diena drasiai
-Venk poziciju, kai pienelis teka i kudikio burnyte is virsaus zemyn. Rinkis tokiaskaip maitinimas gulint. As pati vaika pasidedu ant pagalves, ant keliu, ismunku giliai i foteli, viena koja uzsikeliu ant suoliuko ir gaunasi taip, kad vaiko galvyte vos ne auksciau uz kruti
-Vaiko ausyte, petys ir klubas turi buti vienoje linijoje. Jam (ir tau) turi buti patogu. Maitindama stengiuosi, kad vaiko galvyte butu auksciau uz pilvuka. Jo guolio galvugali siek tiek kilstelejau. Vaikas nustojo atpylineti ir pasidare nebe toks dirglus.

Tai jau gal ir viskas. Neperlenk lazdos su pieno mazinimu, juk nenori visai jo uzraukti. Girdejau, kad yra kazkokios pieno krizes. Nicnieko apie tai nezinau. Visada duodu vaikui zysti kiek ir kada jis nori. Panasu, kad uzaugsim be ciulptuko thumbup.gif
Sekmes. Net nespesi apsiziuret, kaip tapsi patyrusia mamyte smile.gif
Atsakyti
QUOTE(neringuša @ 2007 06 11, 17:22)
Spec maišelių prekyboje nebėra ,jų nebegamina. Dabar yra via indeliaiiš Avento. Bent manoji tai atšildyto pienuko negėrė  schmoll.gif o ir man pačiai jis tokį specifinį kvapą igaudavo, tai kč buvau prisišaldžiusi viską išpyliau laukan  doh.gif

Kodel maiseliu negamina? JAV ju pasirinkimas gana platus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2007 06 13, 02:39)
Kodel maiseliu negamina? JAV ju pasirinkimas gana platus smile.gif

JAV galbūt, bet pas mus bent jau Šiauliuose tai jų niekur nė su žiburiu nerasi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Beta @ 2007 06 11, 20:44)
Dabar jau atrodo mažiukas jau aptuštino tą skaudžiąją krūtį, bet vistiek skauda  doh.gif Nesuprantu ko, nes pati krūtis minkšta ir jokių guzų nėr.  unsure.gif
Skausmas gan stiprus eina nuo krūties pagrindo, nuo pažasties pusės  verysad.gif

Bandyk pamasazuoti ta vieta sukamais judesiais link spenelio ir tada nusitrauk siek tiek. Arba kita karta zindyk kudiki taip,kad jo apatine lupyte butu ties ta vieta, kur skauda. Taip jis istrauks pienuka nusistovejusi. Man irgi taip budavo, kai kurnors ilgiau iseidavau,tai prisigamindavo pienuko,ir guziuku atsirasdavo, bet gerai ismasazuodavau ir praeina.
Papildyta:
QUOTE(neringuša @ 2007 06 12, 00:22)
Spec maišelių prekyboje nebėra ,jų nebegamina. Dabar yra via indeliaiiš Avento. Bent manoji tai atšildyto pienuko negėrė  schmoll.gif o ir man pačiai jis tokį specifinį kvapą igaudavo, tai kč buvau prisišaldžiusi viską išpyliau laukan  doh.gif

As irgi buvau uzsaldziusi keleta porciju,bet atsildzius manoji taip pat nelabai norejo valgyti,raitesi, verke, matyt neskanu buvo,nors ir laikiau gan trumpai uzsaldyta, gal 2-3sav. Kiek zinau, ilgiausiai galima 2men ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Donalita @ 2007 06 12, 17:10)
Labas, uzjauciu tave vargsyte. Kantrybes ir stiprybes!
Nuo ko pradet?

Sekmes. Net nespesi apsiziuret, kaip tapsi patyrusia mamyte  smile.gif

Ačiū visoms mamytėm už pagalbą. Kai užvedžiau temą pirmadienį vakare pradėjo kilt temperatūra, nors krūtis atrodė ir nebetokia sunki. Naktį temperatūra pakilo iki 39,5, tad kvietėm greitąją, kad bent vaistų suleistų temperatūrai numušt verysad.gif Antradienį dar galėjau kalbėtis su angelais, nes po piet vėl temperatūra buvo 39,5 doh.gif Beveik dvi paras su vyru buvom normaliai nemiegoję, nes reikėjo masažuot tą krūtį ir traukt užsistovėjusį pieną. O kai tokia temperatūra atrodo tik ir miegot gali, o čia dar reikia taip darbuotis verysad.gif
Kadangi su tokia temperatūra valgyt visiškai nesinori, o dar priedo ir pykina, tai pienuko greit sumažėjo. Gerai kad nutrauktą pieną dėjom į šaldytuvą, nes vienu metu buvo pradėję trūkt leliukui.
Dabar jau viskas kaip ir normalizavosi (tfu tfu tfu), pradėjau normaliai valgyt, tai ir pienukas sugrįžo. Skysčių stengiuosi daug negert, nors kai buvo sukilus temperatūra, atrodė kad išprotėsiu kiek troškina, o skysčius reikia ribot doh.gif
Pienuko turiu tikrai daug, pradžioje maitinimo vaikiukas springdavo, nespėdavo ryti, tai priš maitinant visada truputį nuspausdavau tas didžiąsias sroves. Vaiko svoris tikrai auga labai smarkiai, per mėnesį nuo išleidimo iš ligonines priaugom 1,950kg unsure.gif
O ką reiškia, jei leliukas žaliai tuštinas? unsure.gif maniškis kartais pakakoja su tokiais žaliūkais, bet nedažnai..
Papildyta:
QUOTE(ingalp @ 2007 06 11, 23:42)
susireguliuos ta pienuko gamyba dar. iki 3 mėn gali reguliuotis - tai per daug, tai per mažai.
sėkmės, viskas bus gerai 4u.gif . džiaukis, kad turi daug pienelio ax.gif

off topicas - labai gražus tavo leliuko vardas wub.gif

O dieve doh.gif Aš maniau, kad iki mėnesiuko turėtų sisreguliuot.
kad daug pieno tai gerai, bet problemų dėl to nemažiau blink.gif

Dėl vardelio, ačiū blush2.gif
Tavo mažylio irgi fainas ir nelabai dažnas vardas thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Beta, nu koks fainas tavo leliukas, negaliu atsiziuret wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Beta @ 2007 06 15, 09:05)
Ačiū visoms mamytėm už pagalbą. Kai užvedžiau temą pirmadienį vakare pradėjo kilt temperatūra, nors krūtis atrodė ir nebetokia sunki. Naktį temperatūra pakilo iki 39,5, tad kvietėm greitąją, kad bent vaistų suleistų temperatūrai numušt  verysad.gif Antradienį dar galėjau kalbėtis su angelais, nes po piet vėl temperatūra buvo 39,5  doh.gif  Beveik dvi paras su vyru buvom normaliai nemiegoję, nes reikėjo masažuot tą krūtį ir traukt užsistovėjusį pieną. O kai tokia temperatūra atrodo tik ir miegot gali, o čia dar reikia taip darbuotis  verysad.gif
Kadangi su tokia temperatūra valgyt visiškai nesinori, o dar priedo ir pykina, tai pienuko greit sumažėjo. Gerai kad nutrauktą pieną dėjom į šaldytuvą, nes vienu metu buvo pradėję trūkt leliukui.
Dabar jau viskas kaip ir normalizavosi (tfu tfu tfu), pradėjau normaliai valgyt, tai ir pienukas sugrįžo. Skysčių stengiuosi daug negert, nors kai buvo sukilus temperatūra, atrodė kad išprotėsiu kiek troškina, o skysčius reikia ribot  doh.gif
Pienuko turiu tikrai daug, pradžioje maitinimo vaikiukas springdavo, nespėdavo ryti, tai priš maitinant visada truputį nuspausdavau tas didžiąsias sroves. Vaiko svoris tikrai auga labai smarkiai, per mėnesį nuo išleidimo iš ligonines priaugom 1,950kg  unsure.gif
O ką reiškia, jei leliukas žaliai tuštinas?  unsure.gif  maniškis kartais pakakoja su tokiais žaliūkais, bet nedažnai..

vargšiukai verysad.gif . bet ačiū dievui viskas susitvarkė 4u.gif

dėl tuštinimosi žaliai - galima pora savaičių gerųjų bakterijų paduot. pasitark su pediatre, gal rekomenduos.
Atsakyti
Maniskis is pradziu irgi zaliai kakojo tik retkarciais, paskui istisai. Kaip ir rasiau iseitis - kad mazius gautu kuo daugiau riebiojo pieno. Kazkur skaiciau, dabar neatsimenu paaiskinimo. Kaltas tas "saldusis vandenelis", kuri vaikas turi nugerti, kad gautu riebaus pienuko. O kai pieno yra per daug, akivaizdu, kad "vandenelio" mazius gauna daugiau nei turetu. Si problema budinga tik vakarietiskos kulturos moterims, kuriu mityboje yra labai didelis angliavandeniu kiekis(saldumynai, baltu miltu produktai ir net vaisiai). Del to musu piene yra didesnis laktozes (pieno cukraus) kiekis palyginti su vadinamo trecio pasaulio saliu moteru. Daug kur besiknaisiojant internete teko skaityti, kad gydytojai netgi laiko tai savotiska norma (vien tik MP gaunanciu kudikiu). Taigi - 1)riboti saldumynus (bent jau vad. "tusciasias kalorijas" 2)maitinti po keleta kartu is tos pacios kruties. Ka as ir darau. Mano maziaus svoris tobulas - kiekviena karta gydytoja taip pasako ji pasverusi. Vaikas daugiau nebekakoja zaliai
Atsakyti
Iki 3 men. ir man pienas upeliais tekedavo, mazoji net springdavo, nereikejo jai jokiu pastangu traukti, net nusiraminimui, kaip kiti vaikai, nenorejo imti, nes is kart pienelis pradedavo begti...bet uztai kai susinormalizavo ir pradejo reiketi padirbeti, kad pavalgytu, ispradziu pykdavo, net buvau pradejusi galvoti, gal pienelio per mazai, na gi buvau pripratusi, kad fontanais liejas. bet dabar mums daugiau nei 6 men. o pienelio yra tiek kiek reikia, nei per mazai, nei per daug. Taigi visoms kantrybes ir istvermes... 4u.gif
Atsakyti
kai man krūtys jau tiesiog sprogdavo aš truputį nutraukdavau ranka,ne pientraukiu,ir padėdavau į atsargas.Krūtys palengvėdavo,o ir vaikui žysti lengviau būdavo, nespringdavo.Naktį tiesiog plaukdavau piene,bet viskas ilgainiui susireguliavo.Svarbu ištvert šį periodą.Pienuko gamyba susireguliuos po 3 mėnesiukų.Ir jo gaminsis tiek kiek reikia kūdikiui 4u.gif per beveik 6 mėnesius neteko patirt jokių mastitų ir pan 3\tfu
Atsakyti