gal kas galit padeti imesti nuoroda siu sonatinos skanumeliu receptus ieskojau bet nerandu niekaip
http://www.supermama.../t22729-50.html
Atrodo čia yra kažkurio receptas.
Atrodo čia yra kažkurio receptas.
Popieriniu keksiuku formeliu, bent jau Kaune, visada buna "Kepejo" parduotuveje - Senamiestyje, Gertrudos gatvej, nuo Silo parduotuves reiktu paeet siek tik link Pilies...
QUOTE(Katu @ 2007 11 16, 14:03)
Popieriniu keksiuku formeliu, bent jau Kaune, visada buna "Kepejo" parduotuveje - Senamiestyje, Gertrudos gatvej, nuo Silo parduotuves reiktu paeet siek tik link Pilies...
aciu bet as is vilniaus ....... sake merginos rimi yra kaip tik siandien vaziuosiu gal rasiu....
Vyniotinis su Mascarpone sūriu
Tešla:
6 kiaušiniai
150g miltų
150g cukraus
3 valg. saukštai karšto vandens
3 valg. saukštai šalto vandens
2 a.š kepimo miltelių
pakelis vanilinio cukraus
kakava (nebūtinai)
Kremas:
250g Mascarpone sūrio
2 kiaušiniių tryniai
3 valg. šaukštai cukraus pudros (arba pagal saldumo poreikį)
100ml plakamos grietinėlės
10 šviežių braškių (bet tinka ir kitokios uogos ar vaisiai turintys šiek tiek rūgštelės įdarui - švieži ar konservuoti persikai, šviežios ar šaldytos avietės, mėlynės, j.serbentai ir pan.)
Biskvito kepimas:
1. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių
2. Trynius išplakame su cukrum ir 3 valg. šaukštais karšto vandens. Jų tūris turi padidėti apie 3 kartus, o cukrus turi būti visiškai ištirpęs.
3. Kitame inde iki standžių putų (apvertus dubeni jie neiškrenta) išplakame baltymus. Jų tūris padidėja 5-7 kartus.
4. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir dalimis suberiame į trynių masę. (Dalį miltų galima pakeisti kakavą ir bus kakavinis biskvitas. Arba į pusę masės įdėti kakavos ir padaryti marmurinį biskvitą, kaip aš dariau šį kartą)
5. Galiausiai išplaktus baltymus atsargiai sumaišome su trynių-miltų mase.
6.Tešlą pilame į pergamentiniu popieriumi išklotą kepimo skardą (tokią, kur kartu su orkaite būna), palyginame, kad pasiskirstytų tolygiai.
7. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje (180-200°C) apie 20min. Ar biskvitas iškepęs, tikriname plonu mediniu pagaliuku. Jei, ištraukus iš kepinio, pagaliukas yra sausas, vadinasi, biskvitas iškepęs.
Biskvito paruošimas vyniotiniui:
1. Iškepusį ir dar karštą biskvitą iškart dedame ant virtuvinio rankšluoščio (pabarstyto cukrumi, kad biskvitas nepriliptų) taip, kad pergamentas būtų viršuje.
2. Greitai nulupame pergamentini popierių ir biskvitą susukame į rankšluostį - padarome voleli (vyniotinį su rankšluočio įdaru )
3. Paliekame taip, kol pilnai atvėsta - bent porą valandų.
Kremo įdarui paruošimas:
1. Išplakame kiaušinio trynius su cukraus pudra.
2. Išplakame grietinėlę.
3. Mascarpone sūrį sudedame į indą, į jį įmaišome trečdalį kiaušinių masės, po to likusią dalį ir plaktą grietinėlę.
Vyniojame:
1. Pasiruošiame uogas, vaisius supjaustome nedideliais gabaliukais.
2. Išvyniojame biskvitą ir ant jo dedame kremo įdaro ir pabarstome uogomis.
3. Atsargiai vyniojame, kad visas kremas neišbėgtų.
4. Palaikome šaltai, kad kremas apstingtų, o biskvitas sudrėktų nuo kremo (apie pusdienį ar per naktį)
5. Patiekiant į stalą papuošiame pagal fantaziją arba aptepame tuo pačiu kremu (tik tokiu atveju jo reik pasiruošti daugiau)
Tešla:
6 kiaušiniai
150g miltų
150g cukraus
3 valg. saukštai karšto vandens
3 valg. saukštai šalto vandens
2 a.š kepimo miltelių
pakelis vanilinio cukraus
kakava (nebūtinai)
Kremas:
250g Mascarpone sūrio
2 kiaušiniių tryniai
3 valg. šaukštai cukraus pudros (arba pagal saldumo poreikį)
100ml plakamos grietinėlės
10 šviežių braškių (bet tinka ir kitokios uogos ar vaisiai turintys šiek tiek rūgštelės įdarui - švieži ar konservuoti persikai, šviežios ar šaldytos avietės, mėlynės, j.serbentai ir pan.)
Biskvito kepimas:
1. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių
2. Trynius išplakame su cukrum ir 3 valg. šaukštais karšto vandens. Jų tūris turi padidėti apie 3 kartus, o cukrus turi būti visiškai ištirpęs.
3. Kitame inde iki standžių putų (apvertus dubeni jie neiškrenta) išplakame baltymus. Jų tūris padidėja 5-7 kartus.
4. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir dalimis suberiame į trynių masę. (Dalį miltų galima pakeisti kakavą ir bus kakavinis biskvitas. Arba į pusę masės įdėti kakavos ir padaryti marmurinį biskvitą, kaip aš dariau šį kartą)
5. Galiausiai išplaktus baltymus atsargiai sumaišome su trynių-miltų mase.
6.Tešlą pilame į pergamentiniu popieriumi išklotą kepimo skardą (tokią, kur kartu su orkaite būna), palyginame, kad pasiskirstytų tolygiai.
7. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje (180-200°C) apie 20min. Ar biskvitas iškepęs, tikriname plonu mediniu pagaliuku. Jei, ištraukus iš kepinio, pagaliukas yra sausas, vadinasi, biskvitas iškepęs.
Biskvito paruošimas vyniotiniui:
1. Iškepusį ir dar karštą biskvitą iškart dedame ant virtuvinio rankšluoščio (pabarstyto cukrumi, kad biskvitas nepriliptų) taip, kad pergamentas būtų viršuje.
2. Greitai nulupame pergamentini popierių ir biskvitą susukame į rankšluostį - padarome voleli (vyniotinį su rankšluočio įdaru )
3. Paliekame taip, kol pilnai atvėsta - bent porą valandų.
Kremo įdarui paruošimas:
1. Išplakame kiaušinio trynius su cukraus pudra.
2. Išplakame grietinėlę.
3. Mascarpone sūrį sudedame į indą, į jį įmaišome trečdalį kiaušinių masės, po to likusią dalį ir plaktą grietinėlę.
Vyniojame:
1. Pasiruošiame uogas, vaisius supjaustome nedideliais gabaliukais.
2. Išvyniojame biskvitą ir ant jo dedame kremo įdaro ir pabarstome uogomis.
3. Atsargiai vyniojame, kad visas kremas neišbėgtų.
4. Palaikome šaltai, kad kremas apstingtų, o biskvitas sudrėktų nuo kremo (apie pusdienį ar per naktį)
5. Patiekiant į stalą papuošiame pagal fantaziją arba aptepame tuo pačiu kremu (tik tokiu atveju jo reik pasiruošti daugiau)
Sugalvojau iskepti bandeliu, bet labai jau tingejau daryt tesla Tai palengvinau sau gyvenima Paemiau minkstu riestainiuku, uzmirkiau piene, o idara padariau is varskes+kiausinio+curkaus+vanilino+razinu. Ismirkytus riestainiukus dejau ant skardos ir i vidu varskes mases, ir i orkaite. Dabar laukiu, kas iseis. Bet jau kvepia
*Marija*, as taip su farsu darau
Askulia, kaip skaniai atrodo
Askulia, kaip skaniai atrodo
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2007 11 17, 17:05)
*Marija*, as taip su farsu darau
bet tada nesaldziu riestainiuku reiketu paieskot
QUOTE(*Marija* @ 2007 11 17, 17:06)
bet tada nesaldziu riestainiuku reiketu paieskot
perku arbatinius
QUOTE(Askulia @ 2007 11 17, 14:17)
Vyniotinis su Mascarpone sūriu
Tešla:
6 kiaušiniai
150g miltų
150g cukraus
3 valg. saukštai karšto vandens
3 valg. saukštai šalto vandens
2 a.š kepimo miltelių
pakelis vanilinio cukraus
kakava (nebūtinai)
Kremas:
250g Mascarpone sūrio
2 kiaušiniių tryniai
3 valg. šaukštai cukraus pudros (arba pagal saldumo poreikį)
100ml plakamos grietinėlės
10 šviežių braškių (bet tinka ir kitokios uogos ar vaisiai turintys šiek tiek rūgštelės įdarui - švieži ar konservuoti persikai, šviežios ar šaldytos avietės, mėlynės, j.serbentai ir pan.)
Biskvito kepimas:
1. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių
2. Trynius išplakame su cukrum ir 3 valg. šaukštais karšto vandens. Jų tūris turi padidėti apie 3 kartus, o cukrus turi būti visiškai ištirpęs.
3. Kitame inde iki standžių putų (apvertus dubeni jie neiškrenta) išplakame baltymus. Jų tūris padidėja 5-7 kartus.
4. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir dalimis suberiame į trynių masę. (Dalį miltų galima pakeisti kakavą ir bus kakavinis biskvitas. Arba į pusę masės įdėti kakavos ir padaryti marmurinį biskvitą, kaip aš dariau šį kartą)
5. Galiausiai išplaktus baltymus atsargiai sumaišome su trynių-miltų mase.
6.Tešlą pilame į pergamentiniu popieriumi išklotą kepimo skardą (tokią, kur kartu su orkaite būna), palyginame, kad pasiskirstytų tolygiai.
7. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje (180-200°C) apie 20min. Ar biskvitas iškepęs, tikriname plonu mediniu pagaliuku. Jei, ištraukus iš kepinio, pagaliukas yra sausas, vadinasi, biskvitas iškepęs.
Biskvito paruošimas vyniotiniui:
1. Iškepusį ir dar karštą biskvitą iškart dedame ant virtuvinio rankšluoščio (pabarstyto cukrumi, kad biskvitas nepriliptų) taip, kad pergamentas būtų viršuje.
2. Greitai nulupame pergamentini popierių ir biskvitą susukame į rankšluostį - padarome voleli (vyniotinį su rankšluočio įdaru )
3. Paliekame taip, kol pilnai atvėsta - bent porą valandų.
Kremo įdarui paruošimas:
1. Išplakame kiaušinio trynius su cukraus pudra.
2. Išplakame grietinėlę.
3. Mascarpone sūrį sudedame į indą, į jį įmaišome trečdalį kiaušinių masės, po to likusią dalį ir plaktą grietinėlę.
Vyniojame:
1. Pasiruošiame uogas, vaisius supjaustome nedideliais gabaliukais.
2. Išvyniojame biskvitą ir ant jo dedame kremo įdaro ir pabarstome uogomis.
3. Atsargiai vyniojame, kad visas kremas neišbėgtų.
4. Palaikome šaltai, kad kremas apstingtų, o biskvitas sudrėktų nuo kremo (apie pusdienį ar per naktį)
5. Patiekiant į stalą papuošiame pagal fantaziją arba aptepame tuo pačiu kremu (tik tokiu atveju jo reik pasiruošti daugiau)
Tešla:
6 kiaušiniai
150g miltų
150g cukraus
3 valg. saukštai karšto vandens
3 valg. saukštai šalto vandens
2 a.š kepimo miltelių
pakelis vanilinio cukraus
kakava (nebūtinai)
Kremas:
250g Mascarpone sūrio
2 kiaušiniių tryniai
3 valg. šaukštai cukraus pudros (arba pagal saldumo poreikį)
100ml plakamos grietinėlės
10 šviežių braškių (bet tinka ir kitokios uogos ar vaisiai turintys šiek tiek rūgštelės įdarui - švieži ar konservuoti persikai, šviežios ar šaldytos avietės, mėlynės, j.serbentai ir pan.)
Biskvito kepimas:
1. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių
2. Trynius išplakame su cukrum ir 3 valg. šaukštais karšto vandens. Jų tūris turi padidėti apie 3 kartus, o cukrus turi būti visiškai ištirpęs.
3. Kitame inde iki standžių putų (apvertus dubeni jie neiškrenta) išplakame baltymus. Jų tūris padidėja 5-7 kartus.
4. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir dalimis suberiame į trynių masę. (Dalį miltų galima pakeisti kakavą ir bus kakavinis biskvitas. Arba į pusę masės įdėti kakavos ir padaryti marmurinį biskvitą, kaip aš dariau šį kartą)
5. Galiausiai išplaktus baltymus atsargiai sumaišome su trynių-miltų mase.
6.Tešlą pilame į pergamentiniu popieriumi išklotą kepimo skardą (tokią, kur kartu su orkaite būna), palyginame, kad pasiskirstytų tolygiai.
7. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje (180-200°C) apie 20min. Ar biskvitas iškepęs, tikriname plonu mediniu pagaliuku. Jei, ištraukus iš kepinio, pagaliukas yra sausas, vadinasi, biskvitas iškepęs.
Biskvito paruošimas vyniotiniui:
1. Iškepusį ir dar karštą biskvitą iškart dedame ant virtuvinio rankšluoščio (pabarstyto cukrumi, kad biskvitas nepriliptų) taip, kad pergamentas būtų viršuje.
2. Greitai nulupame pergamentini popierių ir biskvitą susukame į rankšluostį - padarome voleli (vyniotinį su rankšluočio įdaru )
3. Paliekame taip, kol pilnai atvėsta - bent porą valandų.
Kremo įdarui paruošimas:
1. Išplakame kiaušinio trynius su cukraus pudra.
2. Išplakame grietinėlę.
3. Mascarpone sūrį sudedame į indą, į jį įmaišome trečdalį kiaušinių masės, po to likusią dalį ir plaktą grietinėlę.
Vyniojame:
1. Pasiruošiame uogas, vaisius supjaustome nedideliais gabaliukais.
2. Išvyniojame biskvitą ir ant jo dedame kremo įdaro ir pabarstome uogomis.
3. Atsargiai vyniojame, kad visas kremas neišbėgtų.
4. Palaikome šaltai, kad kremas apstingtų, o biskvitas sudrėktų nuo kremo (apie pusdienį ar per naktį)
5. Patiekiant į stalą papuošiame pagal fantaziją arba aptepame tuo pačiu kremu (tik tokiu atveju jo reik pasiruošti daugiau)
nuostabiai ir labai skanei atrodo
...ir kaip nekeista skanu gavosi
QUOTE(Askulia @ 2007 11 17, 14:17)
Vyniotinis su Mascarpone sūriu
Tešla:
6 kiaušiniai
150g miltų
150g cukraus
3 valg. saukštai karšto vandens
3 valg. saukštai šalto vandens
2 a.š kepimo miltelių
pakelis vanilinio cukraus
kakava (nebūtinai)
Kremas:
250g Mascarpone sūrio
2 kiaušiniių tryniai
3 valg. šaukštai cukraus pudros (arba pagal saldumo poreikį)
100ml plakamos grietinėlės
10 šviežių braškių (bet tinka ir kitokios uogos ar vaisiai turintys šiek tiek rūgštelės įdarui - švieži ar konservuoti persikai, šviežios ar šaldytos avietės, mėlynės, j.serbentai ir pan.)
Biskvito kepimas:
1. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių
2. Trynius išplakame su cukrum ir 3 valg. šaukštais karšto vandens. Jų tūris turi padidėti apie 3 kartus, o cukrus turi būti visiškai ištirpęs.
3. Kitame inde iki standžių putų (apvertus dubeni jie neiškrenta) išplakame baltymus. Jų tūris padidėja 5-7 kartus.
4. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir dalimis suberiame į trynių masę. (Dalį miltų galima pakeisti kakavą ir bus kakavinis biskvitas. Arba į pusę masės įdėti kakavos ir padaryti marmurinį biskvitą, kaip aš dariau šį kartą)
5. Galiausiai išplaktus baltymus atsargiai sumaišome su trynių-miltų mase.
6.Tešlą pilame į pergamentiniu popieriumi išklotą kepimo skardą (tokią, kur kartu su orkaite būna), palyginame, kad pasiskirstytų tolygiai.
7. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje (180-200°C) apie 20min. Ar biskvitas iškepęs, tikriname plonu mediniu pagaliuku. Jei, ištraukus iš kepinio, pagaliukas yra sausas, vadinasi, biskvitas iškepęs.
Biskvito paruošimas vyniotiniui:
1. Iškepusį ir dar karštą biskvitą iškart dedame ant virtuvinio rankšluoščio (pabarstyto cukrumi, kad biskvitas nepriliptų) taip, kad pergamentas būtų viršuje.
2. Greitai nulupame pergamentini popierių ir biskvitą susukame į rankšluostį - padarome voleli (vyniotinį su rankšluočio įdaru )
3. Paliekame taip, kol pilnai atvėsta - bent porą valandų.
Kremo įdarui paruošimas:
1. Išplakame kiaušinio trynius su cukraus pudra.
2. Išplakame grietinėlę.
3. Mascarpone sūrį sudedame į indą, į jį įmaišome trečdalį kiaušinių masės, po to likusią dalį ir plaktą grietinėlę.
Vyniojame:
1. Pasiruošiame uogas, vaisius supjaustome nedideliais gabaliukais.
2. Išvyniojame biskvitą ir ant jo dedame kremo įdaro ir pabarstome uogomis.
3. Atsargiai vyniojame, kad visas kremas neišbėgtų.
4. Palaikome šaltai, kad kremas apstingtų, o biskvitas sudrėktų nuo kremo (apie pusdienį ar per naktį)
5. Patiekiant į stalą papuošiame pagal fantaziją arba aptepame tuo pačiu kremu (tik tokiu atveju jo reik pasiruošti daugiau)
Tešla:
6 kiaušiniai
150g miltų
150g cukraus
3 valg. saukštai karšto vandens
3 valg. saukštai šalto vandens
2 a.š kepimo miltelių
pakelis vanilinio cukraus
kakava (nebūtinai)
Kremas:
250g Mascarpone sūrio
2 kiaušiniių tryniai
3 valg. šaukštai cukraus pudros (arba pagal saldumo poreikį)
100ml plakamos grietinėlės
10 šviežių braškių (bet tinka ir kitokios uogos ar vaisiai turintys šiek tiek rūgštelės įdarui - švieži ar konservuoti persikai, šviežios ar šaldytos avietės, mėlynės, j.serbentai ir pan.)
Biskvito kepimas:
1. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių
2. Trynius išplakame su cukrum ir 3 valg. šaukštais karšto vandens. Jų tūris turi padidėti apie 3 kartus, o cukrus turi būti visiškai ištirpęs.
3. Kitame inde iki standžių putų (apvertus dubeni jie neiškrenta) išplakame baltymus. Jų tūris padidėja 5-7 kartus.
4. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir dalimis suberiame į trynių masę. (Dalį miltų galima pakeisti kakavą ir bus kakavinis biskvitas. Arba į pusę masės įdėti kakavos ir padaryti marmurinį biskvitą, kaip aš dariau šį kartą)
5. Galiausiai išplaktus baltymus atsargiai sumaišome su trynių-miltų mase.
6.Tešlą pilame į pergamentiniu popieriumi išklotą kepimo skardą (tokią, kur kartu su orkaite būna), palyginame, kad pasiskirstytų tolygiai.
7. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje (180-200°C) apie 20min. Ar biskvitas iškepęs, tikriname plonu mediniu pagaliuku. Jei, ištraukus iš kepinio, pagaliukas yra sausas, vadinasi, biskvitas iškepęs.
Biskvito paruošimas vyniotiniui:
1. Iškepusį ir dar karštą biskvitą iškart dedame ant virtuvinio rankšluoščio (pabarstyto cukrumi, kad biskvitas nepriliptų) taip, kad pergamentas būtų viršuje.
2. Greitai nulupame pergamentini popierių ir biskvitą susukame į rankšluostį - padarome voleli (vyniotinį su rankšluočio įdaru )
3. Paliekame taip, kol pilnai atvėsta - bent porą valandų.
Kremo įdarui paruošimas:
1. Išplakame kiaušinio trynius su cukraus pudra.
2. Išplakame grietinėlę.
3. Mascarpone sūrį sudedame į indą, į jį įmaišome trečdalį kiaušinių masės, po to likusią dalį ir plaktą grietinėlę.
Vyniojame:
1. Pasiruošiame uogas, vaisius supjaustome nedideliais gabaliukais.
2. Išvyniojame biskvitą ir ant jo dedame kremo įdaro ir pabarstome uogomis.
3. Atsargiai vyniojame, kad visas kremas neišbėgtų.
4. Palaikome šaltai, kad kremas apstingtų, o biskvitas sudrėktų nuo kremo (apie pusdienį ar per naktį)
5. Patiekiant į stalą papuošiame pagal fantaziją arba aptepame tuo pačiu kremu (tik tokiu atveju jo reik pasiruošti daugiau)
Kaip skaniai atrdo,