Mielinis varškės pyragas
Tešla:
500 g miltų,
250 g pieno,
25 g mielių,
2 tryniai,
100 g cukraus,
100 g margarino,
Žiupsnelis druskos,
Citrinos, apelsino žievelės arba vanilinio cukraus.
Įdaras:
500 g varškės,
100 g cukraus,
50 g sviesto,
2 kiaušiniai,
30 g razinų (aš, aišku, dėjau daugiau),
Vanilinio cukraus.
Pirmiausia išsijojami miltai. Po to pašildomas skystis, suberiama druska, cukrus ir išmaišoma, kad ištirptų. Supilamos su trupučiu cukraus ištrintos mielės. Įmušami tryniai. Beriami miltai ir minkoma tešla. Baigiant minkyti, sudedami pašildyti riebalai ir prieskoniai (jei naudojami). Užminkius tešlą, indo sienelės turi likti švarios. Išminkytos tešlos paviršius sulyginamas, aptepamas riebalais arba užbarstomas miltais, uždengiamas švaria skepeta, ir pastatoma kilti.
Įdarui tryniai ištrinami su cukrumi ir sviestu (aš sviesto nedėjau, bet su juo daug skaniau), sumaišomi su pertrinta varške, įberiama vanilinio cukraus, truputi druskos ir plautos nusausintos razinos, sudedami iki standžių putų išplakti baltymai, ir viskas lengvai išmaišoma.
Du trečdaliai tešlos iškočiojami 1 cm storio sluoksniu, perkeliami į skardą ir prispaudžiama prie skardos kraštų. Likusi tešla suvoliojama 0,5 cm storio voleliais.
Paruoštas varškės įdaras uždedamas ant pyrago. Ant viršaus tinkleliu uždedami tešlos voleliai, leidžiama pakilti. Aptepama plaktu kiaušiniu ir iškepama.
Aš aptepimui naudojau tik paplaktus baltymus kurie liko nuo tešlos gaminimo, nes ten reikėjo tik trynių. Gavosi blizgus viršus ir be nuostolių.
Beje, gaminau iš pusės porcijos, todėl neapsigaukit vaizdu nuotraukoje!
[/IMG]
QUOTE(Linda @ 2005 12 03, 14:09)
is mielines
o kokia mieline teslą darot? noriu pabandyt krokodila padaryt,rytoj kaip tik pamotes gimtadienis tai padaryciau staigmena ir ka ten i vidu dedat?jeo deciau varske turbut pro sonus isbegtu
Morku pyragas
3 kiausiniai
3 st. tarkuotu morku
2st. cukraus
1.5 arb.s sodos
miltu kad tesla butu vidutinio tirstumo
3 kiausiniai
3 st. tarkuotu morku
2st. cukraus
1.5 arb.s sodos
miltu kad tesla butu vidutinio tirstumo
QUOTE(Linda @ 2005 12 02, 14:40)
Paprasciausia zele, sluoksniuota su jogurtu (su zelatina, zinoma):
Oi koks grozis net apetitas pakilo
QUOTE(raimuxe @ 2006 10 23, 09:06)
Na, jau cia reikia prie meno būt
Ne bet kam toki padaryti pavyktu, na ta prasme neman
QUOTE(Wild Flower @ 2006 06 02, 20:59)
Pasiūlysiu ir aš savo mėgstamo pyrago receptuką Svarbiausia, kad jam visiškai nereikia laiko, viens-du ir jau valgai
Obuolių pyragas
Reikės: 700 g obuolių, 3 valg.š. cukraus, 150 g miltų, 3 kiaušinių, 1 arb.š. kepimo miltelių, žiubsnelio vanilinio cukraus
Nulupti ir gan dideliais kubeliais supjaustyti obuoliukus. Inde sumaišyti tešlą iš miltų, kiaušinių, cukraus, vanilinio cukraus ir kepimo miltelių. Į masę supilti obuolius ir išmaišyti. Viską sukrėsti į kepimo indą ir kepti orkaitėje, kol gražiai pageltonuos. Aš kepu apie 40min.
Skanaus!
Obuolių pyragas
Reikės: 700 g obuolių, 3 valg.š. cukraus, 150 g miltų, 3 kiaušinių, 1 arb.š. kepimo miltelių, žiubsnelio vanilinio cukraus
Nulupti ir gan dideliais kubeliais supjaustyti obuoliukus. Inde sumaišyti tešlą iš miltų, kiaušinių, cukraus, vanilinio cukraus ir kepimo miltelių. Į masę supilti obuolius ir išmaišyti. Viską sukrėsti į kepimo indą ir kepti orkaitėje, kol gražiai pageltonuos. Aš kepu apie 40min.
Skanaus!
Nors ir senokai rasyta zinute bei receptas, taciau tik siandien nusprendziau ji isbandyti. Siaip jau, virtuveje esu absoliutus nulis, todel valgyti daro vyras, taciau pries tokio paprastumo recepta "neatsispyriau"! Taciau... Kai po 40 min. istraukiau ji is orkaites, nors virsus ir buvo graziai apskrudes, vidus pasirode visas teslinis... Kame reikalas? Idejau i orkaite is naujo, seksiu jo stovi, bet jau neramu ir visas kulinarinio ikvepimo dziaugsmas dingo...
Taigi, pranesu rezultata: kepiau dar papildomas 20 minuciu, taciau vidus vistiek kazkoks "keistas" gavosi...
Na, kita syki nusipirksiu silikonine blekele, nes dabar kepiau masyviam moliniam bliude, tai gal todel blogai iskepe.
Dar karta aciu uz recepta.
Na, kita syki nusipirksiu silikonine blekele, nes dabar kepiau masyviam moliniam bliude, tai gal todel blogai iskepe.
Dar karta aciu uz recepta.
QUOTE(tutele @ 2007 02 11, 19:24)
Taigi, pranesu rezultata: kepiau dar papildomas 20 minuciu, taciau vidus vistiek kazkoks "keistas" gavosi...
Na, kita syki nusipirksiu silikonine blekele, nes dabar kepiau masyviam moliniam bliude, tai gal todel blogai iskepe.
Dar karta aciu uz recepta.
Na, kita syki nusipirksiu silikonine blekele, nes dabar kepiau masyviam moliniam bliude, tai gal todel blogai iskepe.
Dar karta aciu uz recepta.
Bliude Nu sorry, bet dar neteko girdeti, kad kas pyragus bliude ketpu Arba ten bliudas koks ypatingas Jei to bliudo forma "tradicine", t. y. jis gilejantis, tai uztai ir neiskepe vidurys, kad per storas sluoksnis gavosi, manyciau. Sekmes eksperimentuojant
QUOTE(eya @ 2007 02 11, 20:44)
Bliude Nu sorry, bet dar neteko girdeti, kad kas pyragus bliude ketpu Arba ten bliudas koks ypatingas Jei to bliudo forma "tradicine", t. y. jis gilejantis, tai uztai ir neiskepe vidurys, kad per storas sluoksnis gavosi, manyciau. Sekmes eksperimentuojant
Naaa, gal ne bliude, ten toks puodas, tik molinis. Bet kokiu atveju, net vyras pasake, jog per daug masyvus ir nepritaikytas pyragams.
O as norejau padaryti siurpriza ir iskepti pyraga, vadinasi...
QUOTE(tutele @ 2007 02 11, 19:24)
Taigi, pranesu rezultata: kepiau dar papildomas 20 minuciu, taciau vidus vistiek kazkoks "keistas" gavosi...
Na, kita syki nusipirksiu silikonine blekele, nes dabar kepiau masyviam moliniam bliude, tai gal todel blogai iskepe.
Dar karta aciu uz recepta.
Na, kita syki nusipirksiu silikonine blekele, nes dabar kepiau masyviam moliniam bliude, tai gal todel blogai iskepe.
Dar karta aciu uz recepta.
Už receptą nedėkok, visiškai nėra už ką Tik labai gaila, kad taip nevykusiai viskas išėjo.. Bet aš drąsiai visą kaltę suversčiau tam "bliūdui" Pati visada pyragus kepu metalinėse formose ir viskas būna O va vieną kartą kepiau stiklinėj Kraštai buvo sudegę, o vidus dar neiškepęs Matyt, panašiai ir tau su moliniu gavosi, netinkami jie, jaučiu..
Bet nuoširdžiai linkiu išbandyt šį super paprastą, bet tikrai labai labai skanų pyragiūkštį dar kartelį, tik jau kitoj formoj Manau, nenusivilsi
Smike, norejau paklaust del mielinio pyrago..ar galima naudoti tesla is parduotuves? nes nesu teslu profesionale
QUOTE(SeSe @ 2007 02 12, 10:13)
Smike, norejau paklaust del mielinio pyrago..ar galima naudoti tesla is parduotuves? nes nesu teslu profesionale
Žinoma, kad galima, jei tešla mielinė. Sluoksniuota būtų prispausta varškės masės ir labai plonas gautųsi. O ir skonis ne tas...
Bet gali drąsiai bandyti daryti tešlą. Man anksčiau taip pat nesigaudavo, bet šitas receptas labai paprastas ir lengvas.