Varškės ir šokolado tortasGaivus ir kartu šokoladinis tortas
Biskvitas:
4 kiaušiniai;
1/2 stiklinės cukraus;
1/4 stiklinės miltų;
1/4 stklinės krakmolo;
50 g šokolado;
1/2 a. š. vanilinio cukraus;
1/2 a.š. kepimo miltelių;
3 v.š. kakavos;
ant galo peilio druskos.
Kremas:
450 g 35% riebumo grietinėlės;
200 g. vanilinio ar natūralaus jogurto;
200 g varškės;
1 v.š. vanilinio cukraus
5 lapeliai želatinos;
100 g cukraus;
4 v. šaukštai citrinos sulčių.
Papuošimui:
150 g šokolado,
uogos (šiuo atveju avietės, galima ir kitaip puošti
)
BiskvitasParuošiame 23 cm skersmens išardomą torto formą. Kraštus ir šonus išklojame kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių.
Kiaušinių trynius išplakame su puse cukraus iki vienalytės masės (ji turėtų pabalti). Tuomet sudedame ištirpintą šokoladą ir vanilinį cukrų. Išmaišome. Baltymus išplakame palaipsniui berdami likusį cukrų. Į atskirą indą sumaišome miltus, krakmolą, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Prasijojame miltų mišinį į trynių masę. Pridedam 1/3 išplaktų baltymų ir viską gerai išmaišome. Tuomet sudedame likusius baltymus ir dar kartą išmaišome judesiu aukštyn-žemyn, kad nepažeistume baltymų struktūros.
Biskvitinę masę sudedame į formą ir kepame 35-45 min (priklausomai nuo orkaitės, gali iškepti ir anksčiau) Ar iškepęs tikrinam mediniu pagaliuku (degtuku ar iešmeliu).
Iškepusį biskvitą atvėsinam ir perpjaunam per pusę.
KremasVarškę su cukrumi sumalame blenderiu. Supalame jogurtą ir išplakame masę. Želatinos lapelius pamirkome šaltame vandenyje apie 5 min ir ištirpiname karštose citrinų sultyse. Išplakame grietinėlę iki standžių putų. Truputį pravėsusią citrinų-želatinos masę supilame į varškinę masę. Gerai išmaišome. Sudedame išplaktą grietinėlę ir išmaišome.
PertepimasIšardomos torto formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Forma turi buti su šonais, t.y. sudėta ne vien tik dugnas. Tai reikalinga kad kremas gražiai persiteptų. Dedame vieną biskvito lakštą ir pertepame kremu. Tuomet uždedame kitą biskvito sluoksnį ir vėl pertepame. Išlyginame.
Tortą padedame kokiai valandai į šaldytuvą. Išėmus puošiame šokoladine juosta -atkerpame tokio pat ilgio ir aukščio juostą iš kepimo popieriaus kaip mūsų tortas. Ištirpdome ant garų vonelės šokoladą iki temperatūros, kad būtų karšta pirštui. Tuomet užtepame plonai užtepame šokoladą ant juostos iš kepimo popieriaus. Palaukiame kol truputį apstings šokoladas ir apjuosiame tortą. Kokias 5 min palaikome šaldytume ir atsargiai nuimame popierių. Papuošiame torto viršų.
SKANAUS