Įkraunama...
Įkraunama...

Silkės patiekalai

Silkės mišrainė

1 svogūnas
4-5 puselės silkės
1 pomidoras
1 arba 2 kiaušiniai
8-10 krabų lazdelių
majonezo
prieskonių

Nedidelę galvutę svogūno labai smulkiai supjaustyti, užberti nubrauktą šaukštelį cukraus ir gerai su kokiu šaukštu pamaigyti. Silkę, pomidorą, krabų lazdeles, kiaušinius supjaustyti norimo dydžio kubeliais, sudėti trintus svogūnus, paskaninti prieskoniais, apmaišyti majonezu. Labai skanu thumbup.gif Pirštelius aplaižysit thumbup.gif
Atsakyti
Sluoksniuoti: silkė, tarkuoti burokėliai, morkos, obuoliai, majonezas, kiaušinis essen.gif
Atsakyti
Kaip pasidaryti elementarią silkę su actu? Nu niekur recepto nerandu. Ačiū už pagalbą!
Atsakyti
NORVEGIŠKOS SILKIŲ SALOTOS

2 silkės
3 kiaušiniai
svogūnas
3 šaukštai acto
šaukštas aliejaus
šaukštelis garstyčių
žiupsnelis cukraus

Silkes išmirkyti, išdoroti, išimti kaulus, supjaustyti nelabai smulkiais kubeliais.
Svogūną supjaustyti kubeliais ir pakepinti su aliejumi, užpilti su actu išplaktais kiaušiniais. Kai kiaušiniai susitraukia, įdėti garstyčių ir cukraus. Kai kiaušinienė atvės, sumaišyti su silkių kubeliais. Papuošti virto kiaušinio skiltelėmis ir petražolių šakelėmis.
Atsakyti
GRYBŲ SALOTOS SU SILKE

200 g savo sultyse virtų rudmėsių
200 g baravykų
400 g nedidelių pomidorų
1-2 svogūnai
2 silkės
2 kietai virti kiaušiniai
1 stiklinė grietinės arba majonezo
1-2 šaukštai varškės
žalumynų
1 raugintas agurkas

Virtus grybus, pomidorus, svogūnus ir kiaušinius supjaustyti smulkiais gabalėliais. Išmirkytą nuluptą ir be kaulų silkę supjaustyti siauromis juostelėmis. Grietinę arba majonezą sumaišyti su ištrintą varškę ir skysčiu, likusiu supjausčius pomidorus ir agurką. Viską sumaišyti ir sudėti į salotinę. Puošti žalumynais, kiaušinio ir pomidoro griežinėliais.
Atsakyti
JEREVANIŠKAS UŽKANDIS SU SILKE IR MAJONEZU

200g padžiūvusios kvietinės duonos
100g silkės
125ml pieno
50g majonezo
80g šviežių pomidorų
25g sūrio, žalumynų

Silkės file išmirkyti piene ir sumalti mėsmale kartu su piene išmirkyta duona. Supilti majonezą ir viską gerai išsukti. Sudėti į dubenėlį, papuošti pomidorų griežinėliais, apiberti tarkuotu sūriu ir žalumynais.
Atsakyti
KEPTA SILKĖ SU ĮDARU

1 silkė 1 žalias kiaušinis
1 kietai virtas kiaušinis 1 obuolis
1 kietai virto kiaušinio trynys 0,5 galvutės svogūno
100g majonezo
Silkę nulupame, išvalome, išimame nugurkaulį, perpjauname išilgai pusiau. Ruošiame įdarą: obuolį, svogūną, virtą kiaušinį smulkiai supjaustome, įmušame žalią kiaušinį, įberiame pipirų (pagal skonį) ir gerai išmaišome. Ant folijos padedame silkės puselę. Ant jos uždedame įdarą, ant viršaus užklojame antrąją silkės puselę. Užlankstome folijos kraštus. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje 15-20 min. Išėme iš orkaitės ataušiname. Tuomet dedame į silkinę ir užpilame majonezu. Viršų puošiame virto
kiaušinio tryniu.
Atsakyti
SILKĖ SU PIKANTIŠKU VARŠKĖS PADAŽU

2 silkių filė puselės,
2 rauginti agurkai,
1 raudonas svogūnas,
1 skiltelė česnako,
pipirų, krapų.
Varškės padažui:
150 g riebios varškės,
1 šaukštas grietinės.

Ruošiame varškės masę: labai smulkiai supjaustome agurką, česnaką, krapus sumaišome su varške ir grietine, įberiame pipirų, viską gerai ištriname šakute. Silkių filė supjaustome juostelėmis, dedame į lėkštutę, šalia dedame svogūną, supjaustytą griežinėliais. Varškės padažą tiekiame atskirai.
Atsakyti
SILKĖS IR APELSINŲ UŽKANDIS

1 puselė silkės,
2 apelsinai,
1 mėlynasis svogūnas,
1 karnišonas,
1/2 kiaušinio,
1/2 šaukštelio krakmolo,
100 g bulvių košės,
1 šaukštas tarkuoto parmezano.

Nutarkuojame apelsinų žieveles, išspaudžiame sultis. Sumaišome ir verdame, kol nugaruos pusė skysčio. Nukošiame, sultis dar kartą užverdame ir supilame išleistą krakmolą, į bulvių košę įmušame
kiaušinį ir sudedame tarkuotą sūrį. Kepame orkaitėje 10 minučių 180 °C temperatūroje.
Į lėkštę supilame sutirštintas apelsinų sultis, bokšteliu lėkštės vidurį sudedame košę,
aplinkui sudėliojame smulkintą silkę, svogūną ir kornišoną. Jei norite susukti silkės filė, filė reikia lengvai pamušti (galima ir peilio kotu).
Atsakyti
RUSIŠKAI PATAISYTA SILKĖ

8 silkių filė
8 virti kiaušiniai
pusantros stiklinės marinuotų burokėlių
pusantros stiklinės marinuotų arba raugintų agurkėlių
pusantros stiklinės kaparių
pusantros stiklinės grietinės

Supjaustykite silkę gabaliukais ir gražiai sudėliokite į lėkštę. Sudėkite kubeliais supjaustytus burokėlius bei agurkus, kiaušinių skilteles ir kaparius.
Supilkite grietinę į atskirą indelį ir patiekite prie silkės.
Atsakyti
Silkės apkepas su raugintais kopūstais

8-10 sūdytų strimelių (ar kitokių silkių),
4-5 džiovinti baravykai ar kitokie grybai,
6-8 virtos bulvės,
0,5 I raugintų kopūstų (nerūgščių),
1 stiklinė grietinės,
1 didelis svogūnas,
truputis cukraus,
druskos,
aliejaus.
Susmulkintą svogūną apkepame keptuvėje su aliejumi. Į puodą dedame kopūstus, svogūną, grybus, cukraus, druskos, įpilame truputį vandens ir troškiname. Į skardą įpilame keletą šaukštų aliejaus, sudedame supjaustytas virtas bulves, uždedame troškintus kopūstus (grybus supjaustome atskirai), nuvalytas ir be kaulų susuktas strimeles, užpilame grietinę, užbarstome susmulkintus džiovintus grybus ir iškepame orkaitėje.
Atsakyti
SILKRAMTIS

6 riekės juodos duonos,
3 silkės,
1 šaukštas kmynų,
2 šaukštai sviesto,
2 obuoliai.
Silkes išmirkyti, išdarinėti, išimti kaulus ir sukapoti. Ant duonos riekių užtėpti sviesto, apibarstyti kmynais, uždėti kelias rūgštaus obuolio skilteles, o ant obuolių - silkes. Kepimo skardą ištepti riebalais. Taip paruoštas riekes dėti į riebalais išteptą kepimo skardą ir kepti 20-25 min. orkaitėje.
Atsakyti