Wyshniuks, aciu
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 24, 06:57)
Gausiu fotika su Nikkor 28-85 f3.5 objektyvu... jauciu nieko gero ane
Ne pats geriausias nikkor objektyvas, bet savo kaina atidirba pilnai. Pakankamai astrus. Pakankamai funkcionalus. Patvarus, kaip tankas. Ypac smagus, jei kada nors planuoji fotografuot i juosta.
QUOTE(sillwio @ 2009 06 24, 09:05)
Ne pats geriausias nikkor objektyvas, bet savo kaina atidirba pilnai. Pakankamai astrus. Pakankamai funkcionalus. Patvarus, kaip tankas. Ypac smagus, jei kada nors planuoji fotografuot i juosta.
su juostiniu ir gaunu, tai tada viskas liux, aciu
vėl aš
jaučiu dažnai čia pas jus užeidinėsiu, nes tiek klausimų turiu, nieko nežinau ir sunku labai ką gero sužinoti nete, kai aparatas ne populiariausių firmų kaip Nikon ir t.t.
ar apsimoka pirkti papildomai Wide-Angle Lens, jei pagrinde koncentruosiuos fotkindama visgi į žmones/gyvūnus, o ne į gamtą, nors gamtos, miestų aišku irgi bus...
jaučiu dažnai čia pas jus užeidinėsiu, nes tiek klausimų turiu, nieko nežinau ir sunku labai ką gero sužinoti nete, kai aparatas ne populiariausių firmų kaip Nikon ir t.t.
ar apsimoka pirkti papildomai Wide-Angle Lens, jei pagrinde koncentruosiuos fotkindama visgi į žmones/gyvūnus, o ne į gamtą, nors gamtos, miestų aišku irgi bus...
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 06 25, 15:28)
vėl aš
Pradekim gal nuo to, koks gi pas tave toks jau paslaptingas fotikas.
I klausima apsimoka ar ne gali atsakyti tik tu. Vienam apsimoka nikon d3 su kruva objektyvu, o kitam d40 per brangu
QUOTE(Leo` @ 2009 06 24, 00:08)
Vo! Profas su 20 metukų kuprele sako, kad keičiasi židinio nuotolis, vadinasi, keičiasi! O jei dar tuo objektyvu kokią gerą skylę užkiši, tai kaipgi nepasikeis! Dzin ta fizika, optika... kažkoks netikslus mokslas... dedi vienur vieni mm, kiši kitur - kiti cm... išvis, kokia sveiko proto žmogysta galėjo taip siaurai ir nelanksčiai apibrėžti, kas yra židinio nuotolis?! Paskui ginčijasi čia visokie malalietkos...
gerai cia.. ir kas ta zidini sugalvojo? zidinys tai malkom kurenamas, o cia matai kokis tai objektyvas su kintamu ar nekintamu zidiniu..
QUOTE(sillwio @ 2009 06 25, 17:14)
Pradekim gal nuo to, koks gi pas tave toks jau paslaptingas fotikas.
I klausima apsimoka ar ne gali atsakyti tik tu. Vienam apsimoka nikon d3 su kruva objektyvu, o kitam d40 per brangu
Fujifilm S 100fs. Nesusigundžiau ant veidrodinio, nes norėjau, kad filmuotų. Man atrodė neprotinga pirkti atskirai kamerą dėl tiek, kiek aš filmuoju O klausiu aš ne dėl to ar apsimoka, ne dėl pinigų ta prasme, o ar verta? Gal nieko doro neduoda tas objektyvukas, gal nusivilsiu ta prasme? Esu dar tik pradiniame etape ir nežinau nieko. O norėčiau apskritai žinoti kokius 'pribumbasus' galima pritaikyti? jau susiradau tuos polaraizerius, va tokį dalykėlį RAYNOX DCR-250 MACRO CLOSE-UP LENS 52mm 55mm 58mm 67mm ir kitus to paties Raynox... ir tą minėtą objektyvuką. Tai įdomu ką tikrai verta pirkti ir gal dar kas gero, geresnio yra, tik dar neradau/negaliu rasti
Iskilo ir man patarimo poreikis
Turiu 450D su 50f1,8 ir prisireike pigaus universalo fotografuoti lauke.
Galvoju apie
EF 28-90 f4-5.6 III
EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 USM arba EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS
Galvoju apie
EF 28-90 f4-5.6 III
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 06 25, 19:03)
Fujifilm S 100fs. Nesusigundžiau ant veidrodinio, nes norėjau, kad filmuotų. Man atrodė neprotinga pirkti atskirai kamerą dėl tiek, kiek aš filmuoju O klausiu aš ne dėl to ar apsimoka, ne dėl pinigų ta prasme, o ar verta? Gal nieko doro neduoda tas objektyvukas, gal nusivilsiu ta prasme? Esu dar tik pradiniame etape ir nežinau nieko. O norėčiau apskritai žinoti kokius 'pribumbasus' galima pritaikyti? jau susiradau tuos polaraizerius, va tokį dalykėlį RAYNOX DCR-250 MACRO CLOSE-UP LENS 52mm 55mm 58mm 67mm ir kitus to paties Raynox... ir tą minėtą objektyvuką. Tai įdomu ką tikrai verta pirkti ir gal dar kas gero, geresnio yra, tik dar neradau/negaliu rasti
Aparatas lyg ir top savo klasėje, bet asmeniškai aš nepirkčia prie jo sistemos iš papildomų lešių, filtrų ir t.t., nes aparatas nėra "sisteminis", jei taip galima išsireikšt. Ta prasme, kad visi filtrai, objektyvukai ir t.t. greičiausiai netiks tau prie sekančio tokios pat klasės fotiko, o sensta jie (morališkai) labai greitai. Čia tik mano nuomonė.
Iš kitos pusės raynox labai smarkiai kerta per kokybę. Tai visiškai suprnatama, nes tie close-up lęšiai, tai elementarūs didinimo stiklai. Taip, jie priartina vaizdą, bet labai smarkiai kenčia kokybė, ypač kadro kraštuose.
Papildyta:
QUOTE(Kaktuke @ 2009 06 25, 19:59)
Iskilo ir man patarimo poreikis
Galvoju apie
EF 28-90 f4-5.6 III
Galvoju apie
EF 28-90 f4-5.6 III
Iš tavo minimų imčiau tą, kuris su IS. Pigus, pakankamai ryškus, universalus, su stabilizatoriumi, kuris tau gražins 3-4 stop'us.
Pavarčiau pavyzdžius http://www.dpreview....is_c16_samples/
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 06 25, 19:03)
Pas mane irgi pagerinta muiline.Turiu as toki objektyvuka,nu zinok man asmeniskai tai visiskai niekam tikes dalykas,kuris metosi kazkur nenaudojamas.Close-up filtrus panaudoju gelytem fotografuoti,bet del kokybes tai visiskai pritariusillwio.Siulau geriau nusipirkti viena gera poliarizacini filtra,va tas tai tikrai geras daiktas.Jei noresi galesiu su tuo Wide lens padaryti foto,kad mazdaug isivaisduotum kas ir kaip atrodo.
Sveikos, reikia patyrusiu pagalbos Isigijom Tamron SP AF70-200mm F/2.8 Di LD(IF) MACRO. Ziurint i nuotraukas atrodo, kad jis labai minkstas (soft) Kadangi tai pirmas musu teleobjektyvas, nelabai turim su kuo palygint Sakau, gal kuri galetumet zvilgtelt i nuotraukas ir pakomentuot? Atsiusciau emailu