Sveikos,
kažkaip tema užsimiršo
.
Atgaivinsiu pateikdama labai tinkantį patiekaliuką Šv. Kalėdų stalui
.
Taigi:
Aštrūs Oliverio šonkauliai su čili pipirais ir paprikomis Prireiks:
1 kg šonkaulių su mėsa (amerikoniškų šonkaulių, t.y. nugarinė su šonkauliais)
2 čili pipirų;
1 saldžioji paprika;
(kam prieinama - džiovinti čili pipirai, kiti aštrūs pipirai);
3 didelės skiltelės česnako,
šviežiai maltų pipirų;
druskos pagal skonį;
3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
1 apelsinas (bus reikalinga žievelė ir sultys);
1 limeta (bus reikalinga žievelė ir sultys);
3 šaukštai medaus.
Papildomi reikmenys - gili skarda (geriau stiklinė ar keramikinė), folija.
Gaminame marinatą: smulkiai supjaustome čili pipirus ir česnakus, kitus aštrius pipirus, tarkuojame stambia tarka papriką, nutarkuojame apelsino bei limetos žieveles, dedame druską, pipirus, pilame aliejų. Šiuo mišiniu ištriname šonkaulius ir (geriausiu atveju) palaikome per naktį, ar bent jau dvi valandas. Tuomet įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, dedame kepsnį į kepimo indą, ant kepsnio uždedame visą marinatą, indą sandariai uždengiame folija. Kepame valandą. Mėsa per tą laiką palengva troškinasi savo sultyse, tampa minkšta ir aromatinga. Išimame indą iš orkaitės, nuimame foliją, tuomet ant kepsnio pilame medų ir išspaustas apelsino bei limetos sultis, vėl kišame į orkaitę ir kepame dar pusė valandos kol truputį apskrus.
Patiekiame su daržovių salotomis ir kepimo metus susidariusiu padažu. Jei mėgstate bulvytes, jas galite iškepti atskirai kitoje skardoje.
Liuksiškas patiekalas mėgstantiems aštriai. Šonkauliai iškepa itin aromatingi, minkšti, tiesiog fantastiški. Jei nemėgstate aštriai - sumažinkite aštrių prieskonių kiekį.
Skanaus ir linksmų švenčių!!!