Įkraunama...
Įkraunama...

Jamie Oliver receptų gerbėjoms

QUOTE(Marija1 @ 2007 10 29, 23:22)
Labas visoms  drinks_cheers.gif  norėjau pasigirti  blush2.gif  kad aš per palydovinę anteną matau tokį kanaliuką kuchnia TV vadinasi , kur Oliverio šou rodo kiekvieną dieną , ir šiaip rodo viso pasaulio šalių virtuvę , kanalas be reklamų , ištisai maisto gaminimas. Aš kaip mėgstanti gaminti , tai man ten tikras rojus  thumbup.gif .



as irgi ziuriu kuchnia tv. ir tvn style man dar be oliverio nigella labai patinka...va dabar kaip tik rodo apie 15 kaip visu tu vaiku tevai renkas ir jiems ruosia vakariene...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo doovka: 30 lapkričio 2007 - 21:10
o gal kuri isidemejot recepta kai jis kepe vista tesloje ir nesesi i piknika? ka jis ten kaip dare? ax.gif rytoj iki akcija visai vistai tai noriu nusipirkt ir ta recepta pasigamint, labai jau paprastai ir skaniai atrode.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(alina_nr_1 @ 2007 12 11, 23:36)
o gal kuri isidemejot recepta kai jis kepe vista tesloje ir nesesi i piknika? ka jis ten kaip dare? ax.gif  rytoj iki akcija visai vistai tai noriu nusipirkt ir ta recepta pasigamint, labai jau paprastai ir skaniai atrode.. ax.gif

Šitoj temoj jau buvo apie tai kalbėta nelabai seniai. Nepatingėk pasiskaityt keletą puslapių atgal mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rytoj @ 2007 12 11, 23:48)
Šitoj temoj jau buvo apie tai kalbėta nelabai seniai. Nepatingėk pasiskaityt keletą puslapių atgal mirksiukas.gif


aciu 4u.gif kazkaip praslyde pro akis buvo doh.gif
Atsakyti
Sveikos,
kažkaip tema užsimiršo ax.gif .

Atgaivinsiu pateikdama labai tinkantį patiekaliuką Šv. Kalėdų stalui thumbup.gif .

Taigi:
Aštrūs Oliverio šonkauliai su čili pipirais ir paprikomis

Prireiks:

1 kg šonkaulių su mėsa (amerikoniškų šonkaulių, t.y. nugarinė su šonkauliais)
2 čili pipirų;
1 saldžioji paprika;
(kam prieinama - džiovinti čili pipirai, kiti aštrūs pipirai);
3 didelės skiltelės česnako,
šviežiai maltų pipirų;
druskos pagal skonį;
3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
1 apelsinas (bus reikalinga žievelė ir sultys);
1 limeta (bus reikalinga žievelė ir sultys);
3 šaukštai medaus.

Papildomi reikmenys - gili skarda (geriau stiklinė ar keramikinė), folija.
Gaminame marinatą: smulkiai supjaustome čili pipirus ir česnakus, kitus aštrius pipirus, tarkuojame stambia tarka papriką, nutarkuojame apelsino bei limetos žieveles, dedame druską, pipirus, pilame aliejų. Šiuo mišiniu ištriname šonkaulius ir (geriausiu atveju) palaikome per naktį, ar bent jau dvi valandas. Tuomet įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių, dedame kepsnį į kepimo indą, ant kepsnio uždedame visą marinatą, indą sandariai uždengiame folija. Kepame valandą. Mėsa per tą laiką palengva troškinasi savo sultyse, tampa minkšta ir aromatinga. Išimame indą iš orkaitės, nuimame foliją, tuomet ant kepsnio pilame medų ir išspaustas apelsino bei limetos sultis, vėl kišame į orkaitę ir kepame dar pusė valandos kol truputį apskrus.
Patiekiame su daržovių salotomis ir kepimo metus susidariusiu padažu. Jei mėgstate bulvytes, jas galite iškepti atskirai kitoje skardoje. rolleyes.gif

Liuksiškas patiekalas mėgstantiems aštriai. Šonkauliai iškepa itin aromatingi, minkšti, tiesiog fantastiški. Jei nemėgstate aštriai - sumažinkite aštrių prieskonių kiekį.

Skanaus ir linksmų švenčių!!! mirksiukas.gif
Atsakyti
essen.gif butent šį patiekala gaminsiu kalėdoms thumbup.gif
Atsakyti
Kaledoms kepem vista tesloje... labai skanu, visiem labai patiko thumbup.gif o ta tesla kur sultys pratekejo, ji tokia minkstute gavosi, tai vietoj garnyro kas sushlamshte bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
O iš kur gauti šalavijų? Noriu kepti vištą tešloje.
Atsakyti
Aš ir vis galvoju, kad reikia išbandyti tą vištą tešloje.
Gal galit pasakyti kas išbandėt, ar višta atrodo kaip virta ar labiau kaip kepta?
Vyras virtos nemėgsta, tai nežinau ar čia bandyti ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Betse @ 2007 12 28, 15:06)
Aš ir vis galvoju, kad reikia išbandyti tą vištą tešloje.
Gal galit pasakyti kas išbandėt, ar višta atrodo kaip virta ar labiau kaip kepta?
Vyras virtos nemėgsta, tai nežinau ar čia bandyti ar ne.


Atrodo kazkaip tarpiskai. Bent jau man gavosi. Tokia, sakyciau troskinta. Skonis daugiau kaip keptos, nes itrinta buvo visokiais prieskoniais.
O pabandyti tai verta
Atsakyti
juo skonis kaip keptos, tik kad neapskrudus odele tokia. o salavijais as netryniau, buvo recepte? blush2.gif tryniau juodaisiais grustais pipirais, druska ir mairunu.. i vidu dejau apvirta citrina, tik man klausimas bubo iskiles - kiek laiko ja apvirti reikia? na as viriau gal kokias4-5min.. mesa salia citrinos turejo toki idomu rugstoka skoni, bet gera thumbup.gif tiesa, i tesla dejau pankolio seklu - nuo ju turbut toks idomus kvapas mesos buvo, skonio gal nelabai jautesi. pabandykit butinai su pankoliais - ju yra prieskoniu parduotuvese mirksiukas.gif
Atsakyti
tuoj rodys pas mane per tv trecia dali is jamie namie 2 dalies paprika ir chili tai turi daryt toki troskini vakar neuzsirasiau, bet dabar uzsirasysiu ir paskui jums parasysiu essen.gif nes ten labai labai yammi atrode...ir eisiu poto makaluot ta patiekala cool.gif
Atsakyti