Sveikos visos,
Gal patarsitre kuri, dukrytei jau 11 menesiu, o dabar maitinant pradejo labai smarkiai skaudeti kruti kurios tuometu dukryte nezinda, pakeitus jas, slauda kita, niekada taip nebuvo ir nesauprantu kodel taip atsitiko, taip sekmingai matinau jokiu uzdegimu mastitu nieko nebuv, ir se tau..... Mastau gal jau prganizmas duoda zenkla, kad gana maitinti, nu net nezinau ka galvoti.... gal ka patartumete?/?
QUOTE(Daivutis123 @ 2007 12 26, 14:55)
Gal patarsitre kuri, dukrytei jau 11 menesiu, o dabar maitinant pradejo labai smarkiai skaudeti kruti kurios tuometu dukryte nezinda, pakeitus jas, slauda kita, niekada taip nebuvo ir nesauprantu kodel taip atsitiko, taip sekmingai matinau jokiu uzdegimu mastitu nieko nebuv, ir se tau..... Mastau gal jau prganizmas duoda zenkla, kad gana maitinti, nu net nezinau ka galvoti.... gal ka patartumete?/?
Ar skauda visą krūtį, ar tik kokioj vienoj vietoj? Jei skausmas koncentruotas vienoj vietoj, gali būti mastitas. Jei ne, tai gal pertempti raumenys, gal grybelis (gal gydėtės antibiotikais, gal suskilę speneliai, gal sergat pienlige jūs, o gal mergytė burnytėj turi pienligę), gal tai prieš-menstruacinis skausmas, gal laikotės dietos?
Pagalvokite apie mano minėtas priežastis. Jei nei viena netinka, pasikonsultuokite su savo gydytoju. Nemanau, kad taip organizmas duoda ženklą 'baigti žindyti'.
Tame ir esme, kad skaudeti pradeda tik tuomet kai maitinu ir tai ne visad, o skauda kruties sona arciau pazasties, antibiotiku jokiu negeriau, pienlige irgi atkrinta, nu nebent tai mastitas, bet tai jis prasideda nuo ko? siaip pas mane nera labai daug pieno, o mazyle zinda daznai, ir kuo toliau tuo ji dazniau glaustosi ir nori zysti, tai isvis baigiu pasimesti ir nezinau nei del ko cia, nei ka daryt...
QUOTE(Daivutis123 @ 2007 12 27, 05:21)
Tame ir esme, kad skaudeti pradeda tik tuomet kai maitinu ir tai ne visad, o skauda kruties sona arciau pazasties, antibiotiku jokiu negeriau, pienlige irgi atkrinta, nu nebent tai mastitas, bet tai jis prasideda nuo ko? siaip pas mane nera labai daug pieno, o mazyle zinda daznai, ir kuo toliau tuo ji dazniau glaustosi ir nori zysti, tai isvis baigiu pasimesti ir nezinau nei del ko cia, nei ka daryt...
Literatūroje, iš kur ištraukiau tas galimas priežastis, minima, kad skausmas gali atsirasti būtent maitinant. Taip kad nepergyvenkit, kad tai kažkas nenormalaus.
Mastitas gali prasidėti ir be priežasties. Šiaip tai yra krūties uždegimas. Jis gali kilti dėl infekcijos arba dėl užsikimšusio latako. Ar jaučiate guzelį(ius)? Ar neparaudę toj vietoj? Kaip šiaip jaučiate? Ar neturit temperatūros? Nors jei jums skauda abi krūtis, tai abejoju, ar tai mastitas.
Kaip ilgai tai tęsiasi? Jei jūsų mergytė pradėjo dažniau ir ilgiau žįst ne taip seniai, gal pieno gamyba dar nespėjo suaktyvėti? (čia mąstau grynai intuityviai, nerandu literatūroje, kad dėl stimuliuojamų neprisipildžiusių pieno liaukų kiltų skausmas)
Ar prieš-menstruacinį skausmą taip pat atmetėt? Nes hormonai gali turėti įtaką.
Gal kas nors pasikeitė jūsų ar dukrytės režime? Gal jūs stresuojate, pergyvenate dėl ko nors? Gal dukrytė pradėjo daugiau valgyti ir gerti kito maisto ir krūtį naudoja tik kaip žinduką?
Gal pakeitėt liemenuką ir jis spaudžia?
Jei norit, galit paskambinti kokiai nors mamai-žindyvei-konsultantei, nes aš tik pradedančioji...
http://www.pradzia.org/
Jei tikrai nemalonūs pojūčiai, pasitarkit su savo šeimos gydytoju ar ginekologu. Pasitarimas - tai dar ne sprendimo priėmimas.
Ai, ir pamiršau pridurti, kad svarbiausia - nepasimesti ir nepergyventi. Surasit priežastį ir ją eliminuosit.
QUOTE(Daivutis123 @ 2007 12 26, 23:55)
Sveikos visos,
Lygiai toki pati skausma jauciu labai daznai, kai zindau savo pupa. Tikrai zinau, kad jokiu mastitu neturiu. Be to, man ir siaip kartais uzeina toks skausmas, kai vaikui laikas valgyt. Kazkaip manau, kad tai susije su pieno prisipildymu latakuose, nors jus jau dideles, bet gal taip buna ir veliau Nes man tas skausmas toks lyg kas suspaustu kruti, panasus skausmas, kai pirma menesi maitindavau ir dar "neprasitampiusiais" latakeliais pradedavo teketi pienas. Man kartais vien apie zindyma pagalvojus, suspaudzia kruti. Manau, cia normalu zindanciai mamai Jei jums panasus skausmai, tai manau, galite buti ramios
Atsimenu ta skausma pradzioje, kai nezinojau kas tai yra galvojau, viespatie turbut man mastitas bus o pasirodo tiesiog laikas vaikeli maitinti ateidavo
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.