Neradau skanaus bulviniu blynu recepto. Vakar kepiau, bet kazkodel gavosi labai neskanus
Kaip jus kepat bulvinius blynus, kad gaunasi purus, gelsvi, issipute? (tokius valgiau berots Zemaitijoj )?
QUOTE(gabi @ 2005 01 27, 15:42)
Neradau skanaus bulviniu blynu recepto. Vakar kepiau, bet kazkodel gavosi labai neskanus
Kaip jus kepat bulvinius blynus, kad gaunasi purus, gelsvi, issipute? (tokius valgiau berots Zemaitijoj )?
Kaip jus kepat bulvinius blynus, kad gaunasi purus, gelsvi, issipute? (tokius valgiau berots Zemaitijoj )?
Kad būtų gelsvi, o ne pajuodę, reikia įtarkuoti svogūną, kad būtų išsipūtė - kiaušinius dėkite tik prieš tai išplakusi.
Aš darau taip: sutarkuoju bulves, įmušu vieną kiaušinį, įdedu nedidelį šaukštą miltų, porą šaukštų riebios grietinės. Jei turiu, įdedu pertrintos varškės. Tada dar svogūnų (jei mėgstat), druskos.
As darau irgi paprastai: sutarkuoju bulves, idedu citrinines rugsties sek tiek, kad nejuoduotu, druskos, imusu kiausini (kartais 1, kartais 2), pripjaustau svoguno ir dedu dar i tesla siek tiek grietines. Man gaunasi skanus, tik, kad as retokai juos darau
P.S. Gabi, o as tave susekiau Paziurejau i avatara, galvoju, kur man cia ta mergyte matyta Ogi, pasirodo, turim bendra pazistama
P.S. Gabi, o as tave susekiau Paziurejau i avatara, galvoju, kur man cia ta mergyte matyta Ogi, pasirodo, turim bendra pazistama
Aciu uz receptukus ,
Ingute, kas tas musu bendras pazistamas, parasyk i AZ
Bulvinius blynus musu namuose kepa tik vyras, tai jo receptas-bulves, itarkuotas svogunas, kiausiniai, verdantis pienas ir siek tiek manu kruopu. Mmmmm, labai geri gaunasi . Ai, ir dar pipru ideda, taip nepagailint.
QUOTE(song @ 2005 01 28, 00:30)
Bulvinius blynus musu namuose kepa tik vyras, tai jo receptas-bulves, itarkuotas svogunas, kiausiniai, verdantis pienas ir siek tiek manu kruopu. Mmmmm, labai geri gaunasi . Ai, ir dar pipru ideda, taip nepagailint.
Song, perduok prašom savo vyrui didelį ačiū už receptą..nu labai skanus blynai gavosi...Tik aš visą tą masė nukošiau su kiaurasamčių, o tada jau kiaušinis, pienas, manų kruopos..ir aišku svogūno nepagailėt..tikrai labai skanus, minkšti,purus blynai Ne vyras ...o tikras kulinaras
Aciu, aciu- suzavetas bus, kad moteriskes giria...
Sutarkuoju bulves,pora kiausiniu,1-2 susmilkinti ir apkepinti(lengvai)svogunai,
2-3saukstai miltu,jautienos farso 300gr.druskos ir truputis pipiru.Viska ismaisau ir kepu aliejuje.Na dar ta skysti nuo bulviu lengvai taip nupilu lauk.
Kartais tokius pat kepu tik farso nededu.
2-3saukstai miltu,jautienos farso 300gr.druskos ir truputis pipiru.Viska ismaisau ir kepu aliejuje.Na dar ta skysti nuo bulviu lengvai taip nupilu lauk.
Kartais tokius pat kepu tik farso nededu.
Nu prisiskaičiau čia jūsų, kaip blynų užsimaniau...
Tai sudėjau jūsų receptus ir išsikepiau
Į tarkius įdėjau žiupsnelį citrinos rūgšties (tešla baltutėlė), atskirai išplakiau vieną keušą ,supyliau. Įdėjau tarkuotą svogūną, šaukštą miltų, prieskonių ir ištrintą su 2 šaukštais grietinės varškės pokelį.
Niam niam.
Ačiū kulinares
Tai sudėjau jūsų receptus ir išsikepiau
Į tarkius įdėjau žiupsnelį citrinos rūgšties (tešla baltutėlė), atskirai išplakiau vieną keušą ,supyliau. Įdėjau tarkuotą svogūną, šaukštą miltų, prieskonių ir ištrintą su 2 šaukštais grietinės varškės pokelį.
Niam niam.
Ačiū kulinares
As dar kartais i tarkuotu bulviu mase dedu sutrinta 1 vitamino c tablete,tai blynai irgi balti gaunasi