na nezinau ar batonas tiks - jie gi vabzdziaedziai gyvunai...gal is zooprekiu parduotuves kokiu vabzdziu nupirkti. Sliekas irgi netiks (docentas zoologas sake). Kazkada vaikystej mama varniuka buvo parnesusi - tai ismaitinom farsu.
O siaip prof. Kazlauskas arba paima pauksciuka arba pasako kuo maitinti, jeigu rastumet kontaktus.
Tokioj pačioj situacijoj su Kazlausku kalbėjau prieš pora metų - sakė maitint mirkytu batonu ir kai sustiprės paleist.
Reikia skubaus patarimo. Vėl susiduriau su problema su laukiniu pauksciu. Išgirdau šarkų žviegimą, išlindus pro langa pamačiau, kad katinas bando pagriebt šarkiuką, tėvai ratus suka aplink. išbėgau į lauką paėmiau jį, katinas labai aršus, nenorėjo man jo atiduot, sekiojo paskui, tai i medį negalėjau įkelt. Paukštukas nesužeistas, bet visas slapias, murzinas, nusussėliukas. Priėjus pensininkė pasakė, kad jau kelias dienas vaikai tą paukštuką tampo, bet jis vis ant žemės malasi, matyt neišeina jam paskristi. Pasiėmiau namo, nes nebuvo kur dėt, katinas sekė, skauda širdį labai, šarkos skraido ieško, padėjau prie lango su narveliu, o tas goželiukas net garsų tėvam neskleidžia, kad gyvas, atsigulė ir miega. Ką daryt su juo, ar palaikyt bute, ar nešt palesit, gal galima namie jį kažkaip patreniruoti. Ar atsimins jį tėvai po kelių dienų?
Tiesa sarkiukas jau nemazas, normaliai apsiplunksneves delno dydzio.
Tiesa sarkiukas jau nemazas, normaliai apsiplunksneves delno dydzio.
Numirė paukštukas . Šiandien ryte tik miegojo, nėjo pažadint. Prie mūsų nieko nelesė, nors radom kiaušinį pabarstytą aplinkui. Kadangi per pietus pamačiau kad jis jau svirduliuoja, bandėm per prievartą kiaušinio arba slieko gabaliuką į burną įkišt, jis tada nuvirto ant šono ir numirė per penkias minutes.
Gal jau jis kelias dienas išsekęs buvo, neaišku kuo jį vaikai bandė šert. Gal reikėjo vakar jau per prievartą pamaitint. O gal kad įkišom slieko gabaliuką į snapą pražiodinę nuo streso numirė Labai liūdna
Gal jau jis kelias dienas išsekęs buvo, neaišku kuo jį vaikai bandė šert. Gal reikėjo vakar jau per prievartą pamaitint. O gal kad įkišom slieko gabaliuką į snapą pražiodinę nuo streso numirė Labai liūdna
Sveikos,esu gyvūnų mylėtoja ,ir pasitaikyk - aptikau mažą paukštelį,neskraido,žmonių nebijo.Kilo mintis kad jauniklis,apsiplunksnavęs,paskambinau į "Gyvūnų asocijacija" ,sakė palikti kur radote,palikau.Atsikėliau iš pat ryto - paukščiukas vėl tupi,paskristi negali,o dar kažkokia skruzdė užrėplijus .O gal tai strazdas ?Juos tėvai savaitėmis palieka kol išmoksta skraidyti.Reikia patarimo,paskui įkelsiu paukščiuko nuotrauka.Gal kokių patarimu,asocijacijų žinote (kurie galėtų pagelbėti) ?Būčiau dėkinga
gal zinot, koks cia pauksciukas??? atemem is kates..
Vakarykštė audra man "padovanojo" du balandžiukus. Ne miestietiškus. Senoje kriaušėje perėjo laukinių balandžių pora. Išeinu susirinkti audros išvartytų vazonėlių ir ką matau... O čia jau ir katinas beatslenkantis, šuo laksto... Nu ne, sakau, nebus jums užkandėlių. O iki lizdo nė vienos kopėčios nesiekia O vargšiukai šlapi, dreba, vienas keistai gulėjo. Galvojau - sulūžęs. Bet sušilęs ir išdžiūvęs atsitiesė. Iš dėžutės, popierinių rankšluosčių ir seno frotinio rankšluosčio padariau "gūžtą", uždegiau dar išsaugotą kaitrinę lemputę. Įdėjau termometrą kad neiškept... Taigi, teko tapt "žindyve". Visagalis internetas paaiškino, kad balandžiai minta sėklomis. Bet kaip šerti mažus balandžiukus - pavargau, kol radau. Žinoma, ne lietuviškai. Lietuviams aktualiausia pasigirti sportinių balandžių, o labiausia - jų šeimininkų pasiekimais. Na ir parduodamus reikmenis išreklamuoti.
Papasakosiu, ką radau, ką supratau, ką darau. Būtų malonu, kad nusimanantis kas pakomentuotų, patartų. Nes gal ne taip ką supratau, o padvasinti nenoriu, kad jau apsiėmiau maitint.
Taigi, pirmą sav buvo rekomenduota maitinti vištos kiaušinio tryniu iš švirkšto. Bet kad paukštukai jau atakę ir iš padaigų jau plunksnų galai lenda. Todėl spėju, kad jiems jau daugiau laiko. Kelintoj savaitėj pradeda lysti plunksnos iš padaigų, kas žino?
Taigi, toliau, antrai savaitei buvo siūloma imti grūdų, sumalti, užplikyti ir tokia "koše" maitinti per švirkštą. Taip ir padariau. Ėmiau kviečių, kuriais pas mus lesina vištas. Košelę padariau gan skystą, nes labiau už neprilesimą bijojau dehidratacijos. Taip vakar ir prasimūčijom. Bandžiau po truputi priverstinai įšvirkšt į snapus, nes savarankiškai nieko nelesė ir negėrė. Kas ir nestebina po tokio streso. Maitinau kas 1 - 1,5 val., šiandien - kas 2 - 3val. Matau, kad neišalksta per trumpesnį laiką. O po 3 val lyg ir jau noriau ryja.
Energingi šiandien paukštukai. Klapsi snapais, plasnoja ir gąsdina mane, kai prieinu. Ir, manau, tai geras požymis. Nes jei laukinis padaras nesipriešina, tai reiškia jau jam rojaus vartai netoli... O ir dergia atsakančiai Fuuu... Ot užsiėmiau...
Šįryt su visa "gūžta" ir staline lempa iškrausčiau į seną tuščią triušio narvą. Gal jau ir nebebūtina jų tiek šidyti? Na, manau, nakti gal ir pašildo juos tėvai sutūpę, bet ar dieną dar būna? Gi laksto maisto. Ypač, kai jau tokie nebe visai maži paukščiukai. Nu nežinau... Pasidalinkit, kas galit, žiniomis ir įžvalgomis
Papasakosiu, ką radau, ką supratau, ką darau. Būtų malonu, kad nusimanantis kas pakomentuotų, patartų. Nes gal ne taip ką supratau, o padvasinti nenoriu, kad jau apsiėmiau maitint.
Taigi, pirmą sav buvo rekomenduota maitinti vištos kiaušinio tryniu iš švirkšto. Bet kad paukštukai jau atakę ir iš padaigų jau plunksnų galai lenda. Todėl spėju, kad jiems jau daugiau laiko. Kelintoj savaitėj pradeda lysti plunksnos iš padaigų, kas žino?
Taigi, toliau, antrai savaitei buvo siūloma imti grūdų, sumalti, užplikyti ir tokia "koše" maitinti per švirkštą. Taip ir padariau. Ėmiau kviečių, kuriais pas mus lesina vištas. Košelę padariau gan skystą, nes labiau už neprilesimą bijojau dehidratacijos. Taip vakar ir prasimūčijom. Bandžiau po truputi priverstinai įšvirkšt į snapus, nes savarankiškai nieko nelesė ir negėrė. Kas ir nestebina po tokio streso. Maitinau kas 1 - 1,5 val., šiandien - kas 2 - 3val. Matau, kad neišalksta per trumpesnį laiką. O po 3 val lyg ir jau noriau ryja.
Energingi šiandien paukštukai. Klapsi snapais, plasnoja ir gąsdina mane, kai prieinu. Ir, manau, tai geras požymis. Nes jei laukinis padaras nesipriešina, tai reiškia jau jam rojaus vartai netoli... O ir dergia atsakančiai Fuuu... Ot užsiėmiau...
Šįryt su visa "gūžta" ir staline lempa iškrausčiau į seną tuščią triušio narvą. Gal jau ir nebebūtina jų tiek šidyti? Na, manau, nakti gal ir pašildo juos tėvai sutūpę, bet ar dieną dar būna? Gi laksto maisto. Ypač, kai jau tokie nebe visai maži paukščiukai. Nu nežinau... Pasidalinkit, kas galit, žiniomis ir įžvalgomis
Niekas nesusidūrė?
Šaunuolė, sizifo darbą darote
Man kai buvo bėda, tai geranoriškų žmonių aptikau Alytuje, o Kaunas į "kaulus" davė
Neberasiu to numerio matyt, bet skambinausi pas balandininkus, jų augintojus, tai vienintelis alytiškis, toks lėtai kalbantis vyras susidomėjo, patarė, visi kiti komercininkai buvo, vis jiems rūpėjo ar koks raibas, žieduotas ar pan. O Kaune dar aprėkė, kad aš paukštį kankinu kai aš jį gelbėjau ir išgelbėjau, o ne kankinau
O Alytaus nuaras atvažiavo daug km ir man jį išsivežė, jie ten rūpinasi laukiniais paukščiais, turi tam sąlygas, veterinarą.
Tai tiek galiu patarti, nes pas mane suaugęs balandis buvo, ne "vaikiukai".
Tikiuosi, kad jums pasiseks ir viskas bus gerai
Beje, į lizdą atgal įkelti ir kopėčias tam panaudoti gal gaisrininkai sutiktų? Tik tiek, kad balandžiai gali dabar atsisakyti vaikiukų, kai jau jūs jais rūpinotės, perdaug gal žmonių kvapo ar pan.
Beje beje, iš foto tai tokie geri maitvanagiukai sakyč, nelabai balandžiukus primena
Man kai buvo bėda, tai geranoriškų žmonių aptikau Alytuje, o Kaunas į "kaulus" davė
Neberasiu to numerio matyt, bet skambinausi pas balandininkus, jų augintojus, tai vienintelis alytiškis, toks lėtai kalbantis vyras susidomėjo, patarė, visi kiti komercininkai buvo, vis jiems rūpėjo ar koks raibas, žieduotas ar pan. O Kaune dar aprėkė, kad aš paukštį kankinu kai aš jį gelbėjau ir išgelbėjau, o ne kankinau
O Alytaus nuaras atvažiavo daug km ir man jį išsivežė, jie ten rūpinasi laukiniais paukščiais, turi tam sąlygas, veterinarą.
Tai tiek galiu patarti, nes pas mane suaugęs balandis buvo, ne "vaikiukai".
Tikiuosi, kad jums pasiseks ir viskas bus gerai
Beje, į lizdą atgal įkelti ir kopėčias tam panaudoti gal gaisrininkai sutiktų? Tik tiek, kad balandžiai gali dabar atsisakyti vaikiukų, kai jau jūs jais rūpinotės, perdaug gal žmonių kvapo ar pan.
Beje beje, iš foto tai tokie geri maitvanagiukai sakyč, nelabai balandžiukus primena
QUOTE(Monteverte @ 2016 07 09, 20:07)
Šaunuolė, sizifo darbą darote
Man kai buvo bėda, tai geranoriškų žmonių aptikau Alytuje, o ...
Man kai buvo bėda, tai geranoriškų žmonių aptikau Alytuje, o ...
Kodėl Sizifo? Szifo darbas - beprasmis vargas. Aš turiu nedidukę viltį, kad tai turės nors kiek prasmės.
Gerai, kad atostogos, tai galiu terliotis. O jei kažkam pasišviestų, kad kankinu - duočiau į galvą Pasirinkimas gi buvo: pasiimti ar pašert katiną.
Dėl gaisrininkų galvojau, bet iš kart pagalvojau, kad jie ten neprivažiuos - medžiai, krūmai, šulinys akmeninis, namo kampas... O tik vėliau ėmiau galvot, kad jie gana aukštai užsilipa, turi ilgas kopėčias... Gal ir būtų dasisiekę, per mano gėlynus pervažiavę Tik kažin, ar nebūtų pasiuntę manęs su visais balandžiais taip toli, kad sunku būtų sugįžt...
O dabar jau, manau, vėlu. Tėvai jau turėjo apsiprast su netektim. O paukšteliai jau kvepia mumis.
O dėl nuotraukų, tai ką, tikrai manot, kad ten ne balandžiai?
Tai gal ne tuo šeriu tada?
Bet tai kad lizdas ten tikrai balandžių buvo
http://www.galabite....y-item-378.html
Nu palei mane, tai tokie va jie. Bet... ten snapai ir pagal veisles skiriasi
O dėl Alytaus - dėkui. Reiks bandyt ieškot jų kontaktų. Nors mums ir gan toli, bet ko nepaekskursaut vasarą. O ir lankytinų objektų ten žinau, kurių vis neprisiruošiam aplankyt
Na, va čia radau informacijos apie jų maitinimą
http://pigeons-ru.li....com/14030.html
http://7kyr.ru/golub...entsa-3549.html
Gal dar kažkam pagelbės ir tiek panikuot nereiks, kaip man dabar
Nu va čia jau aiškiau matos ir parašyta kad balandžiai tai
https://bg.wikipedia...
ir dar
https://ru.wikipedia...
Sizifo darbą turėjau omeny, kad tiesiog juodas darbas ir nedėkingas toks
Nenusimanau paukščiuose, bet pagal snapus labai plėšrūs pasirodė Tikriausiai balandžiai, jums geriau žinot.
Džiugu, kad jie pas jus vis dar gyvuoja
P.S. kas su tais paukščiais vyksta paskutiniu metu Prie mano namo daužosi vis kažkokia maža paukštytė, klykia ir nesuprantu kas jai darosi Pasilenkiau po namu, galvojau gal sudurniavo, lizdą sudėjo ar ką Nieko nepamačiau. O jis vis suka ratus aplink, ta pačia trajektorija. Išėjau su šuniu, grįžau gerokai pabuvus, išėjau į parduotuvę, grįžau iš parduotuvės ir tas pats vis suka ir suka ta pačia trajektorija ir klykauja. Nepažįstu jos, dydis kaip žvirblio kokio, bet spalvos tokios įdomios, retesnis gal koks paukštis. Gal kur vaikelis ar partneris nukritęs, o gal jau ir katės suėstas, yra tų kačių pas mus aplink. Gal ji tiesiog jau gedi taip...
Gaila paukščiuko ir nė kuo padėt
Nenusimanau paukščiuose, bet pagal snapus labai plėšrūs pasirodė Tikriausiai balandžiai, jums geriau žinot.
P.S. kas su tais paukščiais vyksta paskutiniu metu Prie mano namo daužosi vis kažkokia maža paukštytė, klykia ir nesuprantu kas jai darosi Pasilenkiau po namu, galvojau gal sudurniavo, lizdą sudėjo ar ką Nieko nepamačiau. O jis vis suka ratus aplink, ta pačia trajektorija. Išėjau su šuniu, grįžau gerokai pabuvus, išėjau į parduotuvę, grįžau iš parduotuvės ir tas pats vis suka ir suka ta pačia trajektorija ir klykauja. Nepažįstu jos, dydis kaip žvirblio kokio, bet spalvos tokios įdomios, retesnis gal koks paukštis. Gal kur vaikelis ar partneris nukritęs, o gal jau ir katės suėstas, yra tų kačių pas mus aplink. Gal ji tiesiog jau gedi taip...
QUOTE(Monteverte @ 2016 07 10, 20:55)
Sizifo darbą turėjau omeny, kad tiesiog juodas darbas ir nedėkingas toks
Aš irgi nenusimanau. Net vištose Nors jas augina pas mus, bet aš jas tik verdu/kepu Tai ir nusigandau. Sakau, gal mėsėdžiams kišu grūdus.
O balandžiukai gyvuoja, dar ir kaip gyvuoja. Šiandien jau mane ėmė pripažint nebe kaip priešą. Vakarienei jau nebesiterliojau su švirkštu - daviau išmirkytų miežių. Patys, gaila, nelesa, bet aktyviai ieško, duoda snapais, žiojasi. Nu žodžiu... kol prikišau po grūdą... Tik vandens su švirkštu ant virš pavariau, nes nesupranta žiopliukai, kaip iš indelio gert
O dėl to paukštelio - tai gal tikrai koks katinas partnerį ar vaiką ten nutempė, tai dar gal tikisi, kad išlys ir duodasi aplink. Ką jau čia bepadarysi...
Pas mus šiemet irgi visokių įdomių paukščiukų gyvena. Dagilėlį pažįstu, o kiti tokie - su keliom tokiom lyg oranžinių plytų spalvos plunksnom uodegoj. Įdomu būtų išsiaiškint pavadinimą...