Įkraunama...
Įkraunama...

mokomes fotografuoti :)

QUOTE(fotolama @ 2007 05 25, 08:21)
Man kliūna tai, kad angliškai, o ne lietuviškai.

Beje, bandei Gallery2? http://gallery.menalto.com/

Dekui g.gif , tikrai vertas isbandyti. Permesiu ir pabandysiu , gal ir visai prilips cool.gif Labai jau sunku atsirinkt is tokios gausybes ivairiausiu ruosiniu. Kaikurie gerai pradeti , bet nebaigti, o kiti pabaigti bet nelabai ziurisi doh.gif Taip ir bandai visus is eiles.

O del Lietuviskumo tai cia ne beda mirksiukas.gif Pora vakaru pasedesiu ir perrasysiu programa cool.gif Cia tik laiko klausymas ....
Papildyta:
Pasirodo jau bandziau Gallery 1.5.6 bet nepamenu kodel nepalikau g.gif , bet jau parsisiunciau 2 versija, bandysiu priderint...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roolys: 25 gegužės 2007 - 10:00
QUOTE(zuvialia @ 2007 05 25, 03:22)
nepyk.pasisakysiu.ir ce nepiktai.o grieztai.na,jei atvirai,tai keistai cia man nuskambejo."neidomi".labai jau tu cia abstrakciai"neydomu".Hm.Man tarkim tema"portretas"neydomu,bet kazkaip zinau,kad niekam ce neydomu mano nuomone,ale jei tau neydomu tu nedalyvauji,ar ne taip?na kazkaip norejau pasakyt,kad jei jau truksta ideju eikim semtis,o ne viesai laidykimes "neydomu",nes as tarkim,kad ir kiek ideju galvoj turiu[ypac su ugnim],taciau ygyvendinti tikrai nelengva[galimybiu,ziniu,ir laiko stoka].tu sakai ugnis vienoda?ji lygiai tokia pat vienoda,kaip ir saule wink.gif
tfu... [tikiuos nebus supyksianciu]

man irgi azartas dingo, nebeįdomu fotografuoti "pagal užsakymą". Labai pasigendu foto kritikos, išsamios, pasvertos, kuri padėtų mokytis ir tobulėti, kaip kad būdavo ankstesnėse temose. O dabar gaunasi kažkas panašaus į varžybas su šykščiu patinka/nepatinka arba paprasčiausia praignoruojama nepatikusios.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 05 25, 10:33)
man irgi azartas dingo,  nebeįdomu fotografuoti "pagal užsakymą". Labai pasigendu foto kritikos, išsamios, pasvertos, kuri padėtų mokytis ir tobulėti, kaip kad būdavo ankstesnėse temose. O dabar gaunasi kažkas panašaus į varžybas su šykščiu patinka/nepatinka arba paprasčiausia praignoruojama nepatikusios.

Fotografuoti pagal uzsakyma gal ir ne taip idomu, kaip fotografuoti tai ka nori, bet mokytis tai padeda, nes privercia ijungti fantaziaja, apgalvoti kompozicija ir t.t. - tai vercia stengtis. Kita vertus, niekas nevercia tose varzybose dalyvauti. Galima fotografuoti savo malonumui ir deti cia tai, kas patinka. Nors konstruktyvios kritikos sulaukti gali ir nepavykti smile.gif Patinka, nepatinka, idomu, neidomu irgi yra kritika. Taip zmones dazniausiai sako, kai jie negali nieko daugiau pasakyti arba kai NERA ka daugiau pasakyti. Mane mano nuotrauku ignoravimas vercia susimastyti - gal jos tik man idomios. Nieko asmenisko. Tiesiog didejant nuotrauku skaiciui cia artejam prie situacijos, kai viska komentuoti neuztenka laiko. Gaila, bet taip yra.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 25, 12:57)
Fotografuoti pagal uzsakyma gal ir ne taip idomu, kaip fotografuoti tai ka nori, bet mokytis tai padeda, nes privercia ijungti fantaziaja, apgalvoti kompozicija ir t.t. - tai vercia stengtis. Kita vertus, niekas nevercia tose varzybose dalyvauti. Galima fotografuoti savo malonumui ir deti cia tai, kas patinka. Nors konstruktyvios kritikos sulaukti gali ir nepavykti smile.gif Patinka, nepatinka, idomu, neidomu irgi yra kritika. Taip zmones dazniausiai sako, kai jie negali nieko daugiau pasakyti arba kai NERA ka daugiau pasakyti. Mane mano nuotrauku ignoravimas vercia susimastyti - gal jos tik man idomios. Nieko asmenisko. Tiesiog didejant nuotrauku skaiciui cia artejam prie situacijos, kai viska komentuoti neuztenka laiko. Gaila, bet taip yra.

o tu pažiūrėk kokie neaktyvūs visi paliko, tikriausiai ne man vienai taip atrodo...
Tik įvertinimui, pliusiukų ir minusiukų palyginimui, yra pvz. tokia fotokūdra smile.gif.
O čia, peržvelk ankstesnes temas, buvo apžvelgiamos praktiškai visos nuotraukėlės ir jei jos nekokios, patariama, kaip pataisyti. Čia rsaulytes labai didelis indelis. Va šito ir pasigendu labiausiai. Patarimų, ypač prastesnėms foto.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 05 25, 12:27)
o tu pažiūrėk kokie neaktyvūs visi paliko, tikriausiai ne man vienai taip atrodo...
Tik įvertinimui, pliusiukų ir minusiukų palyginimui,  yra pvz. tokia fotokūdra smile.gif.
O čia, peržvelk ankstesnes temas, buvo apžvelgiamos praktiškai visos nuotraukėlės ir jei jos nekokios, patariama, kaip pataisyti. Čia rsaulytes labai didelis indelis. Va šito ir pasigendu labiausiai. Patarimų, ypač prastesnėms foto.

Sito ir as pasigendu. Reikia kazka daryt. Susiimam visi ir pradedam komentuot placiau, negu komentuojam dabar 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 05 22, 23:41)
Mano naktinis ugninis bandymas (skaičiuot už namų darbą)  biggrin.gif

user posted image

Turetu tilpti visas "blynas". Nuotraukos formata tada imciau griezta kvadrata. Zvake, beja, turetu irgi buti paciam centre. Dar bandyciau ne tik is virsaus.

QUOTE(cameja @ 2007 05 23, 08:49)
zidinio ugnis  ax.gif

user posted image

Nezinau ar karpyta ar ne, bet kadruociau kitaip. Desinej per daug tamsos. Virsuj irgi. Nuotrauka beveik nespalvota, taigi gal verta padaryt j/b ir pazaist su kontrastu?

QUOTE(zuvialia @ 2007 05 24, 21:50)
ISO 1600,f/2.8,exp.1/125
user posted image
ISO400,f/6.4,exp.1/320
user posted image

Pirmos nematau, o antroj man maiso tie bumbulai. Lauzas kaip lauzas smile.gif

QUOTE(zuvialia @ 2007 05 24, 23:01)

Pirstu nereik, o ryskumo labai. But ryskumas, gal tiktu ir pirstai smile.gif Dar idomiau butu matyt degtuko padegto, ranka rasyto, seno meiles laisko kampa. Atsirastu intriga smile.gif

QUOTE(zuvialia @ 2007 05 25, 02:22)

Pirmoj matau idomios idejos uzuomazga. Su atlikimu reiktu paeksperimentuot. Kiek tamsoka ir niuru. Gal geriau knyga ant stalo, akiniai ant knygos, salia viska romantiskai apsviecianti zvake. Ideju nepersu, sapnuoju garsiai smile.gif
Antra nea.
Atsakyti
o ką daugiau galima pasakyt, jei nuotrauka patinka? taip pat, ką pasakyti tuo atveju, jei nuotrauka yra visiškai beviltiška? aš stengiuosi tokių nekritikuoti. nors, kai nepastebi mano nuotraukų, pradedi galvoti, kad gal ir kiti daro kaip aš biggrin.gif

pritariu, kad rsaulytės konstruktyvios kritikos labai čia trūksta mirksiukas.gif

namų užduotys, kaip Sillwio ir minėjo, verčia tobulėti, atidžiau žiūrėti, ką fotografuoji, kaip fotografuoji. man tai visai patinka.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 05 25, 13:13)
Pirstu nereik, o ryskumo labai. But ryskumas, gal tiktu ir pirstai smile.gif Dar idomiau butu matyt degtuko padegto, ranka rasyto, seno meiles laisko kampa. Atsirastu intriga smile.gif
Pirmoj matau idomios idejos uzuomazga. Su atlikimu reiktu paeksperimentuot. Kiek tamsoka ir niuru. Gal geriau knyga ant stalo, akiniai ant knygos, salia viska romantiskai apsviecianti zvake. Ideju nepersu, sapnuoju garsiai smile.gif
Antra nea.

aciu uz idejas.va vietoj knygos as irgi norejau laisko,ale truks plish nerandu ...o dar plunksna senu laiku..brac..nu nerandu tokiu dalyku cia...uzusieny...tiesa,o neryskumui gali but,kad ytaka daro 800ISO?ce tai su knyga?man tai tas neryskumas gal bisky senumo yvaizdi daro... g.gif

visam sitam atlikimui,kuri surasei..man trukde per auksta zvake..kuri turi atsispindeti akulioruose...bet dar ne vakaras hihihi.gif aciu 4u.gif
tiesa,originali paskutinioji nera tokia tamsi,kokia matau cia blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 25 gegužės 2007 - 14:35
QUOTE(sillwio @ 2007 05 25, 15:13)
Turetu tilpti visas "blynas". Nuotraukos formata tada imciau griezta kvadrata. Zvake, beja, turetu irgi buti paciam centre. Dar bandyciau ne tik is virsaus.

Blynas netilpo netyčia blush2.gif
Čia dar pora iš tos pat serijos (kažkaip nelabai mėgstu keturkampių nuotraukų blush2.gif , bet apkirpau)...
user posted image
(čia netyč taškiuką su clonestamp užmečiau ir nemoku kruopščiai sutvarkyti)

user posted image
Čia kreivai šleivai, bet iš tos pat serijos. Tai nuo manęs šiam kartui namų darbams tiek tegu ir būna. smile.gif Nebeturėsiu savaitgalį laiko. Pagal temas man tinka, - va ne tema gyvenime nebūčiau sumąsčius bandyt vienaip ir atrast kitaip lotuliukas.gif Pradžioj norėjau pažais su liepsnos atspindžiu ant cd tik smile.gif

Dėl ankstesnės nuotraukos - žvakė tai ten ir buvo maždaug centre, bet ji nesuprato mano gilių meninių polėkių ir nutirpo į tą pusę į kurią jai reikėjo, tai taip ir matosi (čia kompaktas laikosi tik ant žvakės - tik nuotraukoje kažkodėl kažkoks tarpelis atrodo bigsmile.gif ).
Ne iš viršaus bandžiau , bet net ir mano akim žiūrint gavos baisiai nekokybiškai, tai išmečiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 25 gegužės 2007 - 15:05
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 05 25, 15:03)
user posted image
(čia netyč taškiuką su clonestamp užmečiau ir nemoku kruopščiai sutvarkyti)

user posted image
Čia kreivai šleivai, bet iš tos pat serijos. Tai nuo manęs šiam kartui namų darbams tiek tegu ir būna.  smile.gif Nebeturėsiu savaitgalį laiko. Pagal temas man tinka, - va ne tema gyvenime nebūčiau sumąsčius bandyt vienaip ir atrast kitaip  lotuliukas.gif Pradžioj norėjau pažais su liepsnos atspindžiu ant cd tik  smile.gif

Dėl ankstesnės nuotraukos - žvakė tai ten ir buvo maždaug centre, bet ji nesuprato mano gilių meninių polėkių ir nutirpo į tą pusę į kurią jai reikėjo, tai taip ir matosi (čia kompaktas laikosi tik ant žvakės - tik nuotraukoje kažkodėl kažkoks tarpelis atrodo  bigsmile.gif ).
Ne iš viršaus bandžiau , bet net ir mano akim žiūrint gavos baisiai nekokybiškai, tai išmečiau   blush2.gif

Va dabar man pirma patinka. Antra irgi idomiai, bet kreivai sleivai smile.gif Beja, sukciau aparata taip, kad spalvoti atspindziai eitu per kadro istrizaine.
Dabar supratau. Kompaktas ant zvakes, o ne zvake ant kompakto. Galvojau, kad ant kompakto zvake kur buna tokiuose aliumininiuose apvaliuose indeliuose smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zuvialia @ 2007 05 25, 14:30)
aciu uz idejas.va vietoj knygos as irgi norejau laisko,ale truks plish nerandu ...o dar plunksna senu laiku..brac..nu nerandu tokiu dalyku cia...uzusieny...tiesa,o neryskumui gali but,kad ytaka daro 800ISO?ce tai su knyga?man tai tas neryskumas gal bisky senumo yvaizdi daro... g.gif

visam sitam atlikimui,kuri surasei..man trukde per auksta zvake..kuri turi atsispindeti akulioruose...bet dar ne vakaras hihihi.gif aciu 4u.gif
tiesa,originali paskutinioji nera tokia tamsi,kokia matau cia  blink.gif

Laiska galima parasyt, o plunksna irgi nebutina smile.gif Galima koki rasalini parkeri panaudot (arba zasi parke pasigaut smile.gif )
Manau, kad ne iso kaltas. Tamsoj fokusas prasove. Rankytem reikia fokusuot. Ideja, kaip jau sakiau, labai gera, tik neisbaigta. Gal ne nauja, bet pasistengus galima tikrai grazu darbeli padayt. Verta 1os vietos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 25 gegužės 2007 - 15:47
QUOTE(sillwio @ 2007 05 25, 14:45)
Laiska galima parasyt, o plunksna irgi nebutina smile.gif Galima koki rasalini parkeri panaudot (arba zasi parke pasigaut smile.gif )
Manau, kad ne iso kaltas. Tamsoj fokusas prasove. Rankytem reikia fokusuot. Ideja, kaip jau sakiau, labai gera, tik neisbaigta. Gal ne nauja, bet pasistengus galima tikrai grazu darbeli padayt. Verta 1os vietos  4u.gif

doh.gif parasyt.... pas man mintis buvo pradetas laiskas,su aptaskytu rasalu ir salia gulinti plunksna ir akiniai ...visa tai zvakes sviesoj..is visos idejos gavos tik tiek.. [pas man kaime tik karves doh.gif ir tos beplunksnes hihihi.gif gera mintis su ta zasim tau balionas uz mintis 4u.gif ]sakai ne ISO kaltas...nu braaal..greiciausiai,kad neturejimas tripodo.Staciau ant dezikes,ale vistiek gal gavos virpejimas g.gif cia zek ymetu,kaip pavyzdi prie 1600ISO.Ryskumo labai reikia,ale ce bandymas tik...triuksmas trukdo,bet prie mazesnio ISO pas mane gaunas tamsumas... doh.gif va,kaip prie matei antruju akiniu prie 400ISO..tiesa,sakai fokusuoti reikia rankytem.A kaip ce suprast?o kaip kitaip?
ISO 1600,f/3.6,exp.1/30s
user posted image
savarzele,va sitas kvadratukas dabar super!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 25 gegužės 2007 - 16:53
QUOTE(zuvialia @ 2007 05 25, 17:18)
pas man kaime tik karves doh.gif ir tos beplunksnes hihihi.gif

padek uodegas lotuliukas.gif
Atsakyti