Įkraunama...
Įkraunama...

"Išminties skrynia".

QUOTE(Lane @ 2008 03 12, 14:31)
Lelija, tą knygą galima gauti knygynuose šiuo metu? Baisiai sudominai ir įrodei, kad pirkti būtų verta biggrin.gif

Net nežinau, man draugė davė paskaityti. Izoteriniuose knygynuose turėtų būti, manau.

Dar šiek tiek ištraukų iš "Savirealizacijos esmė":

• Kai mes žinome, kas yra dėsnis, ir atitinkamai elgiamės, gyvename nuolatinėje laimėje, sveikatoje ir tobuloje santarvėje su savimi ir gyvenimu.
• Žmogaus elgesys yra tol nepatikimas, kol jis neapsistoja Dieve.
• Jusliniai malonumai gali baigtis tik persisotinimu, kankinančia monotonija ir pasibjaurėjimu, nes jūsų fiziniai pojūčiai nėra tikroji jūsų Esatis.
• Mūsų žmogiškosios pastangos tėra iliuzinės. Tai Dievo galia vyksta viskas, ką mes pasiekiame gyvenime. O mūsų nesėkmės gimsta, kai trūksta susiderinimo su ta galia.
• Emocingumas yra pavojus tikėjimo kelyje. Jei vis pūstum ir pūstum į žvakę, kaipgi ji galėtų nuolat degti pastovia liepsna? Panašiai ir širdies jausmai: jeigu juos vis žadinsite, galite persisotinti emocijomis. Kaipgi tada patirsite gilesnės dieviškosios palaimos perteklių? Dievas apsireiškia, ne išoriniame triukšme ir ne proto sumaišty, o vidinėje tyloje. Dvasinė realizacija, kad ir kokia nuostabi, praranda jėgą, kai rodomai išoriškai.
• Meilė Dievui neturi būti išorinis šou. Kitiems rodyti savo gilią meilę Jam rta švenčiausių santykių išniekinimas.
• Kai meldžiatės Dievui, melskitės iš širdies, sakykite, ką jaučiate iš tikrųjų, o ne ką, jūsų nuomone, Jis norėtų girdėti. Su Juo būkite visiškai nuoširdūs, tai suteikia jūsų mintims galios.
• Melsti Dievo daiktų yra gerai, bet dar geriau prašyti Jo valios. Jis žino, ko jums reikia, ir padarys jums daug geriau, negu galite pats įsivaizduoti. Niekada nesimelskite kaip elgeta. Jūs esate Dievo vaikas. Būdamas Jo vaikas, turite teisę į Jo negalinių lobynų turtus. Melskitės tvirtai įsitikinę, kad Jis nori duoti jums viską, ko jums reikia, ir Jis tai duos.
Atsakyti
QUOTE(Lelija33 @ 2008 03 12, 17:45)
• Melsti Dievo daiktų yra gerai, bet dar geriau prašyti Jo valios. Jis žino, ko jums reikia, ir padarys jums daug geriau, negu galite pats įsivaizduoti. Niekada nesimelskite kaip elgeta. Jūs esate Dievo vaikas. Būdamas Jo vaikas, turite teisę į Jo negalinių lobynų turtus. Melskitės tvirtai įsitikinę, kad Jis nori duoti jums viską, ko jums reikia, ir Jis tai duos.[/color]

Fantastiska mintis smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2008 03 14, 14:36)
Fantastiska mintis smile.gif  4u.gif

Kai skaitau tokias mintis, labai puikiai jaučiuosi, o kai pabandžius gyvent pagal tuos visatos dėsnius iš tikrųjų gyvenime pradeda vykt tai, ką išminčiai teigia, daaaaaaaaaaar didesnė fantastika thumbup.gif Pasirodo, viskas yra paprasta - kai elgiamės pagal nekintamus dėsnius, t.y. sėjam geras sėklas, tai ir vaisių puikių sulaukiam smile.gif
Kaip rašo A. Svijašas:

• Žmogus ateina į Žemę pasimėgauti viskuo, kas joje yra: meile, maistu, poilsiu, draugais, kūryba ir t.t. Žinoma, jis turi kažkokių įsipareigojimų, egzistuoja ir taisyklės, kurių negalima pažeisti. Jei jis visa tai atlieka, tai šiame gyvenime turės viską, ko tik panorės. Dievas sukūrė visus malonumus, kad juos patirtume, bet būtina gyventi taip, kad jie nevirstų gyvenimo prasme. Pagrindinė gyvenime atsirandančių problemų, ligų, norų neišsipildymo priežastis yra ta, kad žmogus aplinkiniam pasauliui jaučia negatyvias emocijas, t.y. konfliktuoja su juo. Norint laimingai gyventi žmogus turi išmokti suvokti aplinkinį pasaulį tokį, koks jis yra, nepaisant jo netobulumo (žmogaus nuomone), neturėti idealizacijų. IDEALIZUOTI – tai teikti per didelę reikšmę kažkokiam aplinkinio pasaulio veikimo modeliui, t.y. jausti bet kokias negatyvias emocijas (nekęsti, pavydėti, pykti ir t.t), kai realus pasaulis nesutampa su tuo “idealiuoju” modeliu. Savo nepasitenkinimą galite reikšti garsiai, galite užsklęsti tą jausmą savyje, tačiau tai neturti reikšmės. Svarbu tik tai, kad jūs esate nepatenkintas pasauliu, ir tai yra sunki nuodėmė.
Atsakyti
QUOTE(Lelija33 @ 2008 03 14, 15:36)
Pasirodo, viskas yra paprasta - kai elgiamės pagal nekintamus dėsnius, t.y. sėjam geras sėklas, tai ir vaisių puikių sulaukiam smile.gif

Sveikinu. 4u.gif Bet kaip matai ne visiems tai paprasta. Dažnai žmogus nori sėti savo sėklas, o pjauti dieviškas. Ir stebisi, kad "nieks nevyksta" blink.gif vadinasi, visa tai melas. euforija, iliuzija ir kas tik nori, tik ne paties klydimas.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2008 03 14, 17:53)
a tai kal sukūrė tokį netobulą?  bigsmile.gif žmogaus nuomone?  bigsmile.gif vajė kooookia tobulybė - mažamečių mirtys  doh.gif

Viskas turi prasmę, nepriklausomai nuo to, suprantam mes tai, ar ne...
Atsakyti

PRANAŠAS
Kahlil Gibran

Apie savęs pažinimą

Ir paprašė vyras: Kalbėk mums apie Savęs Pažinimą.
Ir jis atsakė tardamas:
Jūsų širdys tyloje pažįsta dienų ir naktų paslaptis.
Bet jūsų ausys trokšta išgirsti, ką sako jūsų širdis.
Jūs norit pažinti žodžiais tai, ką visada žinojote mintimis.
Jūs norit pirštais paliesti savo nuogą svajonių kūną.

Ir gerai, jei taip bus.
Slaptas jūsų sielos šaltinis turi išsilieti ir gurgėdamas nutekėti jūron.
Ir jūsų beribių gelmių lobis atsivers jūsų akims.
Bet nesistenkit pasverti savo nežinomo lobio;
Ir neieškokit savęs pažinimo gelmių su kuoka ar svambalu.
Nes jūsų Aš - tai beribė ir neišmatuojama jūra.

Nesakykit: "Aš radau tą tiesą", verčiau sakykit: "Aš radau kažkokią tiesą".
Nesakykit: "Aš radau sielos taką", verčiau sakykit: "Sutikau sielą, einančią mano taku".
Nes siela vaikščioja visais takais.
Siela neina viena kryptimi ir neauga kaip nendrė.
Siela išsiskleidžia kaip daugybę žiedlapių turintis lotosas.

Atsakyti
thumbup.gif
Atsakyti
PRANAŠAS
Kahlil Gibran

Apie maldą

Tada žynė tarė: Kalbėk mums apie Maldą.
Ir jis atsakė tardamas:
Jūs meldžiatės, kai sielvartaujat ir kai jums ko nors reikia; o, kad melstumėtės tuomet, kai trykštat džiaugsmu ir nestokojant nieko!

Nes kas gi yra malda, jeigu ne žengimas į gyvą eterį?
Ir jei jums paguoda, kai siunčiat savo tamsą į erdvę, tai pajusit ir džiaugsmą, siusdami ten savo širdies saulėtekį.
Ir jei galit verkti, kai jūsų siela pašaukia maldai, ji skatins jus nors ir verkiantį tol, kol vėl nepradėsite juoktis.
Kai jūs meldžiatės, pakylat sutikti erdvėj tų, kurie meldžias tą pačią valandą ir kuriuos tik maldoj galit sutikti.
Todėl tegu jūsų apsilankymas toje nematomoje šventovėje pasitarnaus tik ekstazei ir maloniam bendravimui.
Nes jeigu įeisit į šventovę tik prašyti, jūs nieko negausit.
Ir jei įžengsit ten nusižeminti, nebūsit išaukštinti.
Arba net jei įeisit į ją prašyti gerovės kitiems, jūs nebūsit išgirsti.
Pakanka to, kad įžengiate į šventovę nematomi.

Negaliu jūsų išmokyti melstis žodžiais.
Tėvas nesiklauso jūsų žodžių, nebent Jis Pats ištaria juos jūsų lūpomis.
Negaliu jūsų išmokyti jūrų, miškų ir kalnų maldos.
Tačiau jūs, gimę iš kalnų, miškų ir jūrų galite rasti jūsų maldą savo širdy,
Tik įsiklausykit į nakties ramybę ir jūs išgirsit juos tariančius tyliai:
"Mūsų Dieve, kuris esi mūsų sparnuotasis Aš, tik tavo valios dėka gyva ir mūsų valia
Tai tavo troškimas skatina mus trokšti.
Tai tavo paraginimas mūsų naktis, kurios yra tavo, pavers mūsų dienom, kurios irgi yra tavo.
Mes nieko negalim tavęs prašyti, nes tu žinai mūsų poreikius dar prieš tai, kai jie mumyse gimsta.
Tu - mūsų poreikis; ir atiduodamas mums daugiau savęs, tu atiduodi mums viską".

Atsakyti
blush2.gif ... norėjau ir aš dviem išmintim pasidalint, jos mano paraše netgi wub.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jadziūnė @ 2008 03 15, 19:58)
blush2.gif ... norėjau ir aš dviem išmintim pasidalint, jos mano paraše netgi  wub.gif  blush2.gif

O geltonu sriftu parasyta, taip pat ismintis? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnė @ 2008 03 15, 20:02)
O geltonu sriftu parasyta, taip pat ismintis? biggrin.gif

Yep rolleyes.gif
Atsakyti
Aš noriu pasidalinti...
Žinot, apie daug ką turėjau nuomonę, to nei žinodama, nei patyrus... dabar nustembu (ir apie save pagalvojus), kai matau kitus, kurie neigia, net nepabandę...(kartais taip darau iki šiol...neigiu nepabandžius), nieko nepadeda, sako jie, tas geras žodis, o ar bandei bent savaitę jį sakyti?..........., ne teoriškai išmąstyti, kaip jis gali/negali padėti, o PABANDYTI TAIP PADARYTI?....tiesiog, iš smalsumo, galų gale empyriškai patikrinti (mokslas tuo gi paremtas...), va mano vaikis sako, neskani sriuba, o aš jam sakau, ar tu bent jau paragavai, ne sako, bet žinau, kad neskani, va tau ir veidrodis....
man tokia pamoka buvo, gimdžiau vieną savo vaiką ligoninėj, labai sunkus gimdymas buvo...kai laukiau antro, pasiūlė gimdyt namie, nu jau ....atsiprašant, jei pirmas toks sunkus buvo, gimdyt namie yra visiškas idiotizmas, neigiu. Bet....prisiminiau (ačiū Dievui) savo gi taisyklę, pabandyk ir tik tad spręsk...neteisk...nuėjau, susipažinau...abu sūnus pagimdžiau namie ir esu tokia tuo laiminga....
A priori...kiek daug bėdų dėl a priori blogos nuomonės, nuostatos ir t.t....(o gal net neverta kartais kapstytis iš kur ji būtent tokia neigiama, gal pabandyt daryt nepaisant to... (kartais net alogiškai...)
Tiesa yra tai, kas patirta (F.Nyčė)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 20 kovo 2008 - 14:52