Užsienyje yra gana populiarios grupės, kuriose maitinančios krūtimi mamos renkasi pasikalbėti, pasitarti, paplepėti ir kartu arbatėlės išgerti. LLLI tai organizuoja http://www.lalecheleague.org/
Tačiau Lietuvoje tokių grupių nėra, o jei ir yra, tai jos kažkur pasislėpusios Be to pastebiu, kad mamos su mažais kūdikėliais labai nedrąsiai išeina į viešumą, dalyvauja įvairioje veikloje.
Ar būtų norinčių susitikti ir pasikalbėti apie žindymą vieną, du ar daugiau kartų per mėnesį?? Pasidalinti moksline informacija?
Vilniuje turėčiau patalpas, kur galėtume rinktis ir su kūdikėliais
Gal kituos miestuose irgi susiorganizuotų mamos?
Na, zindymo pagalba tikrai galima gauti LT. Pries gerus 4 metus, kai ieshkojau info, tikrai buvo tokie mamyciu susiburimai ir konsultacijos, tik dabar vargiai atrasciau kur ir kaip.
O dar yra tokia organizacija LIC "Uz gyvybe" jie taip pat vykdo panashia veikla, galbut tiesiog verta prisijungti zvilgtelkit cia
O dar yra tokia organizacija LIC "Uz gyvybe" jie taip pat vykdo panashia veikla, galbut tiesiog verta prisijungti zvilgtelkit cia
Man atrodo, čia ta pati "pradža" (www.pradzia.org). Vilniuje tikrai susibūrimų neorganizuoja, kaune, kiek girdėjau iš Daivos, mamytes yra aktyvesnes
o man labai idomu butu nes mano Matukui dar tikpusantro menesio, o kelias dienas man maitinimas vargas pasidare, pavalgo pora minuciu o poto verkt pradeda paskui ziuriu kad jau mano krutine kaip tesla, kaip ir seniau budavo, ir nakti nebesuslampa marskineliai supratau kad mazeja pienukas vakare nusitraukiau ziuriu is abieju krutiniu tik 80 g, siandien ryte vel bandziau, ziuriu 100 g:( kai jau seniau neontologe sake, kai jam buvo savaites, kad reikia 110 uz viena karta suvalgyti, tai jau dabar dar daugiau ka ir daryti - nenoriu duoti misinuku noriu maitinti pati, kaip gauti daugiau pieno: geriu ir kmynu arbata su pienu ir po karstu kiek galiu kesti dusu lendu... gal kas gali padeti??? buciau labai dekinga ir jei reikia atsilyginsiu uz naudinga info
Miduxe, juk pilna info yra čia, skyrelyje
Pirmiausiai pasiskaityk čia:
http://www.supermama...howtopic=100805
http://www.supermama...showtopic=10052
ir labai daug ir išsamiai yra čia:
www.pradzia.org
Dabar, kalbant konkrečiai - po menesio kito marškiniai ir neturi sušlapti - tai reiškia, kad tavo krutys prisitaikė prie tavo vaiko poreikio, gaminasi tiek, kiek reikia vaikui Daugiausiai pieno gaminasi tiesiog žindymo metu
Viso pieno iš kruties nusitraukti neimanoma, nes jis kaip rašiau gaminasi žindymo metų ir dar dėl to, kad laktakuose pieną laiko specialus raumenukai, kurie atsipalaiduoja, kai vaikas pradeda valgyt. Tai gi, jeigu sunku pieną nusitraukti, nereiškia, kad jo nerai.
Aš asmeniškai, jeigu mano lelius trumpai pažindi ir verkia, perdečiau prie kitos kruties, o poto agal.. Panešiočiau, leisčiau atsirugt. Dabar, kol žindymas nesureguliavo, skirk tam kuo daugiau laiko, pasistenk atidėt kitus rūpesčius, daug nešiok lelių, parupink odos kontaktą - nešiok arti savęs nuogutį, žindyk visada, kai vaikiukas jieško kruties.
Pirmiausiai pasiskaityk čia:
http://www.supermama...howtopic=100805
http://www.supermama...showtopic=10052
ir labai daug ir išsamiai yra čia:
www.pradzia.org
Dabar, kalbant konkrečiai - po menesio kito marškiniai ir neturi sušlapti - tai reiškia, kad tavo krutys prisitaikė prie tavo vaiko poreikio, gaminasi tiek, kiek reikia vaikui Daugiausiai pieno gaminasi tiesiog žindymo metu
Viso pieno iš kruties nusitraukti neimanoma, nes jis kaip rašiau gaminasi žindymo metų ir dar dėl to, kad laktakuose pieną laiko specialus raumenukai, kurie atsipalaiduoja, kai vaikas pradeda valgyt. Tai gi, jeigu sunku pieną nusitraukti, nereiškia, kad jo nerai.
Aš asmeniškai, jeigu mano lelius trumpai pažindi ir verkia, perdečiau prie kitos kruties, o poto agal.. Panešiočiau, leisčiau atsirugt. Dabar, kol žindymas nesureguliavo, skirk tam kuo daugiau laiko, pasistenk atidėt kitus rūpesčius, daug nešiok lelių, parupink odos kontaktą - nešiok arti savęs nuogutį, žindyk visada, kai vaikiukas jieško kruties.
as labai atsiprasau, kad ne i tema parasiau... tiesa pasakius pirma karta i sia forumo skilti ilindau ir pirma sia temele perskaiciau ir pasipergyvenau ... cia matyt is panikos pirmoje temoje emiau ir pasiklausiau... o tik poto emiau kirur skaityneti bet aciu labai uz atsakyma, tikrai nezinojau kad pienas gaminasi zindymo metu, maniau, kad jis gaminasi tarp maitinimu dabar man daug ramiau... o Matukas kai tik nemiega ir kiek rankos leidzia tiek ir buna ant rankyciu, labai stipriai ji glaudziu, nes labai ji myliu
oij koks geras tas puslapis kuri rekomendavai randu daug atsaymu i man rupimus klausimus...
oij koks geras tas puslapis kuri rekomendavai randu daug atsaymu i man rupimus klausimus...
Mano nuomone tokios grupes labai reikalingos, o ypac kai pirmas vaikelis.
Pirma suneli papuliu maitinau tik 2 sav. ir tai primaitindavau. Nors is mano puses buvo didelis noras paciai maitinti, bet pradedant seselem, gydytojom visi kaip susitare tvirtino kad pienelio neuztenka. Vienintelis palaike vyras, bet as jo neklausiau )
Antra suneli buvau labai tvirtai nusiteikusi maitinti pati, nors situacija kartojosi visi teige kad pienuko neuztenka. Bet vaikelis buvo patenkintas,vyras palaike, o kai kildavo abejones sesdavau ir skaitydavau foruma. Dabar vaikeliui metukai pienelio uztenka ne tik pasigardziuoti tarp maitimimu, bet ir kosem pagardinti.
Pirma suneli papuliu maitinau tik 2 sav. ir tai primaitindavau. Nors is mano puses buvo didelis noras paciai maitinti, bet pradedant seselem, gydytojom visi kaip susitare tvirtino kad pienelio neuztenka. Vienintelis palaike vyras, bet as jo neklausiau )
Antra suneli buvau labai tvirtai nusiteikusi maitinti pati, nors situacija kartojosi visi teige kad pienuko neuztenka. Bet vaikelis buvo patenkintas,vyras palaike, o kai kildavo abejones sesdavau ir skaitydavau foruma. Dabar vaikeliui metukai pienelio uztenka ne tik pasigardziuoti tarp maitimimu, bet ir kosem pagardinti.
As jus visas labai labai palaikau! Tiesa, laiko po seminarus vaikscioti neturiu visai , bet moraliskai palaikyti ar koki patarimeli duoti visada pasiruosus (gal ir nedidele mano patirtis, bet dukryte vis dar maitinu, jai 1 metukai ir 2 menesiukai). Tiesiog pati pirmomis savaitemis susiduriau su pieno trukumo problema ir is aplinkiniu (tame tarpe ir is ligonines personalo) gavau tiek daug "geru" patarimu , kad viskas vos nesibaige visisku pienuko praradimu. O ir tas pradinis pieno trukumas, manau, atsirado del to, kad pati dar apsvaigusi nuo gimdymo ir dziaugsmo pagaliau sulaukus savo stebuklelio, paklausiau keliu tu "protingu" seseliu patarimu. Labai noriu padeti kitoms mamoms to isvengti. Dziaugiuosi, kad turiu draugiu, kurios pacios ilgai ir sekmingai maitino ir savo patirtimi su manimi pasidalino!
O tai šita idėja dėl grupelių/susitikimų numirė? Aš mielai prisijungčiau Vilniuje
Raideles, ar gali kaska sugalvoti del patalpu? Jau grupele yra Iš esmės jeigu gausis jau kaskokia llli grupelė, galima butu ir shaip poliklinikoje arba gimdymo namuose paskelbti
Na, mums viskas priklausys kur veiksmas vyks Jei sugebėsim nusigaut, tai O savaitės diena visai nesvarbi.
Tiesa, mums dar tik 9 dienos, tuoj sustiprėsim ir prisijungsim! Tikiuosi, kol spręsis visi organizaciniai klausimai mes paaugsim ir būsim pasiruošusios susitikimams!
Tiesa, mums dar tik 9 dienos, tuoj sustiprėsim ir prisijungsim! Tikiuosi, kol spręsis visi organizaciniai klausimai mes paaugsim ir būsim pasiruošusios susitikimams!