Įkraunama...
Įkraunama...

Žindymo trukmė, kiek minučių žindote

QUOTE(neriukazx @ 2009 02 24, 12:03)
SVEIKOS MAMYTES  smile.gif    CIA VISR RANDU PASAKYMU KAD TURECIAU JAUST KAIP PIENELI TRAUKIA IS KRUTIES, O JAI AS NIEKO NEJAUCIU? TIK SPENELIO CIUNKIMA, ZINAU KAD NEGERAI KRUTI PADUODU, BET MAN NIEKAIP NEISEINA. TAI JAI NEJAUCIU KAIP TRAUKIA TAI VADINAS NETRAUKIA???  MANISKE VALGE KRUTI PIRMOM DIENOM PO VALANDA AR NET DAUGIAU, POTO VEL REKDAVO, TAI GYDITOJA SAKO JI TINGINIUKE NEISTRAUKIA TIK ZAIDZIA IR IKISO MISINUKO, TAI NUO TADA DAVIAU KRUTI PO VALANDA IR ANT VIRSAUS MISINUKO, IR JO SUVALGUDAVO NORMA! TAI NUSPRENDZIAU KAD MAZAI PIENUKO, NUSITRAUKT PABANDZIAU TAI VOS PER 2 VAL 30 ML ISTRAUKIAU, NUO TADA PRADEJAU DUOT TRAUKTA PIENA PLIUS MISINI, NUTRAUKT TIK DIENOM ISEINA , POTO JAU NELIEKA PIENUKO, O NAKTI MISINUKA, TAI NUOLAT MASCIAU KAD GAILA JOG IS KRUTIES VIEN NEVALGO. TAI PABANDZIAU DUOT, TAI PIRMA KART PO VALANDOS CIUNKIMO UZMIGO, O ANTRA KART DAVIAU VALANDA, PRADEJO VERKT, NIEKAIP NENURIMO, TADA DAVIAU VEL VALANDA, IR VEL NENURIMO. TADA DAVIAU NUTRAUKTO IS BUTELIUKO. IR SUVALGE DAUG, IR VEL PRADEJAU GALVOT KAD ZAIDZIA, MIEGA IR NEISTRAUKIA NIEKO, TAI VEL NAKCIAI TIK IS BONKOS DAVIAU, MIEGOJO. RYTE VEL MEGINAU DUOT TIK KRUTI, TAI KA JUS GALVOJAT, NUO 11 IKI 5 ZINDO.  doh.gif  POTO IS BUTELIUKO VALGE NEMAZAI, POTO VEL ZINDO IKI 10 VAKARO. MANIAU NUPROTESIU, REKIA IR REKIA ,TIK PRIE PAPO NUSIRAMINA, TAI TADA VEL PADAVUS BUTELIUKA, IR DAR PALAIKIUS PRIE KRUTIES PAGULDZIAU IR UZMIGO . NAKTI VEL BUTELIUKAIS, BIJAU KAZKAIP DUOT KRUTI KAD VEL REKS, AR VALGYS VISA NAKTI,  IR DAR PO TOKIU VALGYMU  PASIDARE ZIAURIAI SUNKU ISTRAUKT PIENA PACIAI  verysad.gif  TAI IR AINU IS PROTO DABAR  cry.gif

mano patarimas,pratink prie soskytes,nes ktuties davimas nusiraminimuj valandom tai nenormalu ziurint i ateiti,,galima priglaaust ,pasupout,nesiot vaikuti,bet tikrai nekankint save juk tai pervargymas,jauciu i skyreli depresojanciu greit papulsi doh.gif ,as kruti duodu tikpavalgit,o kai pasisotina yra linksmas,o migdau duodu soskyte,pasupu,jej piksta damaitinu,tai per5min.jau miega.o jej netingi ,jej vaikutis tinginukas bandik istraukinet pioenuka,bent pora dienu,ir duori soskyte,na jej man taip butu,tikrai dariciau taip.jieskok iseiciu,bet tikrai nedok kruty vietoj soskes doh.gif ,styprybes mamuliuk,yra tokiu vaikuciu,mano sesers antras vaikas buvo panasiai,tai kolsureguliavo ta rezimuka daug kantrybes reikia,nes pirmas net nezinojo kas yra soskyte,ar buteliukas
Atsakyti
QUOTE(natalikas @ 2009 02 25, 11:33)
mano patarimas,pratink prie soskytes,nes ktuties davimas nusiraminimuj valandom tai nenormalu ziurint i ateiti,,galima priglaaust ,pasupout,nesiot vaikuti,bet tikrai nekankint save juk tai pervargymas,jauciu i skyreli depresojanciu greit papulsi doh.gif ,as kruti duodu tikpavalgit,o kai pasisotina yra linksmas,o migdau duodu soskyte,pasupu,jej piksta damaitinu,tai per5min.jau miega.o jej netingi ,jej vaikutis tinginukas bandik istraukinet pioenuka,bent pora dienu,ir duori soskyte,na jej man taip butu,tikrai dariciau taip.jieskok iseiciu,bet tikrai nedok kruty vietoj soskes doh.gif ,styprybes mamuliuk,yra tokiu vaikuciu,mano sesers antras vaikas buvo panasiai,tai kolsureguliavo ta rezimuka daug kantrybes reikia,nes pirmas net nezinojo kas yra soskyte,ar buteliukas

i skyreli depresuojanciu papuolus esu nuo pirmu dienu kai jauciau baime ir nerima nuolat, del maitinimo dar ten nerasiau , labai tikiuosi ir neteks , nors kai isguliu daug val tai minciu visokiu buna.
sunku tikrai bet dauguma SM mamyciu tik uz maitinima, kad ir toki, sako kad susireguliuos.tai ir tikiuosi, laukiu. o kai ji pradeda verkt tai negelbeja nei soske nei nesiojimas, tik krutis verysad.gif tai va, negi virgdysiu vaika.patikek labai sunku ir noris viska mest ir duot tik misini, bet vel pradedi mastyt ir vel papa kisi
Atsakyti
Neriukazx,

Krūtis mažyliui ir maistas, ir artumas, ir nusiraminimas, ir pozityvi psichologinė savijauta. Pirmi mėnesiai būna ir tokie, kabėjimų. Įtakoti gali viskas- ir nėštumo eiga, ir gimdymas, ir vaiko poreikiai.
Apie čiulptuko naudą:
Čiulpdamas žinduką kūdikus nebeišmoks gerai žysti ir ištuštinti krūties, o tai veda prie pieno sumažėjimo ir dirbtinio maitinimo. Naujagimiai ir kūdikiai, čiulpę čiulptuką, žaloja spenelį, todėl jį ima skaudėti, atsiranda įtrūkimų, gresia krūties uždegimas.
Naujagimoao ir kūdikiai, čiulpę čiulptuką nebesugeba plačiai išsižioti, t.y. žysdami apimti tamsųjį laukelį aplink spenelį ir gerai ištuštink krūtį.
Naudojant čiulptuką kaip pakaitalą, pvz., jei ateina žindymo laikas ir dėl kokios nors priežasties neįmanoma pažindyti, mažylio negalima apgaudinėti. Čiulpdamas čiulptiką jis išeikovoja energiją ir dėl to žinda krūtį blogiau, nebepasisotina, greit atsibunda, vėl nori žysti.
Čiulptukas sudaro sąlygas netaisyklingam dantų sąkandžiui.
Čiulpiant čiulptuką be reikalo susitraukinėja skrandis, jis ima gaminti virškinimo sultis, be to, mažylis prisirija oro.
Labai pripratęs prie čiulptuko kūdikis ir miegodamas jo pasigenda, todėl neramiai miega ir, vos jį išmetęs, pabunda. Be to, per čiulptuką jei jis nepakankamai švarus, kūdikis gali užsikrėst įvairiomis ligomis.
Pastebėta, kad kūdikiai, kurie ilgai čiulpia čiulptuką, vėliau pradeda kalbėti.
Čiulptukas ne priemonė verkiančiam kūdikiui nuramint. Visuomet reikia ieškot priežasties, kodėl pravirko, ir ją pasalint.
Apie nusitraukinėjimą, maitinimą iš buteliuko, kai pati gali maitint- mamos jau rašė kitose temose.
4u.gif
Papildyta:
pslote=neriukazx,2009 02 25, 13:23]
i skyreli depresuojanciu papuolus esu nuo pirmu dienu kai jauciau baime ir nerima nuolat, del maitinimo dar ten nerasiau , labai tikiuosi ir neteks , nors kai isguliu daug val tai minciu visokiu buna.
sunku tikrai bet dauguma SM mamyciu tik uz maitinima, kad ir toki, sako kad susireguliuos.tai ir tikiuosi, laukiu. o kai ji pradeda verkt tai negelbeja nei soske nei nesiojimas, tik krutis verysad.gif tai va, negi virgdysiu vaika.patikek labai sunku ir noris viska mest ir duot tik misini, bet vel pradedi mastyt ir vel papa kisi
[/quote]
Yra tokia A. Vingro, V. Čiarniauskienės knyga "Pirmieji treji gyvenimo metai"
tik 109psl. persiskaityk, prieš mišinį duodama mirksiukas.gif
O mama- mamai skambinai???????
Atsakyti
QUOTE(neriukazx @ 2009 02 25, 11:23)
i skyreli depresuojanciu papuolus esu nuo pirmu dienu kai jauciau baime ir nerima nuolat,  del maitinimo dar ten nerasiau , labai tikiuosi ir neteks , nors kai isguliu daug val tai minciu visokiu buna.
sunku tikrai bet dauguma SM mamyciu tik uz maitinima, kad ir toki, sako kad susireguliuos.tai ir tikiuosi, laukiu.  o kai ji pradeda verkt tai negelbeja nei soske nei nesiojimas, tik krutis  verysad.gif  tai va, negi virgdysiu vaika.patikek labai sunku ir noris viska mest ir duot tik misini, bet vel pradedi mastyt ir vel papa kisi

Mano vaikas pirmais mėnesiais ir po 4 val. prie papuko iškabodavo - labai bijojau pienelį prarast, todėl leisdavau jam žįst tiek, kiek jam norėjosi (ir dabar šitaip darau). Nesakau, kad buvo lengva schmoll.gif Tačiau labai norėjau sėkmingai ir ilgai maitinti 4u.gif Dabar mažylis po vis mažiau ima krūtį, greičiau pasisotina. Naktimis beveik iki ryto išmiegam, dieną dažniau valgom. Taip, kad kantrybės ir viskas susitvarkys mirksiukas.gif

Košė-Malošė labai teisingos info čiulptuko "naudą" pateikė drinks_cheers.gif Pati esu prieš čiulptuką. Duodu jį tik kai tai neišvengiama: pvz. pas gydytoją, viešose vietose, kai negaliu nuraminti ir krūties paduoti 4u.gif
Atsakyti
aciu kosei-makalosei uz palaikyma 4u.gif
siandien viskas savo vietose, matinimai netrunka ilgiau nei 12 min. thumbup.gif tokia laiminga jauciuosi lotuliukas.gif
kalbejau su akusere, sake, kad daznai taip nutinka
Atsakyti
QUOTE(bombate @ 2009 02 28, 00:42)
aciu kosei-makalosei uz palaikyma  4u.gif
siandien viskas savo vietose, matinimai netrunka ilgiau nei 12 min.  thumbup.gif  tokia laiminga jauciuosi  lotuliukas.gif
kalbejau su akusere, sake, kad daznai taip nutinka

4u.gif
Maitinimo trukmė įv.paros metu, nuo įv. priežasčių gali kisti. mirksiukas.gif
Visokių dienų pasitaiko mirksiukas.gif
Svarbiausia- kuo dažniau atrask tai, dėl ko būt laimingai 4u.gif
Atsakyti
Na mes pradzioje valgydavom pusvalandi, dabar ivairiai, 15-20min
Atsakyti
Maniskis valgo ne daugiau kaip 5 min doh.gif pateisinu tai, kad pienas pats tryksta fontanais, tegul tik speja ryt ax.gif tik beda ta, kad dabar jau greiciau praalkasta, bet ilgiau niekaip nepriverciu valgyt doh.gif tai ir maitinu kas 1,5- 2 val
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merry: 05 kovo 2009 - 13:46
Mano maitinimai trukdavo įvairiai kartais dešimt minučių,o kartais ir valandą.Laiko prie krūties neribodavau ax.gif Dabar tik džiaugiuosi,kad maitinau krūtim,ir apsiėjom be čiulptuko.Manau joks čiulptukas ar žaisliukas neatstos mamos artumo 4u.gif
Atsakyti
5 maximum 10min kazkaip jam uztenka cool.gif
Atsakyti
Diena tai 5-10 min valgome ir pakanka o nakciai tai nesinori leliu mamos paleisti tai ilgai 30-60min

user posted image
Atsakyti
QUOTE(natalikas @ 2009 02 25, 10:33)
mano patarimas,pratink prie soskytes,nes ktuties davimas nusiraminimuj valandom tai nenormalu ziurint i ateiti

schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif

QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 02 25, 11:59)
Krūtis mažyliui ir maistas, ir artumas, ir nusiraminimas, ir pozityvi psichologinė savijauta. Pirmi mėnesiai būna ir tokie, kabėjimų. Įtakoti gali viskas- ir nėštumo eiga, ir gimdymas, ir vaiko poreikiai.
Apie čiulptuko naudą:

pilnai pritariu, šiuo atveju čiulptukas viską tik dar labiau pablogins.

Mes nuo pradžių irgi turėjom tokių pačių problėmų kaip neriukazx, pirmais mėn. valgydavom po 1 val., paskui buvo laikas kai nevalgė tik patraukdavo 5 min. ir viskas, dabar valgom geriausiai kai snaudžiam tai rimtai traukia 15-20, kai nemiega - apie 7 min.
Atsakyti