Mano megstamiausi sumustiniai:
Su tunu:
Reikia:
2 riekelių duonos, sviesto arba margarino, 1 salotos lapo, 1 pomidoro, 1 kietai virto kiaušinio, 1 arbatinio šaukštelio majonezo, 1 arbatinio šaukštelio konservuoto tuno, druskos ir pipirų, žiupsnelio smulkintų petražolių, raudonojo svogūno.
Duonos riekeles plonai aptepti sviestu, uždėti salotos lapą, pomidorą, kiaušinį, majonezą, svoguno riekelę, tuną, žalumynų papuošimui. Ant viršaus uždėti kitą duonos riekelę. Skanaus!!!
Su ridikėliais:
Prancuzišką batoną paskrudinti. Kelias šakeles krapų ir petrazolių susmulkyti smulkintuve su kremine varške, druska ir pipirais. Aptepti varškės mišiniu skrudintą batoną, ant viršaus uždeti tarkuotą ridikeli. Papuošti krapais arba pipirne.
Su kumpiu ir suriu:
Na cia elementariausias: Duona, sviestas, kumpis, suris, kumpis, salotos lapas, majonezas, duona.
Su pomidoru ir kiausiniu:
Reikia:
Norimos formos duonos, 1 svogūno, 1 pomidoro, 1 šaukšto majonezo, 1 kietai virto kiaušinio, sviesto kepimui.
Smulkintą svogūną apkepti svieste, tada sudėti smulkintą pomidorą, apkepti 2-3 minutes. Kiaušinį bei apkeptą svogūną su pomidoru susmulkinti smulkintuve su druska ir pipirais, sudėti majonezą. Aptepti duonos trikampėlius. Papuošti! Skanaus!
Su grybais ir omletu:
Iškepti omletą iš 1 kiaušinio ir 3 šaukštų pieno. Apkepinti svogūną ir 1 didesnį grybą ant sviesto arba margarino, apiberti druska ir pipirais. Paskrudinti riekele duonos, uždeti svogūnus su grybais, tada uždėti omletą, papuošti kepintu grybu!