Na bet pradėkim kelionę

Kelionė prasidėjo anksti ryte, iš šalto Vilniaus išskridome į Amsterdamą, kurį pasirinkome kaip persėdimo punktą dėl trumpo laukimo laiko (valanda tarp LAL nusileidimo ir KLM pakilimo). Ir... kol perbėgom iš vieno Amsterdamo oro uosto galo į kitą, vos nepavėlavom į lėktuvą, skrendantį į Bombėjų. Registravo mus jau ne įprastoje bendroje visų skrydžių eilėje, o eilėje tiesiai į mūsų lėktuvą, Kadangi vasarą teko per Maskvą keliaut i Kiniją ir patirt gana ilgą maskviečių pasų kontrolėje tardymą, tai tikėjomės, kad ES šalies oro uoste nieko panašaus nebus, tačiau ir čia olandas mus klausinėjo geras 10 min, kur ir kokiu tikslu mes skrendam

Indija mus pasitiko +30 laipsnių šiluma, bet kadangi atskridome vėlai naktį Indijos laiku (skirtumas su Lietuva 3,5 val.), tai buvome tiesiai nugabenti į viešbutį ir pažintį pradėjome tik kitą rytą.
Tiesa, oro uoste pirmą kartą išsidūrėme: vaikinukas, vežęs lagaminus, paprašė 5 dolerių, bet mano vyras davė jam 3. Kaip paaiškėjo vėliau, tai vos ne kosminė suma už tokią paslaugą, nes paprastai duodama 10 rupijų (1 doleris=42-45 rupijos). Na bet vėliau ne kartą susidursime su mėginimais apgaut ir išvis, tiesiog arbatpinigių prašymas ten yra labai įprastas dalykas ir niekas nepasikuklina už menkiausią paslaugą pasakyti: Give me tips

Viešbutis pasirodė visai neblogas, surizikavome užsisakyti vakarienę (jų laiku buvo beveik 2 nakties) ir pirmą kartą susidūrėme su aštraus maisto problema. Tiksliau mano vyras liko labai patenkintas, nes jis mėgsta aštrų maistą, o man degė burna ir lūpos, bet turiu pripažinti, kad ryžiai su vištiena buvo labai labai skanūs. Klausydami patarimų po vakarienės įkalėme lietuviško brendžio, bet tai buvo pirmas ir paskutinis kartas, nes po to kažkaip nusprendėm, kad nieko čia mums neatsitiks.
Ir patraukėm miegot. Kitą dieną laukė pirma pažintis su Indija, konkrečiau su visų Indijos verslo magnatų pamėgtu Bombėjumi.
Pratęsimas rytoj...