Sveiki,
galbūt kažkas jau keliavote i Maroka per TUI ???
Ar patiko, kokios problemos kilo???
Aciu.
QUOTE (Skruzdeliukas @ 2004 11 24, 13:34) |
Mane irgi domintu Marokas. Siaip planuojam i Egipta, nors jame jau buvome, bet gal Maroke irgi saunu. Idomu, ar ten saugu? |
Siaip tai manyciau ,kad Maroke turetu buti saugiau uz Egipta... nes dar neteko girdeti apie joki pasikesinima i turistus , kai tuo tarpe Egipte buvo jau ne karta sprogdinta ar grobta... Tikrai nenoriu gasdinti pati vaziuociau vis viena...
Galima pasakyti ,kad buvau Maroke,Tanzyre, bet tik viena diena.. nezinau,gal as kokia niurzgekle , bet labai erzino mane tie ikyrus arabai... tokiu ikyriu zmoniu dar nebuvau sutikus, man atrodo ,kad jie nesupranta zodzio ne , jie girdi "siulyk daugiau isiulysi"... o dar senamiestyje paklydom.... ir vis uz kokio kampo toks arabas, kurio gido paslaugu atsisakem, islysdavo ir gasdindavo "ar ne sakiau karta ilindes i Medeina( senamiesti) neislysi... che che che..." bet islindom
ir labai nesvaru ten... ir kates, kaip seseliai smirineja...
nors turistu getuose turetu buti visai smagu...
Rengiames isvykti i Maroka sausio men. pabaigoje. Taigi renkuosi kuo daugiau informacijos. Skambinausi i Vokietija, nes TUI organizuoja keliones i Maroka. Baltik Clipper suteikia informacijos, bet tikrai ne daug.
Taigi, del saugumo - ivardino taip: kupriniu nuo nugaros niekas neplesia, bet smulkiu kisianvagiu knibzda. Maloni administratore klausia kokio marsruto nori, jei vilioja modernus poilsisi siulo Kasablanka, jei egzotika, tai Sacharos ekskursijas.
Informatyvus straipsnis yra ir paskutiniame Keliones ir Pramogos zurnale.
Tik ta pati TUI administratore pranese - kad keliones grupe bus vokiskai kalbanti, todel nerekomenduoja samdyti gido, sako vaziuokit siaip, issinuomosit masina, daugiau pamatysit.
Lietuvaiciu kol kas i Maroka keliauja nedaug - todel gal didesne tikimybe, jog nesutiksi kaimyno :-)
Taigi, del saugumo - ivardino taip: kupriniu nuo nugaros niekas neplesia, bet smulkiu kisianvagiu knibzda. Maloni administratore klausia kokio marsruto nori, jei vilioja modernus poilsisi siulo Kasablanka, jei egzotika, tai Sacharos ekskursijas.
Informatyvus straipsnis yra ir paskutiniame Keliones ir Pramogos zurnale.
Tik ta pati TUI administratore pranese - kad keliones grupe bus vokiskai kalbanti, todel nerekomenduoja samdyti gido, sako vaziuokit siaip, issinuomosit masina, daugiau pamatysit.
Lietuvaiciu kol kas i Maroka keliauja nedaug - todel gal didesne tikimybe, jog nesutiksi kaimyno :-)
Tikriausiai Saaremų salose sunkiau surasti lietuvį, negu Egipte.Mes vasarą savaitę Saaremuose atostogavome, tai lietuvių nesutikome. O Maroke aš buvau 1994m.Plaukėm su laivu iš Ispanijos. Labai nepasisekė oras, pliaupė didžiulė liūtis visas dienas, už tai arabai tik išlipus iš laivo ėmė bučiuoti, kad lietų atvežėme, nes jo nebuvo net 10 metų.Per tas liūtis mes daug ko nepamatėme, nes kai kurie keliai pasidarė nebepravažiuojami, prasidėjo nuošliaužos. Šiaip keliavome visur su grupe. Gidė perspėjo merginom neatsilikti nuo grupės, kad netyčia kas nepavogtų.Be abejo, grupę visada lydėjo arabai, kurie pastoviai fotkino, kabinėjosi ir laidė replikas.Galiu pasakyti, kad ten pakankamai nešvaru. Pamatyti vieną kartą įdomu, bet tik pamatyti, o ne pailsėti, papramogauti.
O as galiu pasakyti, kad ten pakankamai svaru. Kur jus vaikstot po kokius uzkampius? maroke buvau n-kartu ir vel ten mielai vaziuosiu. jokio pavojaus nera, nes ten gyvena begales europieciu. manau kaip tik marokas yra saugus turistu atveju. o jei dar prancuzu kazkiek moki, tai isvis
Kiekvieną nesusidūrusį su arabiškuoju pasauliu Tanžeras pritrenks savo sumaištimi, margumu ir egzotika. Vienas buvęs Maroko karalius, norėdamas pabrėžti savo šalies dvilypumą ir kultūrinį turtingumą, Maroką lygino su medžiu, kurios šaknys įsiskverbusios į Afrikos žemyną, o lapai ir šakos kvėpuoja Europos oru. Marokas laikomas kryžkele tarp Rytų ir Europos, Šiaurės ir Pietų.
Marokas iki 1956 buvo Prancūzų kolonija, todėl susišnekėti prancūziškai gali su bet kuo.
Marokas iki 1956 buvo Prancūzų kolonija, todėl susišnekėti prancūziškai gali su bet kuo.
O kaip del persikelimo is europos? Pvz, vasara busiu Ispanijoj ir noreciau i Maroka uzsukti. Neisivaizduoju to 'mechanizmo' atvaziuoji, ir gali plaukt keltu, iskart ekskursijas kitam krante rinktis, ar reikia kazkiek laukti?
po stalu: viskas labai paprasta, ypac is pietu ispanijos, pvz malaga.
I. normalus keliautojo variantas: vaziuoji busu iki algeciras. ten perki bilieta i kelta per gibraltara, i maroko miesta tangier. vasaros metu keltai kursuoja berods kiaura para. o nesezono metu iki velyvo vakaro, su pusantros valandos pertraukom. bilietas priklausomai nuo to kurioje keltu kompanijoje perki kainuos apie 25 eurus. patariu- pirk i greitaeigi kelta.
tangier: islipus svarbiausia nekreipti demesio i visokius geradarius siulancius savo paslaugas (ju bus ir kelte). mauni prie taksu, ju rasi iesejus is uosto. sakai "tangier ville", arba "railway station"- sumoki max 10 dirhamu (1 $) ir atvykti i gelezinkelio stoti. ten perki bilieta i naktini traukini i marakesa. kainuos iki 20 $, bo iki jo keli simtai km. jei turi laiko pasivaikscioji po tangier- avantiuristu ir siaip nuotykiu ieskotoju miesta, visokiu kelioniniu gidu pristatoma kaip bauba:) vakare apie puse desimt sedi i traukini ir ryte tu jau maroko sirdyje- marakese. ten imi taksa, moki 12 dirhamu, sakai "la place"- tipo aikste, ir tave atveza i zymiausia maroko aikste - djema el fna. eini i ja, ir aplinkui tau didziausias pasirinkimas pigiu, zaviu viesbuciuksciu:) toliau jau kur sirdis geis- yra ka veikti ir marakese, o geriausia pakeliauti aplink- essaouira, meknesas, fesas, casa, rabatas ir t.t.
II. supaprastintas variantas: is malagos galima nusipirkti ekskursija i maroka. taip pat tokiu ekskursiju siulanciu firmu kiek zinau yra ir algeciros uoste pilna. is malagos net keltas tiesioginis buna. bet apie sita varianta nelabai ka turiu papasakot, as keliauju savom kojom ir rizika:)
I. normalus keliautojo variantas: vaziuoji busu iki algeciras. ten perki bilieta i kelta per gibraltara, i maroko miesta tangier. vasaros metu keltai kursuoja berods kiaura para. o nesezono metu iki velyvo vakaro, su pusantros valandos pertraukom. bilietas priklausomai nuo to kurioje keltu kompanijoje perki kainuos apie 25 eurus. patariu- pirk i greitaeigi kelta.
tangier: islipus svarbiausia nekreipti demesio i visokius geradarius siulancius savo paslaugas (ju bus ir kelte). mauni prie taksu, ju rasi iesejus is uosto. sakai "tangier ville", arba "railway station"- sumoki max 10 dirhamu (1 $) ir atvykti i gelezinkelio stoti. ten perki bilieta i naktini traukini i marakesa. kainuos iki 20 $, bo iki jo keli simtai km. jei turi laiko pasivaikscioji po tangier- avantiuristu ir siaip nuotykiu ieskotoju miesta, visokiu kelioniniu gidu pristatoma kaip bauba:) vakare apie puse desimt sedi i traukini ir ryte tu jau maroko sirdyje- marakese. ten imi taksa, moki 12 dirhamu, sakai "la place"- tipo aikste, ir tave atveza i zymiausia maroko aikste - djema el fna. eini i ja, ir aplinkui tau didziausias pasirinkimas pigiu, zaviu viesbuciuksciu:) toliau jau kur sirdis geis- yra ka veikti ir marakese, o geriausia pakeliauti aplink- essaouira, meknesas, fesas, casa, rabatas ir t.t.
II. supaprastintas variantas: is malagos galima nusipirkti ekskursija i maroka. taip pat tokiu ekskursiju siulanciu firmu kiek zinau yra ir algeciros uoste pilna. is malagos net keltas tiesioginis buna. bet apie sita varianta nelabai ka turiu papasakot, as keliauju savom kojom ir rizika:)
Girdėjau kad Novaturas ar Tezturas pradeda poilsines keliones į Maroką. Kas buvot papasakokit viską apie šalį-kainų lygis, paslaugų lygis, paplūdymiai, kurortai, maistas ir pan.
Žodžiu viskas kas reikalinga važiuojant į šalį
Žodžiu viskas kas reikalinga važiuojant į šalį
Maroke buvau pries seserius metus. Tikrai nuostabus krastas, noretusi dar karta sugrizti. Gyvenau viesbutyje Agadyr beach club, viesbutis puikus su savo papludymiu, atitvertu nuo ikyriu prekeiviu. Maistas buvo geras, tik labai truko tradicines mesos, nes buvome vaisinami tik aviena, pienas taip pat tik ozkos. Siaip tikrai daug ivairiu darzoviu, vaisiu.
marokas - tikrai labai grazi salis, verti demesio atlaso kalnai, tiek ispudingi senieji, tiek ir naujieji su ledo virsunemis. Labai idomu pabuvoti Marakese, senovineje Maroko sostineje, senoviniame turguje, kur nusidereti galima iki trecdalio pradines kainos. Tikrai verta issinuomoti masina ir pasivazineti po kaimelius, ieskant kazko idomaus, na, pavyzdziui, suvenyru, pabendrauti su zmonemis - beveik visi kalba angliskai ar prancuziskai. Kainos, jei per tiek laiko nepasikeite, buvo visai padorios, lietuvisko lygio. Alkoholis parduotuvejedar pigesnis nei Lietuvoje.
Tiesa, Agadyro turgaus prekeiviai buvo islepinti vokieciu turistu, kurie nesideri, moka, tiek, kiek papraso, todel siame turguje pirkti nelabai apsimoka. Zinoma, jei nemegstate deretis tada, kodel gi ne, bet pacios derybos man, pavyzdziui, kaip savotiskas sau, o ir preke galima nusipirkti tikrai gerokai pigiau.
Dar reiketu vaikscioti per gatve labai atidziai, nes vairuotojai nelabai linke praleidineti pesciuosius, o ir vaziuodami labai jau pypsi. Supratome toki dalyka: jei papypsi, tuomet lenkiama masina truputeli pasitrauks is kelio, jei nepypsesi, nepralenksi. Tai tiek
marokas - tikrai labai grazi salis, verti demesio atlaso kalnai, tiek ispudingi senieji, tiek ir naujieji su ledo virsunemis. Labai idomu pabuvoti Marakese, senovineje Maroko sostineje, senoviniame turguje, kur nusidereti galima iki trecdalio pradines kainos. Tikrai verta issinuomoti masina ir pasivazineti po kaimelius, ieskant kazko idomaus, na, pavyzdziui, suvenyru, pabendrauti su zmonemis - beveik visi kalba angliskai ar prancuziskai. Kainos, jei per tiek laiko nepasikeite, buvo visai padorios, lietuvisko lygio. Alkoholis parduotuvejedar pigesnis nei Lietuvoje.
Tiesa, Agadyro turgaus prekeiviai buvo islepinti vokieciu turistu, kurie nesideri, moka, tiek, kiek papraso, todel siame turguje pirkti nelabai apsimoka. Zinoma, jei nemegstate deretis tada, kodel gi ne, bet pacios derybos man, pavyzdziui, kaip savotiskas sau, o ir preke galima nusipirkti tikrai gerokai pigiau.
Dar reiketu vaikscioti per gatve labai atidziai, nes vairuotojai nelabai linke praleidineti pesciuosius, o ir vaziuodami labai jau pypsi. Supratome toki dalyka: jei papypsi, tuomet lenkiama masina truputeli pasitrauks is kelio, jei nepypsesi, nepralenksi. Tai tiek
Man irgi Marokas laabai patiko ir vel zadu vaziuot del tu arabu tai nieks nesikabineja ir galima rengtis kuo tinkamas o del neshvaros tai yra vietu kur baisiai purvina ir dvokia, ir taip pat pilna tvarkingu vieteliu
aha waituotojai tai man itin keisti pasirode pypsina ir pypsina dazhnai ir be jokio reikalo... o per pereja irgi nifiga nepraleidzia man tai kas istrigo labai tai taxi yra dideli ir mazi, i tuos mazus galima susest 3 zhmonem, o i didelius 6 + vairuotojas ir i didelis taxi yra is tikro kaip autobusas, turi savo marshruta bet siaip tikrai labai ispudinga salis, verta aplankyt
aha waituotojai tai man itin keisti pasirode pypsina ir pypsina dazhnai ir be jokio reikalo... o per pereja irgi nifiga nepraleidzia man tai kas istrigo labai tai taxi yra dideli ir mazi, i tuos mazus galima susest 3 zhmonem, o i didelius 6 + vairuotojas ir i didelis taxi yra is tikro kaip autobusas, turi savo marshruta bet siaip tikrai labai ispudinga salis, verta aplankyt