Įkraunama...
Įkraunama...

Užuolaidos,roletai,romanetės

Gal kas turit roletus su refleksine danga - iš išorinės pusės padengta aliuminio folija? Įdomu, kiek saulės šilumos jie sulaiko, kiek laipsnių sumažina temperatūra kambaryje?
Atsakyti
mes tokius turim. Tikrai nezinau, kiek, bet gerokai sumazina siluma kambary. Nemegstu uzuolaidu, ant langu isvis nenorejau nieko kabinti, bet saule priverte - tai pasirinkom tokius roletus.
Atsakyti
Mes saulės problemai spręsti pasirinkom kitą variantą - klijavom ant langų specialią plėvelę. Tokiu atveju dieną į kambarį patenka šviesa, kurią roletai ganėtinai sumažintų
Atsakyti
QUOTE(Irmuska2 @ 2006 07 11, 09:38)
Mes saulės problemai spręsti pasirinkom kitą variantą - klijavom ant langų specialią plėvelę. Tokiu atveju dieną į kambarį patenka šviesa, kurią roletai ganėtinai sumažintų

Kai roletų nereikia, pakėlei juos ir jų nėra. O plėvelės nenulupsi...

RAGANELE,

O kai dabar tokie karščiai, kokia temperatūra laikosi kambaryje, kur refleksiniai roletai? Mes norim kabinti miegamajame, jo langai į pietūs, tai neįmanoma tverti karščio, romanetės nieko neapsaugo...
Atsakyti
QUOTE(Irmuska2 @ 2006 07 11, 10:38)

kur galima daugiau info gauti apie tokia plevele? jus patys klijavot ar kazkokia firma?
Atsakyti
QUOTE(vilmaarch @ 2006 07 11, 12:15)
kur galima daugiau info gauti apie tokia plevele? jus patys klijavot ar kazkokia firma?

Kažkokia plėvelę siūlo EURIVILA : http://www.eurivila.lt/?ID=7&LANG=LT
Atsakyti
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 07 11, 10:40)
Kai roletų nereikia, pakėlei juos ir jų nėra. O plėvelės nenulupsi...

o kam ją lupti? g.gif
ji juk permatoma, jei nežinai kad ji užklijuota, tai jos net nesimato

o ir priežiūros papildomos jokios jai nereikia - valoma kaip ir papastas lango stiklas. na, tik užsiminė, kad nereikia su laikraščiais "blizginti" - bet turbūt jau atgyveno šita langų valymo "priemonė" lotuliukas.gif

QUOTE(vilmaarch @ 2006 07 11, 12:15)

patiems daryti nieko nereikia - meistras atvažiuoja, išmatuoja, po kelių dienų atvažiuoja pora vyrukų, kurie patys nuvalo langus ir užklijuoja plėvelę.

mes užsakinėjom UAB "Aša", jie kauniečiai, bet turi daug užsakymų vilniuje, tai nebuvo problemų:
http://www.pleveles.lt/

yra ir vilniečiai:
http://www.apertura.lt/?s=2&ss=4&l=1

kaina su viskuo mums gavosi apie 70 Lt kvadratas

viena šitų plėvelių problema, mano akimis žiūrint, yra tai, kad kai lauke tamsu, o patalpoje uždegta šviesa, tai veidrodinis efektas gaunasi atvirkštinis - jei dienos metu žiūrint pro langą matosi viskas kas lauke, o iš lauko - nieko, tai uždegus šviesą iš patalpos vidaus langas pasidaro kaip veidrodis, nieko pro langą nesimato, o iš lauko matosi patalpos vidus. bet vakare galima užtraukti užuolaidas, žaliuzes ar roletus - ir problema išspręsta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmuska2: 11 liepos 2006 - 13:32
o tai selektyvinis stiklas tarnauja ne tam paciam g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmaarch @ 2006 07 11, 13:52)
o tai selektyvinis stiklas tarnauja ne tam paciam  g.gif

selektyvinis stiklas, jei neklystu, daugiau tarnauja šilumos sulaikymui ir neišleidimui iš patalpos, t.y. šilumos taupymui
o plėvelė sulaiko iš lauko einančius saulės spindulius ir šilumą, neįleidžia jų pro langą. jei neklystu tai Megrame turi langus su tokia funkcija, bet tai ne selektyviniai stiklo paketai, o "saulės kontrolės" langai
Atsakyti
tai taip iseina, kad ziema man ta plevele irgi neileis silumos? g.gif taip nepatinka man schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmaarch @ 2006 07 11, 14:32)
tai taip iseina, kad ziema man ta plevele irgi neileis silumos?  g.gif  taip nepatinka man  schmoll.gif

na, kiek žiemą yra tos šilumos iš lauko, tai manau ir selektyvinis stiklo paketas nepraleis schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmuska2 @ 2006 07 11, 15:38)
na, kiek žiemą yra tos šilumos iš lauko, tai manau ir selektyvinis stiklo paketas nepraleis  schmoll.gif

tai selektyvinis ileidzia, bet neisleidzia, o ta plevele neileis man saulutes silumos
Atsakyti