Įkraunama...
Įkraunama...

Nesutarimai su darželio auklėtojomis

QUOTE(Povila @ 2007 10 03, 13:56)
zinai galvoja vaikai mazi,dar ziopliukai, gal iki tevu ir nedaeis toks dalykas.

oi nemanau, kad jos ziopliukais laiko. Is trimecio labai lengvai galima iskvosti visas "seimynines" paslaptis, ka savaitgali veike, ka pirko ir pan. Vaikai su didiziausiu dziaugsmu pasigirs tongue.gif Todel nieko nuostabaus, kad sunus parejes irgi papasakoja, kaip aukletoja ant stalo savo kava ispyle, arba prisidariusiam i kelnes vaikui sake "siknius" blink.gif
Man skaudziausia, kai tyliai ieini i grupe (aukletojos nepastebi) tai kalbos tonas kartais ne tik grieztas buna, esu uztikus ir rekiant ant vaiko (ne mano), bet pamacius tevus, tai jau taip maloniai su vaikuciais ima kalbet doh.gif Nesakau, kad barti nereikia, 20 vaiku suvaldyt sunku, bet tas dviveidiskumas juntamas
Atsakyti
as apie lipšnumą kalbu vieniems patinka saldžios kitiems tiesmukos griežtos pagal kiekvieno skonį kam ko reikia
Papildyta:
auklėtoja kaip mama ir paglosto ir pabara kai reikia o jau Jūs tai tikriausiai niekada savo vaiko nebarat tik glostot .mušimas -tai jau blogai bet barimas nepanikuokit tongue.gif o jei jūsų vaikui kas su kalade pre galvą trenkia tai ką auklėtoja turi skriaudiką girti ar glostyti ramiu tonu . schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vėdrynė @ 2007 10 10, 08:42)
as apie lipšnumą kalbu vieniems patinka saldžios kitiems tiesmukos griežtos pagal kiekvieno skonį kam ko reikia
Papildyta:
auklėtoja kaip mama ir paglosto ir pabara kai reikia o jau Jūs tai tikriausiai niekada savo vaiko nebarat tik glostot .mušimas -tai jau blogai bet barimas nepanikuokit  tongue.gif o jei jūsų vaikui kas su kalade pre galvą trenkia tai ką auklėtoja turi skriaudiką girti ar glostyti ramiu tonu . schmoll.gif

itariu mama, kurios vaikui trenke, sakys, kad aisku reikia barti, o mama, kurios vaikas trenke, bus nepatenkinta ko cia jos vargsa vaika bara doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
o jei jūsų vaikui kas su kalade pre galvą trenkia tai ką auklėtoja turi skriaudiką girti ar glostyti ramiu tonu . schmoll.gif

visu pirma aukletoja turi neleisti tokiai situacijai atsitikti.
Atsakyti
Papildyta:
auklėtoja kaip mama ir paglosto ir pabara kai reikia o jau Jūs tai tikriausiai niekada savo vaiko nebarat tik glostot .mušimas -tai jau blogai bet barimas nepanikuokit  tongue.gif o jei jūsų vaikui kas su kalade pre galvą trenkia tai ką auklėtoja turi skriaudiką girti ar glostyti ramiu tonu . schmoll.gif

buvo kalbeta ne apie lipsnuma ar grieztuma. As uz drausme ir tvarka, vaikus ir pabarti reikia ir pagirti. Buvo issakyta mintis, kad skiriasi aukletojos elgesys su vaikais kai tevai mato, ir kai ji lieka viena su aukletiniais. Be to skiriasi grieztas tonas ir barimas nuo rekimo g.gif

Silvute tokios situacijos vaiku kolektyve neisvengiamos. Kaip aukletojai suziureti visus 20 blink.gif Net jei buna mamu su vaikais susiemimas koks, ir pacios mamos ziuri kiekviena savo vaika, vis tiek atsiras tokiu, kurie susipes, ar apsidauzys kuom nepasidaline doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramyra: 10 spalio 2007 - 12:42
Užtat,tikriausiai ir pakabinti tie skambalai prie grupės lauko durų,kad niekas tyliai neįeitų ir nepaklausytų g.gif
Atsakyti
skambalai tam kad auklėtoja pažiūrėtų kas atejo o jei koks vagis apie tai niekas nepagalvojo mano auklėtojai iš grupės rankinuką su pinigine pavogė ,kitiems striukes vaikų ir batus išnešė aš galvoju kas pats nešventas tai ir apie kitus linkęs blogai galvoti iškur toks priešiškas nusiteikimas blink.gif
Papildyta:
Silvute brangioji pasakyk man prašau, kodėl auklėtoja turi prie tavo vaiko sėdėti ir saugoti kad niekas netrenktų o gal mano vaikas piešti nori tai ką tada jai daryti , ojei dar kam tualete rūrą reikia nuvalyti tai ką visus į tūliką varyti kad nieko tuo metu neatsitiktų? visko bus ir mėlynių ,ir guzų o kam netinka -auginkit namuose tai juk nekareivinės taip susodins visus ir laikys kaip kareivius tada ir traumų nebus o lauke tik už virvės pasiėmę vaikščioti galės. tegul mokosi bendrauti ir žaislais dalintis .Draugus įsigyti.ką mokykloje darysi kai didžkiai reketuos ir su septintokais viename tūlike sisios tada mokytoja bus kalta?jau ji tikrai paskui kėkvieną nelakstys pasiūs jus kuo toliau ir baigtos kalbos bus. g.gif
Atsakyti
QUOTE(fiona35 @ 2007 10 10, 18:09)
Užtat,tikriausiai ir pakabinti tie skambalai prie grupės lauko durų,kad niekas tyliai neįeitų ir nepaklausytų  g.gif

pas mus skambalu nera biggrin.gif bet pirma mintis atejus i galva, kam jie reikalingi, buvo ta, kad koks mazius sumanes iseit i lauka, neiseitu neisgirstas rolleyes.gif
QUOTE(vėdrynė @ 2007 10 11, 10:04)
Silvute brangioji pasakyk man prašau, kodėl auklėtoja turi prie tavo vaiko sėdėti ir saugoti kad  niekas netrenktų o gal mano vaikas piešti nori tai ką tada jai daryti , ojei dar kam tualete rūrą reikia nuvalyti tai ką visus į tūliką varyti kad nieko tuo metu neatsitiktų? visko bus ir mėlynių ,ir guzų o kam netinka -auginkit namuose tai juk nekareivinės  taip susodins visus ir laikys kaip kareivius tada ir traumų nebus o lauke tik už virvės pasiėmę vaikščioti galės. tegul mokosi bendrauti ir žaislais dalintis .Draugus įsigyti.ką mokykloje darysi kai didžkiai reketuos ir su septintokais viename tūlike sisios tada mokytoja bus kalta?jau ji tikrai paskui kėkvieną nelakstys pasiūs jus kuo toliau ir baigtos kalbos bus. g.gif

gerai parasei, sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2007 10 11, 11:08)
bet pirma mintis atejus i galva, kam jie reikalingi, buvo ta, kad koks mazius sumanes iseit i lauka, neiseitu neisgirstas  rolleyes.gif

va man ir atrodo tikroji priezastis tu skambaliuku g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramyra: 11 spalio 2007 - 14:29
QUOTE(ramyra @ 2007 10 10, 13:39)
Silvute tokios situacijos vaiku kolektyve neisvengiamos.

kartais situacijos gal ir yra neisvengiamas , bet aukletojos darbas yra uzkirsti kelia tokioms situacijoms ir sumazinti ju skaiciu iki minimumo, nes daugeli ju tikrai imanoma isvegti.
QUOTE(vėdrynė @ 2007 10 11, 10:04)
Silvute brangioji pasakyk man prašau, kodėl auklėtoja turi prie tavo vaiko sėdėti ir saugoti kad  niekas netrenktų o gal mano vaikas piešti nori tai ką tada jai daryti ,

galime ir be tokiu saldybiu apsieiti, sirdele, bet jeigu kitaip nesugebi tegu...
Zinai, kadangi as nesugebu suvaldyti ( o ir neturiu noro) burio vaiku, tai as ir neinu i darzeli dirbti, bet kiti sugeba. Ir jeigu jau dirbi tokioje sferoje, tai ir turi sugebeti.
Gal nustebsi, bet butent specializuotame darzelyje, kuriame yra ir vaiku su psichiniais sutrikimais ( nuo kuriu tikrai negalima nuleisti akiu ir kuriais reikia pilnai rupintis) mano vaikas is aukletojos gauna daugiau demesio ir uzsiemimo, negu paprastame darzelyje.
Atsakyti
QUOTE(Poskis @ 2007 07 05, 12:21)
Šiandien su auklėtoja pasišnekėjau.. Tai ji jau ko gero žinojo kad aš ateisiu.. nes atrodė labai išsigandusi.. Drebėjo širdelė ir man ir jai. Tai aš jos taip ir paklausiau kas atsitiko, kad mano dukra jusu siaubingai bijo?? Tai ji man papasakojo, kad ji jos neklause ir nemiegojo, kalbino kitus vaikus ir ji tada supyko ir liepė jai išlipti iš lovos ir liepė stovėti ant žemės, jei miegoti nenori, tai tada mergaitė labai issigando ir prapliupo verkti ir tada auklėtoja išsigando. Ji atseit nesuprato kodėl vaikas taip išsigando, ka ji tokio padarė, na ji galvoja, kad gal smarkiau užšaukė, pripratusi atseit prie didelių vaikų.. Tai sakau kad jei vaikas nemeiga, tai gal jam pasakėle kokia paskaityti..ai ka ir šnekėti širdi skaudėjo beprotiškai, kad taip elgėsi, kad išdrąskė ta vaika iš lovytės ant grindu ir klausimas kiek dabar laiko vaikas apie tą išgąstį galvos.. Palikau šiandien klykiančią iš siaubo. Širdis man vos ne perplyšo. Auklėtoja pažadėjo pasistengti atitaisyti padarytą žala, nes nežinojo, kad ji lanko darželi dar vos tik 3 menesiai ir pateko i tokia aplinka, kurioje visi svetimi ir dar skriaudžia, drasko iš lovytės ant šaltų grindų.. Nebenoriu galvot. Neteisinga. Nei vienai mamai nelinkiu išgyventi tokiu kad ir smulkių situacijų, po kuriu vaikas pasidaro nestabilus, bailus, nors jau buvo pripratusi.. jau džiaugiausi..kad jau pasilieka.. ir še tau.. mišrios grupės..naujos šaltos auklėtojos.. Suksimės kažkaip kad galėtume ištrinti slogius prisiminimus.
Ačiu visoms už patarimus ir nuomones  4u.gif

Užtarsiu auklėtojas, nors pati nei auklėtoja, nei pedagogė, tik abu vaikai, vienas lankė, kita dar lanko darželį.
Yra pasakymas, kad būtų gerai kad nors vienas tėvas ar mama pažiūrėtų ką veikia jų vaikai darželyje ar mokykloje, kai jų nemato tėvai, kad visą dieną musele pabūtų kur kamputyje, ir nematomi stebėtų savo vaiką, tai daugeliui plaukai piestu pasistotų. Sužinotų daug ko , ko net isivaizduoti negalėjo.

šiame pasakojime, buvo apkaltinta tik auklėtoja, temos autorė kaip supratau nepaaiškino dukrai, kad ir ji blogai elgėsi, kad visdelto ji turi klausyti auklėtojos, stengtis užmigti, arba netrukdyti kitiems vaikams poilsio, nes manau mergaitė suprato tik tai, kad auklėtoja neteisi, o ji niekuo nekalta, ji viską darė gerai. Kokias išvadas ji gali pasidaryti ateityje , galvokite pačios. šiandien ji nenorės pietų miego, rytoj gal dar ko, o auklėtoja sudrausminti negali, nes mergaitė labai baili.
Vėlgi jei vaikas nenori eiti į darželį tai ne tik auklėtoja kalta, bet ir pats vaikas, nes daugelis nenori eiti kadangi ten yra tvarka kuriai reikia paklusti, o vaikai stipriai ginami tėvų tų taisyklių linkę nepaisyti.
Beje dabar tokie vaikai auga, kad auklėtojoms iš viso nepavydžiu, už tokią algą tiek atsakomybės, kai vaikas gali tave bet kaip išvadinti, apspjauti, o tu nieko negali padaryti, na vakare pasakyti mamai, kuri nuspręs kad auklėtoja nekompetetinga ir nemoka su jos vaiku dirbti, dar nuspręs darželį pakeiti.

Atsakyti
spec grupėse buna po 10-12 vaikų iš kurių 3-4 nevaikšto tai dar keli serga ar atostogauja vidutiniškai 8 vaikai per dieną 2 žmonės žmogui po 4 vaikus tai aišku kaip čia nesužiūrėsi tokio kiekio vieni juokai tai ne 20 ar 18 na ką jau čia kalbėti
Atsakyti