QUOTE(Poskis @ 2007 07 05, 12:21)
Šiandien su auklėtoja pasišnekėjau.. Tai ji jau ko gero žinojo kad aš ateisiu.. nes atrodė labai išsigandusi.. Drebėjo širdelė ir man ir jai. Tai aš jos taip ir paklausiau kas atsitiko, kad mano dukra jusu siaubingai bijo?? Tai ji man papasakojo, kad ji jos neklause ir nemiegojo, kalbino kitus vaikus ir ji tada supyko ir liepė jai išlipti iš lovos ir liepė stovėti ant žemės, jei miegoti nenori, tai tada mergaitė labai issigando ir prapliupo verkti ir tada auklėtoja išsigando. Ji atseit nesuprato kodėl vaikas taip išsigando, ka ji tokio padarė, na ji galvoja, kad gal smarkiau užšaukė, pripratusi atseit prie didelių vaikų.. Tai sakau kad jei vaikas nemeiga, tai gal jam pasakėle kokia paskaityti..ai ka ir šnekėti širdi skaudėjo beprotiškai, kad taip elgėsi, kad išdrąskė ta vaika iš lovytės ant grindu ir klausimas kiek dabar laiko vaikas apie tą išgąstį galvos.. Palikau šiandien klykiančią iš siaubo. Širdis man vos ne perplyšo. Auklėtoja pažadėjo pasistengti atitaisyti padarytą žala, nes nežinojo, kad ji lanko darželi dar vos tik 3 menesiai ir pateko i tokia aplinka, kurioje visi svetimi ir dar skriaudžia, drasko iš lovytės ant šaltų grindų.. Nebenoriu galvot. Neteisinga. Nei vienai mamai nelinkiu išgyventi tokiu kad ir smulkių situacijų, po kuriu vaikas pasidaro nestabilus, bailus, nors jau buvo pripratusi.. jau džiaugiausi..kad jau pasilieka.. ir še tau.. mišrios grupės..naujos šaltos auklėtojos.. Suksimės kažkaip kad galėtume ištrinti slogius prisiminimus.
Ačiu visoms už patarimus ir nuomones
Užtarsiu auklėtojas, nors pati nei auklėtoja, nei pedagogė, tik abu vaikai, vienas lankė, kita dar lanko darželį.
Yra pasakymas, kad būtų gerai kad nors vienas tėvas ar mama pažiūrėtų ką veikia jų vaikai darželyje ar mokykloje, kai jų nemato tėvai, kad visą dieną musele pabūtų kur kamputyje, ir nematomi stebėtų savo vaiką, tai daugeliui plaukai piestu pasistotų. Sužinotų daug ko , ko net isivaizduoti negalėjo.
šiame pasakojime, buvo apkaltinta tik auklėtoja, temos autorė kaip supratau nepaaiškino dukrai, kad ir ji blogai elgėsi, kad visdelto ji turi klausyti auklėtojos, stengtis užmigti, arba netrukdyti kitiems vaikams poilsio, nes manau mergaitė suprato tik tai, kad auklėtoja neteisi, o ji niekuo nekalta, ji viską darė gerai. Kokias išvadas ji gali pasidaryti ateityje , galvokite pačios. šiandien ji nenorės pietų miego, rytoj gal dar ko, o auklėtoja sudrausminti negali, nes mergaitė labai baili.
Vėlgi jei vaikas nenori eiti į darželį tai ne tik auklėtoja kalta, bet ir pats vaikas, nes daugelis nenori eiti kadangi ten yra tvarka kuriai reikia paklusti, o vaikai stipriai ginami tėvų tų taisyklių linkę nepaisyti.
Beje dabar tokie vaikai auga, kad auklėtojoms iš viso nepavydžiu, už tokią algą tiek atsakomybės, kai vaikas gali tave bet kaip išvadinti, apspjauti, o tu nieko negali padaryti, na vakare pasakyti mamai, kuri nuspręs kad auklėtoja nekompetetinga ir nemoka su jos vaiku dirbti, dar nuspręs darželį pakeiti.