Įkraunama...
Įkraunama...

Loftai Vilniuje

Butu idomu aptarti buvusiu pramoniniu patalpu pritaikyma gyvenimui...Paskutiniu laiku kaz kaip krito i akys straipsniai apie loftus. Ar Lietuvoje tai tik aklas vakaretiskos bohemos gyvenimo budo kopijavimas ar istikruju atsiranda isskirtinumo poreikis ir uz tai zmones nori moketi?
Ar tai tik menisku naturu pasirinkimas? Ar tikrai patogu gyvento loftuose?
Man atrodo kad gamyklose yra siokiu tokiu nepatogumu kurtis gyventi
Atsakyti
Na gamyklose gal ir nelabai gerai, be to pas mus Lietuvoje oro salygos tam nera labai palankios isivaizduok kiek tektu moketi uz siluma ziemos metu kai reikes apsildyti tokias patalpas. Be to reiktu pakeisti pastato paskirti nes tokie pastatai turi pramonine paskirti ir gyventi jie nera pritaikyti.
Bet as manau kad visai butu idomu butu gyventi tokiame pastate daug erdves ir fantazijai pasireiksti yra tikrai nemazai vietos biggrin.gif
As rinkciausi ne kokia gamykla ar fabrika o apleista pastata toki kaip kulturos namai ir panasiai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jufka @ 2007 01 23, 11:44)
Na gamyklose gal ir nelabai gerai, be to pas mus Lietuvoje oro salygos tam nera labai palankios isivaizduok kiek tektu moketi uz siluma ziemos metu kai reikes apsildyti tokias patalpas. Be to reiktu pakeisti pastato paskirti nes tokie pastatai turi pramonine paskirti ir gyventi jie nera pritaikyti.
Bet as manau kad visai butu idomu butu gyventi tokiame pastate daug erdves ir fantazijai pasireiksti yra tikrai nemazai vietos biggrin.gif
As rinkciausi ne kokia gamykla ar fabrika o apleista pastata toki kaip kulturos namai ir panasiai  rolleyes.gif

ziurint i investicijas pakelti kokius kulturos namus nerealu be ES fondu pagalbos:)
yra precendentas Vilniuje, atrodo Menu spaustuve vadinasi, ten berods niekas negyvena taciau patalpu pritaikymo aspektu idomu suzinoti daugiau. Be to kiek pas mus tokiu pastatu? Po viena kiekvienam rajono centre?smile.gif
uz siluma...jo, sutinku. kitavertus, bet koki gyvenamaji busta reikes silditi. O kas turi namus su erdve svetaine tai tas pats praktiskai gausis, manau sprendimas turetu buti architekturiskas cia..girdejau, kad apsildinimas dujomis maziau 2 lt/m2 gali apseiti, tai ivertinant kubatura salyginai dar maziau gautusi..idomu suzinoti kas jau gyveno ziema tokiose patalpose.
paskirtis be abejo aklaviete pakolkas. bet girdejau kad pagal vilniaus plana visa gamyba turi issikelti is bent jau naujamescio, su laiku tos paskirties klausimas savaime issispres, o pakolkas galima ikurti kuribine studija..
Atsakyti
kuribine studija super thumbup.gif tokiose erdvese
turiu viena pazystama kuris gyvena taip vadiname lofte tai butas super irengtas ir vietos pakanka ir dirbtuvems ir gyvenamui plotui. Tiksliai negaleciau pasakyti kas ten anksciau buvo bet tikriausiai kazkoks kulturnamis kuris veliau privatizuotas ir zmones issipirko atskiras dalis ir isirenge namus thumbup.gif
Atsakyti
Na gamyloje gyventi tikrai nenorėčiau, jau geriau kokį apleistą dvarą paieškočiau ir manau, kad kainos atžvilgiu būtų beveik tas pats. Gamybinės patalpos tai ne 100 ar 200kv.m, o 4-5kartus daugiau. Aš turbūt išprotėčiau tokioj erdvėj ir pasiklysčiau. O ir beveik visos gamybinės patalpos, statytos buvo sovietmeciu yra neįdomios tiek išore, tiek vidumi. Aš manau, kad tokiose patalpose galėtų kurtis prekybos centrai, parodų salės, sporto klubas... Dar girdėjau, kad jau paskelbtas konkursas Lukiškių kalėjimui parduoti. Įdomu, per kiek laiko jį parduos ir kokia veikla ten užsiims?
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2007 01 23, 14:36)
Na gamyloje gyventi tikrai nenorėčiau, jau geriau kokį apleistą dvarą paieškočiau ir manau, kad kainos atžvilgiu būtų beveik tas pats. Gamybinės patalpos tai ne 100 ar 200kv.m, o 4-5kartus daugiau. Aš turbūt išprotėčiau tokioj erdvėj ir pasiklysčiau. O ir beveik visos gamybinės patalpos, statytos buvo sovietmeciu yra neįdomios tiek išore, tiek vidumi. Aš manau, kad tokiose patalpose galėtų kurtis prekybos centrai, parodų salės, sporto klubas...  Dar girdėjau, kad jau paskelbtas konkursas Lukiškių kalėjimui parduoti. Įdomu, per kiek laiko jį parduos ir kokia veikla ten užsiims?

delfi buvo skaiciai - vidurkis loftu plotu 150 - 600 m2, kaina 2000 -2500lt + apie 1500/m2 reikes irengti gyvenviete- minimalus statybiniai darbai, santechnika, virtuve ir t.t. butas daugiabutije kainuos brangiau manau...zinoma, dauguma gamyklu baisios ir dideles, ir jeigu ne kalbeti apie milziniskas investicijas o apie ka realaus, reikia kalbeti apie patalpas, kurios atitinka patogumu kriteriju - kad patalpa butu apie mineta delfije plota ir kaina (geriau net gi mazasne smile.gif ) , privaziavimas, parkavimas, komunalinis patarnavimas, tvirtas murinis pastatas, aplinkos svarumas, kaimynai..beje viename strapsnije skaiciau kad vienoje gamykloje zmones ispirko plota ir pasidalino berods i 40 mazesniu patalpu ar kaz ka panasaus
Atsakyti
Jei kas norite kooperuotis lofto pirkimui arciau Vilniaus centro (Naujamiestyje, Centre, Markuciuose), rasykite: fechtavimasis@gmail.com wink.gif Visos idejos laukiamos!
Atsakyti
Man loftų idėja prie širdies (ypač kai NT burbulas vis pučiasi), deja aš ne iš Vln.
O kaip dėl lofto įkūrimo administracinėse patalpose senų bendrovių, kai kituose aukštuose užsiimama daug įvairių įmonių komercine veikla? Ar teisiškai galima būtų ten pirkti gyvenimui, o po to dalint keliem savininkams? Gal kas susidūręs ar žino kokių įstatymų? Būčiau dėkinga
Atsakyti
Sveikos,

man labai idomi si tema, nes kai pradejau dairytis NT supratau, kad gal reiketu ieskoti norinciu ir pirkti loftu tipo buta.
Jei atsirastu kas ruosiasi pirkti ir reikalingas kaimynas siulykit.
Atsakyti
QUOTE(Gintare Gintarine @ 2007 05 08, 18:00)
Sveikos,

man labai idomi si tema, nes kai pradejau dairytis NT supratau, kad gal reiketu ieskoti norinciu ir pirkti loftu tipo buta.

Taip taip, mūsų irgi nepamirškit bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintare Gintarine @ 2007 05 08, 18:00)
Sveikos,

siūlausi į kaimynus 4u.gif , bet jaučiu reikia griebti jauti už ragų ir ieškoti patiems a to kažin ar kas pasiūlys mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fanda @ 2007 08 01, 21:02)
siūlausi į kaimynus 4u.gif , bet jaučiu reikia griebti jauti už ragų ir ieškoti patiems a to kažin ar kas pasiūlys mirksiukas.gif

Parduodami loftai Naujamiestyje, Vytenio g., nuo 66kv.m. iki 139kv.m. Parduodami loftai esantys buvusiame mokslinių tyrimų institute, viršutiniame ketvirtame aukšte. Kiekvienas Loftas turi seifines duris, 8kW galingumo elektros įvadą, atskirą vandens įvadą ir apskaitą pagal visus keliamus reikalavimus. Antrame loftų aukšte sumontuoti nuotekų vamzdžiai, skirti pajungti vonią ar dušo kabiną, saklbyklę, praustuvę ir unitazą. Pirmame loftų aukšte įrengtas vandens ir nuotekų įvadas virtuvės praustuviai ir buitinei technikai. Lango plotas daugiau kaip 12kv.m. (2,6m. aukščio ir 5,4m. pločio). Bendrame koridoriuje bus padaryta bendra apdaila, išvedžiotos keikvienam loftui telefonspynės, įrengtas bendras apšvietimas, taip pat priešgaisriniai čiaupai, įrengta priešgaisrinė signalizacija. Loftai apšildomi centriniu šildymu, kurio temperatūra nustatoma rūsyje esančiame šilumos mazge, priklausomai nuo lauko temperatūros. Kaina 1kv.m. - 5100lt Privalumai: Internetas Kanalizacija Telefonas Vanduo Šarvuotos durys Elektra loftas@gmail.com
Atsakyti