Įkraunama...
Įkraunama...

Skorpionžuvė

QUOTE(Antrininkė @ 2007 03 16, 13:56)
thumbup.gif Aš irgi ragavau skorpionžuvės šią savaitę - man labai skani žuvis. Tas dumblo kvapas nesijaučia, tokia tikra žuvytė, man skaniau nei menkė ar, juolab, lydeka. Gaminau marinuotą prieskoniuose su trupučiu citrinos ir iškeptą dvigubai pavoliojus kiaušinio plakinyje ir džiuvėsėliuose. Buvo presuota blokeliais. bigsmile.gif

Aš irgi presuotą blokeliais pirkau ir kepiau su kiaušiniu ir miltais - labai skanu - garantuotai nėra kaulų ir pigiau negu file....
Atsakyti
QUOTE(*panteRa* @ 2007 11 15, 11:55)
Man ir atrodo, kad cia viens ir tas pats  g.gif  Bent jau skoniai tai tikrai vienodi ir isvaizda ...

skonis tikrai nevienodas smile.gif Pangasija dumblo prieskonio visiškai neturi, o skorpionžuvė - deja deja.. Nors čia aš turbūt gamint nemoku, nes baruose valgant - fantastiška žuvis, o namie.. yra tas dumblo skonis, nors ką nori daryk doh.gif
Bet žuvis aš pirkau didmenine šadytų produktų prekyba užsiimančioje firmoje, ir tikrai yra ir pangasija, ir skorpionžuvė. Ir kaina skiriasi, ir išvaizda, ir skonis. Pirkau ir tą, ir tą, taip kad tikrai galėjau palyginti.
Atsakyti
Jau kelinti metai perku skorpionžuvę kubeliais (nebeperku jokių menkių ir lydekų) ir tik čia dabar sužinojau, kad ji smirdi dumblu blink.gif lotuliukas.gif
Labai skani žuvis, kepu apkepus, darau troškinius... Ir pjaustyt nereikia.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2007 11 19, 19:23)
Jau kelinti metai perku skorpionžuvę kubeliais (nebeperku jokių menkių ir lydekų) ir tik čia dabar sužinojau, kad ji smirdi dumblu  blink.gif  lotuliukas.gif 
Labai skani žuvis, kepu apkepus, darau troškinius... Ir pjaustyt nereikia.

vava, aš ir galvojua ar čia ta žuvis skirtinga būna , ar mano receptoriai kažkokie ne tokie lotuliukas.gif nu aš tik filė valgius ir darius ax.gif thumbup.gif žuvis
Atsakyti
Pati skaniausia žuvis. Ir jokio dumblo ar kitokio kvapo nėra. Na bet čia jau reikia kiekvienam išbandyt, nes ši žuvis arba labai patinka arba negali jos pakęst.
Mes dažniau perkam file, nes man asmeniškai file skaniau, nors ir iš blokelių galima neblogą patiekaliuką pagamint.
o mano mėgstamiausias receptas (mano firminiu patapęs)
File supjaustau reikiamo dydžio gabaleliais viska į bliūdą gausiai užpilu citrinų sultimis, įvairiom žolelėm, šiektiek druskos. Porą valandų pamarinuoju o tada mirkau į kiaušinio plakinį, apvolioju džiuvesėliuose ir į keptuvę. cool.gif
Maniškiams labai patinka thumbup.gif
Atsakyti
kokiom zolelem uzbarstai? smile.gif

as perku skorpionzuves file blokelius, atsildau juos - paprieskoniuoju, uzbarstau saldytais krapais, imetu i kiausinio plakini, tada i dziuveselius ir i keptuve thumbup.gif Labai svelnaus skonio, super zuvyte 4u.gif
Atsakyti
O man atvirkščiai nei Skorpionžuvė nei Pengasija nepatinka ax.gif labai jau ji savotiška....Kaip sakoma "Skoniui draugų nėra..."
Atsakyti
Oi kaip mano organizmas reikalauja zuvies ir visa ji man patinka, na gal karpiai nelabai smile.gif Bet ir tie gerai paruosti eina ir joks kvapas ar riebalai neatbaido lotuliukas.gif
Atsakyti
Pengasija ir skorpionzuve - tikrai ne tas pats. Ir man labiau patinka skorpionzuve 4u.gif Na, cia kaip kam tongue.gif Ieskau receptu skorpionzuvei gaminti - bet visos daro panasiai kaip as 4u.gif
Atsakyti
Na va pasiėmiau maišelį nuo skorpionžuvės, kurią pirkau norfoj, ir ten parašyta SKORPIONŽUVĖS FILĖ o apačioj lotyniškai PANGASIUS HYPOPHTHALMUS . Tai čia ta pati žuvis vis tik ar skirtinga?
Atsakyti
QUOTE(audiga @ 2008 09 13, 14:27)
Na va pasiėmiau maišelį nuo skorpionžuvės, kurią pirkau norfoj, ir ten parašyta SKORPIONŽUVĖS FILĖ o apačioj lotyniškai PANGASIUS HYPOPHTHALMUS . Tai čia ta pati žuvis vis tik ar skirtinga?

Tai ta pati zuvis
Atsakyti
Man ir skanu skorpionzuve-pirkau ir file, ir blokeliais.
Kepiau pries tai pamirkius kiausinio plakinyje ir miltuose, dar pries tai pabarsciau druska, pipirais.
Gal netgi blokeliais skanesne ax.gif g.gif
Atsakyti