perskaiciau visa tema ir pasirodo griztu cia nebe pirma karta.. islinto SD ant veido vidurvasari pasirode plemukas ant vieno antakio, db abu antakiai nupleiskanave, raudonai is toli svieciu tarpuakis ir pries pora dienu pradejo leistis zemyn, viena dermatologe pasiule reklaminiu lankstinuku, tfu... ir israse vaistinej gaminama kremuka, kuris man dar labiau sudirgindavo oda, pries pora dienu vel lankiausi jau pas kita dermat, tai vel ta pati diagnoze, du tepaliukai, vienas pries grybeli, kitas hormon
ciku_caku, o gal jus maitinate cukriuku candida savo zarnyne? As pilnai nutraukiau cukru ir viska, kur jo yra, pieno produktus, grudus ir krakmola (bulves, ryziai ir t.t.) Pas mane padetis jau taisosi, tikiuosi visam pamirsti tuos slykscius tepalus. O hormoniniai, tai apskritai siaubas.
Juk tepalais salinate/svelninate tik pasekmes. Kol neisrausite priezasciu, tol kankins pasekmes.
Paskaitykite ir suprasite, ar tai ir jusu situacija
http://www.homosanit...zes_nugalejimas
http://vaitas.eu/blo...j-gydytis-i-tik
ir sita perskaitykit
http://www.homosanit...lizaciju_maista
http://www.homosanit...isgydomos_ligos
http://www.homosanit...uvusiam_tunelin
Juk tepalais salinate/svelninate tik pasekmes. Kol neisrausite priezasciu, tol kankins pasekmes.
Paskaitykite ir suprasite, ar tai ir jusu situacija
http://www.homosanit...zes_nugalejimas
http://vaitas.eu/blo...j-gydytis-i-tik
ir sita perskaitykit
http://www.homosanit...isgydomos_ligos
Man gydytoja taip pat nustatė seborėjinį dermatitą (pro akinius pažiūrėjus į veidą )
Dabar kiek skaitinėju apie tai, daugiausia rašo apie riebią odą. O mano oda labai sausa. Spuogų niekada neturėjau. Tai dabar galvoju gal čia kažkas kito. Pasireiškia tik keliose veido vietose. Dabar ieškau tinkamiausios priemonės, nes kai orai pašalo, paūmėjo labai.
Dabar kiek skaitinėju apie tai, daugiausia rašo apie riebią odą. O mano oda labai sausa. Spuogų niekada neturėjau. Tai dabar galvoju gal čia kažkas kito. Pasireiškia tik keliose veido vietose. Dabar ieškau tinkamiausios priemonės, nes kai orai pašalo, paūmėjo labai.
Kai kurie vaistažolių žinovai tvirtina, kad lakišių antpilai ne tik sustabdo plaukų slinkimą, bet padeda plaukams ataugti
Cia atkasiau, ieskodama, kas gali padeti nuo dermatito
http://www.skrastas....ried=2012-08-14
Lakišiaus preparatai yra efektinga antialerginė priemonė, tinka gydant diatezes, neurodermitus ir kt. Vartojama gydant odos ligas (pūlinius, votis), sergant kvėpavimo takų uždegimu. Jis turi žaizdas sutraukiantį, regeneracinį, antimikrobinį poveikį. Užpilu prausiamas inkštiruotas ir spuoguotas veidas. Iš nuoviro daromos vonios vaikams nuo odos išbėrimo, galvos seborėjos. Taip pat skatina prakaitavimą, todėl vartojamas temperatūrai mažinti.
Lakišius yra populiarus ir kosmetikoje: jo užpilu yra plaunamas kūnas - jis švelnina, minkština, džiovina riebią odą, apsaugo ją nuo inkštirų ir spuogų.
http://www.vaistazol...ndex.php?id=133
Paigooglonkite daugiau apie lakisiu.
Cia atkasiau, ieskodama, kas gali padeti nuo dermatito
http://www.skrastas....ried=2012-08-14
Lakišiaus preparatai yra efektinga antialerginė priemonė, tinka gydant diatezes, neurodermitus ir kt. Vartojama gydant odos ligas (pūlinius, votis), sergant kvėpavimo takų uždegimu. Jis turi žaizdas sutraukiantį, regeneracinį, antimikrobinį poveikį. Užpilu prausiamas inkštiruotas ir spuoguotas veidas. Iš nuoviro daromos vonios vaikams nuo odos išbėrimo, galvos seborėjos. Taip pat skatina prakaitavimą, todėl vartojamas temperatūrai mažinti.
Lakišius yra populiarus ir kosmetikoje: jo užpilu yra plaunamas kūnas - jis švelnina, minkština, džiovina riebią odą, apsaugo ją nuo inkštirų ir spuogų.
http://www.vaistazol...ndex.php?id=133
Paigooglonkite daugiau apie lakisiu.
Norint susvelninti seboreja ar net ja pagydyti ( nors gydytojai sako, jog tai nepagydoma odos liga ) 1 nustokite vartoti cukru ir gaminius, kuriuose yra cukraus. Sumazinkite produktu vartojima su krakmolu irgi nepakenks pvz: bulves, nes principe tai irgi 'letesnis' cukrus. Cukrus maitina grybeli, o is jo absoliuciai 0 naudos 3 ribokite mesos vartojima, keiskite zuvies produktais. Ypac tokia mesa, kuri turi neaisku vaistu kvapa Atminkite kiekvienam zmogui seborejos priezastis gali buti skirtinga. Pvz: gali buti kad esate alergiski gliuteinui arba tureti candida arba kazkas negerai su zarnyno flora ar vartojate per daug cukraus ar nesveiko maisto. Todel bandykite kelioms savaitems atsisakyti maisto su gliuteinu - kvieciu, grudu produktu ir stebekite save. Subalansuokite mityba, atsisakykite cukraus ir vel stebekite save. Vartokite daugiau darzoviu, dziaukites gyvenimu ir nestresuokite!
Kiek skaitau forumus visi dalijasi patarimais kaip seboreja gydyti kremukais smile.gif Sakau tiesiai, gydykite saknis o ne simptomus, paraudusi oda signalizuoja apie vidaus problemas, o ne odos liga!
SVARBU! Galva plauti ne specialiais brangiais sampunais, taip jie naikina grybeli, bet savyje turi grybeli maitinanciu medziagu, tokiu budu zengiate zingsni i prieki ir du atgal Naudokite himalaju ar negyvos juros druska + valgoma soda + siltas vanduo ( is akies sumaisykitei, kad butu suru ) galima uzmaisyti vonele ir visa kuna nuprausti, nereiks sampuno su chemijom, ps sampunas su degutu gali sukelti odos vezi
Tikiuosi pades jums, parasykite atsiliepimus kaip seksis
Kiek skaitau forumus visi dalijasi patarimais kaip seboreja gydyti kremukais smile.gif Sakau tiesiai, gydykite saknis o ne simptomus, paraudusi oda signalizuoja apie vidaus problemas, o ne odos liga!
SVARBU! Galva plauti ne specialiais brangiais sampunais, taip jie naikina grybeli, bet savyje turi grybeli maitinanciu medziagu, tokiu budu zengiate zingsni i prieki ir du atgal Naudokite himalaju ar negyvos juros druska + valgoma soda + siltas vanduo ( is akies sumaisykitei, kad butu suru ) galima uzmaisyti vonele ir visa kuna nuprausti, nereiks sampuno su chemijom, ps sampunas su degutu gali sukelti odos vezi
Tikiuosi pades jums, parasykite atsiliepimus kaip seksis
Labai pritariu dėl mitybos. Man niekas konkrečiai nediagnozavo, koks dermatitas, tik, kaip čia buvo rašyta, vis "pro akinius" atopinis, bet matyt visokio to dermatito yra, nes ant veido kūno tiek raudonų, tiek pleiskanojančių, tiek niežtinčių ir visokio plauko išbėrimų pilna buvo, kol nenusprendžiau pati pasigydyti (atsibodo tie tepaliukai, hormoniukai ir t.t.) Išmečiau iš raciono visus gyvulinės kilmės produktus (mėsa, pieno, kiaušiniai), kviečius ir kita, kas turi gliuteno ir cukrų. Įvyko labai žaibiškas pagerėjimas. Tikra teisybė, kad tai kas ant odos rodo vidines problemas, šaknys giliai tūno...Tiesa dar vis nori išlįst kokių pabėrimų, nedaug, nesiplečia jie, susikoncentravo vienoje vietoje, bet dantis parodo karts nuo karto Dabar čia paskaičiau dėl cukraus, kad būtina visai nevartot O aš medų, kelvų sirupą naudoju, čia aiškiai toks pat cukrus , dar chalvai kartais neatsispiriu, bet čia jau aišku apsileidimas, nes ten yra aiški dalis cukraus ...bandysiu visai cukrų išmest, žiūrėsiu, ar bus dar didesnis pagerėjimas. Bet tada turbūt reikia ir vaisių džiovinų nevalgyt, ir paprastų, juk ten irgi fruktozė, tai kaip iri irgi cukrus? Ką manote?
QUOTE(Ruutta @ 2013 11 11, 12:55)
Dabar čia paskaičiau dėl cukraus, kad būtina visai nevartot O aš medų, kelvų sirupą naudoju, čia aiškiai toks pat cukrus , dar chalvai kartais neatsispiriu, bet čia jau aišku apsileidimas, nes ten yra aiški dalis cukraus ...bandysiu visai cukrų išmest, žiūrėsiu, ar bus dar didesnis pagerėjimas. Bet tada turbūt reikia ir vaisių džiovinų nevalgyt, ir paprastų, juk ten irgi fruktozė, tai kaip iri irgi cukrus? Ką manote?
Taip, vaisiuose labia daug cukraus, kitaip tariamt 0 fruktozes, o ji dar bjauresne nei gliukoze. Krakmolas (bulves) galu gale issivercia irgi I gliukoze. As ismeciau is raciono visa cukru, viska, kur jo gali buti bet kokia forma, gliutenus ir krakmola.
ci apie cukru ir krakmola, kuris galu gale yra - cukrus
QUOTE(Nidulia @ 2013 11 11, 22:33)
Taip, vaisiuose labia daug cukraus, kitaip tariamt 0 fruktozes, o ji dar bjauresne nei gliukoze. Krakmolas (bulves) galu gale issivercia irgi I gliukoze. As ismeciau is raciono visa cukru, viska, kur jo gali buti bet kokia forma, gliutenus ir krakmola.
Nidulia, o išmetėt tik gliuteninius grūdus, ar visus? Aš tik gliuteninius, o avižas, grikius, soras, lęšius, ryžius valgau. O kaip su mėsa? Valgot? Pieno produktais? Aš viso to atsisakius, bet nežinau, ar verta, gal be reikalo taip apkarpiau racioną Man žaibiškas pagerėjimas per kelias dienas įvyko atsisakius kviečių, pieno produktų (galvojau, kad ir cukraus atsisakiau, bet kaip paaiškėjo vartodama medų, klevų sirupą nieko aš jo neatsisakiau ), tai dabar net nebežinau, kas čia blogiausias iš tų visų buvo. Bandysiu į cukraus nevartojimą susikoncentruot labiau, žiūrėsiu, ar ir ta viena maža dėmelė išnyks
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 06, 01:13)
O ka man daryti, kai as whole ir dar kiausinius nuemiau, kad patikrinti, kaip reaguoju I kiauso baltyma, kad nenusipjauti galvos nieztincios. Man juk liko tik mesa ir darzoves. Zuvies as nesu didele gerbeja ir nepavalgau jos. Ar as blogai darau, kad man 2/3 kartai mesa gaunasi?? Aisku, needu jos katilais.
QUOTE(Fudži @ 2013 10 06, 12:06)
Nu blin.. o tai kodėl man atvirkščiai?
Kai sėdau ant paleo dermatitas tik labiau subujojo
Turbūt reik paaukot tuos 230Lt ir pasidaryt alergenų tyrimą..
Kai sėdau ant paleo dermatitas tik labiau subujojo
Turbūt reik paaukot tuos 230Lt ir pasidaryt alergenų tyrimą..
[quote=Nidulia,2013 11 06, 22:43]
Mergos, ar negali man tas niezejimas buti nerviniu pagrindu? Juk maistas pas mane idealus. Kodel klausiu. Pagavau, kad po mamos skambucio viska eme niezeti, kur anksciau net zymiu nebuvo. Sedziu dabar issikasiusi ir krutine, ir ranka, ir pasmakre. O galva tuoj iki smegenu issikasysiu. Valgiau siandien vistos krutinele su pavirtomis darzovemis ir pacios daryta pasteta su raugintais kopustais. Daugiau nieko.
Papildyta:
[Nusprendžiau apie Paleo mitybą pasiskaityti, daug skaičiau forumą užvestą, šaunios merginos ten, šauni tema . Lyg ir turėjau minčių gal pačiai pabandyti , bet susidariau įspūdį, kad būtent dėl dermatito (svoris visai neaktualus, nes kūda ir taip esu) tai nelabai Paleo gerai veikia...va ir Jūs rašote, kad niekaip tų niežulių neatsikratot, esat nusidraskius, ir Fudži skundėsi Aš kai atsisakaiu mėsos, kiaušinių, pieno, cukraus (palikau vaisius, medų klevų sirupą), kviečių, nors kitus grūdus palikau, tai man žaibiškai pagerėjo ir jokių draskymosi priepuolių nebebuvo, tik viena dėmelė dar vis bando pasišakot, bet gesta jau. Daug skaičiau apie dermatitą, dažniausiai kaip tik teigiama, kad gyvulinė klimė dermatitui visai nepatinka ir to reiktų atsisakyti
QUOTE(Ruutta @ 2013 11 12, 09:38)
Nidulia, o išmetėt tik gliuteninius grūdus, ar visus? Aš tik gliuteninius, o avižas, grikius, soras, lęšius, ryžius valgau. O kaip su mėsa? Valgot? Pieno produktais? Aš viso to atsisakius, bet nežinau, ar verta, gal be reikalo taip apkarpiau racioną Man žaibiškas pagerėjimas per kelias dienas įvyko atsisakius kviečių, pieno
Jau maciau, kad radote paleo temute ir viska pati susideliosite:)
As 50 dienu ir pienisku nevartojau, kad po to pasitikrinti, ar toleruoju pieno baltyma, tai dabar jau pradejau varsme su grietine, kol kas viskas gerai, tik stengiuosi nepiktnaudziauti, Kitaip patikrinti neimanoma, man taip atrodo. Grudus, kruopas ir ankstinius, nutraukiau visus, nes gluteinai ir anksciu vaisiai, labai kisa koja. Man daug kas pagerejo, ant kuno viskas sugijo, o du metus buvo negyjancios zaizdos. Tik tik uzsitraukia ir vel isdraskyta iki zaidzu. Tokius turejau 3 zidinius.Nebebuna niekada jau spuogeliu ant nugaros ir pastoviai, tose paciose vietose, kylanciu giluminiu pries menesines, kurie mane tiesiog uzknisdavo Jau siaip ne taip as juos numaigydavau, uzgydydavau visokiais tepalais, tai ziurek jau sekancios menesines ateina ir vel ten pat keliasi giluminiai Reiskia ten pastoviai vyko uzdegimas. Psio, nebeturiu jau ju, tik vis dar paciupineju ar tikrai nesirezga ten giluminiai - nesirezga:) Su galvos oda irgi jau geriau. Kai kuriomis dienomis net pamirstu, tai jau labai geri rezultatai. Plaukai nutrupeje atugineja neblogai.
Su siuo reikalu reikia kantrybes:) Manau pati nuspresite ar meginti issivaduoti ir pasalinti priezastis As tai nepasiduosiu nors tu ka:) Manau, kad vistik gluteinai labiausiai provokuoja alergijas, astmas ir panasiai. As nuo gluteinu nutraukimo, nesu vartojusi ingaliatoriu, nors rasoma, kad po gluteinu nutraukimo, ju poveikis dar gali bujoti pora menesiu. Tai todel ir sakau, kad su galvos oda reikia pakenteti kol visai gluteinu poveikis baigsis.
Ruutta @, manau, kad verta ir jums pabandyti. Suprantu, kad ten visu temu perskaityti neimanoma, todel jus ir neradote, nuo kokiu baisiu ligu issivadavo musu nariai:) Manau, kad ir jums padetu, ypac cukraus nutraukimas, kad grybelis negautu jokio maisto, tada jis prades dvesti, tai ir dermatitai trauksis. Tik, kad tai nevyksta labia greitai kaip noretusi:( Mityba gi subalansuoja labai daug organizmo funkciju, kalbam ne tik apie niezulius.
Zodziu, as per du su puse menesio, matau labia daug pasikeitimu sveikatoje, bijau net nuziureti pati save besidziaugdama Man tai tinka, viskas gereja ir nepasiduosiu as ir su ta makaules oda
Laikykites mergaites, as zinau kokia kancia yra niezulys
QUOTE(Nidulia @ 2013 11 12, 23:20)
Jau maciau, kad radote paleo temute ir viska pati susideliosite:)
As 50 dienu ir pienisku nevartojau, kad po to pasitikrinti, ar toleruoju pieno baltyma, tai dabar jau pradejau varsme su grietine, kol kas viskas gerai, tik stengiuosi nepiktnaudziauti, Kitaip patikrinti neimanoma, man taip atrodo. Grudus, kruopas ir ankstinius, nutraukiau visus, nes gluteinai ir anksciu vaisiai, labai kisa koja. Man daug kas pagerejo, ant kuno viskas sugijo, o du metus buvo negyjancios zaizdos. Tik tik uzsitraukia ir vel isdraskyta iki zaidzu. Tokius turejau 3 zidinius.Nebebuna niekada jau spuogeliu ant nugaros ir pastoviai, tose paciose vietose, kylanciu giluminiu pries menesines, kurie mane tiesiog uzknisdavo Jau siaip ne taip as juos numaigydavau, uzgydydavau visokiais tepalais, tai ziurek jau sekancios menesines ateina ir vel ten pat keliasi giluminiai Reiskia ten pastoviai vyko uzdegimas. Psio, nebeturiu jau ju, tik vis dar paciupineju ar tikrai nesirezga ten giluminiai - nesirezga:) Su galvos oda irgi jau geriau. Kai kuriomis dienomis net pamirstu, tai jau labai geri rezultatai. Plaukai nutrupeje atugineja neblogai.
Su siuo reikalu reikia kantrybes:) Manau pati nuspresite ar meginti issivaduoti ir pasalinti priezastis As tai nepasiduosiu nors tu ka:) Manau, kad vistik gluteinai labiausiai provokuoja alergijas, astmas ir panasiai. As nuo gluteinu nutraukimo, nesu vartojusi ingaliatoriu, nors rasoma, kad po gluteinu nutraukimo, ju poveikis dar gali bujoti pora menesiu. Tai todel ir sakau, kad su galvos oda reikia pakenteti kol visai gluteinu poveikis baigsis.
Ruutta @, manau, kad verta ir jums pabandyti. Suprantu, kad ten visu temu perskaityti neimanoma, todel jus ir neradote, nuo kokiu baisiu ligu issivadavo musu nariai:) Manau, kad ir jums padetu, ypac cukraus nutraukimas, kad grybelis negautu jokio maisto, tada jis prades dvesti, tai ir dermatitai trauksis. Tik, kad tai nevyksta labia greitai kaip noretusi:( Mityba gi subalansuoja labai daug organizmo funkciju, kalbam ne tik apie niezulius.
Zodziu, as per du su puse menesio, matau labia daug pasikeitimu sveikatoje, bijau net nuziureti pati save besidziaugdama Man tai tinka, viskas gereja ir nepasiduosiu as ir su ta makaules oda
Ne ne, prie Paleo nepereisiu, aukščiau rašiau Dabar labai patenkinta rezultatais esu dėl dermatito, tai kol kas paliksiu savo mitybą be mėsos, pieno produktų,kiaušinių , gliuteninių grūdų, bet su vaisiais, labai ribotai medumi, klevų sirupu Buvau užpraeita žiemą darius tyrimą to grybelio, bet pas mane jo nerado, tai kažkiek cukraus nebijau Dėl visiško grūdų atsisakymo irgi kažkaip man trūksta informacijos kam to reikia, dauguma jų neturi gliuteno, yra natūrali gamtos dalis, blogo poveikio nuo jų nejaučiu, tai vartoju o mėsos nesu didelė mėgėja tai ta mėsiška riebi mityba mane gasdina
QUOTE(Ruutta @ 2013 11 12, 22:45)
Ne ne, prie Paleo nepereisiu, aukščiau rašiau Dabar labai patenkinta rezultatais esu dėl dermatito, tai kol kas paliksiu savo mitybą be mėsos, pieno produktų,kiaušinių , gliuteninių grūdų, bet su vaisiais, labai ribotai medumi, klevų sirupu Buvau užpraeita žiemą darius tyrimą to grybelio, bet pas mane jo nerado, tai kažkiek cukraus nebijau Dėl visiško grūdų atsisakymo irgi kažkaip man trūksta informacijos kam to reikia, dauguma jų neturi gliuteno, yra natūrali gamtos dalis, blogo poveikio nuo jų nejaučiu, tai vartoju o mėsos nesu didelė mėgėja tai ta mėsiška riebi mityba mane gasdina
Del grudu ir ankstiniu - daug info anglu kalba. Bet jei atsirinkote kas jums tinka ir padeda, lai gi ir liuks:)
O kur daro grybelio ikandida sbujojimo tyrima? Ar jus daretes galvos odos nuogramdos tyrima grybeliui? Mane domina zarnyne gyvenancios kandidos isbujojimo lygis, toki daretes?