O štai ir septintoji tema
Pirmoji tema
Antroji tema
Trečioji tema
Ketvirtoji tema
Penktoji tema
Šeštoji tema
UŽKANDŽIAI
Užkandinis tortas iš silkės (mano komentarai)
Silkė pataluose
Slyvos su paštetu
Grybai marinuoti garstyčiose
"Suši" iš agurkų (mano nuotrauka)
Suši tortas
Vėrinukai su čeri pomidoriukais, baziliku, putpelių kiaušiniais ir mocarela (nuotrauka)
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su bekonu (nuotrauka)
Sūrio ir čili pipirų suktinukai iš sluoksniuotos tešlos (nuotrauka)
Vieno kąsnio pyragėliai su faršu ir grybais (nuotrauka)
Drebučiai kiaušinių lukštuose
Pomidorai su avokadu ir sūriu
Silkė su grietine
Cikorijos su pelėsiniu sūriu
Sluoksniuotos tešlos suktinukai su sūriu
Alyvuogės sluoksniuotoje tešloje
Sūrio padažas
Pomidorai su pikantiška mišraine
Tortas iš tuno
Silkė, marinuota degtinėje
Musas su krabų mėsa
Lašiša įdaryti kiaušiniai
Mini sumuštiniai su lašiša
Pikantiškas vaflių tortas
Silkės užkanda
Užkandinis krekerių tortas
Kiaušinių patė
Vyniotinis su grybais
Užkandis su juoda duona ir tepamu sūriu
SALOTOS
Šiltos kopūstų salotos
Avokado salotos
Salotos su vištiena, avokadu, obuoliais ir kukurūzais (modifikacija su lašiša )
Itališkos salotos
Salotos su pupelėmis ir tunu
Kaliaropių salotos su vasabi padažu
Viduržemio jūros salotos
Nicos salotos su kuskusu
Makaronų ir silkės salotos
Avokado salotos su ryžių vermišeliais
SRIUBOS
Šaltibarščiai
Norvegiška žuvienė
Prancūziška svogūnų sriuba
Azijietiška vištienos sriuba su grybais
Kreminė cukinijos sriuba su kariu
MĖSOS PATIEKALAI
Kiauliena korėjietiškai
Kiauliena, marinuota sidre
Burgundiškai troškinta jautiena
Mėsos apkepas
Jautiena su grybais
Kepta kiauliena
Kepta kiauliena su anakardžių riešutais (stir fry)
Kiauliena su grybais vyno ir grietinėlės padaže
Kepta kiaulienos išpjova su parmezano padažu
Kiauliena druskoje
PATIEKALAI SU FARŠU
Kotletai su suflė kepurėlėmis
Purūs kotletai
Paukštienos burgeriai
Kopūstų apkepas su faršu
Šepardo pyragas
Kebabai iš kiaulienos su šalaviju
Pupelių troškinys
Kalakutienos vyniotinis su sūriu
Kiniški paplotėliai su mėsa "Rou bing"
Įdaryti makaronai kriauklės
Mėsos kukuliai bulvinėje tešloje
Balandėlių apkepas
Kuskusas su kalakutiena ir kariu
Mėsos kukuliai su sūreliu
Kepsnys iš faršo, įdarytas kiaušiniais ir slyvomis
Maltos jautienos stroganovas
Makaronų lizdeliai grietinėlės padaže
Kiaušinių faršo vyniotinis
Kalakutienos zuikis su sūriu
Glazūruoti mėsos kukuliai su obuoliais
Kalakutienos "keksiukai"
Kalakutienos kukuliai su špinatais ir sūriu
Korėjietiška kiaušinienė su faršu
Lazanija su baltu padažu
Kiaušiniai škotiškai
Jautienos ir lęšių troškinys
Kepti ryžiai su malta kiauliena ir ananasais
PAUKŠTIENOS PATIEKALAI
Vištiena su daržovėmis jogurto padaže
Kalakutienos vyniotinis su slyvomis
Vištiena havajietiškai
Švabiškas šašlykas
Marinatas šašlykui
Vištiena su feta sūriu
Grilyje kepta kalakuto filė su sezamu
Risotto su vištiena
Karštas vinegretas
Vištiena su ryžiais Jallof
Krepšeliai iš vištų krūtinėlių
Modelių kojytės
Vištiena garstyčių padaže
Viščiukas marokietiškai su abrikosais ir obuoliais
Šepardo pyragas su vištiena
Vištiena su apelsinų glazūra
Keptas viščiukas
Višta grietinėlės padaže
Vištiena su obuoliais
Vištiena su morkomis, slyvomis ir ryžiais
Vištiena su žiediniais kopūstais
Višta su adžika, kepta kepimo rankovėje
Balti kukuliukai
Višta su medumi ir garstyčiomis
ŽUVIES PATIEKALAI
Žuvies filė omlete
Patė iš tuno
Žuvies frikasė
Žuvies patė su krevetėmis
Žuvies filė prancūziškai
Marinuota žuvis su daržovėmis
Žvejo lazanija
Menkė su daržovėmis
Žuvies kukuliai su daržovių padažu
Ryžiai serbiškai
Kepta įdaryta žuvis
Grietinėlėje troškinta žuvis
Citrusinis upėtakis
Lašiša su medaus garstyčių glazūra
Žuvies terinas su jūros gėrybėmis bulvių plutelėje
BLYNAI
Bananiniai blynai
Jogurtiniai blynai
Mieliniai blynai
Varškiniai blynai
Kepti varškėčiai
Cukinijų blynai su krabų padažu
Blynas su obuoliais
Varškiniai blynai su grietine
Abrikosų grietinės skonai
Apelsininiai blyneliai
Blyneliai iš krabų lazdelių
Lietiniai blynai
Purūs blynai
Marcipaniniai blyneliai su aguonų įdaru
Moliūgų blynai
Universalus blynas
Apelsininiai blynai su jogurtu
NESALDŪS PYRAGAI IR KEPINIAI
"Sagos"
Cukinijų pyragas su tunu
Mini picos
Bulvinė pica su tunu
Uždara fokača su rikota, špinatais ir kumpiu
Pyragas su grybais
Pyragas "Dunojus"
Sūrio lazdelės su kumpiu
Duona skrudinimui PAN CARRE'
Balta duona su pyne
KITI PATIEKALAI
Šašlykas iš dešrelių
Orkaitėje kepti varškėčiai
Kepenys karališkai
Dešrelės su cukinijomis
Daržovės su ryžių makaronais (nuotrauka)
Žiuljenas su baklažanais ir grybais
Cukinijos su grybais ir sezamu
Kaizerio omletas (Kaiserschmarrn)
Mini užkepėlės iš vermišelių
Keptos cukinijos su parmezanu
Balandėliai su pievagrybiais
Kepti paplotėliai su sūriu
Varškės apkepas
Troškinti baravykai
Kukurūzų burbuolės su česnakais
Terinas iš vištų kepenėlių
Kalmarai tešloje
Tailandietiškas stir-fry su krevetėmis
Tortellini apkepas su cukinijomis ir pomidorais
Kepenėlių tortas
Citrininis kuskusas
Beliašai
Manų kruopų apkepas
Vištų kepenėlės su kopūstais
Kepenėlės su obuoliais
Makaronai su krevetėmis
Saldžiarūgštės vištų kepenėlės
ĮVAIRŪS PADAŽAI, TEŠLOS IR T. T.
Saldžiarūgščiai padažai
Saldūs čili padažai
Močiutės mielinė tešla
Tešla picai
Vanilinis padažas
TORTAI
Tortas "Kremas а'lia kremas"
Šokoladinis tortas su kriaušėmis (nuotrauka)
Tortas Napoleonas
Citrininis tortas (dar viena nuotrauka)
Tiramisu su braškėmis (mano komentarai ir nuotrauka)
Morkų tortas su migdolais
Biskvitinis tortas su varškės kremu
Triufelių tortas su avietėmis ir grietinėle
Keptuvėje keptas Napoleonas su bananais (kitas variantas)
Varškės tortas "Marsas"
PYRAGAI
Braškių rabarbarų pyragas
Šokoladinis pyragas Trupinėlis
Pyragas "trupinėlis" (nuotrauka)
Panettone
Pyragas su bruknėmis
Greitas pyragas su uogomis
Pyragas su varške ir persikais
Pyragas su vyšniomis ir baltuoju šokoladu
Varškės pyragas su raudonaisiais serbentais
Pyragas su mėlynėmis
Obuolių pyragas su jogurtu
Greitas pyragas su obuoliais ir cinamonu
Obuolių varškės pyragas
Pyragas su kriaušėmis
Pyragas su persikais ir uogomis
Pyragas "Obuolių ruduo"
Aharoni obuolių pyragas
Varškės apelsinų pyragas
Mielinis obuolių pyragas su trupiniais
Pyragas su obuolių - varškės įdaru
Moliūgų varškės pyragas
Obuolių pyragas su kakava
Obuolių pyragas Trupinėlis
Biskvitinis morkų vyniotinis
PYRAGAIČIAI
Krepšeliai su vaisiais(nuotrauka)
Vapsvų lizdeliai
Pyragaičiai su kondensuotu pienu
Plikytos tešlos pyragaičiai
Šokoladiniai Bon Bon
Pyragėliai su kriaušėmis
Medaus - riešutų kvadratėliai
Šokoladiniai momentai
Pyragėliai su obuoliais
Obuoliniai pyragaičiai "Kalvadosas"
Šokoladiniai krepšeliai su avietėmis
KEKSAI IR KEKSIUKAI
Uogų (vaisių) grietinės keksiukai
Keksiukai su persikais
Ananasiniai keksiukai
Braškiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai
Nutella keksiukai
Citrininiai keksiukai su grietine (nuotrauka)
Keksas su kiaušinių likeriu
Keksiukai su rabarbarais ir kokosais
Keksiukai su avietėmis ir degtine
Pyragaičiai Pardulas Della Sardenia
Keksas su kriaušėmis ir šokoladu
Bananinis keksas
Sultingas keksas su mėlynėmis
Medaus keksas
Šokoladinis keksas su varškės apelsinų įdaru
Grietinės ananasų keksiukai
Varškės keksas su šokolado gabaliukais
Šokoladiniai keksiukai su bananais
Keksiukai su Nutella
SAUSAINIAI
Sausainiai su kiaušinių likeriu
Apelsininiai sausainiai
Šokoladiniai sausainiai "Triufeliai"
Varškiniai rageliai
Klasikinės Madlenos
Sausainiai su majonezu
Varškinės kriauklelės
Apelsininiai biskočiai (biscotti)
Cukriniai sausainiai
Sviestiniai sausainiai Kapučino
BANDELĖS
Varškinės tešlos bandelės
Bandelės su sūriu ir česnakais
Bandelės su cinamonu
Bandelės su pudingu
Jogurtinės bandelės
Plikyti riestainiai
Aguoniniai trikampėliai
Rageliai su sūriu
Bulvinės bandelės
Varškinės pynutės
Itališkos bandelės
Mielinės bandelės su varške
KITI DESERTAI
Suflė su Nutella
Varškinis tinginys
Varškinės spurgos
Įdarytos spurgos
Morenginis vyniotinis su avietėmis
Abrikosų sorbetas
Klasikinis Creme-Brulee
Musas su baltuoju šokoladu ir braškių padažu
Triufeliai
Keptas figų ir aviečių kremas
Varškės ir baltojo šokolado desertas
Tortas iš krekerių Žuvytės
Tinginių "Skruzdėlynas"
Avietinis desertas
Nekepti šokoladiniai pyragaičiai su romu, vyšniomis ir riešutais
Bananų ir kokosų pieno ledai
Ispaniškos Čiūros (Churros) su karštu šokoladu
Cigarettes Russes (Piroulines)
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 08, 12:06)
bazuka, paieškok aviečių Rimi - jos ten beveik perpus pigesnės, nei Maximoj, tik ne kartoninėj dėžutėj, o maišelyje, kaip ir šaldytos daržovės
Rimi tikrai yra šaldytų aviečių 450 g. maišelis ten kainuoja 4 Lt. su centais
Itališkos bandelės
450 g kvietinių miltų
7 g sausų mielių
2 a. š. druskos
2 a. š. cukraus
1 v. š. aliejaus
300 ml šilto vandens
kukurūzų ar ryžių miltų
Mieles ir cukrų ištirpinti šiltame vandenyje ir palaukti 10 min., kol suputos. Dalimis beriant miltus užminkyti labai minkštą elastingą tešlą, galiausiai įbėrus druską ir supylus aliejų. Kruopščiai minkyti 10 15 min. Dėti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždengti plėvele ar rankšluosčiu ir šiltai kildinti 40 min.
Padalinti tešlą į 8 10 dalių ir suformuoti bandeles. Dėti bandeles į kepimo popieriumi išklotą skardą, viršų pabarstyti kukurūzų ar ryžių miltais, pridengti ir dar kildinti 30 min.
Ant iki 230º C įkaitintos orkaitės dugno padėti indą su karštu vandeniu. Kepti bandeles 5 6 min., tada temperatūrą sumažinti iki 200º C ir dar kepti 10 min., kol gražiai pagels.
P. S. super skanios bandelės... Išnyko nuo stalo greičiau nei užkandžiai, prie kurių jos buvo skirtos... Aš dariau nedideles bandeles, tad man gavosi 25... Tešlą maišiau ir kildinau duonkepėje fantastika...
Aviečių mačiau NORFOJE.Ir ne vienoje.
QUOTE(Sonatina @ 2007 01 08, 13:21)
...Ant iki 230º C įkaitintos orkaitės dugno padėti indą su karštu vandeniu. Kepti bandeles 5 6 min...
sonatina, ar tą indą su karštu vandeniu laikyti orkaitėje kol bandelės iškeps? o kam jis reikalingas?
QUOTE(Linjus @ 2007 01 08, 11:51)
sonatina, ar tą indą su karštu vandeniu laikyti orkaitėje kol bandelės iškeps? o kam jis reikalingas?
As manau, kad bandeles tada buna tokios ale apiplykytos nuo garu ir traskia plutele (cia man taip atrodo...)...
Tikrai jau tortuku kokiu nauju Tik spek progu rast visiems isbandyti
Justicija, ačiū O bandelių iš IKI neragavau... Bet ir į šias įbėrus šaukštelį česnakų miltelių gal gautųsi kas panašaus...
Kaliteja, būtinai pamėgink - man jis labai patiko
Linjus, laurechka sako teisingai - nuo karšto vandens susidaro garai ir tada bandelės gaunasi su traškia plutele, o vidus lieka minkštas Indą visą laiką, kol kepa bandelės, reikia laikyti orkaitėje...
laurechka, tikiuosi kurį nors tortą būtinai išmėginsi
Kaliteja, būtinai pamėgink - man jis labai patiko
Linjus, laurechka sako teisingai - nuo karšto vandens susidaro garai ir tada bandelės gaunasi su traškia plutele, o vidus lieka minkštas Indą visą laiką, kol kepa bandelės, reikia laikyti orkaitėje...
laurechka, tikiuosi kurį nors tortą būtinai išmėginsi
Universalus blynas
250 ml miltų
3 kiaušiniai
600 ml pieno
1 a. š. cukraus
50 g sviesto
žiupsnelis druskos
Kiaušinius išplakti su pienu, persijoti miltus, suberti druską, cukrų ir viską gerai išmaišyti.
Didelę skardą (esančią prie orkaitės), iškloti kepimo popieriumi ir supilti tešlą. Sviestą supjaustyti mažais gabaliukais ir išdėlioti ant tešlos. Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 30 min.
Patiekti galima su bet kuo: medumi, ledais, šprotais, silke ir t. t. Galima tiesiog į tešlą įmaišyti pakepintų daržovių, grybų, kumpio gabaliukų, virtos, keptos ar rūkytos vištienos, krevečių ir pan.
Galima iškepusį blyną įdaryti faršu, grybais, sūriu, suvynioti ir užkepti orkaitėje... Galima padaryti saldų vyniotinį su varške, medumi, grietinėle (bet kuo, ką rasite namie)...
P. S. kepdamas blynas labai išsikilnojo, bet išėmus iš orkaitės visi burbulai susileido... Vaikai valgė su medumi, mes su tunu ir majonezu... Man labiausiai patiko, kad nereikėjo stovėti prie keptuvės kepant mažus blynus...
QUOTE(bazuka @ 2007 01 08, 11:23)
Kažin jeigu aš kepčiau triufelių tortą ne su avietėm , o su braškėm šaldytom(gal kuri kepėt su kitom uogom, nors žinau , avietės ir kvapniau , ir skaniau) nu nerandu niekur aviečių, tik Maximoj kainą radau prie šaldytų uogų pakabintą , o pačių aviečių tai tiu tiu...išknisau visą šaldiklį
Mačiau šiandien Akropolio maximoj, bet brangokos, virš 11 Lt. Tai nupirkau vyšnių, darysiu mamos gimtadieniui su vyšniomis šį tortą.
Sonatina, vakar iškepiau pyragą su mėlynėmis. Ne-re-alus . Labai visiems patiko, keturiese sudorojom sau pyragiuką kaip daina. Lengvas ir skanus. Manau, kad dar kartą darysiu šį pyragą su Obuolių rudens tešla, kurios nereikia šaldyti ir kočioti. Bus greičiau. Aš mat kočėlo dar neturiu
o as kepiau modeliu kojytes, na kaip skanu buvo visiems labai patiko aciu Sonatina
Apelsininiai blynai su jogurtu
1/3 puodelio apelsinų sulčių
2 v. š. tarkuotos apelsino žievelės
1 puodelis natūralaus jogurto (pasukų ar kefyro)
1 kiaušinis
2 v. š. tirpinto sviesto
1 puodelis miltų
1 2 v. š. cukraus
1 a. š. sodos
1/2 a. š. kepimo miltelių
1/4 a. š. druskos
Sumaišyti kiaušinį, sultis, žievelę, jogurtą, tirpintą sviestą. Kitame inde sumaišyti miltus su cukrumi soda, kepimo milteliais ir druska.
Atsargiai įmaišyti į kiaušinio plakinį sausus ingredientus. Nepermaišyti. Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
P. S. skanu... Jei mėgstate, galite į sausus ingredientus įmaišyti ½ a. š. cinamono...