Įkraunama...
Įkraunama...

Briuselio kopūstai

norisi ka nors su briuselio kopustais padaryti,jie kartoki,kur juos galima panaudoti?
Atsakyti
QUOTE (kinyo @ 2004 10 28, 11:58)
norisi ka nors su briuselio kopustais padaryti,jie kartoki,kur juos galima panaudoti?

As su briuselio kopustais darau toki garnyra prie zuvies arba vistienos. Aisku reiks ir daugiau darzoviu:
Reiks: briuselio kopustu, raudonos saldzios paprikos, virtu morku, zirneliu (konservuotu), kukuruzu (konservuotu), poro, virtu ryziu.
Kopustus paverdu pasudytame vandenyje, bet kad visiskai nesuvirtu. Tada supjaustau pora griezineliais ar dar smulkiau, dedu i keptuve su ikaitusiu aliejum, susmulkinu paprika (irgi kaip labiau patinka) ir dedu i keptuve su porais. Kopustelius jei dideli perpjaunu per puse, jei mazi tai dedu cielus ir supjaustytas morkas taip pat i keptuve. Kai viskas siek tiek pakempa idedu sauksta zirneliu ir sauksta kukuruzu, dar po keleto minuciu suberiu isvirtus ryzius ir viska dar gerai pakepinu. Pries pabaiga trupuciuka vegetos ir prasom prie zuvies ar vistienos kepsniuko thumbup.gif
Prie zuvies dar labai tinka surio, majonezo, agurko padazas. Kazkurioje temoje buvau rasiusi jo recepta (rodos apie zuvi buvo g.gif )
Bent jau man tai super niam niam...

Beje apvirtus briuselio kopustus galima paruosti kaip karsta garnyra kartu su ziediniais kopustasi. Toki garnyra mano vyras tiesiog dievina.
Apvirti ir ziedini kopusta padalinta ziedynais ir briuselio kopustus pasudytame vandenyje. Trupuciuka atausinti ir merkti i kiausinio plakini, pavolioti miltuose arba dziuveseliuose ir apkepti keptuveje. As kai tingiu terliotis, tai sudedu viska i viena inda, apipilu kiausinio plakiniu, pabarstau miltais ir tada su saukstu ar ranka po gabaleli dedu i keptuve man taip greiciau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitulka: 28 spalio 2004 - 12:52
Apie situos kopusciukus butu idomu daugiau receptu paskaitineti rolleyes.gif
, nes as juos noreciau issivirt bet nezinau kaip. Girdejau, kad jei per ilgai paverdi, tai jie apkarsta, pati tik viena kart ju ragavau, bet siaip sau vienus tik isvirtus ir tiek...
Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2004 10 28, 12:49)

Prie zuvies dar labai tinka surio, majonezo, agurko padazas. Kazkurioje temoje buvau rasiusi jo recepta (rodos apie zuvi buvo  g.gif )
Bent jau man tai super niam niam...

Bitulka, niekur neradau tavo sito recepto, parasyk dar karteli, buk gerute, labai jau skaniai skamba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2005 02 22, 11:29)
Bitulka, niekur neradau tavo sito recepto, parasyk dar karteli, buk gerute, labai jau skaniai skamba 4u.gif

Padaziukas gaminamas taip:
As gaminu tokiame"kauselyje" zodziu nedidelis puodelis su ilga rankenele. Tai i ta kauseli idedu majonezo (jei astrokas idedu truputi grietines) ir ant silpnos ugnies pakaitinu, kai majonezas pradeda "pukseti" sudedu sutarkuota suri ir sutarkuoto sviezio agurko. Ir intensyviai maisydama kaitinu kol suris issileidzia ir gaunasi vienalyte mase.
Padaziukas liuksovas ir prie karstos ir prie saltos zuvies tinka.... thumbup.gif
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Bitulka @ 2005 02 22, 11:59)
Padaziukas gaminamas taip:
As gaminu tokiame"kauselyje" zodziu nedidelis puodelis su ilga rankenele. Tai i ta kauseli idedu majonezo (jei astrokas idedu truputi grietines) ir ant silpnos ugnies pakaitinu, kai majonezas pradeda "pukseti" sudedu sutarkuota suri ir sutarkuoto sviezio agurko. Ir intensyviai maisydama kaitinu kol suris issileidzia ir gaunasi vienalyte mase.
Padaziukas liuksovas ir prie karstos ir prie saltos zuvies tinka....  thumbup.gif
Skanaus!

Oi, kaip skaniai skamba essen.gif ypac dabar kai man dieta, tai net seiles nutyso, jau isivaizduoju skoni
Atsakyti
QUOTE(kinyo @ 2004 10 28, 11:58)

Kadangi dabar gyvenu Belgijoj, cia aibe tu Briuselio kopustu. Dedu ju i sriuba (supjauscius i 4 dalis), i darzoviu troskini. Kazkodel cia jie nekartus, kaip LT.
Atsakyti
Galima daryti tokį troškinuką: apvirti briuselio kopūstų galvutes (tik truputį, kad dar liktų kietokos). Morkas supjaustyti nestorais griežinėliais ir kartu su kopūstukais apkepti keptuvėje ant vidutinės ugnies. Užpilti trupučiu vandens ir patroškinti, kol beveik suminkštės. pasūdyti, pagardinti mėgstamais prieskoniais (man skaniausia kai tik druska ir pipirai), ir užpilti grietinėle sumaišyta su miltais. Pamaišant dar pašildyti kol sutirštės ir galima tiekti. Padažo skystumą pasireguliuojat pačios pagal skonį ir reikalą. man labai skanu ir vienas kaip užkandėlė, ir kaip padažas makaronams (tada geriau skystesnis), ir kaip garnyras prie mėsos (tada tirštesnis). Na, žodžiu, tinka bet kur. thumbup.gif Beje, vietoj briuselio kopūstų galima imti brokolius- gaunasi tikrai ne prasčiau. mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
norėju pklausti, o gal kas nors ruošiate ir briuselio kopūstus kaip pagrindinį patiekalą, ne tik kaip padažąc ar garnyrą? dėkui už info blush2.gif
Atsakyti
Briuselio kopūstų salotos

300 g Briuselio kopūstų,
1 obuolys,
1 morka (nedidelė),
svogūnų laiškų ar porų,
2 šaukštai grietinės,
2 šaukštai majonezo,
druskos,
pipirų,
muskatų.
Briuselio kopūstus išverdame pasūdytame vandenyje. Atvėsiname. Stambiai supjaustome morką ir obuolį, sumaišome su grietine ir majonezu, paskaniname druska, pipirais, muskatais. Viršų pabarstome susmulkintais svogūnų laiškais ar porais.

Papildyta:
BRIUSELINIŲ KOPŪSTŲ APKEPAS

800g briuselinių kopūstų
2 l vandens
1 šaukštelis druskos
340g virto lieso kumpio
0,5 stiklinės karšto mėsos sultinio
3 kiaušiniai
0,5 stiklinės pieno
1 šaukštelis druskos
100g tarkuoto fermentinio sūrio
baltųjų pipirų, malto muskato
Briuseliniai kopūstai nuvalomi ir nuplaunami. Į pasūdytą verdanti vandenį suberiami kopūstai, uždengiami ir ant mažos ugnies verdami 10-15 minučių. Kumpis supjaustomas plonais šiaudeliais. Kopūstai nukošiami ir nuvarvinami. Kopūstai sudedami į kepimo formą. Ant jų išdeliojama pusė paruošto kumpio ir užpilama karštu mėsos sultiniu. Orkaitė įkaitinama. Kiaušiniai išplakami su pienu, druska, pipirais, muskato riešutu. Kopūstai su kumpiu užpilami šiuo plakiniu. Likę kumpio šiaudeliai suklojami formos viduryje ir apibarstomi sūriu. Viskas uždengiama folija ir kepama orkaitėje apie 15 minučių. Po to folija nuimama ir apkepas dar 10 minučių kepamas. Valgoma su duona ar bulvėmis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hestija: 31 sausio 2006 - 18:01
Aš tai mėgstu vienus briuselio kopūstus. Dažniausiai perku šaldytus ir tiesiog apkepinu keptuvėje ant trupučio sviesto ir padruskinu. Abu su vyresnėliu kapojam smile.gif Arba dar verdu mėsišką sriubą ir dedu šalia morkų, bulvių dar pokelį tų kopūstėlių. Tik reikia nepervirti.
Atsakyti
thumbup.gif dėkui merginos, būtinai esiu pabandysiu aš iš jų ką nors paidaryti thumbup.gif labai skaniai atrodo bus briuselio kopūstų apkepas.
Atsakyti