Sveiki. Aš irgi ruošiuosi piršliauti. Turiu visokių minčių tik reik viską sudėlioti į vietas. Manau, kad kalbų ir žodžių turėtų būti nedaug (patirtis), ypač jei vestuvėse dominuoja žemaičiai Tiksliai žinau, kad aukštaičių vestuvėse paplepėti tai jau mėgsta ir žiauriai ilgus tostus sako . Reikia visko su saiku ir daugiau veiksmo, šokų, dainų, žaidimų, šmaikščių žodžių. Ega, kada reikia pakviesti jaunuosiu vestuviniam valsui, kada dainuot ilgiausių metų, kada piršlių polka su ragais. Nes tu rašei, kad 12 val šeimos židinys
Kadangi vestuvėse grojo pusbrolis, tai daug tariausi ir su juo. Paprastai valsą, polką turi kviesti šokti muzikantai. Kai nueini nuo stalo po pirmo prisėdimo, pirmuosius pradėti šokti kviečia jaunuosius valsą. O jau tada polka su ragučiais, kuri ir turi išjudinti visus svečius šokiams.
O kalbų tai iš tikrųjų daug nereikia, na nebent ne kokie muzikantai....
O ilgiausių metų mes dainavom pirmam užsėdime, po sveikinimo žodžių
O kalbų tai iš tikrųjų daug nereikia, na nebent ne kokie muzikantai....
O ilgiausių metų mes dainavom pirmam užsėdime, po sveikinimo žodžių
O ir vis tik galiu pasakyti, kad labai dar daug vestuvėse priklauso nuo gerų muzikantų . Jie visada padeda piršliams vesti vestuves. Jei geri muzikantai, tai ir labai ruoštis nereikia
Žodžių neturiu, koks čia geras skyrelis . Einam už 3 savaičių liudininkais - piršliais. Nieko neturėjau, paprašė prieš savaitę, tai taip džiaugiuosi viską čia suradus . Labai ačiū visoms už idėjas .
QUOTE(molli @ 2005 04 06, 15:47)
Net nemačiau kad galima dokumentą prisegti
Bandau laikrastuka prisegt kad nereiktu siuntineti
Bandau laikrastuka prisegt kad nereiktu siuntineti
Molli, gal galėtum į meilą atsiųsti šiuos failiukus, nes man neatsidaro kažkodėl -rodo hieroglifus O gal aš ką nors ne taip darau? gal dar kuriai taip buvo iš pradžių? man labai reikia scenarijų.....
Labai labai džiaugiuos suradus šį skyrelį. Už tryjų savaičių piršliaujam, tik vestuvės ganėtinai netradicinės, viena diena, bet kaip ir su visais "pribumbasais" turiu šiokią tokią programėlę, bet ir iš čia nemažai pasisėmiau, ko trūko žodžiu beliko suderint tik smulkmenas, jei bus norinčių galiu įmesti čia
QUOTE(Skrajoklė @ 2005 05 25, 20:54)
Labai labai džiaugiuos suradus šį skyrelį. Už tryjų savaičių piršliaujam, tik vestuvės ganėtinai netradicinės, viena diena, bet kaip ir su visais "pribumbasais" turiu šiokią tokią programėlę, bet ir iš čia nemažai pasisėmiau, ko trūko žodžiu beliko suderint tik smulkmenas, jei bus norinčių galiu įmesti čia
norėsim labai, nes prižadėjom padėti saviems piršliams... Tavo informacija labai praverstų
QUOTE(Skrajoklė @ 2005 05 25, 20:54)
labai norim,mes einam liudininkais(pirsliais aisku,nes dabar visi liudininkais kviecia,kad ne taip baisiai skambetu ) rugsejo 3.as jau noriu po truputi viska rankiotis.man patinka tokia atsakomybe,o ir vestuves-sauni svente,tik mano vyras tai persigandes
QUOTE(Skrajoklė @ 2005 05 25, 21:54)
norėsim labai labai...mums irgi reikės padėti savo piršliams:) ..skrajokle, o tu galėjai perskaityti molli prisegtus failus, kur ji scenarijus pateikė? man rodo tik hieroglifus. O labai reikia jūsų minčių, mergaitės!!! Nes vestuvės jau nebe už kalnų, o mes dar neapsisprendę dėl antros dienos ir aš imu panikuoti, nes nežinau, ką antrą dieną veikti. O antrą dieną labai noriu švęsti - vienos kaip ir mažooooka Padėkite, prašau!
heide(0) na man neatsidarė molii dokumentukai, ir labai gaila... na bet ka jau turiu to man užtenka. Mes piršliausime vestuvėse, kurios vyks vieną diena, pati rimtoji dalis, galima ir taip pasakyti. Antroji tik jaunimo tarpe ir panašiai žodžiu galiu įmesti savo programą, taip vadinamą ir įvertinsit
ATSISVEIKINANT PAS .....jaunikį.............. NAMUOSE
Išauginote gražų, protingą ir tvirtą vyrą taip jau yra mūsų žmonių giminėj, kad priklauso turėti ir antrą svarbią moterį - žmoną.
(Jaunajam) Ji aišku suteiks tau gyvenime daug malonumo, daug džiaugsmo, o tu savo ruožtu turėsi daug pareigų, Turėsi būti geras vyras, tėvas. Šiandien čia, savo namuose, pakelki šampano taurę už tėvus ir paprašyki jų palaiminimo.
MIELI TĖVELIAI,
Šiandien jūs prisimenate jo pirmą šypseną, pirmą ištartą žodį "mama, tėti", atrodo, tai buvo visai neseniai. Bėgo metai, tiek daug kartų nužydėjo sodai, buvo džiaugsmo ir vargų, o šiandien jau savo lizdą suka jūsį sūnus. Žinau, kad jei galėtumėte kiekvieną akmenėlį surinktumėte, pelkes paverstumėte žalia veja, jei galėtumėte lietaus lašus paverstumėte saulės spindulius, tačiau šito jūs tėveliai nebegalite, belieka jums palaiminti sūnų ir palinkėti laimingo kelio (jaunasis klaupiasi, tėvai laimina).
Gal dar tėveliai norėtų ką nors palinkėti sūnui. (linkėjimai)
Keliaujam , nuotaka mūsų laukia.
Tu padėkoki mamai, tėvužėliui,
Namų kertelėms slenksčiui padėkok
Augino, mokė, šluostė ašarėlę
Todėl ties vartais dar sustok.
Sustok ir pasakyk, kad laikas jau atėjo,
Atbėgo meilė ir jau šaukia iš namų.
Tėvų švelni glamonė - dvelksmas vėjo,
Pabalo jau. Einu, einu...
Laimingam būti palinkėki mama,
Laimingo kelio, džiaugsmo palinkėk.
ATVAŽAIVUS JAUNIKIUI
Jaunikis su piršliu ir pabroliais ateina prie durų ir nori įeiti. Durys apklijuotos gražia juostele (voratinklio imitacija).
- Nori turėti žmoną turi ją užsitarnauti. Štai tau voratinklis, pinklės. Už jo yra tavoji išrinktoji. Norint pas ją patekti, reikia įveikti šią kliūtį. Štai žirklės, ir su kiekvienu voratinklio sijos kirpimu turi meiliai prisišaukti savo išrinktąją. Lai iš širdies eina tavo žodžiai ir ištirpdo šią pirmąją kliūtį.
IŠLEIDŽIANT IŠ NAMŲ PAS JAUNĄJĄ
Nepastebimai greitai prabėgo jūsų dukros vaikystė, nusinešdama vaikišką juoką, džiaugsmą ir nerūpestingumą. Niekas taip nemokėjo paglostyti galvelių, nušluostyti ašarų, kaip jūsų švelnios rankos.
JAUNIEJI
Nuo šiandien aš pamažu išnyksta, lieka mes. Šis žodis augs kartu su jumis. Daug ko reikės, kad šis žodis skambėtų, kaip krištolo taurė iš kurios gersit pirmąjį šios šventės tostą.
Tad linkim, kad skaisti šios dienos šviesa , spindėtų Jums visą gyvenimą. Kad šiandieniniai linkėjimai jus lydėtų o eiti reikės patiems. Ir priėjus gražų rytą, dar negreit prieiti popietę. Tad, susikabinę rankomis eikit per ugnį, per laimę ir per skausmą, visada šalia, visada kartu.
Už tai ir paklekime taures.
TĖVELIAMS
Tik pažvelkite, Tėveliai, mes - užaugom
Išskrendam jau paukščiais iš namų gimtų
Tiktai Jūs, mielieji gimtą lizdą saugot
Kad sugrįžt galėtum mes, kai bus mums neramu
Tai atrodo vakar mes maži bėgiojom
Glaudėt Jūs kiekvieną prie savos širdies
Šiandien Jums gėles mes dovanojam
Ir palaimą prašom mums suteikt
Ačiū Jums už meilę, už naktis bemieges
Už švelnumą rankų, virpesį širdies.
Visada mums būkit kaip gražiausias žiedas
Gėrio ir kantrybės, džiaugsmo ir vilties.
MIELI TĖVELIAI
Jūs šiandien išleidžiate savo vaiką, į tą patį gyvenimo kelią, į kurį prieš gerą laiko tarpą, išėjote ir patys. Ir gal būt sudrėks jūsų akys sutinkant jaunąją porą su duona ir druska, vien dėl to, kad gerai žinote nueito kelio skonį ir kainą.
Sunki diena šiandien tėveliams
Palaimint vaikus jau reiks į kelią.
Tad ačiū jums tėveliai už meilę begalinę
Už naktis bemieges, už gerumą rankų, šilumą širdies
Visados jūs buvot, kaip gražiausias žiedas
Gėrio ir kantrybės, gėrio ir vilties.
sugryžus
STALO IŠSIPIRKIMAS
Na kas čia dabar, prašom atlaisvinti stalą, o jeigu jau turite jaunuosius, kartu, kartu... netikra veselia, jei jaunieji nenori bučiuotis, prašom rodyti pažymėjimą. Čia netikras pažymėjimas, netikri antspaudai ir parašai...
Na gerai, šiais laikais viskas vyksta pagal kontraktą. Tai mes perskaitysim kontraktą ir kaip nors susitarsim.
KONTRAKTAS (skaito labai rimtai)
mes žemiau pasirašę, ypač turtingų, gražių, jaunų mergelių ir bernelių pulkelis ieškom balto stalo, linksmos muzikos, kur galėtume dalyvauti smagioje puotoje ir padėti šias gėrybes:
1. Miltų maišas
2. Žirnių maišas
3. Cukraus maišas
4. Riešutų maišas
5. Druskos maišas
6. Lašinių paltis
7. Gardžioji dešra
8. Medaus statinaitė
9. Saldainiai (labai geri)
10. Riestainiai (labai kaloringi)
11. Bananai
12. Šokoladas
13. Ugninis gėrimas
14. Alus
15. Valiuta (patikrinta)
Pasirašo: Apsukrusis piršlys, žavioji svočia,Mergelės roželės, Berneliai ereliai. Štai koks didelis ir pelningas kontraktas. Manome, kad išdalinę tokias dovanas jums, turime teisę į šį stalą.
I TOSTAS
Būkite laimingi išgėrę pilną vestuvinę taurę.
Būkit laimingi, žengdami pirmus bendro gyvenimo žingsnius
Būkite laimingi ir tada, kai plaukus nubalins šarma
Būkite laimingi abu, ir dalinkitės jūs vargus ir tą džiaugsmo mažutę dalelę.
Viską, viską dabar jau per pus, visą ilgą gyvenimo kelią.
Nuoširdžiai sveikiname jus reikšmingo gyvenimo įvykio proga. Nuo šiandien jūs vyras ir žmona, nuo šios dienos per savosios gyvenimo upės tiltą jūs eisite dviese su gražia svajone, viltimi ir drąsa, nugalėdami bet kokias audras.
Tebūna jie ilgi kaip amžinybė,
Laimingi, kaip pavasario diena.
Tesaugo juos ištikimybė.
Tešildo juos vaikučių šypsena.
Už tai ir paklekime taures
DOKUMENTŲ ĮTEIKIMAS
Piršlys sako
Kad šiandien mes visi susirinkti galėjom, galime išgerti, padainuoti ir be abejonės pašokti, turime būti dėkingi dviems jauniems žmonėms tai :
..........ir ........, kurie sulaukę pilnametystės, atrado vienas kitą ir nusprendė neprarasti. O kad jie yra tikrai jie, patvirtina čia mums pateikti jų asmens dokumentai pasai, kuriuos mes buvome paėmę pasaugoti, kad jie vienas nuo kito nepabėgtų. Kaip matome, viskas baigėsi gerai.
Jums leidus perskaitysiu sutuoktuvių liudijimą:
Birželio ... dieną Kauno santuokų rūmuose, žiedus sumainė ........... ir .......... Jie laisva valia sukūrė šeimą ir prisiėmė tėvų, visuomenės ir tėvynės uždėtas pareigas. Už tai pakelkime taures ir išgerkime už susikūrusią jauną šeimą.
KOMENDANTŲ RINKIMAS
Mieli svečiai, leiskite man šiandien išsirinkti 2 padėjėjus. Kurių darbas bus : prižiūrėti svečius, kad būtų jie linksmi, kad nebūtų nei vieno liūdno, taip pat nei vieno neišgėrusio, ir prisigėrusio, kad nebūtų nevalgiusio ir persivalgiusio.
(išrinkus) Štai jums įteikiu jūsų darbo priemones.(varpeliai)
Kad patvirtinti jus į šias pareigas, prašau prisipilti taureles ir viešai visiems matant drauge išgerti, kad mes galėtume spręsti apie jūsų sugebėjimus ir darbą. (išgeria) Ačiū. Dabar prašau vėl įsipilti ir vėl išgerti už svečius, kurie jus išsirinko. (išgeria)O dabar išgerkite už savo sveikatą ir bendradarbio sveikatą. Ačiū, su šiuo tostu mielieji padėjėjai, jūsų gėrimas šį vakarą ir baigėsi. Lieka tik svečius prižiūrėti, jiems gerą pavyzdį rodyti.
O dabar mielieji svečiai, prašom pakelti taureles už mano padėjėjus. Už jų sveikatą ir už jų pareigas.
TOSTAS UŽ VIRŠAIČIUS:
už butelių sausinimą
už burnų aušinimą
už maisto realizaciją
už kaimynų agitaciją
už smagias dainas prie stalo
dėkoja jums piršliai be galo.
ŽIDINIO UŽDEGIMAS
Šiandiena du žmonės ....... ir .........sujungė savo širdis ir rankas. Mielosios mamos, kurios davėte savo vaikams širdis, ir išmokėte jas mylėti, atneškite šventos ugnies iš savo šeimų židinių. Ta ugnimi uždegsime naują gėrio ir doros židinį. Jaunieji, atminkite, kad tai jūsų motinų meilės liepsna. Išsaugokite ją ir perduokite savo vaikams. Ši ugnis, lyg gera mamos ranka, palinkusi virš jūsų, laimins visam gyvenimui. Tegul jūsų šeimos židinyje degs kaitri pasitikėjimo ir pagarbos, bei laimės ugnis. Lai ji, kaip maža senų pagonių aukuro kibirkštėlė simbolizuos santarvę ir meilę jūsų šeimoje.
Žibėk, žėrėk, tėvų sodybos žiburėli,
Prieš amžius uždegtas senajam židiny.
Pro piktą negandą , pro neviltį tu vėlei
Mus, naujų dienų, rytojum vadini.
Ugnelė tavo te per amžius neužges.
Saugokite šeimos židinį, nekūrenkite jo pernelyg kaitriomis malkomis, ir nepalikite jo šalto, kaip ledas. Pakelkime taures už naujai uždegtą seną šeimos židinį.
TEKSTAS PIRŠLIUI
Mieli svečiai dar kartą noriu jums prisistatyti, kaip didžiausiam šios šventės kaltininkui, ir kaip vieninteliam čia turinčiam teisę viršininkauti. Taigi, pirmiausia skelbiu save pačiu vyriausiu, nes jeigu ne aš ir mano pagerintos rūšies liežuviui, tai jums šiandien netektų sėdėti prie šito didelio stalo. Tad turiu jus įspėti, kad teks manęs klausyti. Taip pat turite be pertraukos linksmintis, gerti ir valgyti, bei vykdyti kitas svečiui privalomas pareigas. Prisipažinsiu, kad kaip ir visi valdžios vyrai, aš mėgstu privilegijas ir patogumus. Todėl savo ir svočios pavaduotojų stalo komendantų ir meilės ministro, bei jos pavaduotojos pamergėlės, norėčiau paprašyti, kad nei vienas svečias neliktų be priežiūros. Komendantai turi stebėti, kad svečių stikliukai niekada nebūtų tušti.
Dabar paprašysiu svočios, kad padėtu išsiaiškinti, kas bus šios jaunos šeimos iždininku.
AŠ : Mieli jaunavedžiai, Jūsų laukia labai sunkus darbas išsirinkti šeimos iždininką, kuris tvarkys visus šeimos pinigus.Kad nebūtų bereikalingų ginčų, siūlome tai išspręsti taikiu būdu.Štai Jums 2 krūvelės monetų, kuris greičiau monetas išrinks, tas ir valdys šeimos biudžetą.
RENKA MONETAS
Išrenkamas laimėtojas
Aš: Tai Jūsų biudžeto pradinis įnašas, lai jis auga ir niekad nebūna tuščias ‼
TOSTAS UŽ JAUNŲJŲ TĖVELIUS
Dabar leiskite pakelti taures ir skirti šį tostą jaunųjų tėveliams.
TOSTAS UŽ TĖVUS
Mieli tėveliai,
Bėga metai,
Jų tėkmės nesustabdysi jokia jėga pasaulyje.
Nemažai metų prabėgo, o jūsų širdyse dar gyvas pirmas vaiko riksmas, pirmas jo šypsnys.
Jūsų rankos dar tebejaučia vaikiško delniuko šilumą.
Jūsų širdyse visas vaikų gyvenimas,
Ir štai atėjo diena, kai tą gyvą širdies dalelę reikia atskirti, dalelę į kurią po lašelį, po trupinėlį dėjote gėrį, grožį, širdies šilumą, gražiausias gyvenimo viltis.
Nėra žemėje tokių žodžių, kuriais galima būtų jums atsidėkoti.
Todėl tegul išlieka tas gilus dėkingumas jūsų vaikų širdyse.
Ir nepamirš jie tada kelio į jūsų namus,
Ateis pasisemti kantrybės, vilties, išminties
Iš jūsų jie mokysis kurti savo gyvenimą.
Gal paskubės, gal daug kur klys, o gal ir įskaudins - neskubėkite jų teisti, o patarkite ir atleiskite.
Dabar jaunavedžiai tars keletą žodžių savo tėvams.
Jaunavedžiai padėkoja tėvams
SVOČIOS PATARIMAI JAUNĄJAI
1. Neduok vyrui pinigų.Atmink,kad vaikams iki 16 ,o vyrui iki gyvos galvos laikyti pinigus - draudžiama.
2. Pati dabinkis kiek galėdama,o vyrui ir suplyšusios kelnės tiks, nes su nuoga sėdyne mažiau kur lakstys .
3. Eidama gulti užsigriebk vietą prie sienos, kad rytą galėtum ilgiau lovoje pagulėti.
4. Mylėki vyro gimines, bet savo dažniau į svečius kviesk .
5. Palaikyk glaudų ryšį su vyro darboviete, pasikabink jo grafiką matomoje vietoje, kad laisvu laiku kur nors neišsprūstų.
6. Laikyk vyrą tvirtai, bet retkarčiais ir pati būk meilesnė ypač prieš jam gaunant algą
7. Nė minutės nepamiršk ,kad vyras ,jei jam nevadovausi, bus ne vyras ,o rūke klaidžiojantis pilietis .
8. Neleisk vyrui dairytis į jaunas merginas ,kad nepaklystų. Kartais šia tema paskaityk paskaitą .
9. Vyrą atostogauti išleisk tik vėlyvą rudenėlį , kada atostogauja tik pensininkės .
PIRŠLIO PATARIMAI JAUNĄJAM
1.Vyre mūsų ąžuoliuk
Į žabangas nepakliūk,
Nesijaudink, kad svočia
Žmoną moko paslapčia.
2.Yra receptai ir vyrams
Sako tu žmogus patyręs
Tik klausyk į galvą dėkis
Visos bėdos bus tik niekis
3.Pirmas receptas brangus
Pačiai staigiai laužk ragus.
Moka jos ant sprando joti,
Paklausyki kantriai ir mielai, o daryki atbulai.
4.Antras receptas nenaujas
Pačiai negadinki kraujo.
Leiski jai išsikalbėti
O patsai mokėk tylėti.
5.Trečias receptas tau vaike
Uošvei pataikauti reikia.
Gražumu ją pažaboki
Diplomatijos išmoki.
Jeigu uošvei būsi geras
Tai nekils namuose karas.
6.Štai ketvirtas patarimas
Nuo pirmos dienos vyruk
Kasą slaptą veskis pirmas
Nes draugus mylėti reik.
Nepamiršti jų visų
Ir prabėgusių laikų.
7.Dar vieną receptą klausyk.
Parėjęs iš darbų žmonelei,
Sakyk kad pavargai nerealiai
Galėsi pagulėt laisvai
Nors ji lai tvarkosi namuose
Sakyk ir girk, kad tai ją puošia.
8.Dar tau receptas šiurkštus
Prie žmonos negirk kitos.
Moterys mums daug atleidžia,
Bet už šitą įsižeidžia.
Daug dar pasakyčiau
Bet užteks gal šitą sykį.
KOPŪSTAI
(Turėti 2 kopūstus, papuoštą peilį, lėlytę, mašinėlę.)
Jauniesiems pasakom kad vienam kopūste paslėptas berniukas, o kitam mergaitė(padaryti įpjovas kad patikėtų ku kotas) ir po lapuką plėšyt kopūstą liepti, kuris greičiau ką ras tas ir gims.Iš tikrųjų kopūstuose nieko nėra, ir kai baigia ir nieko neranda, sakyti:Vaikai per anksti jūs dar ženijatės, juk vaikų kopūstuose nebūna.Ir padovanoti jaunajai lėlytę, o jaunajam mašinytę.
JAUNŲJŲ PAREIGŲ DALYBOS
Jaunieji pastatomi prieš svečius.Jiems duodama puokštė balionų.Kiekviename balione yra po lapuką su pareiga.Reikia susprogdinti balioną, ir perskaityti lapuką.
(Pažymėti balioną ir perspėti jaunuosius, kurį skaityti paskutinį)
AŠ:Dabar paskirstysime pareigas jauniesiems:
Pareigos:
-Pinigus išleisiu AŠ
-Šiukšles neši TU
-Pinigus uždirbsiu AŠ
Kai tu barsies AŠ gulėsiu po lova
Vieną kartą per mėnesį rūbų spintą man atnaujinsi TU
Indus plausiu AŠ
Pampersus mūsų vaikui keisi TU
Vaikus gimdysi TU
Kartą per mėnesį piršlį į barą nuvesiu AŠ
Su ufonautais kalbėsi TU
Per mano gimtadienį dovanas gausi TU
Piršlių namus teks tvarkyti MUMS
Pas vienišą kaimyną(-ę) druskos eisiu AŠ
Pusryčius ir kavą i lovą neši TU
Mylėti ir gerbti vienas kitą visą savo gyvenimą pasižadame MES
Reikia:Lapukų su pareigom
15 balionų
Juostelės balionams
Ant ko nors balionus surišti
Grafkės balionams sprogdinti
ATSISVEIKINANT PAS .....jaunikį.............. NAMUOSE
Išauginote gražų, protingą ir tvirtą vyrą taip jau yra mūsų žmonių giminėj, kad priklauso turėti ir antrą svarbią moterį - žmoną.
(Jaunajam) Ji aišku suteiks tau gyvenime daug malonumo, daug džiaugsmo, o tu savo ruožtu turėsi daug pareigų, Turėsi būti geras vyras, tėvas. Šiandien čia, savo namuose, pakelki šampano taurę už tėvus ir paprašyki jų palaiminimo.
MIELI TĖVELIAI,
Šiandien jūs prisimenate jo pirmą šypseną, pirmą ištartą žodį "mama, tėti", atrodo, tai buvo visai neseniai. Bėgo metai, tiek daug kartų nužydėjo sodai, buvo džiaugsmo ir vargų, o šiandien jau savo lizdą suka jūsį sūnus. Žinau, kad jei galėtumėte kiekvieną akmenėlį surinktumėte, pelkes paverstumėte žalia veja, jei galėtumėte lietaus lašus paverstumėte saulės spindulius, tačiau šito jūs tėveliai nebegalite, belieka jums palaiminti sūnų ir palinkėti laimingo kelio (jaunasis klaupiasi, tėvai laimina).
Gal dar tėveliai norėtų ką nors palinkėti sūnui. (linkėjimai)
Keliaujam , nuotaka mūsų laukia.
Tu padėkoki mamai, tėvužėliui,
Namų kertelėms slenksčiui padėkok
Augino, mokė, šluostė ašarėlę
Todėl ties vartais dar sustok.
Sustok ir pasakyk, kad laikas jau atėjo,
Atbėgo meilė ir jau šaukia iš namų.
Tėvų švelni glamonė - dvelksmas vėjo,
Pabalo jau. Einu, einu...
Laimingam būti palinkėki mama,
Laimingo kelio, džiaugsmo palinkėk.
ATVAŽAIVUS JAUNIKIUI
Jaunikis su piršliu ir pabroliais ateina prie durų ir nori įeiti. Durys apklijuotos gražia juostele (voratinklio imitacija).
- Nori turėti žmoną turi ją užsitarnauti. Štai tau voratinklis, pinklės. Už jo yra tavoji išrinktoji. Norint pas ją patekti, reikia įveikti šią kliūtį. Štai žirklės, ir su kiekvienu voratinklio sijos kirpimu turi meiliai prisišaukti savo išrinktąją. Lai iš širdies eina tavo žodžiai ir ištirpdo šią pirmąją kliūtį.
IŠLEIDŽIANT IŠ NAMŲ PAS JAUNĄJĄ
Nepastebimai greitai prabėgo jūsų dukros vaikystė, nusinešdama vaikišką juoką, džiaugsmą ir nerūpestingumą. Niekas taip nemokėjo paglostyti galvelių, nušluostyti ašarų, kaip jūsų švelnios rankos.
JAUNIEJI
Nuo šiandien aš pamažu išnyksta, lieka mes. Šis žodis augs kartu su jumis. Daug ko reikės, kad šis žodis skambėtų, kaip krištolo taurė iš kurios gersit pirmąjį šios šventės tostą.
Tad linkim, kad skaisti šios dienos šviesa , spindėtų Jums visą gyvenimą. Kad šiandieniniai linkėjimai jus lydėtų o eiti reikės patiems. Ir priėjus gražų rytą, dar negreit prieiti popietę. Tad, susikabinę rankomis eikit per ugnį, per laimę ir per skausmą, visada šalia, visada kartu.
Už tai ir paklekime taures.
TĖVELIAMS
Tik pažvelkite, Tėveliai, mes - užaugom
Išskrendam jau paukščiais iš namų gimtų
Tiktai Jūs, mielieji gimtą lizdą saugot
Kad sugrįžt galėtum mes, kai bus mums neramu
Tai atrodo vakar mes maži bėgiojom
Glaudėt Jūs kiekvieną prie savos širdies
Šiandien Jums gėles mes dovanojam
Ir palaimą prašom mums suteikt
Ačiū Jums už meilę, už naktis bemieges
Už švelnumą rankų, virpesį širdies.
Visada mums būkit kaip gražiausias žiedas
Gėrio ir kantrybės, džiaugsmo ir vilties.
MIELI TĖVELIAI
Jūs šiandien išleidžiate savo vaiką, į tą patį gyvenimo kelią, į kurį prieš gerą laiko tarpą, išėjote ir patys. Ir gal būt sudrėks jūsų akys sutinkant jaunąją porą su duona ir druska, vien dėl to, kad gerai žinote nueito kelio skonį ir kainą.
Sunki diena šiandien tėveliams
Palaimint vaikus jau reiks į kelią.
Tad ačiū jums tėveliai už meilę begalinę
Už naktis bemieges, už gerumą rankų, šilumą širdies
Visados jūs buvot, kaip gražiausias žiedas
Gėrio ir kantrybės, gėrio ir vilties.
sugryžus
STALO IŠSIPIRKIMAS
Na kas čia dabar, prašom atlaisvinti stalą, o jeigu jau turite jaunuosius, kartu, kartu... netikra veselia, jei jaunieji nenori bučiuotis, prašom rodyti pažymėjimą. Čia netikras pažymėjimas, netikri antspaudai ir parašai...
Na gerai, šiais laikais viskas vyksta pagal kontraktą. Tai mes perskaitysim kontraktą ir kaip nors susitarsim.
KONTRAKTAS (skaito labai rimtai)
mes žemiau pasirašę, ypač turtingų, gražių, jaunų mergelių ir bernelių pulkelis ieškom balto stalo, linksmos muzikos, kur galėtume dalyvauti smagioje puotoje ir padėti šias gėrybes:
1. Miltų maišas
2. Žirnių maišas
3. Cukraus maišas
4. Riešutų maišas
5. Druskos maišas
6. Lašinių paltis
7. Gardžioji dešra
8. Medaus statinaitė
9. Saldainiai (labai geri)
10. Riestainiai (labai kaloringi)
11. Bananai
12. Šokoladas
13. Ugninis gėrimas
14. Alus
15. Valiuta (patikrinta)
Pasirašo: Apsukrusis piršlys, žavioji svočia,Mergelės roželės, Berneliai ereliai. Štai koks didelis ir pelningas kontraktas. Manome, kad išdalinę tokias dovanas jums, turime teisę į šį stalą.
I TOSTAS
Būkite laimingi išgėrę pilną vestuvinę taurę.
Būkit laimingi, žengdami pirmus bendro gyvenimo žingsnius
Būkite laimingi ir tada, kai plaukus nubalins šarma
Būkite laimingi abu, ir dalinkitės jūs vargus ir tą džiaugsmo mažutę dalelę.
Viską, viską dabar jau per pus, visą ilgą gyvenimo kelią.
Nuoširdžiai sveikiname jus reikšmingo gyvenimo įvykio proga. Nuo šiandien jūs vyras ir žmona, nuo šios dienos per savosios gyvenimo upės tiltą jūs eisite dviese su gražia svajone, viltimi ir drąsa, nugalėdami bet kokias audras.
Tebūna jie ilgi kaip amžinybė,
Laimingi, kaip pavasario diena.
Tesaugo juos ištikimybė.
Tešildo juos vaikučių šypsena.
Už tai ir paklekime taures
DOKUMENTŲ ĮTEIKIMAS
Piršlys sako
Kad šiandien mes visi susirinkti galėjom, galime išgerti, padainuoti ir be abejonės pašokti, turime būti dėkingi dviems jauniems žmonėms tai :
..........ir ........, kurie sulaukę pilnametystės, atrado vienas kitą ir nusprendė neprarasti. O kad jie yra tikrai jie, patvirtina čia mums pateikti jų asmens dokumentai pasai, kuriuos mes buvome paėmę pasaugoti, kad jie vienas nuo kito nepabėgtų. Kaip matome, viskas baigėsi gerai.
Jums leidus perskaitysiu sutuoktuvių liudijimą:
Birželio ... dieną Kauno santuokų rūmuose, žiedus sumainė ........... ir .......... Jie laisva valia sukūrė šeimą ir prisiėmė tėvų, visuomenės ir tėvynės uždėtas pareigas. Už tai pakelkime taures ir išgerkime už susikūrusią jauną šeimą.
KOMENDANTŲ RINKIMAS
Mieli svečiai, leiskite man šiandien išsirinkti 2 padėjėjus. Kurių darbas bus : prižiūrėti svečius, kad būtų jie linksmi, kad nebūtų nei vieno liūdno, taip pat nei vieno neišgėrusio, ir prisigėrusio, kad nebūtų nevalgiusio ir persivalgiusio.
(išrinkus) Štai jums įteikiu jūsų darbo priemones.(varpeliai)
Kad patvirtinti jus į šias pareigas, prašau prisipilti taureles ir viešai visiems matant drauge išgerti, kad mes galėtume spręsti apie jūsų sugebėjimus ir darbą. (išgeria) Ačiū. Dabar prašau vėl įsipilti ir vėl išgerti už svečius, kurie jus išsirinko. (išgeria)O dabar išgerkite už savo sveikatą ir bendradarbio sveikatą. Ačiū, su šiuo tostu mielieji padėjėjai, jūsų gėrimas šį vakarą ir baigėsi. Lieka tik svečius prižiūrėti, jiems gerą pavyzdį rodyti.
O dabar mielieji svečiai, prašom pakelti taureles už mano padėjėjus. Už jų sveikatą ir už jų pareigas.
TOSTAS UŽ VIRŠAIČIUS:
už butelių sausinimą
už burnų aušinimą
už maisto realizaciją
už kaimynų agitaciją
už smagias dainas prie stalo
dėkoja jums piršliai be galo.
ŽIDINIO UŽDEGIMAS
Šiandiena du žmonės ....... ir .........sujungė savo širdis ir rankas. Mielosios mamos, kurios davėte savo vaikams širdis, ir išmokėte jas mylėti, atneškite šventos ugnies iš savo šeimų židinių. Ta ugnimi uždegsime naują gėrio ir doros židinį. Jaunieji, atminkite, kad tai jūsų motinų meilės liepsna. Išsaugokite ją ir perduokite savo vaikams. Ši ugnis, lyg gera mamos ranka, palinkusi virš jūsų, laimins visam gyvenimui. Tegul jūsų šeimos židinyje degs kaitri pasitikėjimo ir pagarbos, bei laimės ugnis. Lai ji, kaip maža senų pagonių aukuro kibirkštėlė simbolizuos santarvę ir meilę jūsų šeimoje.
Prieš amžius uždegtas senajam židiny.
Pro piktą negandą , pro neviltį tu vėlei
Mus, naujų dienų, rytojum vadini.
Ugnelė tavo te per amžius neužges.
Saugokite šeimos židinį, nekūrenkite jo pernelyg kaitriomis malkomis, ir nepalikite jo šalto, kaip ledas. Pakelkime taures už naujai uždegtą seną šeimos židinį.
TEKSTAS PIRŠLIUI
Mieli svečiai dar kartą noriu jums prisistatyti, kaip didžiausiam šios šventės kaltininkui, ir kaip vieninteliam čia turinčiam teisę viršininkauti. Taigi, pirmiausia skelbiu save pačiu vyriausiu, nes jeigu ne aš ir mano pagerintos rūšies liežuviui, tai jums šiandien netektų sėdėti prie šito didelio stalo. Tad turiu jus įspėti, kad teks manęs klausyti. Taip pat turite be pertraukos linksmintis, gerti ir valgyti, bei vykdyti kitas svečiui privalomas pareigas. Prisipažinsiu, kad kaip ir visi valdžios vyrai, aš mėgstu privilegijas ir patogumus. Todėl savo ir svočios pavaduotojų stalo komendantų ir meilės ministro, bei jos pavaduotojos pamergėlės, norėčiau paprašyti, kad nei vienas svečias neliktų be priežiūros. Komendantai turi stebėti, kad svečių stikliukai niekada nebūtų tušti.
Dabar paprašysiu svočios, kad padėtu išsiaiškinti, kas bus šios jaunos šeimos iždininku.
AŠ : Mieli jaunavedžiai, Jūsų laukia labai sunkus darbas išsirinkti šeimos iždininką, kuris tvarkys visus šeimos pinigus.Kad nebūtų bereikalingų ginčų, siūlome tai išspręsti taikiu būdu.Štai Jums 2 krūvelės monetų, kuris greičiau monetas išrinks, tas ir valdys šeimos biudžetą.
RENKA MONETAS
Išrenkamas laimėtojas
Aš: Tai Jūsų biudžeto pradinis įnašas, lai jis auga ir niekad nebūna tuščias ‼
TOSTAS UŽ JAUNŲJŲ TĖVELIUS
Dabar leiskite pakelti taures ir skirti šį tostą jaunųjų tėveliams.
TOSTAS UŽ TĖVUS
Mieli tėveliai,
Bėga metai,
Jų tėkmės nesustabdysi jokia jėga pasaulyje.
Nemažai metų prabėgo, o jūsų širdyse dar gyvas pirmas vaiko riksmas, pirmas jo šypsnys.
Jūsų rankos dar tebejaučia vaikiško delniuko šilumą.
Jūsų širdyse visas vaikų gyvenimas,
Ir štai atėjo diena, kai tą gyvą širdies dalelę reikia atskirti, dalelę į kurią po lašelį, po trupinėlį dėjote gėrį, grožį, širdies šilumą, gražiausias gyvenimo viltis.
Nėra žemėje tokių žodžių, kuriais galima būtų jums atsidėkoti.
Todėl tegul išlieka tas gilus dėkingumas jūsų vaikų širdyse.
Ir nepamirš jie tada kelio į jūsų namus,
Ateis pasisemti kantrybės, vilties, išminties
Iš jūsų jie mokysis kurti savo gyvenimą.
Gal paskubės, gal daug kur klys, o gal ir įskaudins - neskubėkite jų teisti, o patarkite ir atleiskite.
Dabar jaunavedžiai tars keletą žodžių savo tėvams.
Jaunavedžiai padėkoja tėvams
SVOČIOS PATARIMAI JAUNĄJAI
1. Neduok vyrui pinigų.Atmink,kad vaikams iki 16 ,o vyrui iki gyvos galvos laikyti pinigus - draudžiama.
2. Pati dabinkis kiek galėdama,o vyrui ir suplyšusios kelnės tiks, nes su nuoga sėdyne mažiau kur lakstys .
3. Eidama gulti užsigriebk vietą prie sienos, kad rytą galėtum ilgiau lovoje pagulėti.
4. Mylėki vyro gimines, bet savo dažniau į svečius kviesk .
5. Palaikyk glaudų ryšį su vyro darboviete, pasikabink jo grafiką matomoje vietoje, kad laisvu laiku kur nors neišsprūstų.
6. Laikyk vyrą tvirtai, bet retkarčiais ir pati būk meilesnė ypač prieš jam gaunant algą
7. Nė minutės nepamiršk ,kad vyras ,jei jam nevadovausi, bus ne vyras ,o rūke klaidžiojantis pilietis .
8. Neleisk vyrui dairytis į jaunas merginas ,kad nepaklystų. Kartais šia tema paskaityk paskaitą .
9. Vyrą atostogauti išleisk tik vėlyvą rudenėlį , kada atostogauja tik pensininkės .
PIRŠLIO PATARIMAI JAUNĄJAM
1.Vyre mūsų ąžuoliuk
Į žabangas nepakliūk,
Nesijaudink, kad svočia
Žmoną moko paslapčia.
2.Yra receptai ir vyrams
Sako tu žmogus patyręs
Tik klausyk į galvą dėkis
Visos bėdos bus tik niekis
3.Pirmas receptas brangus
Pačiai staigiai laužk ragus.
Moka jos ant sprando joti,
Paklausyki kantriai ir mielai, o daryki atbulai.
4.Antras receptas nenaujas
Pačiai negadinki kraujo.
Leiski jai išsikalbėti
O patsai mokėk tylėti.
5.Trečias receptas tau vaike
Uošvei pataikauti reikia.
Gražumu ją pažaboki
Diplomatijos išmoki.
Jeigu uošvei būsi geras
Tai nekils namuose karas.
6.Štai ketvirtas patarimas
Nuo pirmos dienos vyruk
Kasą slaptą veskis pirmas
Nes draugus mylėti reik.
Nepamiršti jų visų
Ir prabėgusių laikų.
7.Dar vieną receptą klausyk.
Parėjęs iš darbų žmonelei,
Sakyk kad pavargai nerealiai
Galėsi pagulėt laisvai
Nors ji lai tvarkosi namuose
Sakyk ir girk, kad tai ją puošia.
8.Dar tau receptas šiurkštus
Prie žmonos negirk kitos.
Moterys mums daug atleidžia,
Bet už šitą įsižeidžia.
Daug dar pasakyčiau
Bet užteks gal šitą sykį.
KOPŪSTAI
(Turėti 2 kopūstus, papuoštą peilį, lėlytę, mašinėlę.)
Jauniesiems pasakom kad vienam kopūste paslėptas berniukas, o kitam mergaitė(padaryti įpjovas kad patikėtų ku kotas) ir po lapuką plėšyt kopūstą liepti, kuris greičiau ką ras tas ir gims.Iš tikrųjų kopūstuose nieko nėra, ir kai baigia ir nieko neranda, sakyti:Vaikai per anksti jūs dar ženijatės, juk vaikų kopūstuose nebūna.Ir padovanoti jaunajai lėlytę, o jaunajam mašinytę.
JAUNŲJŲ PAREIGŲ DALYBOS
Jaunieji pastatomi prieš svečius.Jiems duodama puokštė balionų.Kiekviename balione yra po lapuką su pareiga.Reikia susprogdinti balioną, ir perskaityti lapuką.
(Pažymėti balioną ir perspėti jaunuosius, kurį skaityti paskutinį)
AŠ:Dabar paskirstysime pareigas jauniesiems:
Pareigos:
-Pinigus išleisiu AŠ
-Šiukšles neši TU
-Pinigus uždirbsiu AŠ
Kai tu barsies AŠ gulėsiu po lova
Vieną kartą per mėnesį rūbų spintą man atnaujinsi TU
Indus plausiu AŠ
Pampersus mūsų vaikui keisi TU
Vaikus gimdysi TU
Kartą per mėnesį piršlį į barą nuvesiu AŠ
Su ufonautais kalbėsi TU
Per mano gimtadienį dovanas gausi TU
Piršlių namus teks tvarkyti MUMS
Pas vienišą kaimyną(-ę) druskos eisiu AŠ
Pusryčius ir kavą i lovą neši TU
Mylėti ir gerbti vienas kitą visą savo gyvenimą pasižadame MES
Reikia:Lapukų su pareigom
15 balionų
Juostelės balionams
Ant ko nors balionus surišti
Grafkės balionams sprogdinti
Ačiū, Skrajokle! Labai nuostabūs žodeliai, ypač išlydint jaunąjį!
O gal dar ir žaidimukų kokių įmesi, jei laiko rasi? Būtų irgi labai šaunu!
O gal dar ir žaidimukų kokių įmesi, jei laiko rasi? Būtų irgi labai šaunu!
Na su žaidimais aš pati dar renkuosi ir tostų dar visokiausių ieškausi, čia mano pagrindinė rimtoji dalis tokia yra kaip jau susirinksiu irgi įmesiu