MERGAITĖS,PADĖKITE,JAU IŠSISUKAU SVIESTĄ,KIAUŠINIUS IR PIENĄ "NAPOLEONUI",O DABAR GALVOJU KOKIUS MILTUS GERIAU DĖTI "EKSTRA" AR PAPRASTUS ŽALIUS MALSENOS.NORIU,KAD PAVYKTŲ ,PADĖKITE.
Sonatina na as cia vel del to varskes kekso su sokolado gabaliukasi o sakyk kada tu keksi dedi i orkaite iki kokios temperaturos ja ikaitini?
QUOTE(noir1 @ 2006 12 30, 16:02)
MERGAITĖS,PADĖKITE,JAU IŠSISUKAU SVIESTĄ,KIAUŠINIUS IR PIENĄ "NAPOLEONUI",O DABAR GALVOJU KOKIUS MILTUS GERIAU DĖTI "EKSTRA" AR PAPRASTUS ŽALIUS MALSENOS.NORIU,KAD PAVYKTŲ ,PADĖKITE.
Na as sio torto nedariau, bet tavo vietoj deciau EKSTRA, siaip tik juos ir naudoju, jie man labiausiai patinka ir viskas su jais gaunasi gerai
NA KĄ TIK IŠSIKEPIAU PAPLOČIUS NAPOLEONUI,BET TIEK PRIVARGAU IR GAVOSI TIK APIE 11 NORMALIŲ PAPLOČIŲ NORS VISKĄ DARIAU TIKSLIAI PAGAL PROPORCIJAS,BET MATYT PER STORAI KOČIOJAU.DĖJAU EKSTRA MILTUS.SU KREMU IRGI TAIP PRIVARGSIU NES PAS MUS ŠIANDIEN NERADAU NEI GRIETINĖLĖS NORMALIOS VISTIK PROVINCIJA
Užkandinis krekerių tortas
150 g sūrių krekerių žuvyčių
200 g fermentinio sūrio
400 g neriebaus majonezo
3 kiaušiniai
300 g krabų lazdelių
Kiaušinius kietai išvirti, ataušinti ir sukapoti. Sūrį sutarkuoti stambia tarka, krabų lazdeles supjaustyti kubeliais. Viską sumaišyti: kiaušinius, krekerius, sūrį, krabų lazdeles ir majonezą. Leisti šiek tiek pastovėti ir susigerti. Papuošti ir patiekti.
P. S. dar įbėriau maltų juodųjų pipirų ir česnako miltelių... Greita ir skanu!
man 6iuo metu pravalų vakarėlis su triufelių tortu. neišėjo biskvitas. ne tai kad nekilo, bet visiškai kulnas gavosi. o grietinėlė išplakta, kremas išvirtas...dabar dublis antras biskvitams. dar vis bijau traukti iš orkaitės kad nesusinervinčiau
Keptuvėje keptas Napoleonas su bananais
Tešla
¼ st. cukraus
1 st. grietinės
½ a. š. druskos
½ a. š. sodos
3 st. miltų
1 a. š. vanilinio cukraus
Kremas
400 g grietinės
2 3 labai sunokę bananai
4 v. š. cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
Tešlai sumaišyti grietinę, cukrų, sodą ir druską. Palaipsniui po vieną stiklinę berti miltus. Tešla turi visiškai nebelipti prie rankų, bet ir nebūti kieta. Padalinti tešlą į 6 7 dalis. Iškočioti į lakštus vis pabarstant miltais. Dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti be riebalų iš abiejų pusių, kol gražiai parus. Ant kiekvieno iškepto papločio IŠKART užtepti po 1 v. š. kremo (kremas nuo karščio aptirps taip ir turi būti). Po to sutepti normaliai visus lakštus ir padaryti tortą.
Kremui bananus sutrinti šakute, suberti cukrų, vanilinį cukrų, sudėti grietinę ir išplakti mikseriu.
P. S. kiek prireiks miltų, priklauso nuo grietinės riebumo (tirštumo). Aš naudojau 30% riebumo grietinę, tad miltų pakako maždaug 2 2,5 stiklinių. Papločius kočiojau labai plonai ir šiek tiek didesnio diametro, nei keptuvė, nes kepdami jie šiek tiek susitraukia. Iškart pasiruošiau visus papločius ir tik tada pradėjau kepti. Man gavosi 8 papločiai ir dar atskirai iškepiau nuopjovas, kuriomis susmulkinusi apibarsčiau torto šonus. Bananus kremui imkite tik labai sunokusius, kitaip nebus skanu. Aš į kremą dar įpyliau 200 ml riebios grietinėlės ir viską kartu išplakiau iki standumo (nes nemėgstu tik grietininių kremų). Vieną sluoksnį aptepiau rūgštoku džemu. Manau, tinka bet koks drėgnas kremas. Labai greitai pagaminamas ir tikrai labai skanus tortas
kregzde, tada vis dėlto manyčiau, kad mielės nekokios... Siūlau išbandyti, ar išvis jos aktyvios - į drungną vandenį įberk šaukštelį mielių ir šaukštelį cukraus, išmaišyk, pridenk ir palauk ~ 10 min. Jei suputos - vadinasi geros, o jei ne...
Man labiausiai patinka Dr. Oetker sausos mielės (šviežias perku kažkokias estiškas mėlynuose pakeliuose po 42 g), deja lietuviškų kepimo miltelių bei sausų mielių kategoriškai nenaudoju, tad nežinau, ar jos geros, ar ne... O galiojimo terminą žiūrėjai? Dažnokai būna prikrauta jau pasibaigusio galiojimo mielių (vakar Rimi Megoje radau krūvą sausų mielių, galiojusių iki 2006 10 )
Labai malonu, kad kiauliena patiko
Selenita, nėra už ką Džiaugiuosi, kad tinginys patiko
noir1, aš paprastai naudoju paprastus, ne ekstra miltus O papločius reikėtų kočioti tol, kol jie taps praktiškai permatomi (todėl aš iškart kočioju ant kepimo popieriaus, su kuriuo įkeliu papločius į skardą)
Semi Sweet, orkaitę įkaitinu iki 180º, kaip ir parašyta recepte
MAMICY, o kokia biskvito tešlą gavosi - tiršta ir puri ar skystoka? Kažkaip panašu, kad gal tešlą permaišei ir todėl biskvitas nepavyko...
laurindre, surizikuok Tikrai labai šaunus tortas (ir su papločiais nėra tiek vargo, kiek kitame mano gamintame Napoleone... )
Man labiausiai patinka Dr. Oetker sausos mielės (šviežias perku kažkokias estiškas mėlynuose pakeliuose po 42 g), deja lietuviškų kepimo miltelių bei sausų mielių kategoriškai nenaudoju, tad nežinau, ar jos geros, ar ne... O galiojimo terminą žiūrėjai? Dažnokai būna prikrauta jau pasibaigusio galiojimo mielių (vakar Rimi Megoje radau krūvą sausų mielių, galiojusių iki 2006 10 )
Labai malonu, kad kiauliena patiko
Selenita, nėra už ką Džiaugiuosi, kad tinginys patiko
noir1, aš paprastai naudoju paprastus, ne ekstra miltus O papločius reikėtų kočioti tol, kol jie taps praktiškai permatomi (todėl aš iškart kočioju ant kepimo popieriaus, su kuriuo įkeliu papločius į skardą)
Semi Sweet, orkaitę įkaitinu iki 180º, kaip ir parašyta recepte
MAMICY, o kokia biskvito tešlą gavosi - tiršta ir puri ar skystoka? Kažkaip panašu, kad gal tešlą permaišei ir todėl biskvitas nepavyko...
laurindre, surizikuok Tikrai labai šaunus tortas (ir su papločiais nėra tiek vargo, kiek kitame mano gamintame Napoleone... )
QUOTE(Sonatina @ 2006 12 30, 21:25)
MAMICY, o kokia biskvito tešlą gavosi - tiršta ir puri ar skystoka? Kažkaip panašu, kad gal tešlą permaišei ir todėl biskvitas nepavyko...
šiaip tai puri ir tirštoka. gal nedakepė biskvitas, o aš jį ištraukiau... ai dabar jau ištraukiau "antrą dublį". susukau. eisiu žiūrėti kas gavosi. Blogiausiu atveju - grietinėlė labai skani gavosi, sunemniosim ir taip.
"antras dublis" jau geresnis, bet iki biskvito jam dar toloka... o jau ir savo nuožiūra kepimo miltelių įkrėčiau. Matyt šiandien ne biskvito diena. kaži jei iškepčiau dar pora dublių gal jau ir visai nieko gautųsi
suvyniojau tokius biskvitus kokie gavosi, tik "už bausmę" stipriai sulaisčiau sirupu. bus matyt kas gavosi.
negali gi visada viskas sektis
Avietinis desertas
10 g želatinos
50 ml vandens
2 v. š. pieno
300 g avietinio jogurto
100 g aviečių piurė
200 g riebios grietinėlės
uogų
Želatiną užpilti vandeniu ir leisti išbrinkti. Jogurtą sumaišyti su piurė (reikėtų piurė pertrinti per sietelį, kad neliktų sėklyčių). Į išbrinkusią želatiną supilti pieną ir viską ištirpinti ant vandens vonelės. Praaušusią želatiną įmaišyti į jogurto masę. Suberti uogas. Išplakti grietinėlę (bet nelabai standžiai) ir įmaišyti į jogurtą. Sudėti gautą masę į formeles ar vieną didelę formą ir pašaldyti bent 3 val. šaldytuve arba 40 min. šaldiklyje.
P. S. dariau iš braškinio jogurto ir braškių tyrės... Įbėriau šaldytų mėlynių... Į likusią braškių piurė įmaišiau šiek tiek cukraus ir užpyliau ant paruošto deserto... Kadangi jogurtas ir piurė nebuvo labai saldūs, plakdama grietinėlę įmaišiau kelis šaukštus cukraus pudros... Lengvas ir skanus desertas...
Nekepti šokoladiniai pyragaičiai su romu, vyšniomis ir riešutais
250 g sausainių
200 g juodojo šokolado
50 ml romo
200 g sviesto
200 g riešutų
150 g džiovintų vyšnių
Vyšnias užmerkti rome. Ant vandens garų ištirpinti šokoladą, į jį sudėti minkštą sviestą ir kruopščiai išmaišyti, kol sviestas visiškai ištirps. Sausainius susmulkinti blenderiu. Riešutus sukapoti ar susmulkinti blenderiu. Į šokolado masę suberti sausainius, riešutus ir vyšnias su romu. Viską gerai išmaišyti. Masę sukrėsti į plėvele išklotą kvadratinę 20 x 20 cm formą, išlyginti paviršių ir gerai suspausti. Kelias valandas pašaldyti šaldytuve.
P. S. jei norėsite vaišinti ir vaikus, vietoje romo galite vyšnias mirkyti vyšnių sirupe... Tiktų ir gerai nuvarvintos vyšnios iš kompoto... Skanaus!
Štai mano Triufelių tortas su avietėm Tikrai ne toks gražus kaip Sonatinos
Bet su biskvitu, tai ir aš privargau Tikriausiai mano orkaitės skardos gerokai mažesnės, nes biskvitas man gavosi labai storas ir sausokas, todėl vyniojant lūžo Todėl teko pjaustyt juostelėmis iš trumpesnio krašto ir dar pjaut kiekviną juostelę pusiau, gavosi 12 juostelių Bet paskui visai nesunkiai sulipdžiau
Bet su biskvitu, tai ir aš privargau Tikriausiai mano orkaitės skardos gerokai mažesnės, nes biskvitas man gavosi labai storas ir sausokas, todėl vyniojant lūžo Todėl teko pjaustyt juostelėmis iš trumpesnio krašto ir dar pjaut kiekviną juostelę pusiau, gavosi 12 juostelių Bet paskui visai nesunkiai sulipdžiau