Įkraunama...
Įkraunama...

Cukraus kiekis kraujyje

Sveikos,

Siandien pasimatavau kelis kartus savo cukraus kieki kraujyje, ir jis buvo 6,7, tada pavalgiau ir pakillo iki 8,3, po pusvalndzio vel nusileido iki 6,3. Ar toks normalus sokinejimas? Ir koks turetu buti normalaus zmogaus cukraus kiekis kraujyje? Gal yra apie tai nusimamanciu?
Atsakyti
man irgi įdomu, o koks kiekis jau yra didelis sergant antro laipsnio diabetu?

Rainiukee, reikia matuoti iš ryto nevalgius arba 2 val po valgio. o reikalui esant gyd paskiria ir kitaip.
Atsakyti
Jei jūsų glikemija nevalgius - daugiau nei 6,7 mmol/l, o, praėjus dviem valandoms po valgio, - daugiau nei 9 mmol/l, reikia rimtai susirūpinti unsure.gif
Tik niekada nedarykite išvadų pamatavę vieną kartą. Pasekite savo cukraus kiekį kraujyje 3-4 kartus tuo pačiu laiku ir tik tada spręskite, ar cukraus kiekis kraujyje viršija nustatytas ribas.
man irgi įdomu, o koks kiekis jau yra didelis sergant antro laipsnio diabetu?

Vieniems ir 8- 9 mmol/l- didelis, kiti gi ir su >10 mmol/l jaučiasi gerai.
Kad išvengti komplikacijų ir gerai jaustis, cukraus kiekį reikėtų palaikytį kuo artimesnį normaliam.
Pagrindiniai skaičiukai, kuriuos turėtų žinoti diabetu sergantis žmogus:
Ryte nevalgius – 4,4- 6,0 mmol/l
1 val. po valgio – iki 10 mmol/l
2 val. po valgio – iki 7,5 mmol/l
Vakare einant miegoti – 5,5-7,7 mmol/l
Atsakyti
QUOTE(rainiukee @ 2006 10 23, 18:15)
Sveikos,

Siandien pasimatavau kelis kartus savo cukraus kieki kraujyje, ir jis buvo 6,7, tada pavalgiau ir pakillo iki 8,3, po pusvalndzio vel nusileido iki 6,3. Ar toks normalus sokinejimas? Ir koks turetu buti normalaus zmogaus cukraus kiekis kraujyje? Gal yra apie tai nusimamanciu?

Sveikam žmogui cukraus kiekis kraujyje nevalgius yra 3,3-5,5 mmol/l
Atsakyti
QUOTE(Saule100 @ 2006 10 24, 09:27)
Sveikam žmogui cukraus kiekis kraujyje nevalgius yra 3,3-5,5 mmol/l

Tokios rekomendacijos buvo prieš beveik 10 metų mirksiukas.gif Dabar leidžiama norma 3,3- 6,7 nevalgius
Atsakyti
O ar gali sveikam zmogui cukraus kiekis taip netiketai uzkilti pavalgius kazka saldaus ar tiesiog angliavandenisko maisto?

Siryt pasidariau testa nevalgius ir negerus, rode 6,2..

Jauciu nelabai kas gero, nes ir simptomai man panasus: nuolat pavargusi ir galva paskauda, o siryta tai kelias minutes viska maciau kaip pro ruka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rainiukee: 25 spalio 2006 - 12:40
QUOTE(rainiukee @ 2006 10 25, 13:39)
O ar gali sveikam zmogui cukraus kiekis taip netiketai uzkilti pavalgius kazka saldaus ar tiesiog angliavandenisko maisto?

Siryt pasidariau testa nevalgius ir negerus, rode 6,2..

Jauciu nelabai kas gero, nes ir simptomai man panasus: nuolat pavargusi ir galva paskauda, o siryta tai kelias minutes viska maciau kaip pro ruka...

Dabar neseneniai atsigeriau saldzios kakavos, tai soktelejo iki 8,5...

Bet ar visiems taip sokteletu..
Atsakyti
QUOTE(rainiukee @ 2006 10 25, 14:41)
Dabar neseneniai atsigeriau saldzios kakavos, tai soktelejo iki 8,5...

Bet ar visiems taip sokteletu..

As nemedike, taciau potenciali pretendente i diabeta, nes senelis mire nuo jo verysad.gif Tiek man, tiek mano sunums kas metai daro cukraus kieki kraujyje. Ir visada daktarai tvirtino, kad jei kiekis yra iki 5, vadinasi, tai norma, nera ko nerimauti. Syki tyriausi pavalgiusi, rode 6,7, tai vare is karto pakartotinai kita diena, vadinasi, Hestijos atvejis nevisai teisingas. mirksiukas.gif
Rainiukee, man labai gaila, bet sergi diabetu, kreipkis greiciau i gydytojus, nelauk, kol uzeis priepoliai 4u.gif
Atsakyti
Na nezinau kaip is tiesu su manimi yra....

Pa daktarus dabar nelabai galiu nueit, nes esu ne LT, ir grisiu per Kaledas, tada reikes nueiti...

Dabar pietums valgiau bulviu su darzovems, ir po 15min pasitikrinus rode 7,2....

Dar galva siaubingai dabar skauda(gal susinervavau), einu pamiegot...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rainiukee: 25 spalio 2006 - 15:02
Kai perskaiciau sandrag atsiliepima, tai dar stengiausi netiketi - taip i sirdi neimti, raminau save gal cia taip, gal po gripo (nes pries savaite sirgau). Bet siandien vakarienei suvalgiau du sumustinsiu su kumpiu ir suriu. O duonoj, kaip zinia yra daug angliavandeniu. Is kart po 10min uzejo galvos skausmai, ypac prie smilkiniu. As juos jauciu jau du metus, ejau pas gydytojus, jie nieko nerado, cukraus kiekio netikrino, tai taip ir liko nezinioj.... Prie tu skausmu kaip ir buvau pripratus... Taigi siandien, kaip tokie dalykai man dabar tesiasi, sumasciau pastebeti save ir pamatuoti cukru per tuos skausmus... Ir buvo.... 10,5.... Viskas dabar aisku... Nebezinau nei ka daryt.. Kaip pas daktara nueit cia Anglijoj... Gal namo grizti... Rankos dreba dabar.... Kaip nusiraminti... cray.gif
Atsakyti
man rodo ryte apie 2.4, cia gerai ar nelabai?
Atsakyti
Rainiukee,
nežinau, kaip tave paguosti console.gif Bet gal nenusistatinėk diagnozių pati... Geriau pasidaryk rimtus laboratorinius tyrimus, net jeigu dėl to reiktų grįžti į LT (aišku, jei tikrai neįmanoma Anglijoje patekti pas medikus). O tai dabar nervuosies ir jausiesi tik blogiau. Ir dar... Man gydytojai aiškino, kad cukraus kraujyje normos skiriasi priklausomai nuo to, ar kraują iš venos, ar iš piršto ima. O kaip yra iš tikro tai nežinau g.gif .
Atsakyti