IPB

Sveiki atvykę, svety ( Prisijungti | Registruotis )


27 Puslapiai: « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Standartinis ] ·

> Čeburėkai, tikri ir su vafliais

Dyna
post 2005 12 10, 17:02
Paskelbta: #37


Ištikimas dalyvis
****

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 346
Prisijungė: 2004 08 20


Apdovanojimų: 0


QUOTE(Shalimar @ 2005 12 08, 20:09)
As tai pagal sita recepta bandysiu daryti.Patinka man aprasymai su nuotraukom :ax:
*


Man irgi patinka receptai su nuotraukom :ax: Gaminau čeburekus šiandien pagal šį receptuką. Labai skanūs gavosi, :super tik prekinė išvaizda nelabai :mmm :D
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
dolile
post 2006 01 02, 13:10
Paskelbta: #38


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 885
Prisijungė: 2005 01 26
Vieta: Klaipėda

Pirmas vaikas:Julius 2007 07 14
Antras vaikas:Nojus 2012 05 22

Apdovanojimų: 0


QUOTE(Shalimar @ 2005 12 08, 21:09)
As tai pagal sita recepta bandysiu daryti.Patinka man aprasymai su nuotraukom :ax:
*


Dariau pagal šį receptuką - puikiai gavosi ir skaniai! :super
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
jolaxus
post 2006 01 30, 14:07
Paskelbta: #39


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 4566
Prisijungė: 2005 06 28
Vieta: Vilnius

Pirmas vaikas:Dukružė 1997 02 15
Antras vaikas:Sūnytis 2008 01 14

Apdovanojimų: 0


Vakar viriau čeburekus, o šiandien, norėdama paieškoti naujų idėjų, nustebau nieko apie juos neradusi šiame forume.
Taigi čia mano receptas:
Tešlai:
400 g varškės
1 kiaušinis
1 a. š. sodos užgesintos actu
miltų tiek, kad tešla gautųsi kietoka, bet tinkama kočiojimui

Įdarui:
Maltos mėsos (faršo)
nemažai smulkiai pjaustytų svogūnų
mėgstamų prieskonių (pipirai, žolelės, prieskonių mišiniai ir pan.)
druskos
1 šaukštas majonezo
1 šaukštas grietinės
Įdarą sumaišyti ir palikti kol bus daroma tešla, kad mėsa spėtų bent kiek pasimarinuoti. Vieną kartą sunaudojau tešlą, o įdaro šiek tiek liko, tai rytojaus dieną kai papildomai pasidariau tešlos įdaras buvo dar sknesnis :)

Gamyba ir virimas:
Kad neliktų tešlos atraižų, aš kočioju po vieną maždaug apvalų blynelį. Kad jie būtų maždaug vienodi suvolioju tešlą į tokią storą dešrą ir pjaustau gabaliukais, kuriuos kočioju po vieną, dedu ant jo įdaro ir gerai užspaudau kraštus.
Įkaitinu aliejų ir verdu ant nelabai kaitrios ugnies, nes yra pavojus, kad tešla sudegs, o įdaras nespės išvirti.

Pasidalinkit, kas turit kitokių gudrybių. :mirksiukas:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
vvandene
post 2006 02 01, 18:45
Paskelbta: #40


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 2352
Prisijungė: 2005 02 26
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas:berniukas 2006 birzelis
Antras vaikas:berniukas 2008 spalis

Apdovanojimų: 0


QUOTE(Shalimar @ 2005 12 08, 21:09)
As tai pagal sita recepta bandysiu daryti.Patinka man aprasymai su nuotraukom :ax:
*


ką tik dariau pagal šitą :) skaniai gavosi, kitą kart reiks pagal kokį kitą pabandyt palyginimui...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Julija1
post 2006 02 17, 18:57
Paskelbta: #41


Ištikimas dalyvis
****

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 323
Prisijungė: 2006 02 06
Vieta: Airija

Pirmas vaikas:Vanessa 2007-01-21
Antras vaikas:Po neilgos pertraukeles:)

Apdovanojimų: 0


Mano cebureku receptas tai labai paprastas
Miltai, kefyras, varske. kiausiniai, druska. Isminkau labai plonais "blyneliais". Idedu farsa pagaminta su prieskoniais ir vandeniu(tada jie sultingesni buna) ir dedu i fritiurine kepti. :super
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Leksa
post 2006 02 17, 22:48
Paskelbta: #42


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 3801
Prisijungė: 2005 03 29

Pirmas vaikas:angeliukas danguje...
Antras vaikas:globotinis

Apdovanojimų: 0


JULIJA1,
labai prasau, gal galima sukonkretinti, kiek miltu, kefyro, varskes. O paskui tai gautai masei, kiek maltos mesos reikia? Suprtantu, kad gal kitoms pakanka tik ingredientu pavadinimus isgirst, bet as... as niekaip nedristu pradet gamint, jei ner issamaus recepto. O jei mesos bus per mazai, tai tesla ismest? O jei per daug, tai ka su ja tada daryt?... labai noriu cebureku, kur i tesla ir varske dedasi :valgis

Šią žinutę redagavo Leksa: 2006 02 17, 22:49
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Julija1
post 2006 02 18, 13:35
Paskelbta: #43


Ištikimas dalyvis
****

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 323
Prisijungė: 2006 02 06
Vieta: Airija

Pirmas vaikas:Vanessa 2007-01-21
Antras vaikas:Po neilgos pertraukeles:)

Apdovanojimų: 0


QUOTE(Leksa @ 2006 02 17, 20:48)
JULIJA1,
labai prasau, gal galima sukonkretinti, kiek miltu, kefyro, varskes. O paskui tai gautai masei, kiek maltos mesos reikia? Suprtantu, kad gal kitoms pakanka tik ingredientu pavadinimus isgirst, bet as... as niekaip nedristu pradet gamint, jei ner issamaus recepto. O jei mesos bus per mazai, tai tesla ismest? O jei per daug, tai ka su ja tada daryt?... labai noriu cebureku, kur i tesla ir varske dedasi  :valgis
*


Sveika, isties jai as gaminu koki nauja recepta tai ir man reikia viska zinoti. As darau is akies. I tesla dedu: 1 pakeli varskes, 2 kiausinius, 1 stikline kefyro, na o miltu dedu tiek kad tesla butu gera kociojimui...farso apie250g idedu taipat 1 kiausini, druskos, pipiru ir pilu vandens(vandens pilk kol pamatysi kad farso mase skystoka) Tesla gerai iskociojiu padarau plonus ovalus idedu farsa, ir i fritiurine su ikaitintu aliejumi!
Tikrai nesudetingas receptas.Skanaus

Šią žinutę redagavo Julija1: 2006 02 18, 13:39
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
eda.dita
post 2006 03 11, 10:10
Paskelbta: #44


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 1712
Prisijungė: 2004 09 16

Pirmas vaikas:Ernestas 1992 11 20
Antras vaikas:Simona 1997 12 02

Apdovanojimų: 0


TARYBINIAI ČEBUREKAI

Jei darysite viską, kaip rašau čia, gausis gryni tarybiniai čeburekai (kaimynė dar tarybiniais laikasi dirbo čeburėkinėje, tai išmokė, iki šiol tokiu savo šeimynai kepu :super )

Į dubenį pilkit vandenį (geriau iš filtro - jis minkštesnis, todėl tešla bus elastingesnė), berkit druskos, miltus rinkitės aukščiausios rūšies - geresnis glitimas ir vėlgi dėl tešlos kokybės.
Dabar išminkykit tešlą. Aš nelabai žiūriu proporcijų, taciau galite imt stiklinę vandens - jei ruošite 1-2 žmonėms. O miltų berkit tiek, kad minkant nebeliptų prie rankų ir prie indo sienelių. Tuomet pasiimkit kočėlą ir tą tešlą gerai išmuškit. Taip, taip - išmuskit. Muškit kol pasidarys plokščias paplotys, toliau lenkit pusiau ir vėl muškit ir taip muškit lankstant 5-6 kartus. Tešla paruošta.
Galima ruošti įdarą.
Nepirkit šaldyto faršo - jame kristalizuojasi vanduo ir atvesinus bus labai skystas. Geriau pirkit sveriamą kiaulieną ar avieną (galima maišyti).
Svarbu į mėsą pridėti sviesto bent pora šaukštų, pridėti mėsos prieskonių ar vegetos, druskos, pipirų, susmulkintų svogunų, labai nedaug - pora šaukštų vandens. Viską išmaisykit. Nenustebkit, kad atrodo riebiai. Vanduo ir sviestas bei prieskoniai kepant virs sultiniu ir mėsytė skaniai jame pakeps, o kai valgysit, labai atsargiai, nes mėsa bus labai sultinga ir sultinys gali ištekėti iš vidaus.
Na va, dabar turite tešlą ir mėsą. Formuokit čeburekus.
Iškočiokit tešlos gabaliukus labai labai plonai - kai kočiosit, pastebėsit, kad tešla išties elastinga, nes ji vis trauksis atgal. Taigi, iškočiokit kiek galima ploniau - iki 1-2 mm storio lakštus. Mėsą "išklokit" nestoru sluoksniu ant pusės iškočioto tešlos paplotelio. Palik kraštus, kad galėtumėt sukibdyti, tuomet lenkit iškočiotą lakštą per vidurį ir sulipinkit galus (bet butinai gerai, nes jei kepant prasiskleis - labai šaudys riebalai - juk mėsoje bus sultinys, o vanduo patekęs į karštus riebalus spraigosi, tiesa dėl tos pačios priežasties pažiūrėkit, ar neįplyšo kur tešla (jei pernelyg persistengsit kočiojant) :)
Belieka kepti.
Prieš kepant, įsitikinkit, kad riebalai tikrai gerai įkaite (įmesk mažą, tarp pirštų atžnybtą tešlos gabalėlį į riebalus, jei jis čirkšdamas ir putodamasi škils į paviršių - riebalai įkaitę, o jei nugrimz, dar ne). Čeburėkus kepti apverčiant abi puses.

Svarbu:
1. Nusipirkti aukščiausios kokybės miltus;
2. Naudoti minkštą vandenį;
3. Gerai išmušti tešlą;
4. Į mėsą dėti sviesto ir pilti šiek tiek vandens;
5. Plonai iškočioti tešlą;
6. gerai įkaitinti riebalus (tik neperkaitinti, kad jie nedegtu).
7. Kad čeburėkai nebūtų didesni už kepimo indą ir nepripilti riebalų sklidiną kepimo indą.

Turbūt nereikia sakyti, kad prie čeburekų labai tinka karšta saldi arbata ar sultinys :)
Skanaus :sutinku
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
saulyyyte
post 2006 04 30, 18:34
Paskelbta: #45


Naujokas
*

Grupė: Naujokai
Žinutės: 10
Prisijungė: 2006 04 30


Apdovanojimų: 0


Jau seniai ieskau tarybiniu cebureku recepto - gal ne tiek recepto, kiek pagaminimo budo, nes tesla jau panasi gaunasi (kazkas is forumieciu jau rase, kad maisyt reikia paprasciausiai miltus su gazuotu mineraliniu vandeniu), bet gal but "musime" slypi esme, nes jie panasiausi is visu bandytu, bet dar ne tie - norisi tasesnes teslos (as juos iskepus dar garinu truputi). Reiks bandyt siom dienom :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Nonna
post 2006 08 25, 12:30
Paskelbta: #46


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 2194
Prisijungė: 2005 06 06
Vieta: Nuostabi šalis už jūrų marių

Pirmas vaikas:yra LT pilietis
Antras vaikas:irgi LT pilietis

Apdovanojimų: 0


dariau as ir vel ceburekus :ax:
sikart su vafliais :rolleyes: o tesla dariau kaip blynams :ax:
:super :super :super gavosi :ax:
tiek pridariau, kad su vyru 3 dienas valgem :oh
o kas svarbiausia, nenusibodo :rolleyes:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
pupiniukas
post 2006 09 01, 12:31
Paskelbta: #47


Ištikimas dalyvis
****

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 270
Prisijungė: 2005 08 28


Apdovanojimų: 0


o pvz tesla su mineraliniu ir miltais nebuna kai isverdi kieta labai?nes kiek teko virt tai man tesla tokia traski visada tai ir neskanu buna.pabandysiu ir as su mineralke pasigamint siandien
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
olantukas
post 2006 10 18, 20:57
Paskelbta: #48


Patyręs dalyvis
***

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 194
Prisijungė: 2006 10 16

Pirmas vaikas:Dukryte 2004 12 28
Antras vaikas:Dukriukas 2008 02 21

Apdovanojimų: 0


Vafliu lakstais 1pak. Vištienos faršo 200g, svogūnas, prieskonių, 2 kiaušiniai, pieno, druskos, miltų, aliejaus kepimui.
Į faršą sudėti pakepintą svogūną, prieskonius, vandens. Viska gerai išminkyti. Iš pieno, kiaušinių, miltų ir druskos sumaišyti tešlą, kaip blynams. Vaflių lakštą pertepti faršu, uždėti kitą lakštą ir vėl pertepti faršu, ir vėl uždėti vaflį. Tada supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, pavolioti į tešlą iš abiejų pusių, ir kepti keptuvėje, su įkaitintu aliejum.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

27 Puslapiai: « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
Vartotojų skaito šią temą: 1 (Svečių: 1)
Narių: 0
 



Lo-Fi versija Dabar: 2014 08 02, 04:26

Atsakomybės apribojimas