Blynų nesu kepusi, bet turbūt jei bandyčiau tai gal išeitų. Pabandyk apkepa: 1,5 stiklinės grikių, 2,5 stiklinės vandens, 5-6 šaukšto sviesto, 400 g varškės, fer.sūrio, 3 šaukštai razinų, truputis druskos, apelsinų žievelių arba cukatų, džiūvėsėlių. Išverdama biri grikių košė arba jei nemažai lieka vakarykščios. Sviestas išsukamas su cukrumi, įdedamas kiaušinio trynys, 300 g varškės, išmirkytos razinos, tarkuota apelsinų žievelė, išplaktas baltymas. Masė sukrečiama į išteptą riebalais, džiūvėsėliais pabarstytą formą. Pabarstoma sūriu. Kepama orkaitėje apie 40 min.
Žinau, moku, kepu
Grikių kotletai
(maždaug 2 porcijos)
100g grikių kruopų
1 vid. dydžio morka
1 svogūnas
1 kiaušinis
3 valg.š. bulvių krakmolo
prieskoniai
Iš vakaro užpilti grikius verdančiu vandeniu. Užpilti taip, kad vos vos apsemtų. Kitą rytą grikiai bus išbrinkę ir vandens jau nebelikę. Juos sumalti per mėsmalę (aš paprasčiausiai sutrinu). Smulkiai sutarkuoti morką ir supjaustyti svogūną, sudėti juos į maltus grikius, įmušti kiaušinį, įberti prieskonių, kiek širdutė geidžia ir suberti bulvių krakmolą. Viską gerai išmaišyti, formuoti nestorus kotletukus-blynukus ir keptį įkaitintoje keptuvėje.
Niam niam, skanu!
Nors ir nelabai kokios, tačiau štai ir vaizdinės priemonės
Grikių kotletai
(maždaug 2 porcijos)
100g grikių kruopų
1 vid. dydžio morka
1 svogūnas
1 kiaušinis
3 valg.š. bulvių krakmolo
prieskoniai
Iš vakaro užpilti grikius verdančiu vandeniu. Užpilti taip, kad vos vos apsemtų. Kitą rytą grikiai bus išbrinkę ir vandens jau nebelikę. Juos sumalti per mėsmalę (aš paprasčiausiai sutrinu). Smulkiai sutarkuoti morką ir supjaustyti svogūną, sudėti juos į maltus grikius, įmušti kiaušinį, įberti prieskonių, kiek širdutė geidžia ir suberti bulvių krakmolą. Viską gerai išmaišyti, formuoti nestorus kotletukus-blynukus ir keptį įkaitintoje keptuvėje.
Niam niam, skanu!
Nors ir nelabai kokios, tačiau štai ir vaizdinės priemonės
darau panasiai, tik vadinasi varguoliu kotletai - mano vyrui tai labai patinka. O valgom su grietine ir darzovem:
Grikius is vakaro uzpilti saltu vandeniu - vandens nepagaileti kitas variantas - issivirti paprastai grikius.
Sutarkuoti pora morku, jei patinka, galima deti ir svoguno, imusti kiausini arba du, jei labai nedideli, pipiriuku, druskytes pagal skoni - formuoti kotletukus ir kepti ikaitintuose riebaluose - apversti atsargiai su mentele. Skanaus
Grikius is vakaro uzpilti saltu vandeniu - vandens nepagaileti kitas variantas - issivirti paprastai grikius.
Sutarkuoti pora morku, jei patinka, galima deti ir svoguno, imusti kiausini arba du, jei labai nedideli, pipiriuku, druskytes pagal skoni - formuoti kotletukus ir kepti ikaitintuose riebaluose - apversti atsargiai su mentele. Skanaus
As truputi kitaip darau: isverdu grikius, sumalu mesmale per smulku sieteli, dedu is akies kaiusinius kelis, svoguno pjaustyto smulkiai zalio, prieskoniu misinio, kvepianciu pipiru nedaug ir miltu. Mase tokia tirsta turi buti, kad kristu nuo sauksto. Oij kaip skanu, seniai jaukepaiu, reikes issikept...
kepiau..... ...... dukra klause kodel tokiu skanumynu dazniau iskepti negaliu ...... kazkaip is viso perskaicius tema "be rysio" nuskambejo, tie grikiu kotletai..... bet tiek pagyru cia, o pas mus seimoje laikina finansine krize ...... na galvoju kazka idomaus ir nebrangiai reikia.... taigi issiviriau grikiu sudejau kepintus svogunus, prieskoniu misinio, kiausiniu (nemazai, gal 4 dejau kaiusiniai vis tik surisa ta mase kepant), pora saukstu krakmolo, dejau i keptuve su saukstu, padariau plonesnius..... pridariau salotu su majonezu..... valge visi apsilaizydami..... ..... kita karta pabandysiu dar farso imaisyti turetu neblogas skonis buti
QUOTE(bzzz... @ 2006 10 18, 21:57)
As truputi kitaip darau: isverdu grikius, sumalu mesmale per smulku sieteli, dedu is akies kaiusinius kelis, svoguno pjaustyto smulkiai zalio, prieskoniu misinio, kvepianciu pipiru nedaug ir miltu. Mase tokia tirsta turi buti, kad kristu nuo sauksto. Oij kaip skanu, seniai jaukepaiu, reikes issikept...
as irgi taip darau tik dar dedu kiausinio dydzio gumuleli farso valgom net apsilaizydami, bet kazkodel tik retkarciais
Super receptas! Vakar kepiau, tai vyras netikėjo, kad kotletukai be mėsos
naudojom grikių dribsnius ir viskas gavosi
Anksciau kepdavau grikiu blynus su soju padazu, bet dabar neatsiskanauju grikiu kotletais. Jau antra kart dariau ir priejau isvados, kad skaniau gaunasi, kai grikius isverdi ir tada sumali. Si kart maliau ismirkintus, tai gavosi siek tiek sprangus, nors dejau abu kartus visko vienodai