Mano mažiukui 3mėn ir šiandien daviau paragauti obuolių tyrelės.Tai dar nelabai vaikis suprato ką su ta tyrele burnoje daryti,bet bandysim pratintis,nes mišinio pradeda atsisakinėti,nevalgo tiek kiek jam priklauso,nors šiaip valgė gerai,bet dabar pradeda maivytis,spjauti lauk,tai gydytoja patarė pradėti pratinti prie tyrelių,o nuo 4mėn duoti košytes sumaišius su mišiniu.Dar bandysiu duoti sultyčių atsigerti,nes arbatas visas spjauna lauk

QUOTE(edinka @ 2005 08 28, 17:12)
Mums beveik 6 mėn valgom vaisių tyreles. Prieš kelias dienas pabandžiau duoti bulvės, tai vaiko veido išraiška buvo nenusakoma

QUOTE(Indrijana @ 2005 08 29, 15:27)
Mums beveik 6 mėn valgom vaisių tyreles. Prieš kelias dienas pabandžiau duoti bulvės, tai vaiko veido išraiška buvo nenusakoma
, o po to viskas taip pat kaip Edinka sakė. Ir taip 3 dienas iš eilės. Rytoj bandysim virti kruopų košę, bet bijau, kad ir su ja nebūtų taip pat
.

Nuo bulvės pradėti neverta - ji vaikui neskani. Geriau nuo morkos (jei vaikas nealergiškas). Aš virtą morką trindavau ir labai skiesdavau su MP, po poros dienų - mažiau skiesdavau - per porą savaičių priprato prie tirštos morkų košės, tada po truputi pradėjau įvedinėti kitas daržoves - dabar kerta abiem žandais (ir su mėsyte taip pat). Su kruopų koše buvo problema - nepatiko, kol nepradėjau maišyti per puse su trintu bananu, po to banano kiekį mažinau, dėjau įv. tyreles, dabar valgo - bananas būtinas, o rūgščiai - nemėgsta.
Labutis!Mes tai pradejom nuo milupos 7grudu koses,labai skani ir mazis ja labai skaniai valgo.Duodu ir darzoviu koseles ir vaisiu tyreliu.bet kad nezinau kiek galima jam duoti,nes pas ji apetitas zveriskas
siandien suvalge puse indelio hipp darzoviu koses ir tada pieno daviau,tai isgere 220ml ir dar jam mazai buvo,bet jau daugiau bijojau ir duot,kad skranduko neistampyt.jis kazkoks visalaik alkanas,4valandas vos istempia,ir tai ant ranku.

O musu pirma kose buvo is bulves ir MP. Nu nepasakyciau, kad mazius megavosi ja, bet po keliu dienu priprato ir jam dabar visai skani

O mūsų gydytoja sakė, kad nuo 4 mėnesių dar truputį per anksti pradėti, nors maitinu mišiniu. Geriausia nuo 5 mėn. ir pradėti nuo daržovių košės, o ne nuo tyrelių ar košių, nes paskui tą neskaniąją daržovinę nelabai valgo.
Sūnui pirma davėm paragauti tyrelių, o tik paskui daržovinės, taip žiaukčiojo, bet priprato
Sūnui pirma davėm paragauti tyrelių, o tik paskui daržovinės, taip žiaukčiojo, bet priprato

Primaitinimo pradžios laikas labai individualus kiekvienam vaikui. Vienas jau 4mėn. puikiausiai valgo košes, o kito skrandukas ar žarnynas ir 7mėn. dar papildomo maistelio netoleruoja...
Aš savo vyresnėlį pradėjau primaitinti nuo 5 mėn. ir jokių problemų neturėjau. Antrajam papildomo maistelio pasiūliau 5,5mėn. ir po poros savaičių susidurėme su tokia maisto netoleravimo reakcija, kad normaliai ragauti ne MP vaikas pradėjau jau perkopęs 7mėn. Beje, pagrindinis netoleruojamas produktas pasirodė grikiai, taip kad pradėti primaitinimą nuo grikių dabar jau nerekomenduočiau niekam...
Natalėja, maniškiai sulčių, net ir stipriai skiestų, ilgai nepripažino ( iki 10-14mėn.), nors puikiausiai valgė košes, daržoves, net vaisius ar jų tyreles. Gerdavo tik virintą vandenį, retkarčiais arbatas.
Aš savo vyresnėlį pradėjau primaitinti nuo 5 mėn. ir jokių problemų neturėjau. Antrajam papildomo maistelio pasiūliau 5,5mėn. ir po poros savaičių susidurėme su tokia maisto netoleravimo reakcija, kad normaliai ragauti ne MP vaikas pradėjau jau perkopęs 7mėn. Beje, pagrindinis netoleruojamas produktas pasirodė grikiai, taip kad pradėti primaitinimą nuo grikių dabar jau nerekomenduočiau niekam...
Natalėja, maniškiai sulčių, net ir stipriai skiestų, ilgai nepripažino ( iki 10-14mėn.), nors puikiausiai valgė košes, daržoves, net vaisius ar jų tyreles. Gerdavo tik virintą vandenį, retkarčiais arbatas.
As tai mazylei jau 5,5 men daviau paragauti darzovieniu+trintu obuoliuko ir bananiuko (viska mazyle valgo labai noriai). Taip nusprendziau, nes mazyle dienom atsisakydavo gerti MP, o nakti sokdindavo mane kas 2 val. Kai pradejau duoti darzovieniu, mazyle pasidare ramesne
O del sulciu...
kokia ju funkcija? Numalsinti troskuli? MP puikiausiai tai daro. O jei MP nebera, tai manau arbateles geriau nei sultys
Cia mano nuomone

O del sulciu...

QUOTE(smirblis @ 2005 11 30, 19:43)
Sveikos mamytes, mano berniukui 4men. ir mes pradejome valgyti darzoviu kosytes.Deja, svieziu darzoviu kosytes nepatinka, nezinau ka daryti.Atrodo padarau visai skaniai ir misinuku atskiedziu ir sutrinu, bet niekaip... tada pabandziau hipp tyreles, jas valgo noriai, tik beda, kad maziukas nelabai supranta kiek tai kainuoja.Ka daryti?
Aš pradėjau nuo cukinijų tyrelės. Ji saldoko skonio, todėl labai patiko dukrytei.
QUOTE(smirblis @ 2005 11 30, 19:43)
Sveikos mamytes, mano berniukui 4men. ir mes pradejome valgyti darzoviu kosytes.Deja, svieziu darzoviu kosytes nepatinka, nezinau ka daryti.Atrodo padarau visai skaniai ir misinuku atskiedziu ir sutrinu, bet niekaip... tada pabandziau hipp tyreles, jas valgo noriai, tik beda, kad maziukas nelabai supranta kiek tai kainuoja.Ka daryti?
Pabandyk maisyti - puse tavo, puse HIPP darzovienes, kol galiausiai pripratinsi vien tik prie tavo ruostos.
tai vis dėl to, nuo ko geriau pradėti. ar nuo daržovių ar nuo grūdų košių?
KAi auginau mergaite tai ją iki 6+ mėn tik MP maitinau, o dabar , kai jo neturiu, tai visai pasimečiau, o dar be to vyras aiškina, kad yra kažkur skaitęs, kad vaikam iki 6 mėnesių košės yra cementas skrandžiui.
KAi auginau mergaite tai ją iki 6+ mėn tik MP maitinau, o dabar , kai jo neturiu, tai visai pasimečiau, o dar be to vyras aiškina, kad yra kažkur skaitęs, kad vaikam iki 6 mėnesių košės yra cementas skrandžiui.