as ir mano vyras abu esame is ganetinai, sakyciau, padoriai gyvenanciu seimu, todel galiu paneigti nuomone, kad taip atsitinka tiems kurie gyvena asocialiose seimose.Taigis viskas prasidejo turbut dar vaikysteje, ar ankstyvoj paauglystej, kai gime mano sesuo, brolis.Pajauciau demesio trukuma, gal but pavyda...Vyras neturejo, nei seseru,nei broliu,bet issianalizaves suprato, kad tevu demesys buvo pagrindinis dalykas pastumejes, tiek mane, tiek ir ji i gatves gyvenima.
Is pradziu kiemas, kiemo vaikai, nekalti zaidimai, naujoves, zingeidumas.Augam mes auga ir musu poreikiai isbandyti kazka nauja, dar nebandyta.budama vos 13 metu jau tusindavausi miesto centre, praleisdinedavau pamokas, ir deja nemaciau tame nieko blogo, man nieko netruko, reikia pinigu, nueinu pas tevus, paprasau, duoda, bile tik netrukdyciau, taip bego dienos, metai...prasidejo nenakvojimai namie...pradejau rukyti.Veliau diskotekos, alus...Tevai bardavo, bet kazkaip labai salktai as reaguodavau i tuos barimus, nes labai jau nerimti jie man atrode, o jei tevai ko neleisdavo ar neduodavo, puldavau i isterika, ir vis tiek gaudavau, ko noriu.16 metu praradau nekaltybe, tada jau su draugais vazinedavau i Palangas ir pan, triniausi tarp muzikos pasaulio atstovu ir jau kelis kartus buvau bandziusi narkotiku, pirma karta berods 13.5m, pabandziau nuo zoles.Laiptelis po laiptelio ir isbandziau ju vis daugiau ir ivairiu...Budama beveik 16 susipazinau su savo vyru.Jis buvo toks pats kaip as...draugu ratas palaipsiui susitapatino.Ir prasidejo kaip as vadinu- juodasis gyvenimo periodas-kuri dabar atsimenu kaip gyvenimo pamoka.Gyvenant toki gyvenimo buda pradejom pastoviai vartoti narkotikus, pradejom nuo amfetaminu, ekstazy, lsd, ir palaipsniui perejom prie heroino...pradzia, nekalti parukimai...palaipsniui adata ir nezmoniska priklausomybe.Baisu-galvojat, ne buna baisiau...kol pinigu gaudavom is tevu, nebuvo taip baisu, bet palai[psniui teveai pradejo kazka itarineti, vyras prarado darba(18m), pradejom nest is namu daiktus, kai kuriuos pardavinet, kai kuriuos uzstatinet...bet ir tai baigesi, tada pradejom vagiliaut is parduotuviu.Baisu buvo, bet dar baisiau buvo, kai pradedavo lauzyti.Todel gyvenimas tapo, ne gyvenimu, o egzistavimu...kadangi truko pinigu, ir geros heroino kokybes, palipsniui perejom prie aguonu nuoviro, ar dar kitaip vadinamos sirkes...tuo metu budama beveik 1.70 ugio sveriau vos 50kg, suzinoje tevai bande padeti, viena, du kartus, bet ir jiems truko kantrybe...vis dazniau atsidurdavau policijoj, kol galu gale uz vagyste sedau i kalejima.Bet man tai nebuvo pakankamai didele bausme, tol kol kalejime neatsiduriau 3 karta ir tevai, nebutu pastate man ultimatumo, arba gydaisi, arba mes taves nepazistam.Tada priemiau turbut svarbiausia savo gyvenime sprendima, atsisakyti vyro ir risti su viskuo.Taip atsiduriau narkomanu reabilitacijoj, ten beveik metus mokiausi gyvenimo is naujo, atsisakiau visu senu draugu,iprociu, atstaciau santykius su tevais, viskas stabilizavosi.Tik vienas dalykas nedave man ramybes, zinojau kad kazkur vilniuje, yra mano vyras, kuris ir toliau zudo save, ir kad jam nieks nepades, isskyrus mane.Bet reabilitacijoj man grieztai uzdraude palaikyti su juo rysius, nes jis vartojo...jis vartojo o man skaudejo sirdi, nes vis dar ji mylejau.Pabaigusi reabilitacija, isvykau namo, per 1 diena susiradau darba, ir po poros savaiciu, nutariau pabandyti ji surasti, pasiulyti jam savo pagalba.Pradzioj pakalbejau su jo tevais, kurie per asaras man sake kad su juo kalbejo, o jis jiems verkdamas atsake, kad neturi del ko gyventi, ir kaifuos kol numirs.Tuo metu jis slapstesi nuo policijos.Bet as ji radau.pakalbejau, jis prisidave policijai, ir jau po 1.5 men buvo reabilitacijoj.
Stai tokia ta baisioji gyvenimo puse.Lankiau ji ten metus, kol viena grazia diena, taip ji belankant uzsimezge nauja gyvybe

Nestumas buvo lengvas, bet gimdymas sunkus ir truko 20val, baigesi cezario pjuviu.Bet as geriau iskesiu dar 20 tokiu gimdymu, kai salia bus mylimas zmogus ir artimieji, negu brisiu i ta purva is kurio isbridau.
Papasakosiu kaip vyko pats gimdymas

mano gimdymo istorija prasidejo liepos 18d, turejau konsultacija ir poliklinikoj ir pas mano gimdyma priemusi gyd, kai nuejau pas ji jis mane gerokai pakrapste, taip kad akys vos is orbitu neissoko, ir sako nu manu siandien turetum pajudeti,. as kaip jau beprarandanti viltikada nors pagimdyti, nors nesuprantu kodel nes iki termino buvo likusios 3-4 dienos,issisiepusi iki ausu pasakiau aha ir isdumiau namo.12val pradejo maudenti pilva, ai dzin galvoju, paruosiamieji, vel apgaule, praejo valanda, kita, trecia, o ta nesamone nepraeina, bandau skaiciuoti, kantrybe truksta, tai 3, tai 4, tai 2 min.ai galvoju reik vyra paerzinti kad jau po truputi is darbo link namu vyniotusi.praeina dar pora val skambiju gyd sakau nesamone su manim kazkokia darosi, saremiai atrodo, jau 5val, bet kartojasi nereguliariai, susitariau kad atvaziuosiu pas ji i klinika. sulaikiau vyro, jis pavalge, o as tuo tarpu pajauciau kad tie skausmelai stipresni, bet pakenciami, ir tada pagalvojau, gal tikrai jau, konsulatcija baigesi is orbitu islekusiom akim, po eilinio pakrapstymo, ir posakiu beveik 4cm, susitiksim apie 9val ligoninej.
nu blin pagalvojau, rimtai gimdau, o jau zvengas ima, puse vilniaus su vyru apvaziavom, nutarem kad gimdom, bet taip pat vis dar tuo netikejom, o saremiai vis stiprejo.mums linksma.atvaziavom, mus ten prirase, parode musu apartamentus nu visai tokie nieko, man vis labiau skauda, bet mes vis dar juokaujam, mano vyra aprenge kaip gydytoja, nu toks jis grazus buvo, as isokau i savo maikute chalatuka ir einu klizmintis, bet ten mane is tos maikutes issokdino, dave ligonines pizama ir chalata, padare klizma, apie kuria as gal po 4 val svajojau kaip apie didziausia issigelbejima, ir atejom i gimdykla apie 22.00val.
atvaziavo gyd, paziurejo kakleli sako 4.5cm, as tik ka sakau, per tiek laiko tik 4cm, o man dabar jau taip skauda, bet as vis dar juokauju, garsiai klbu kaip skauda turbut suniukams, ir kitiems gyvunukams kurie gimdo, nes jiem tai niekas nepadeda.vis paziuriu i laikrodi o laikas stovi. nuejom su vyru pasivaikscioti po koridorius, saremiai vis stprejo, jau ir nebejuokinga pradejo darytis, vyras inirtingai masazuoja nugara kaip ji semeta moke, kartkartem nuluzta 20s, o as kvepuoju, veiksmas vyksta palatoj, neiskenciu vyras pasaukia gyd, jis vel mane pakrapsto ir sako 5cm, o jau12val, suleisim kazkokiu vaistu jie arba sustabdys arba pakatins gimdyma, nes veikla efektyvi bet kaklelis stabdo.nu ka darysi.3val nakties man taip skauda kad as jau vos ne sienom lipu, nuejau i gimdykla, saremiai vis dar nereguliarus tai kas min, tai kas puse, tai kas tris minutes, jauciu kaip jegos senka, klausiu gyd kiek, o jis man 5.5, vos neisprotejau. pastae kateteri, suleido nospos, niekas nepadea 4 val, 6cm, kviecia anesteziologus, tie bando daryti epidura iki puses nieko neiseina, o as jau nuo skausmo, sikna i virsu keliu, matyt galvojau kad vaikas atgal sulys ir maziau skaudes, svarbaiusia kad visa laika kvepavau kaip isproejusi, net nezinojau kad taip moku, bet pasirodo semeta gerai ismoke, tada mane pasodino ant kedes su skyle viduje, vandenys bego kaip is po krano, o as po dar poros saremiu kaip sokau nuo tos kedes ir rekiu gyd, kad dar du tokie saremiai ir vsio, pjaukit nes nebeiskesiu. kelioms akimirkoms buvau atsiciuichinus truputi, tai atsimenu tada pasakiau vyrui, kad mirsiu, 6val ryto saremiai kas 1min, trunka po 30s,girdziu kaip mano gyd sako kazkam kad toks gymdymas jam pasitaiko 1karta per metus, tegul ruosia operacine, is tikruju niekada negalvojau kd apsidziaugsiu isgirdusi tokius zodzius, bet tada apsidziaugiau.padare man spinaline nejautra ir 6.43 as jau maciau savo dukrytes sikniuka toki visa violetini, violetini, nes virkstele buvo apsisukus du kartus, mintyse pagalvojau kad tureciau apsiverkti, bet nuo tokiu vaistu doziu buvau ant tiek durna, kad sugebejau tik nusisypsoti.
vyras stebejo per langa visa operacija, buvo isgirtas daktaru kad ne tik man labai padejo, bet ir daktaram nemaise, o man pasakojo kad kai pamate musu melyna dukryte, jam pradejo is laimes riedeti asaros, ir jis buvo laimingiausias vyras pasaulyje. as dukryte gavau is karto po operacijos, ji buvo tokia grazute, kad savo viduje apsiverkiau ir as, isoriskai vis dar nesugebejau to padaryti, o ji tik isikibo i mano papuka, ir po siai dienai jo nepaleidzia.
tai va , nezinau, gal vieni mane pasmerks, gal kiti apkalbes, bet tikiuosi, kad bus tokiu kurie pasimokys is musu istorijos, kuria papasakojau tikrai ne visa ir daug baisiu dalyku praleidau, bet manu, tam kad susimastyti uztenka ir tiek