Ką gi, keliaujame toliau
Pirmoji tema
Antroji tema
Trečioji tema
UŽKANDŽIAI
Užkandinis tortas iš silkės (mano komentarai)
Silkė pataluose
Slyvos su paštetu
Grybai marinuoti garstyčiose
"Suši" iš agurkų (mano nuotrauka)
Suši tortas
Vėrinukai su čeri pomidoriukais, baziliku, putpelių kiaušiniais ir mocarela (nuotrauka)
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su bekonu (nuotrauka)
Sūrio ir čili pipirų suktinukai iš sluoksniuotos tešlos (nuotrauka)
Vieno kąsnio pyragėliai su faršu ir grybais (nuotrauka)
Drebučiai kiaušinių lukštuose
Pomidorai su avokadu ir sūriu
Silkė su grietine
Cikorijos su pelėsiniu sūriu
Sluoksniuotos tešlos suktinukai su sūriu
Alyvuogės sluoksniuotoje tešloje
Sūrio padažas
Pomidorai su pikantiška mišraine
Tortas iš tuno
Silkė, marinuota degtinėje
Musas su krabų mėsa
SALOTOS
Šiltos kopūstų salotos
Avokado salotos
Itališkos salotos
Salotos su pupelėmis ir tunu
Kaliaropių salotos su vasabi padažu
Viduržemio jūros salotos
Nicos salotos su kuskusu
SRIUBOS
Šaltibarščiai
Norvegiška žuvienė
Prancūziška svogūnų sriuba
Azijietiška vištienos sriuba su grybais
Kreminė cukinijos sriuba su kariu
MĖSOS PATIEKALAI
Kiauliena korėjietiškai
Kiauliena, marinuota sidre
Burgundiškai troškinta jautiena
PATIEKALAI SU FARŠU
Kotletai su suflė kepurėlėmis
Purūs kotletai
Paukštienos burgeriai
Kopūstų apkepas su faršu
Šepardo pyragas
Kebabai iš kiaulienos su šalaviju
Pupelių troškinys
Kalakutienos vyniotinis su sūriu
Kiniški paplotėliai su mėsa "Rou bing"
Įdaryti makaronai kriauklės
Mėsos kukuliai bulvinėje tešloje
Balandėlių apkepas
Kuskusas su kalakutiena ir kariu
Mėsos kukuliai su sūreliu
Kepsnys iš faršo, įdarytas kiaušiniais ir slyvomis
Maltos jautienos stroganovas
Makaronų lizdeliai grietinėlės padaže
Kiaušinių faršo vyniotinis
Kalakutienos zuikis su sūriu
Glazūruoti mėsos kukuliai su obuoliais
Kalakutienos "keksiukai"
Kalakutienos kukuliai su špinatais ir sūriu
PAUKŠTIENOS PATIEKALAI
Vištiena su daržovėmis jogurto padaže
Kalakutienos vyniotinis su slyvomis
Vištiena havajietiškai
Švabiškas šašlykas
Marinatas šašlykui
Vištiena su feta sūriu
Grilyje kepta kalakuto filė su sezamu
Risotto su vištiena
Karštas vinegretas
Vištiena su ryžiais Jallof
Krepšeliai iš vištų krūtinėlių
Modelių kojytės
Vištiena garstyčių padaže
Viščiukas marokietiškai su abrikosais ir obuoliais
Šepardo pyragas su vištiena
Vištiena su apelsinų glazūra
Keptas viščiukas
Višta grietinėlės padaže
ŽUVIES PATIEKALAI
Žuvies filė omlete
Patė iš tuno
Žuvies frikasė
Žuvies patė su krevetėmis
Žuvies filė prancūziškai
Marinuota žuvis su daržovėmis
Žvejo lazanija
Menkė su daržovėmis
Žuvies kukuliai su daržovių padažu
Ryžiai serbiškai
Kepta įdaryta žuvis
BLYNAI
Bananiniai blynai
Jogurtiniai blynai
Mieliniai blynai
Varškiniai blynai
Kepti varškėčiai
Cukinijų blynai su krabų padažu
Blynas su obuoliais
Varškiniai blynai su grietine
Abrikosų grietinės skonai
Apelsininiai blyneliai
Blyneliai iš krabų lazdelių
Lietiniai blynai
Purūs blynai
Marcipaniniai blyneliai su aguonų įdaru
NESALDŪS PYRAGAI IR KEPINIAI
"Sagos"
Cukinijų pyragas su tunu
Mini picos
Bulvinė pica su tunu
Uždara fokača su rikota, špinatais ir kumpiu
Pyragas su grybais
Pyragas "Dunojus"
KITI PATIEKALAI
Šašlykas iš dešrelių
Orkaitėje kepti varškėčiai
Kepenys karališkai
Dešrelės su cukinijomis
Daržovės su ryžių makaronais (nuotrauka)
Žiuljenas su baklažanais ir grybais
Cukinijos su grybais ir sezamu
Kaizerio omletas (Kaiserschmarrn)
Mini užkepėlės iš vermišelių
Keptos cukinijos su parmezanu
Balandėliai su pievagrybiais
Kepti paplotėliai su sūriu
Varškės apkepas
Troškinti baravykai
Kukurūzų burbuolės su česnakais
Terinas iš vištų kepenėlių
Kalmarai tešloje
Tailandietiškas stir-fry su krevetėmis
Tortellini apkepas su cukinijomis ir pomidorais
Kepenėlių tortas
Citrininis kuskusas
Beliašai
ĮVAIRŪS PADAŽAI, TEŠLOS IR T. T.
Saldžiarūgščiai padažai
Saldūs čili padažai
Močiutės mielinė tešla
TORTAI
Tortas "Kremas а'lia kremas"
Šokoladinis tortas su kriaušėmis (nuotrauka)
Tortas Napoleonas
Citrininis tortas (dar viena nuotrauka)
Tiramisu su braškėmis (mano komentarai ir nuotrauka)
Morkų tortas su migdolais
Biskvitinis tortas su varškės kremu
PYRAGAI
Braškių rabarbarų pyragas
Šokoladinis pyragas Trupinėlis
Pyragas "trupinėlis" (nuotrauka)
Panettone
Pyragas su bruknėmis
Greitas pyragas su uogomis
Pyragas su varške ir persikais
Pyragas su vyšniomis ir baltuoju šokoladu
Varškės pyragas su raudonaisiais serbentais
Pyragas su mėlynėmis
Obuolių pyragas su jogurtu
Greitas pyragas su obuoliais ir cinamonu
Obuolių varškės pyragas
Pyragas su kriaušėmis
Pyragas su persikais ir uogomis
Pyragas "Obuolių ruduo"
Aharoni obuolių pyragas
Varškės apelsinų pyragas
PYRAGAIČIAI
Krepšeliai su vaisiais(nuotrauka)
Vapsvų lizdeliai
Pyragaičiai su kondensuotu pienu
Plikytos tešlos pyragaičiai
Šokoladiniai Bon Bon
Pyragėliai su kriaušėmis
Medaus - riešutų kvadratėliai
Šokoladiniai momentai
Pyragėliai su obuoliais
Obuoliniai pyragaičiai "Kalvadosas"
KEKSAI IR KEKSIUKAI
Uogų (vaisių) grietinės keksiukai
Keksiukai su persikais
Ananasiniai keksiukai
Braškiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai
Nutella keksiukai
Citrininiai keksiukai su grietine (nuotrauka)
Keksas su kiaušinių likeriu
Keksiukai su rabarbarais ir kokosais
Keksiukai su avietėmis ir degtine
Pyragaičiai Pardulas Della Sardenia
Keksas su kriaušėmis ir šokoladu
Bananinis keksas
Sultingas keksas su mėlynėmis
Medaus keksas
Šokoladinis keksas su varškės apelsinų įdaru
Grietinės ananasų keksiukai
SAUSAINIAI
Sausainiai su kiaušinių likeriu
Apelsininiai sausainiai
Šokoladiniai sausainiai "Triufeliai"
Varškiniai rageliai
Klasikinės Madlenos
Sausainiai su majonezu
Varškinės kriauklelės
Apelsininiai biskočiai (biscotti)
Cukriniai sausainiai
BANDELĖS
Varškinės tešlos bandelės
Bandelės su sūriu ir česnakais
Bandelės su cinamonu
Bandelės su pudingu
Jogurtinės bandelės
Plikyti riestainiai
Aguoniniai trikampėliai
Rageliai su sūriu
Bulvinės bandelės
KITI DESERTAI
Suflė su Nutella
Varškinis tinginys
Varškinės spurgos
Įdarytos spurgos
Morenginis vyniotinis su avietėmis
Abrikosų sorbetas
Klasikinis Creme-Brulee
Musas su baltuoju šokoladu ir braškių padažu
Triufeliai
Keptas figų ir aviečių kremas
Sonatina, noriu kepti purius blynus, bet kas liečia tešlos, visada turiu klausimų
Ką reiškia "...maišyti tik tol, kol neliks sausų miltų ( tešla bus su gumuliukais)". Nesuprantu ar maišyti kol neliks gumuliukų, nes kaip suprantu gumuliukai būna nuo neišsimaišiusių miltų Kaip žinoti ar nepermaišysiu ?
Nepyk, kad taip kvailai klausinėju
Ką reiškia "...maišyti tik tol, kol neliks sausų miltų ( tešla bus su gumuliukais)". Nesuprantu ar maišyti kol neliks gumuliukų, nes kaip suprantu gumuliukai būna nuo neišsimaišiusių miltų Kaip žinoti ar nepermaišysiu ?
Nepyk, kad taip kvailai klausinėju
QUOTE(TauRe @ 2006 10 01, 14:29)
Sonatina, noriu kepti purius blynus, bet kas liečia tešlos, visada turiu klausimų
Ką reiškia "...maišyti tik tol, kol neliks sausų miltų ( tešla bus su gumuliukais)". Nesuprantu ar maišyti kol neliks gumuliukų, nes kaip suprantu gumuliukai būna nuo neišsimaišiusių miltų Kaip žinoti ar nepermaišysiu ?
Nepyk, kad taip kvailai klausinėju
Ką reiškia "...maišyti tik tol, kol neliks sausų miltų ( tešla bus su gumuliukais)". Nesuprantu ar maišyti kol neliks gumuliukų, nes kaip suprantu gumuliukai būna nuo neišsimaišiusių miltų Kaip žinoti ar nepermaišysiu ?
Nepyk, kad taip kvailai klausinėju
Kai sumaišysi tešlą pamatysi, kad daug miltų gumuliukų, aš kai padariau pagalvojau kaip kepsiu su gumulais, bet jie paskui ištirpo pastovėje, labai skanūs blynai
Ką tik išsikepiau bandelių su cinamonu. Su mieline tešla "draugauju" neseniai, ir su kiekvienu kepimu vis ko nors išmokstu. Bandelės atrodo va taip:
Bandelės gavosi minkštutės. Ir kardamono prieskonis man labai patinka. Ačiū už receptą
Bandelės gavosi minkštutės. Ir kardamono prieskonis man labai patinka. Ačiū už receptą
Ačiū mergaitės už patarimus Tešla jau stovi, tuoj kepsiu
Sonatina, mano vyras žiauriai mėgsta blynus, o aš jų kepti nemoku. Neturėjau net nuovokos kaip pradėti kepti blynus jei nėra po nosim padėto aiškaus recepto Tavo receptukų dėka pradedu suprasti "miltų ypatumus" Vieną kart net pati sugalvojau bilekokius blynus ir jie gaaavosi valgomi :
Sonatina, mano vyras žiauriai mėgsta blynus, o aš jų kepti nemoku. Neturėjau net nuovokos kaip pradėti kepti blynus jei nėra po nosim padėto aiškaus recepto Tavo receptukų dėka pradedu suprasti "miltų ypatumus" Vieną kart net pati sugalvojau bilekokius blynus ir jie gaaavosi valgomi :
Tiesa, Bandelių su cinamonu recepte vietoje 800-1000ml miltų turėtų būti gramai, čia turbūt klaidelė įsivėlusi Nes beveik visuose mielinės tešlos recepuose yra proporcijos 500g miltų - 250ml skysčio. Aš kepdama matavau miltus gramais
Gavosi tik mažai
Papildyta:
Eik tu, sukapojo nė įsįmint kaip atrodo nespėjau Draugai visi gyrė, amerikonai apako kai pasakiau, kad pati padariau Turbūt netiki, kad pati dariau
Papildyta:
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 01, 09:33)
buzhiuk, bandelės atrodo super
TauRe, tikiuosi blynai pavyks O kaip baigėsi su varškiniu tinginiu? Ar nors kam nors buvo skanu?
TauRe, tikiuosi blynai pavyks O kaip baigėsi su varškiniu tinginiu? Ar nors kam nors buvo skanu?
Eik tu, sukapojo nė įsįmint kaip atrodo nespėjau Draugai visi gyrė, amerikonai apako kai pasakiau, kad pati padariau Turbūt netiki, kad pati dariau
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 01, 16:52)
buzhiuk, na nežinau, ar čia klaida, ar ne, bet recepto autoriumi labai pasitikiu Pati kepiau šias bandeles kelis kartus ir matavau kaip ir nurodyta recepte - mililitrais
svarbu abiem atvejais viskas gaunasi gerai
Sonatina, grybų pyragas (gal vertėtų pavadint apkepu ) gavosi labai skanus ir sotus, neliko per vieną valgymą beje, labai tiko prie jo baltas padažas (iš svogūniukų, grietinės, miltų, pieno, druskytės, pipiriukų)