Įkraunama...
Įkraunama...

SRIUBOS sriubytės

sveikos, matau visos  jus tokios kulinarijos ases ohmy.gif
Gal tuomet zinot ir kaip gaminti trinta sriuba is kokiu nors moliugu, cukiniju, zirniu ir pan.?
Atsakyti
Pertrinta morku sriuba

400g. morkų, 1 l vištienos sultinio, 2 svogūnai, 50g. sviesto, 1 ryšelis krapų, 1 lauro lapas, 2 šaukšteliai citrinų sulčių, žiupsnelis muskatų žiedų, 1/8 l grietinėlės, druskos ir pipirų pagal skonį.

Nuskustas morkas supjaustyti plonais griežinėliais ir 10 minučių virti vištienos sultinyje. Nuluptus svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais, patroškinti svieste, kol suminkštės. Iš sultinio graibštu išgriebti morkas. Nuovirą pagardinti krapų šakelėmis, lauro lapeliu, svogūnais ir virti 5 minutes. Prieskonius išgriebti, sriubą perkošti, sumaišyti su morkų tyre ir išplakti. Sriubą vėl užkaisti, šiek tiek pavirti su citrinų sultimis, muskatais ir grietinėle, pagardinti druska ir pipirais. Prieš patiekiant krapų viršūnėles smulkiai sukapoti ir kartu su morkų griežinėliais išdėlioti giliose lėkštėse. Supilti sriubą.

Bais naudingas puslapis : www.patiekalai.lt ir tu tapsi ase  wink.gif

PS Tai su tom morkytem ir dek visas turimas savo darzoves:moliugus, cukinijas zirnelius....
Beje , labai skanu pries patiekiant uzberti kubeliais supjaustytos ir paskrudintos baltos duonos
Atsakyti
aciu  ;)
as tam paciam puslapy dar viena radau, tai kad jau uzvedziau sia tema, tai idesiu dar viena receptuka:

Moliūgų sriuba

1 kg moliūgų
1 1/2 l vištienos sultinio
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas miltų
1 šaukštas rudojo cukraus
druskos
baltųjų pipirų
ant peilio galo malto imbiero ir cinamoono
150 g virto kumpio
200 ml saldžios grietinėlės

Moliūgo gabalą nulupti, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais ir 15 min. virti vištienos sultinyje. Masę sutrinti, kad išeitų labai skysta košė ir dar kartą pakaitinti. Sviestą sumaišyti su miltais ir sudėti į sriubą. Sriubą paskaninti prieskoniais. Kumpį supjaustyti plonomis juostelėmis ir sudėti į sriubą. Į sriubą įmaišyti 150 ml grietinėlės.
Likusią grietinėlę valgomuoju šaukštu užpilti ant sriubos ir paduoti į stalą.


Atsakyti
QUOTE
Pertrinta morku sriuba
10 minučių virti vištienos sultinyje. <...>Iš sultinio graibštu išgriebti morkas.<...> ir virti 5 minutes. Prieskonius išgriebti, <...> Sriubą vėl užkaisti, šiek tiek pavirti <...>


Moteriskes, o jus tikrai tiek su tom sriubom zaidziate? Uzkaiciate, paverdate, isgriebiate, nukosiate, vel kaiciate, verdate ??? As tai ieskau kuo lengvesnio kelio... Kai virdavau molugu sriuba, tai morkas sutrakuodavau, bulves supjaustydavau, moliugus ant galo idedavau, o viskam isvirus tiesiog su elektriniu smulkintuvu sutrindavau. I lekstes ir pabarstai petrazolemis...
Atsakyti
Aš darau taip:
sumetu į puodą daržoves, iš kurių noriu virt sriubą ir įmetu vištos krūtinėlės, ar veršienos. Kai viskas išvera, išgriebiu, su smulkintuvu sutrinu ir supilu atgal į tą sultinį kur viskas virė. Pridedu prieskonių ir į lėkštes. Skanaus.
Arba galima mėsą virt vandeny, kad gautusi sultinukas, o daržoves garint virš mėsos. Taip irgi kartais darau, kai netingiu.
Atsakyti
Parasysiu trintos brokoliu sriubos labai paprasta recepta (kadangi virtuveje stengiuosi per daug ilgai nesikuisti ;D). Reikes:
Dvieju brokoliu;
Pusantro kubelio sultinio (as darau su darzoviu sultiniu);
Grietineles uzbalinimui.

Brokolius nuplaunau, supjaustau nemazais gabaleliais sudedu i puoda, uzpilu virintu vandeniu, kad vos vos semtu, sudedu sultinio kubelius ir verdu kol brokoliai visai suminkstes. Dada imu plaktuva ir viska gerai pertrinu, ipilu grietineles (apie puse mazycio indelio, galima ir visa, bet cia pagal skoni ir figuros galimybes ;D) ir dar minutei pastatau ant virykles. Viskas, sriuba paruosta wink.gif.

Atsakyti
Persiprasau uz savo neismanyma :smile.gif, bet pasakykit - moliugas, tai tas kur oranzinis labai didelis? Pelenes karieta? ;D
Vis paziuriu darzoviu skyriuje - imt, neimt - bet kai nezinau ka su juo daryti ir neimu.
Atsakyti
QUOTE
Persiprasau uz savo neismanyma :smile.gif, bet pasakykit - moliugas, tai tas kur oranzinis labai didelis? Pelenes karieta? ;D
Vis paziuriu darzoviu skyriuje - imt, neimt - bet kai nezinau ka su juo daryti ir neimu.

Tikrai, tas didelis ir oranžinis. Kartais būna ir mažų, bet tokių turbūt į parduotuvę neveža, didelis daugiau kainuoja ;D
Atsakyti
Ar verdate tirštas sriubas (piure)?

3 šaukšteliai aliejaus
svogūnas
1 kg pomidorų be odelių, arba 800gr konservuotų pomidorų
baziliko, 2 skiltelės česnako, čili, druskos juodų pipirų
150-200 gr duonos

1.Apkepinti svogūną
2.Sudėti supjaustytus pomidorus, prieskonius ir virti 25 min.
3.Nuo duonos nupjauti plutelę ir sutrupinti į pomidorų masę.
4.Uždengti puodą ir palikti 5min.
5.Jei duona neišsileido, pamaigyti šakute.
Atsakyti

Morku sriuba su skrebuciais (tirsta)

-10 morku (800 g)
-svogunas (80 g)
-obuolys (120 g)
-1 L darzoviu nuoviro
-stikline tirsto naturalaus jogurto
-2 saukstai petrazoliu lapeliu
-2 saukstai sviesto
-4 riekutes rugines duonos
-druskos
-pipiru
-keli lasai "tabasco" padazo
1. Svoguna ir obuoli nulupti, supjaustyti griezineliais, sudeti i dideliame puode ikaitinta sviesta ir troskinti 3-4 min. Sudeti nuskustas, nuplautas, giezineliais supjaustytas morkas ir pamaisant troskinti dar 3 min.
2. Paskui darzoves uzpilti darzoviu nuoviru ir uzdengus virti ant mazos ugnies (apie 15 mni.), kol suminksties morkos. Sriuba sutrinti maisikliu arba pertrinti per sieteli. Pasudyti, iberti pipiru ir ipilti "Tabasco" padazo
3. Duona supjaustyti kubeliais ir pakepinti keptuveje. Sriuba ispilstyti i lekstes, deti po keleta saukstu jogurto, apibarstyti petrazoliu lpeliais ir patiekti su duonos skrebuciais.
SKANAUS mielosios
Atsakyti
Viena karta isviriau tirsta sriuba namie. Diedas liepe daugiau nebevirt. Sake, kas cia per sriuba, jei ner ka kramtyt sad.gif
Atsakyti
QUOTE (Smurka @ 2003 12 10, 14:18)
Viena karta isviriau tirsta sriuba namie. Diedas liepe daugiau nebevirt. Sake, kas cia per sriuba, jei ner ka kramtyt sad.gif

nieko, kai dantų neturės, įvertins laugh.gif
Atsakyti