Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

Pirmaja tema gali rasti Stai CIA!

Daugiau informacijos apie Lietuvos Respublikos pilietybe rasite štai čia:
user posted imageLIETUVOS RESPUBLIKOS UŽSIENIO REIKALŲ MINISTERIJA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 04 rugsėjo 2006 - 14:15
Perskaiciau ta linka, labai fainai, kad jau svarsto!! O ar gali buti, kad prezidentas nepatvirtins tos paraiskos, suteikti dviguba pilietybe?? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 09 04, 11:58)
Perskaiciau ta linka, labai fainai, kad jau svarsto!! O ar gali buti, kad prezidentas nepatvirtins tos paraiskos, suteikti dviguba pilietybe?? blink.gif

Nieko nesuprantu,taigi juk galima tureti dviguba pilietybe! juk daug kas is musu ta turi,vaikai,vyrai ir t.t.t juolab pati ta dariau siemet ir viskas ok.turi mano vyrai abu dvejus pasus,vadinasi dvi pilietybes smile.gif
Atsakyti
As norejau paklausti ax.gif ar galima lietuvos pilietybe susitvarkyti lietuvoje? Ir kokius dokumentus reiktu is JAV parodyti jiems ten lietuvoje? Skaiciau cia tema bet nelabai supratau blush2.gif ar galima ar ne? Labai aciu is karto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sakalina @ 2006 09 16, 21:44)
As norejau paklausti ax.gif  ar galima lietuvos pilietybe susitvarkyti lietuvoje? Ir kokius dokumentus reiktu is JAV parodyti jiems ten lietuvoje? Skaiciau cia tema bet nelabai supratau blush2.gif  ar galima ar ne? Labai aciu is karto  4u.gif

Na tai žinoma, kad taip. Jei tai vaikui, gimusiam užsienyje, reikia gimimo liudijimo, patvirtinto apostile.
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2006 09 16, 21:34)
Na tai žinoma, kad taip. Jei tai vaikui, gimusiam užsienyje, reikia gimimo liudijimo, patvirtinto apostile.

labai aciu ode aciuks.gif biski apsiraminau ax.gif man cia prisnekejo tada nesamoniu doh.gif , kad tik cia amerikoje lietuvos pilietybe galima susitvarkyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sakalina @ 2006 09 16, 20:44)
As norejau paklausti ax.gif  ar galima lietuvos pilietybe susitvarkyti lietuvoje? Ir kokius dokumentus reiktu is JAV parodyti jiems ten lietuvoje? Skaiciau cia tema bet nelabai supratau blush2.gif  ar galima ar ne? Labai aciu is karto  4u.gif

as tvarkiau dukrai Lietuvoje, tai vienintelis daiktas ko pritruko ir ko man nebuvo pamineje cia konsulate - statuso patvirtinimas. cia todel kad tvarkiau per vrm migracijos departamenta (kadangi gyvenama vieta deklaruota uzsienyje). musu atveju turejo buti vyro amerikietiskas pasas ir mano korta SU APOSTILEMIS. bet kadangi vyras ir Lietuvos ir Amerikos pilietis, tai praleido pro akis kad jo be Apostiles, bet mano prisikabino doh.gif pasake, kad konsulatas turi mano korta "legalizuoti", o tai reiskia kad dabar as grizus cia turiu daryti savo kortos kopija, ja tvirtinti pas notara. siusti sia kopija i konsulata ir uz 13 baksu jie man "legalizuos" biggrin.gif ir perduos i LT. o kadangi notarai cia kopiju netvirtina, tai as turiu ant kopijos pasirasyti o notaras tvirtins mano parasa. konsulatas velgi patvirtins to notaro tikruma ir visa ta balagana sius i Lietuva. o sumoje jie visi tvirtins MANO PARASA doh.gif doh.gif doh.gif Kai as jiems ta pati bandziau irodyti riek LT tiek CIA, man atsake kad svarbu kad butu amerikos notaro ANTSPAUDAS ANT TO POPIERIO doh.gif

aisku, norint buvo galima deklaruoti gyv vieta jau Lietuvoje , sutvarkyti pilietybe, po to cia vel deklaruotis gyv vieta Amerikoje ir nereiketu to statuso patvirt, bet cia labai jau daug popierizmo vel doh.gif

Reikes ir vaiko pasiuko amerikietisko, bet nors cia neprase apostiles doh.gif
ir santuokos liudijimo, jei vede cia, bet jau su apostile. Nebent jau butu apskaityta Lietuvoje ir turit lietuviska santuokos liudijima, tada uztenka lietuvisko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renaldina: 18 rugsėjo 2006 - 06:15
pasidalinsiu savo patirtim, nes dukrytei (gimusi jav) ka tik buvo suteikta ir lt pilietybe lithuania.gif. viskas ivyko labai greitai, per nepilnas tris savaiteles. reikejo pateikti jos gimimo liudijima (mes jau turejom lietuviska), pasa, musu su vyru pasus. paskui reikejo issiaiskinti, kas is musu tevu ar seneliu gimes lietuvoje 1919-1940 metais. gime veliau nei 1940 netinka (nepaklausiau, kodel doh.gif ), o jei gime anksciau nei 1919, reikia is archyvu rinkti daug irodymu, kad jie buvo lt pilieciai. taigi, mano mociute buvo gimusi 1923, tad dar prireike: mano mamos gimimo ir santuokos liudijimu, paso bei mociutes gimimo ir santuokos liudijimo. zodziu, viska surinkom, pateikem ir gavom pilietybe thumbup.gif dabar turim dviguba piliete ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kameja_x @ 2006 09 18, 04:39)
pasidalinsiu savo patirtim, nes dukrytei (gimusi jav) ka tik buvo suteikta ir lt pilietybe  lithuania.gif. viskas ivyko labai greitai, per nepilnas tris savaiteles. reikejo pateikti jos gimimo liudijima (mes jau turejom lietuviska), pasa, musu su vyru pasus. paskui reikejo issiaiskinti, kas is musu tevu ar seneliu gimes lietuvoje 1919-1940 metais. gime veliau nei 1940 netinka (nepaklausiau, kodel  doh.gif ), o jei gime anksciau nei 1919, reikia is archyvu rinkti daug irodymu, kad jie buvo lt pilieciai. taigi, mano mociute buvo gimusi 1923, tad dar prireike: mano mamos gimimo ir santuokos liudijimu, paso bei mociutes gimimo ir santuokos liudijimo. zodziu, viska surinkom, pateikem ir gavom pilietybe  thumbup.gif dabar turim dviguba piliete  ax.gif

mums sake, reikes laukti gal apie metus. pasakojosi kiek daug darbo, zmoniu mazai ir kiek daug buna leliuku, kurie is viso be pilietybes. ai bet tiek to mes palauksim, ne taip jau ir skubu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(renaldina @ 2006 09 18, 07:34)
mums sake, reikes laukti gal apie metus.  pasakojosi kiek daug darbo, zmoniu mazai ir kiek daug buna leliuku, kurie is viso be pilietybes. ai bet tiek to mes palauksim, ne taip jau ir skubu  rolleyes.gif

Renaldina apie metus manau tikrai nereikes laukti, nes mes irgi gavom LR pilietybe net nepraejus pusej metu...as net nustebau kad viskas taip greitai smile.gif Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kameja_x @ 2006 09 18, 04:39)
pasidalinsiu savo patirtim, nes dukrytei (gimusi jav) ka tik buvo suteikta ir lt pilietybe  lithuania.gif. viskas ivyko labai greitai, per nepilnas tris savaiteles. reikejo pateikti jos gimimo liudijima (mes jau turejom lietuviska), pasa, musu su vyru pasus. paskui reikejo issiaiskinti, kas is musu tevu ar seneliu gimes lietuvoje 1919-1940 metais. gime veliau nei 1940 netinka (nepaklausiau, kodel  doh.gif ), o jei gime anksciau nei 1919, reikia is archyvu rinkti daug irodymu, kad jie buvo lt pilieciai. taigi, mano mociute buvo gimusi 1923, tad dar prireike: mano mamos gimimo ir santuokos liudijimu, paso bei mociutes gimimo ir santuokos liudijimo. zodziu, viska surinkom, pateikem ir gavom pilietybe  thumbup.gif dabar turim dviguba piliete  ax.gif

labas, o tai cia reiktu mano ir vyro abieju seneliu ar uztenka tik vienu is musu nes mano seneliai tai ieitu i tuos metus tarp 1919 ir 1940, bet vyro tai seneliai gime anksciau 1919 tai kaip suprantu butu daug popierizmo doh.gif , jei uztektu tik mano seneliu tai tada viskas tvarkoj, jei taip supratau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sakalina @ 2006 09 18, 13:35)
labas, o tai cia reiktu mano ir vyro abieju seneliu ar uztenka tik vienu is musu  nes mano seneliai tai ieitu i tuos metus tarp 1919 ir 1940, bet vyro tai seneliai gime anksciau 1919 tai kaip suprantu butu daug popierizmo doh.gif , jei uztektu tik mano seneliu tai tada viskas tvarkoj, jei taip supratau blush2.gif

Reikia tik vieno senelio arba senelės. Jei tai senelė, tuomet reikia santuokos liudijimo, įrodančio giminystę su seneliu. Tas pats su tėvais - jei tai mamos mama, tuomet reikės tėvų santuokos liudijimo. Ir jei senelė tavo, o ne vyro, tuomet irgi jūsų santuokos liudijimo reikės. Esmė ta, kad reikia išvesti giminystės liniją tarp vaiko, prašančio pilietybės, ir senelio (-ės), gimusio (-ios) 1919-1940 Lietuvoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 19 rugsėjo 2006 - 04:49