QUOTE(sakalina @ 2006 09 16, 20:44)
As norejau paklausti

ar galima lietuvos pilietybe susitvarkyti lietuvoje? Ir kokius dokumentus reiktu is JAV parodyti jiems ten lietuvoje? Skaiciau cia tema bet nelabai supratau

ar galima ar ne? Labai aciu is karto
as tvarkiau dukrai Lietuvoje, tai vienintelis daiktas ko pritruko ir ko man nebuvo pamineje cia konsulate - statuso patvirtinimas. cia todel kad tvarkiau per vrm migracijos departamenta (kadangi gyvenama vieta deklaruota uzsienyje). musu atveju turejo buti vyro amerikietiskas pasas ir mano korta SU APOSTILEMIS. bet kadangi vyras ir Lietuvos ir Amerikos pilietis, tai praleido pro akis kad jo be Apostiles, bet mano prisikabino

pasake, kad konsulatas turi mano korta "legalizuoti", o tai reiskia kad dabar as grizus cia turiu daryti savo kortos kopija, ja tvirtinti pas notara. siusti sia kopija i konsulata ir uz 13 baksu jie man "legalizuos"

ir perduos i LT. o kadangi notarai cia kopiju netvirtina, tai as turiu ant kopijos pasirasyti o notaras tvirtins mano parasa. konsulatas velgi patvirtins to notaro tikruma ir visa ta balagana sius i Lietuva. o sumoje jie visi tvirtins MANO PARASA

Kai as jiems ta pati bandziau irodyti riek LT tiek CIA, man atsake kad svarbu kad butu amerikos notaro ANTSPAUDAS ANT TO POPIERIO
aisku, norint buvo galima deklaruoti gyv vieta jau Lietuvoje , sutvarkyti pilietybe, po to cia vel deklaruotis gyv vieta Amerikoje ir nereiketu to statuso patvirt, bet cia labai jau daug popierizmo vel
Reikes ir vaiko pasiuko amerikietisko, bet nors cia neprase apostiles
ir santuokos liudijimo, jei vede cia, bet jau su apostile. Nebent jau butu apskaityta Lietuvoje ir turit lietuviska santuokos liudijima, tada uztenka lietuvisko.