Na, nepamenu kokioj temoj zadejau parasyt si recepta, todel atidarau kaip nauja
Taigi reikes:
4 kriausiu,
3 valgomu saukstu medaus,
1 valgomo sauksto smulkintu graikiniu riesutu,
ziupsnis imbieru.
Kriauses perpjauti per puse, isimti seklas, apvolioti medaus, riesutu ir imbiero misinyje. Deti i skarda ir dziovinti is pradziu vidutinio karstumo, o po to 80 laipsniu temp. orkaiteje. Jos neturi buti labai perdziuvusios, bet ir neturi jaustis dregmes.
Skanaus
aciu
Parveze vyras dideliu sultingu kriausiu, ka galiu is ju pasidaryti ziemai
Papildyta @ [mergetime]1094822254[/mergetime]
P.s. jos labai kietos,bet labai sultingos!
Papildyta @ [mergetime]1094822254[/mergetime]
P.s. jos labai kietos,bet labai sultingos!
Mes visada kiek tik gaunam kriausiu,tiek visada verdam kriausieniu.Anais metais pridariau virs 15litru.Supjaustau gabaliukais ir verdu.Vakar apziurejau savo kriauses,obuolius.Ogi,pradeje puti.Ispjausciau ir i puoda.Buvau girdejusi,kad labai skanu imaisyti 2apelsinus(su visom zievelem).Tik ten tas receptas(obuoliai ir apelsinai per bulviu tarkavimo masina sutarkuoti).As tai smulkiai pjausciau apelsinus,o kriauses ir obuolius kaip visada skiltelem.Kai kriauses sultingos ir saldzios-cukraus daug nereikia.Tikrai labai skanu.Gali bandyti.Jau antri metai man virimas nera sudetingas,nes verdu "Bauer"puode.Nereikia maisyti pastoviai..galiu uzsiimti savo reikalais.Tik jei daugiau reikia isvirti-uztrunka.
As dedu 2 dalis brukniu ir 1 kriausiu. Viso to kilogramui-puse kilo cukraus+puse stiklines vandens.Po uzvirimo verdu 20min.ir i kaitintus uzsukamus(vakuojamus)stiklainius. Bet man dar labiau patinka brukniu-obuoliu-kriausiu arba dar ir slyvu uogiene.
Geriausia uogiene ta,kuria pats susikuri.Jei jauti,kad toj "skanioj uogienej"buvo daugiau kriausiu-dek ju daugiau.O jei jautei,kad spanguoliu-dek daugiau ju.Man labiau patinka eksperimentuoti.
Turiu beveik visą maišą kriaušių Gal kas turi kokių receptukų ką būtų galima iš jų padaryti Tiek tikrai nesuvalgysim-supūs,o gaila Gal kažkaip konservuoti žiemai?Gal kas bandėt,pasidalinkit
Aš dar i tokia kriaušiu-brukniu uogienė dedu bananu, arba luptu persiku gabaliuku
Uošvienė tai pridžiovindavo maišą kriaušių, niam niam kaip skanu. Daug skaniau nei džiovinti obuoliai. Džiovindavo paprastai.
Vienos tikrai nestovės.Arba su obuolių sultimis arba su citrinos rūgštele.