Įkraunama...
Įkraunama...

Kriaušės

Na, nepamenu kokioj temoj zadejau parasyt si recepta, todel atidarau kaip nauja smile.gif
Taigi reikes:
4 kriausiu,
3 valgomu saukstu medaus,
1 valgomo sauksto smulkintu graikiniu riesutu,
ziupsnis imbieru.
Kriauses perpjauti per puse, isimti seklas, apvolioti medaus, riesutu ir imbiero misinyje. Deti i skarda ir dziovinti is pradziu vidutinio karstumo, o po to 80 laipsniu temp. orkaiteje. Jos neturi buti labai perdziuvusios, bet ir neturi jaustis dregmes.
Skanaus smile.gif
Atsakyti
aciu thumbup.gif
Atsakyti
Parveze vyras dideliu sultingu kriausiu, ka galiu is ju pasidaryti ziemai doh.gif
Papildyta @ [mergetime]1094822254[/mergetime]
P.s. jos labai kietos,bet labai sultingos!
Atsakyti
Mes visada kiek tik gaunam kriausiu,tiek visada verdam kriausieniu.Anais metais pridariau virs 15litru.Supjaustau gabaliukais ir verdu.Vakar apziurejau savo kriauses,obuolius.Ogi,pradeje puti.Ispjausciau ir i puoda.Buvau girdejusi,kad labai skanu imaisyti 2apelsinus(su visom zievelem).Tik ten tas receptas(obuoliai ir apelsinai per bulviu tarkavimo masina sutarkuoti).As tai smulkiai pjausciau apelsinus,o kriauses ir obuolius kaip visada skiltelem.Kai kriauses sultingos ir saldzios-cukraus daug nereikia.Tikrai labai skanu.Gali bandyti.Jau antri metai man virimas nera sudetingas,nes verdu "Bauer"puode.Nereikia maisyti pastoviai..galiu uzsiimti savo reikalais.Tik jei daugiau reikia isvirti-uztrunka.
Atsakyti
Ragavau, pas drauge kriausiu - brukniu uogiene essen.gif Laaaabai patiko rolleyes.gif Tik nei ji nei as nezinom tikru proporciju.... mat jai ja irgi atveze laugh.gif Dabar noriu issivirti, tik nezinau kaip tongue.gif Gal kuri mamyte zinotu?
Atsakyti
As dedu 2 dalis brukniu ir 1 kriausiu. Viso to kilogramui-puse kilo cukraus+puse stiklines vandens.Po uzvirimo verdu 20min.ir i kaitintus uzsukamus(vakuojamus)stiklainius. Bet man dar labiau patinka brukniu-obuoliu-kriausiu arba dar ir slyvu uogiene.
Atsakyti
Geriausia uogiene ta,kuria pats susikuri.Jei jauti,kad toj "skanioj uogienej"buvo daugiau kriausiu-dek ju daugiau.O jei jautei,kad spanguoliu-dek daugiau ju.Man labiau patinka eksperimentuoti.
Atsakyti
Turiu beveik visą maišą kriaušių smile.gif Gal kas turi kokių receptukų ką būtų galima iš jų padaryti g.gif Tiek tikrai nesuvalgysim-supūs,o gaila sad.gif Gal kažkaip konservuoti žiemai?Gal kas bandėt,pasidalinkit ax.gif
Atsakyti
Aš dar i tokia kriaušiu-brukniu uogienė dedu bananu, arba luptu persiku gabaliuku thumbup.gif
Atsakyti
Uošvienė tai pridžiovindavo maišą kriaušių, niam niam kaip skanu. Daug skaniau nei džiovinti obuoliai. Džiovindavo paprastai.
Atsakyti
Išsispaudžiau daug kriaušių sulčių, (nuo viso medžio biggrin.gif labai skanios ir saldžios thumbup.gif ) kažin, ar galima jas vienas užkaitinus užkoncervuoti žiemai? Ar stovės? O gal reikėtų skiesti su obuolių sultim? g.gif
Laukiu patarimų ax.gif
Atsakyti
Vienos tikrai nestovės.Arba su obuolių sultimis arba su citrinos rūgštele.
Atsakyti