Kazkur viena akim skaiciau, kad kazkuri forumiete norejo recepto su mascarpone suriu. Pasiknisau savo popieriuose ir radau. Na, negarantuoju kad bus lygiai toks kaip Maximos, nes dar nebandytas. Tiesa, pagrindas pagal recepta yra nekeptas, jei norit galit kept plona biskvita.
Taigi:
Pagrindas:
120 g sviesto,
200 g biskvitiniu sausainiu
Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
pagrindui sausainius sutrupinti, o sviesta islydyti. Isardoma forma iskloti kepimo popieriumi ir sudeti sausainius sumaisytus su sviestu. Pavirsiu islyginti ir paspausti. Atsaldyti 30 min.
Zelatina uzpilti nedideliu kiekiu salto vandens ir isbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti zievele, o sultis isspausti. Ismaisyti suri, jogurta, citrinos sultis, tarkuota zievele ir cukru. Zelatina pasildyti kol issileis. Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina. Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele. Mase supilti ant sausainiu ir idet i saldytuva. Kai mase jau bus apstingus sakute susiausti pavirsiu (nepadaryti to per velai, nes gausis isdraskymai, o ne pasiausimas ) kai pilnai po 3 val sustings apdeti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra. Viskas!
Turetu iseiti nemenkas, todel formos geriau nepamazinti!
Vat klausimuks man ishkilo: kur to mascarpone surio rasti ir kiek jis kainuoja? Vakar Maximoj ieshkojau, bet neradau
Va dabar tik susimasciau - matyt ne ten as jo ieshkojau kur reik, kur sveriami suriai ziurejau....o turbut jis ten kur sufasuoti produktai?
Va dabar tik susimasciau - matyt ne ten as jo ieshkojau kur reik, kur sveriami suriai ziurejau....o turbut jis ten kur sufasuoti produktai?
apie mascarpone yra viskas tiramisu temoj. O jei pakartot, tai kainuoja indelis 250 g apie 8 lt, galima rasti fasuotu pieno produktu skyriuje. Locatelli mascarpone
Papildyta @ [mergetime]1095015586[[b]*bea rgetime] [/b]
na cia man tas paveiksliukas is dvieju daliu biski susikarpe kazko, prashau atleisti, na bet isivaizduosit kaip atrodo.
Papildyta @ [mergetime]1095015586[[b]*bea rgetime] [/b]
na cia man tas paveiksliukas is dvieju daliu biski susikarpe kazko, prashau atleisti, na bet isivaizduosit kaip atrodo.
Aciu, bea:)
Is esmes galima naudoti ir Riccota suri. Jis tokio pat tipo kaip ir Mascarpone- nebrandintas grietineles suris. Riccota yra pigesnis beveik dvigubai ir paprastai buna salia Mascarpone.
Asta , gal išbandei šį receptuką ?
QUOTE (JOVITA A. @ 2004 09 17, 07:52) |
Asta , gal išbandei šį receptuką ? |
Nu ne, nedariau to torto. As kaip ir Havana neradau nei Macarpones, ne Riccota surio Maximoje, esancioje arciausiai namu
Na, bet shi Maxima Medijos dydzio, taigal nera labai keista Reiks nuvaziuoti i Hyper Maxima
Tik kad dabar "tortines progos" nera, taiir neprisirengiu i surio paieshkas
QUOTE (Asta @ 2004 09 18, 15:34) |
Nu ne, nedariau to torto. As kaip ir Havana neradau nei Macarpones, ne Riccota surio Maximoje, esancioje arciausiai namu Na, bet shi Maxima Medijos dydzio, taigal nera labai keista Reiks nuvaziuoti i Hyper Maxima Tik kad dabar "tortines progos" nera, taiir neprisirengiu i surio paieshkas |
Hm, bet as tai ir Hyper Maximoj nemaciau Na nebent kauniskeje ir nera... O "Iki", kur didelis suriu pasirinkimas, irgi nemaciau
Pas mus net "Minimoj" yra Mascarpones surio
Nu man net keista, kad jo nerandat... Jis paprastai buna ne ten kur sveriamu suriu skyrius, o ten kur visokie Rama creme bonjour ir pan. hiper rimi savanoriuose ir mindaugo maximoj tikrai yra!
Radau! Radau!
Ir Mascarpone suri, ir Riccoto...Ir netgi kaip smike sake, padetijie greta vienas kito. Tik va ne savojoje Maximoje, o Medijoje prie darbo. O taip, va -pasirodo, ko nerandi Maximoje tai reikieshkoti Medijoje arba Minimoje
Ir Mascarpone suri, ir Riccoto...Ir netgi kaip smike sake, padetijie greta vienas kito. Tik va ne savojoje Maximoje, o Medijoje prie darbo. O taip, va -pasirodo, ko nerandi Maximoje tai reikieshkoti Medijoje arba Minimoje