Įkraunama...
Įkraunama...

Lašiša

Mes megstame lasisa. Paskutiniu metu dazniausiai ruosiu su makaronais.

Reikia: lasisa, pievagrybiai, sviestas, makaronai, petrazoles(butinai), druska, j.pipirai. Galima deti svoguno.
Paruosimas:
I lasisa deti druskos, pipiru ir apkepti svieste. Geriausia apkepti keptuveje, kur beveik nereikia deti riebalu, kad nebutu labai riebi. Makaronus isvirti. Pievagrybius su svogunu pakepinti svieste. Tuomet i keptuve deti gabaliukais supjaustyta lasisa, virtus makaronus ir uzbarstyti daug svieziu, smulkintu petrazoliu. Galima deti Vegetos.

Ka skanaus Jus gaminate su lasisa?
Atsakyti
mmmmmmm lasisa wub.gif , negaliu be jos gyventi rolleyes.gif

o as tik pasikepinu apvoliojus kiausinyje ir kukuruzu krakmole, paskui i puoda padarau padaziuka - grietine+baljonas+miltai, ir niam niam su bulviu kose ir kokiom nors salotom rolleyes.gif

tik va zinau, kad daug kas daro zalia ir valgo, kazaip tai suprieskoniuoja, palaiko dienuke ir valgo, va as noreciau zinoti kaip cia toki recepteli pasidaryti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmuke: 09 rugsėjo 2004 - 10:26
Kazkur buvo enmazai receptu su lasisa, matyt prie zuvies patiekalu. Paziurekit wink.gif
ten buvo ir sudytos lasisos receptu, sufle ir dar daug visko.

Monet, o kokius makaronus naudoji siam patiekalui? Spiralinius?
Atsakyti
QUOTE (vilmuke @ 2004 09 09, 10:26)

tik va zinau, kad daug kas daro zalia ir valgo, kazaip tai suprieskoniuoja, palaiko dienuke ir valgo, va as noreciau zinoti kaip cia toki recepteli pasidaryti g.gif

as elementariai - druska ir pipirai. daugiau lasisai jokie prieskoniai netinka.(bent jau man neskanu) nebent citrinos lasas wink.gif
reikia palaikyt, kad isigertu dienele.
druskos negailek, ji pasiima druskos kiek jai reikia.man skamu ant sumustiniu thumbup.gif
Atsakyti
O as lasisa pripazistu tik sudyta, ant baltos duonos! thumbup.gif Bet koks virimas ar kepimas man tik lasisos gadinimas doh.gif
Atsakyti
Pati nebandžiau, bet radau pas save kompe receptuose. Įtariu, turėtų gerai atrodyti.


250 g šaldytos lašišos

Padažui:
30 g šaldytu virtu kreveciu,
½ svoguno,
30 g sviesto,
½ šaukšto miltu,
truputis žuvies sultinio arba vandens,
druskos, žuvies prieskoniu,
susmulkintu krapu,
50 g sviesto žuviai kepti.
Lašiša nuskutame, nuplauname, nusausiname, pabarstome prieskoniais ir palaikome 15-20 min.

Keptuveje su sviestu apkepame susmulkintus svogunus, sudedame
krevetes, prieskonius, druska, o po keliu minuciu suberiame miltus.
Gerai išmaišome. Kai miltai apkepa, supilame sultini arba vandeni.

Padažas turi buti vidutinio tirštumo.

Nukele nuo ugnies, imaišome susmulkintus krapus.

Lašiša iškepame kitoje keptuveje su sviestu.

Patiekiame su padažu, prieš valgydami išspaudžiame citrinu sulciu.

Papildyta @ [mergetime]1094721120[/mergetime]
o šitas įtariu iš Supermamos

lasisos su spinatu padazu receptas
1. Lasisa supjaustyta gabalais, sluotele krapu, svogunu laisku, 3-4 gabalus saldytu spinatu ir sutarkuota sauksteli citrinos zieves sudedam i puoda su sultiniu ir verdam. Po 5-7 min lasisa isimam.
2. Apvirtas darzoves sumiksuojam, ipilam siek tiek skyscio jeigu reikia, idedam sauksteli garstyciu, ipilam grietineles, ispaudziam citrinos sulciu ir padazas gatavas.
Atsakyti
Vyniotinis su lašiša

www.cooking-book.ru, www.DELFI.lt
2004 birželio mėn. 29 d. 14:53


Vyniotinis su lašiša - puiki užkandėlė šventiniam stalui ar tiesiog savaitgalio pavakariams. Šis pyragas kur kas skanesnis šaltas nei karštas.
Tešlai:

200 g miltų, 100 g sviesto, 1 kiaušinio baltymus, 40 ml vandens, po žiupsnelį druskos ir cukraus.

Įdarui:

300 g lašišos filė, 100 g Mascarpone sūrio, 50 g žalumynų sviesto, pipirų pagal skonį.

Papuošimui:

1 kiaušinis ir sezamo sėklų žiupsnelis.

Gaminimas:

Tešlai prasijokite miltus, padarykite nedidelę duobutę viduryje ir suberkite druską, cukrų, gabaliukais sukapotą sviestą ir įmuškite kiaušinio trynį. Su dviem peiliais viską gerai sumaišykite ir sukapokite, kad gautųsi smulkūs trupiniai, paskui rankomis suminkykite tešlą. Jeigu tešla per trapi, įpilkite šaukštą vandens. Tešlą suminkykite į rutulį, suvyniokite jį į polietileno plėvelę ir padėkite valandai į šaldytuvą.

Lašišos filė supjaustykite ne storesnėmis kaip 5 mm juostomis. Kad lengviau pjaustytųsi, žuvį prieš tai reiktų atšaldyti.

Atšalusią tešlą iškočiokite stačiakampio forma iki maždaug 3-5 mm storio (geriausia tai daryti ant plėvelės). Ant tešlos lakšto išdėliokite žuvį, paliekant laisvus tešlos kraštus. Žuvį pabarstykite druska ir pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais.

Žuvį aptepkite sluoksniu Mascarpone sūrio. Jeigu jo neturite, galite sumaišyti atitinkamą porciją varškės su grietinėle ir pertrinti per sietelį.

Žalumynų sviestą supjaustykite gabaliukais ir išdėliokite ant sūrio. Jeigu neturite pasiruošę šio sviesto, naudokite paprastą ir pabarstykite šviežiais žalumynais.

Tešlą su įdaru suvyniokite į vyniotinį, atsargiai pakeliant plėvelę, ant kurios kočiojote tešlą. Vyniotinio galus užlenkite, kad kepant neišbėgtų įdaras.

Vyniotinį siūle į apačią atsargiai perdėkite į folija ištiestą kepimo skardą. Šakute pabadykite vyniotinio paviršių, ištepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite maždaug 40 min. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį vyniotinį atvėsinkite, supjaustykite riekelėmis ir patiekite.
user posted image
Atsakyti
Rūkytos lašišos ruliada

15 g sviesto
1 česnako skiltelė, sutraiškyta
150 g špinatų, virtų, išgręžtų ir sukapotų
4 kiaušiniai, atskirti trynius nuo baltymų
1 šaukštelis šviežio rozmarino, sukapoti
žiupsnis tarkuoto muskato riešuto
druska, juodi pipirai
salotų lapai ir citrinos griežinėliai papuošimui

Įdaras
250 g mascarpone arba pertrintos varškės
2 šaukštai pieno
4 svogūnų laiškai, plonai supjaustyti
125 g rūkytos lašišos
2 prinokę pomidorai, plonai supjaustyti griežinėliais
33x23 cm


Paimti kepimo popieriaus. Sviestą tirpdyti su česnaku. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti špinatus. Pridėti trynius, rozmariną, muskato riešutą, druskos, pipirų ir išmaišyti. Kitame inde išplakti baltymus. Dėti 2-3 šaukštus į špinatų masę, tada likusią dalį. Atsargiai išmaišyti. Paruoštą masę paskleisti ant kepimo popieriaus ir kepti 190 laipsnių orkaitėje 10-12 min, kol masė taps tvirta. Ištraukti iš orkaitės, uždengti suvilgytu rankšluosčiu ir palikti atvėsti.
Tuo metu padaryti įdarą. Sumaišyti varškę su pienu, įmaišyti svogūnus.
Nuo ruliados nuimti kepimo popierių. 2,5 cm nuo krašto išdėlioti plonytes lašišos juosteles, ant viršaus tepti varškės įdarą, sudėlioti plonyčius pomidoro griežinėlius ant pusės ploto. Pradėti vynioti ruliadą nuo tos pusės, kur išdėlioti pomidorai. Suvynioti ją į maistinę plėvelę, ant viršaus apvynioti sudrėkintu rankšluosčiu ir laikyti šaldytuve pernakt. Supjaustyti gabalėliais bei puošti salotomis ir citrina.
Atsakyti
QUOTE (Raudonplaukė @ 2004 09 09, 11:41)

Monet, o kokius makaronus naudoji siam patiekalui? Spiralinius?

Su makaronais lasisa ruosiu todel, kad makaronus megsta mano dukra, o as lasisa:))) Taigi, tai kompromisas. Todel makaronus renkasi dukra. Dazniausiai naudoju skareles....
Atsakyti
Sūdant žalią lašišą būtinai!!! reikia dėti cukraus. Kitaip ji praranda pusę skonio smile.gif
Atsakyti
QUOTE (kliopa @ 2004 09 09, 20:12)
Sūdant žalią lašišą būtinai!!! reikia dėti cukraus. Kitaip ji praranda pusę skonio smile.gif

paprastas sudymo receptukas:
1 kg lasisos
2 valg. saukstai druskos
1 valg s cukraus
galima dar kas megsta pabarstyti krapais wink.gif

itrinti, palaikyti para kamb. temp., tada galima valgyti, o jei darau is kg, tai supjaustau nedidelem porcijytem ivynioju i folija ir i kamera. Kai uzsinoriu ar ateina sveciai issiimu, greit atsyla ir SKANAUS
Atsakyti
QUOTE (Pupsas @ 2004 09 10, 09:10)
paprastas sudymo receptukas:
1 kg lasisos
2 valg. saukstai druskos
1 valg s cukraus
galima dar kas megsta pabarstyti krapais wink.gif

... ir prie viso to dar slakelis konjako ar brendzio thumbup.gif
Atsakyti