Įkraunama...
Įkraunama...

Imigracinė

QUOTE(Zuika Padukele15 @ 2006 01 19, 21:08)
Puiki mamyte, Ar visiems taip ilgai uzima paso keitimas? Mano pasas baigiasi birzelio men, o per ta laika as pildysiu popierius zaliai kortai, ir be to laukiu dar darbo vizos pratesimo ir siuo metu pasas mano vienintelis galiojantis id.Kada kazin geriau siusti keitimui ar kai jau pasas pasibaigs ar dabar, bet bijau kad jo man prireiks. Ir beje tam istatyme parasyta kad reikia pateikti legalaus buvimo cia irodyma, o ka jei as jo neturiu dabar, nes laukiu vizos pratesimo.
Na man tai galvos skausmas visa sita makalyne doh.gif

Man buvo ta pati situacija. Pasa gali keistis, tik ambasadai (ar konsulatui, per kur keities) pridek laiskeli, kad pasa noretum atgauti pakol gamins nauja. Jie senojo vistiek i Lietuva nesiuncia. Per kokia savaite sena pasa gausi atgal. O kai i ambasada ateis naujas - tau pranes, nusiusi dar karta senaji, ir atsius nauja.
As taip dariau, 100% patikrinta smile.gif
Atsakyti
Del legalaus buvimo nusiusk viska ka turi pasibaigusi ir parasyk, kad lauki pratesimo, paieskok gal net kokiu popieriu su tuo susijusiu. As kai keiciausi, mano buvo pasibaigusi ZK ir laukiau naujos, paaiskinau ir viskas buvo gerai. Beje, tada net stampo pratesianti ZK pase (nes tikra neatejo) neturejau, konsulate viska suprato ir prieme. Mato juk, kad kazka jau tvarkeisi ir kad yra santuokos liudijimas, del to neturetu prikibti.
Atsakyti
Aciu Baltic Girl, tikrai nuraminai, kad galima atsijimti sena pasa, nes keturis men be jo man baisu butu, ir gimdysiu per ta laika ir turbut naujas teises daryti reiks ir zalios kortos popiergalius ir proceduras reiks daryti.
Atsakyti
Tikrai tikrai galima, dar patvirtinsiu! As irgi delsiau tvarkytis nezinodama, kad taip galima, nes laukiau galimo interviu ir pasas buvo vienintelis ID. Sekmes.

P.S. tik pasiklausk del visa pikto, ar tau ideti apmoketa voka su atgaliniu adresu, kad jie tau atsiustu pasa pakol lauksi. As siunciau, tik dabar nezinau ar be to jie sumoketu is savu ir siustu ar ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 20 sausio 2006 - 00:01
QUOTE(Titia @ 2006 01 19, 15:15)
Paso lauki apie 2 menesius. Del legalumo: jei lauki vizos pratesimo, tai tu ir legali. O jei net ir parasysi, kad tu cia nelegali vistiek ji tau pakeis. Mano drauge parase, kad ji nelegali ir vistiek atsiunte  biggrin.gif

Jai tiesiog pasisekė. Kai aš dariausi,m turėjau krūvą popierių "susiveikti", kad įrodyčiau legalumą. Bet gal po 4 metų viskas pasikeitė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuika Padukele15 @ 2006 01 19, 13:08)
Puiki mamyte, Ar visiems taip ilgai uzima paso keitimas? Mano pasas baigiasi birzelio men, o per ta laika as pildysiu popierius zaliai kortai, ir be to laukiu dar darbo vizos pratesimo ir siuo metu pasas mano vienintelis galiojantis id.Kada kazin geriau siusti keitimui ar kai jau pasas pasibaigs ar dabar, bet bijau kad jo man prireiks. Ir beje tam istatyme parasyta kad reikia pateikti legalaus buvimo cia irodyma, o ka jei as jo neturiu dabar, nes laukiu vizos pratesimo.
Na man tai galvos skausmas visa sita makalyne doh.gif

Siaip pasa tai uztrunka padaryti trumpiau, tik as kadangi keiciausi ji delto kad jis ir butu pasibaiges siu metu balandi, o anksciausiai keitimosi procedura pradeti buvo galima tik s.m. sausi, as visai pamirsau kad mano pavarde pasikeitus t.y. jau vyro, todel keiciausi rugseji, pridaviau viska rugsejo 5 atrodo o pasiemiau iskart po nauju ta savaite....bet as iregistravau savo santuoka ir vaiko gimimo lietuvoje todel uzeme viskas 4 menesius,siaip sake butu buve kur kas trumpiau apie 2.5-3menesius.... tavo paso sito niekas nepaims..bet matai kaip as norejau ji tik testis(nes buvau visai pamirsusu apie pavardes pasikeitima), o pasas beigiasi balandi man sake prasitesti anksciausiai galima pradeti procesa tik sausi..kazkur iseina 3 menesiai iki paso pasibaigimo, tu gali ji testis itariu tik anksciausiai apie kova....o del legalumo,jeigu turi social security numeri tai uztenka ir ji parodyt man bent jau sake ir taip minima pas juos tam reikalingu dokumentu sarase....as asmeniskai irgi nelegali bet rodziau savo atidarytos bylos laiska is INS del zalios kortos, ji reikejo isversti i lietuviu kalba ir patvirtinti apostile .... jeigu tu dirbai tai social security tikriausiai turi,nes kiek supratau lauki darbo vizos pratesimo, o tuo labiau jeigu lauki vizos pratesimo tai turi tureti laiska is INS kad viskas procese tai yra case atidarytas del vizos pratesimo, nes kaip as kazkada eiline viza tesiausi toki laiska kitaip tariant notice turejau is ju, isversk ta ir to uzteks svarbu kad viskas in process,stai tai ir legalumas,jiem juk tinka INS rastai smile.gif Jeigu reikes kokiu vertimu parasyk man AZ nes viskas sviezia ir as jau viska turiu, kaip sakoma tikrai mielai padesim tau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puiki_mamyte: 20 sausio 2006 - 02:14
QUOTE(baltic*girl @ 2006 01 19, 15:34)
Man buvo ta pati situacija. Pasa gali keistis, tik ambasadai (ar konsulatui, per kur keities) pridek laiskeli, kad pasa noretum atgauti pakol gamins nauja. Jie senojo vistiek i Lietuva nesiuncia. Per kokia savaite sena pasa gausi atgal. O kai i ambasada ateis naujas - tau pranes, nusiusi dar karta senaji, ir atsius nauja.
As taip dariau, 100% patikrinta smile.gif

As kadangi nesikeiciau to dalyko pastu...ejau tiesiogiai i konsulata, tai vietoj ta pasa paziurejo ir atidave niekas jo nepaima, bo ir as drebejau kad cia man jo oi oi kaip reikia... smile.gif Zodziu viskas ok,nieko nepaeme viska palieka, o ir kaip nauja gavau senaji man paliko tik skyles ismuse, dar paprasiau kad senoj nors ir pasibaigusioj vizoj skyles nemustu del tam tikru sumetinu, kaip sakoma you never know, gal prireiks.... biggrin.gif ir nemuse, kitus lapus ismuse skyles ir atidave smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 01 19, 17:13)
Siaip pasa tai uztrunka padaryti trumpiau, tik as kadangi keiciausi ji delto kad jis ir butu pasibaiges siu metu balandi, o anksciausiai keitimosi procedura pradeti buvo galima tik s.m. sausi, as visai pamirsau kad mano pavarde pasikeitus t.y. jau vyro, todel keiciausi rugseji, pridaviau viska rugsejo 5 atrodo o pasiemiau iskart po nauju ta savaite....bet as iregistravau savo santuoka ir vaiko gimimo lietuvoje todel uzeme viskas 4 menesius,siaip sake butu buve kur kas trumpiau apie 2.5-3menesius.... tavo paso sito niekas nepaims..bet matai kaip as norejau ji tik testis(nes buvau visai pamirsusu apie pavardes pasikeitima), o pasas beigiasi balandi man sake prasitesti anksciausiai galima pradeti procesa tik sausi..kazkur iseina 3 menesiai iki paso pasibaigimo, tu gali ji testis itariu tik anksciausiai apie kova....o del legalumo,jeigu turi social security numeri tai uztenka ir ji parodyt man bent jau sake ir taip minima pas juos tam reikalingu dokumentu sarase....as asmeniskai irgi nelegali bet rodziau savo atidarytos bylos laiska is INS del zalios kortos, ji reikejo isversti i lietuviu kalba ir patvirtinti apostile .... jeigu tu dirbai tai social security tikriausiai turi,nes kiek supratau lauki darbo vizos pratesimo, o tuo labiau jeigu lauki vizos pratesimo tai turi tureti laiska is INS kad viskas procese tai yra case atidarytas del vizos pratesimo, nes kaip as kazkada eiline viza tesiausi toki laiska kitaip tariant notice turejau is ju, isversk ta ir to uzteks svarbu kad viskas in process,stai tai ir legalumas,jiem juk tinka INS rastai  smile.gif  Jeigu reikes kokiu vertimu parasyk man AZ nes viskas sviezia ir as jau viska turiu, kaip sakoma tikrai mielai padesim tau  4u.gif

Labai aciu uz atsakyma, tikrai dabar viskas issisprende.As turiu ir ss, ir tuos popierius is Ins. , o kova jau gal turesiu ir pacia viza. biggrin.gif
Atsakyti
Na kadangi pradejau deti tau sudesiu viska iki galo, idedu priedus kurie taippat buvo prie visu situ nurodymu, vakar nebeturejau kada smile.gif Gal kam nors prisireiks.
Stai cia nuotrauku reikalavimai:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Stai cia del pasu dar karteli...deklaraciju pildymas...
user posted image
user posted image

Cia kas liecia vertimus!
user posted image

Kai kur matau informacija kartojasi, bet nebenorejau labai iskarpinet. unsure.gif Gal kam dar prisireiks tokios informacijos unsure.gif

Atsakyti
O gal kas turi certificate of naturalization vertimą? Būčiau labai dėkinga blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(renaldina @ 2006 01 24, 21:58)
O gal kas turi certificate of naturalization vertimą? Būčiau labai dėkinga  blush2.gif  4u.gif

kaskur lyg turejau, einu paieskosiu...tikiuosi rasti...
Atsakyti
Man irgi reiketu suzinoti kur galima issiversti dokumentus i Lt kalba, nes to jie reikalauja.Man tiktu NJ, NY .Vis tiek turbut pati vaziuosiu i konsulata tai gal kur galeciau ir issiversti New Yorke?
Atsakyti