Sveikos šeimininkės
Turiu "krepšelį" pomidorų ir bijau, kad pradės pūti . Labai noriu pasidaryti drebučiuose su svogūnais, labai skaniai gaunasi Valgiau pas kažkokią tetulytę, bet pas kurią nepamenu labai skanu buvo.
Gal kuri žinote receptuką? Būčiau labai dėkinga
http://www.sintagma....2256D8D005FB872
Pomidorai drebučiuose II
Drebučiams:
1 l vandens
4-5 skiltelės česnako
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
2 šaukštai želatinos
3-4 laurų lapeliai (Lauro lapas)
8-10 kvapiųjų pipirų žirnelių (Kvapieji pipirai)
1 šaukštelis citrinų rūgšties
Želatina išbrinkinti. Iš kitų komponentų, išskyrus česnaką, išvirti užpilą. Į jį supilti išbrinkintą želatiną.
Pomidorus plikyti verdančiu vandeniu, greitai perpilti šaltu, nulupti odelę ir supjaustyti 2-2,5 cm storio skiltelėmis.
Česnaką, svogūną arba krapus smulkiai supjaustyti.
Pomidorus dėti į stiklainius sluoksniuojant su česnakais, užpilti pravėsusiu užpilu.
Pasterizuoti 80°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 10-15 min., 1 l - 20-25 min. ir tuoj pat sandariai uždaryti.
Nevisiškai sunokusių pomidorų galima nelupti. Neluptus geriausiai supjaustyti 0,7-1 cm storio skiltelėmis. Galima įmaišyti nuluptu supjaustytų agurkų.
Šių konservų nelaikyti ilgiau kaip 10 mėn.
Pomidorai drebučiuose II
Drebučiams:
1 l vandens
4-5 skiltelės česnako
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
2 šaukštai želatinos
3-4 laurų lapeliai (Lauro lapas)
8-10 kvapiųjų pipirų žirnelių (Kvapieji pipirai)
1 šaukštelis citrinų rūgšties
Želatina išbrinkinti. Iš kitų komponentų, išskyrus česnaką, išvirti užpilą. Į jį supilti išbrinkintą želatiną.
Pomidorus plikyti verdančiu vandeniu, greitai perpilti šaltu, nulupti odelę ir supjaustyti 2-2,5 cm storio skiltelėmis.
Česnaką, svogūną arba krapus smulkiai supjaustyti.
Pomidorus dėti į stiklainius sluoksniuojant su česnakais, užpilti pravėsusiu užpilu.
Pasterizuoti 80°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 10-15 min., 1 l - 20-25 min. ir tuoj pat sandariai uždaryti.
Nevisiškai sunokusių pomidorų galima nelupti. Neluptus geriausiai supjaustyti 0,7-1 cm storio skiltelėmis. Galima įmaišyti nuluptu supjaustytų agurkų.
Šių konservų nelaikyti ilgiau kaip 10 mėn.
Laba,
paskaityk marinuoti pomidorai 2 puslapi, ten rasi pora receptu sia tema.
paskaityk marinuoti pomidorai 2 puslapi, ten rasi pora receptu sia tema.
QUOTE(darbštuolė @ 2006 08 17, 13:29)
http://www.sintagma....2256D8D005FB872
Pomidorai drebučiuose II
Drebučiams:
1 l vandens
4-5 skiltelės česnako
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
2 šaukštai želatinos
3-4 laurų lapeliai (Lauro lapas)
8-10 kvapiųjų pipirų žirnelių (Kvapieji pipirai)
1 šaukštelis citrinų rūgšties
Želatina išbrinkinti. Iš kitų komponentų, išskyrus česnaką, išvirti užpilą. Į jį supilti išbrinkintą želatiną.
Pomidorus plikyti verdančiu vandeniu, greitai perpilti šaltu, nulupti odelę ir supjaustyti 2-2,5 cm storio skiltelėmis.
Česnaką, svogūną arba krapus smulkiai supjaustyti.
Pomidorus dėti į stiklainius sluoksniuojant su česnakais, užpilti pravėsusiu užpilu.
Pasterizuoti 80°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 10-15 min., 1 l - 20-25 min. ir tuoj pat sandariai uždaryti.
Nevisiškai sunokusių pomidorų galima nelupti. Neluptus geriausiai supjaustyti 0,7-1 cm storio skiltelėmis. Galima įmaišyti nuluptu supjaustytų agurkų.
Šių konservų nelaikyti ilgiau kaip 10 mėn.
Pomidorai drebučiuose II
Drebučiams:
1 l vandens
4-5 skiltelės česnako
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
2 šaukštai želatinos
3-4 laurų lapeliai (Lauro lapas)
8-10 kvapiųjų pipirų žirnelių (Kvapieji pipirai)
1 šaukštelis citrinų rūgšties
Želatina išbrinkinti. Iš kitų komponentų, išskyrus česnaką, išvirti užpilą. Į jį supilti išbrinkintą želatiną.
Pomidorus plikyti verdančiu vandeniu, greitai perpilti šaltu, nulupti odelę ir supjaustyti 2-2,5 cm storio skiltelėmis.
Česnaką, svogūną arba krapus smulkiai supjaustyti.
Pomidorus dėti į stiklainius sluoksniuojant su česnakais, užpilti pravėsusiu užpilu.
Pasterizuoti 80°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 10-15 min., 1 l - 20-25 min. ir tuoj pat sandariai uždaryti.
Nevisiškai sunokusių pomidorų galima nelupti. Neluptus geriausiai supjaustyti 0,7-1 cm storio skiltelėmis. Galima įmaišyti nuluptu supjaustytų agurkų.
Šių konservų nelaikyti ilgiau kaip 10 mėn.
Labutis.Iš kur gaunate tokios geros želatinos,kad litrui užtenka 2 šaukštų?
QUOTE(Bigmam @ 2006 09 03, 21:39)
Labutis.Iš kur gaunate tokios geros želatinos,kad litrui užtenka 2 šaukštų?
as pirkau sveriama prie saldvos prieskoniu kur parduoda ir dariau pagal ta pati recepta gavosi tik skonio dar neragavau ,bet tikiuosi ir bus geras
QUOTE(darbštuolė @ 2006 08 17, 11:29)
http://www.sintagma....2256D8D005FB872
Pomidorai drebučiuose II
Drebučiams:
1 l vandens
4-5 skiltelės česnako
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
2 šaukštai želatinos
3-4 laurų lapeliai (Lauro lapas)
8-10 kvapiųjų pipirų žirnelių (Kvapieji pipirai)
1 šaukštelis citrinų rūgšties
Želatina išbrinkinti. Iš kitų komponentų, išskyrus česnaką, išvirti užpilą. Į jį supilti išbrinkintą želatiną.
Pomidorus plikyti verdančiu vandeniu, greitai perpilti šaltu, nulupti odelę ir supjaustyti 2-2,5 cm storio skiltelėmis.
Česnaką, svogūną arba krapus smulkiai supjaustyti.
Pomidorus dėti į stiklainius sluoksniuojant su česnakais, užpilti pravėsusiu užpilu.
Pasterizuoti 80°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 10-15 min., 1 l - 20-25 min. ir tuoj pat sandariai uždaryti.
Nevisiškai sunokusių pomidorų galima nelupti. Neluptus geriausiai supjaustyti 0,7-1 cm storio skiltelėmis. Galima įmaišyti nuluptu supjaustytų agurkų.
Šių konservų nelaikyti ilgiau kaip 10 mėn.
Pomidorai drebučiuose II
Drebučiams:
1 l vandens
4-5 skiltelės česnako
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
2 šaukštai želatinos
3-4 laurų lapeliai (Lauro lapas)
8-10 kvapiųjų pipirų žirnelių (Kvapieji pipirai)
1 šaukštelis citrinų rūgšties
Želatina išbrinkinti. Iš kitų komponentų, išskyrus česnaką, išvirti užpilą. Į jį supilti išbrinkintą želatiną.
Pomidorus plikyti verdančiu vandeniu, greitai perpilti šaltu, nulupti odelę ir supjaustyti 2-2,5 cm storio skiltelėmis.
Česnaką, svogūną arba krapus smulkiai supjaustyti.
Pomidorus dėti į stiklainius sluoksniuojant su česnakais, užpilti pravėsusiu užpilu.
Pasterizuoti 80°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 10-15 min., 1 l - 20-25 min. ir tuoj pat sandariai uždaryti.
Nevisiškai sunokusių pomidorų galima nelupti. Neluptus geriausiai supjaustyti 0,7-1 cm storio skiltelėmis. Galima įmaišyti nuluptu supjaustytų agurkų.
Šių konservų nelaikyti ilgiau kaip 10 mėn.
o kiek svogūnų reikia?
QUOTE(darbštuolė @ 2006 08 17, 12:29)
http://www.sintagma....2256D8D005FB872
Pomidorai drebučiuose II
Drebučiams:
1 l vandens
4-5 skiltelės česnako
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
2 šaukštai želatinos
3-4 laurų lapeliai (Lauro lapas)
8-10 kvapiųjų pipirų žirnelių (Kvapieji pipirai)
1 šaukštelis citrinų rūgšties
Želatina išbrinkinti. Iš kitų komponentų, išskyrus česnaką, išvirti užpilą. Į jį supilti išbrinkintą želatiną.
Pomidorus plikyti verdančiu vandeniu, greitai perpilti šaltu, nulupti odelę ir supjaustyti 2-2,5 cm storio skiltelėmis.
Česnaką, svogūną arba krapus smulkiai supjaustyti.
Pomidorus dėti į stiklainius sluoksniuojant su česnakais, užpilti pravėsusiu užpilu.
Pasterizuoti 80°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 10-15 min., 1 l - 20-25 min. ir tuoj pat sandariai uždaryti.
Nevisiškai sunokusių pomidorų galima nelupti. Neluptus geriausiai supjaustyti 0,7-1 cm storio skiltelėmis. Galima įmaišyti nuluptu supjaustytų agurkų.
Šių konservų nelaikyti ilgiau kaip 10 mėn.
Pomidorai drebučiuose II
Drebučiams:
1 l vandens
4-5 skiltelės česnako
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
2 šaukštai želatinos
3-4 laurų lapeliai (Lauro lapas)
8-10 kvapiųjų pipirų žirnelių (Kvapieji pipirai)
1 šaukštelis citrinų rūgšties
Želatina išbrinkinti. Iš kitų komponentų, išskyrus česnaką, išvirti užpilą. Į jį supilti išbrinkintą želatiną.
Pomidorus plikyti verdančiu vandeniu, greitai perpilti šaltu, nulupti odelę ir supjaustyti 2-2,5 cm storio skiltelėmis.
Česnaką, svogūną arba krapus smulkiai supjaustyti.
Pomidorus dėti į stiklainius sluoksniuojant su česnakais, užpilti pravėsusiu užpilu.
Pasterizuoti 80°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 10-15 min., 1 l - 20-25 min. ir tuoj pat sandariai uždaryti.
Nevisiškai sunokusių pomidorų galima nelupti. Neluptus geriausiai supjaustyti 0,7-1 cm storio skiltelėmis. Galima įmaišyti nuluptu supjaustytų agurkų.
Šių konservų nelaikyti ilgiau kaip 10 mėn.
Dariau ir aš pagal šį receptą. Tai neišlaukiau žiemos - puoliau ragaut. Skonis , ti man nesustingo. O gal reik dėt į šaldytuvą ir tada sustings?
is pradziu ir man nestingo ,tai as i saldytuva sukisau ir tada sustingo o po to paprasciau sandeliuke laikau ir laikosi neissileide.
QUOTE(darbštuolė @ 2006 08 17, 13:29)
http://www.sintagma....2256D8D005FB872
Pomidorai drebučiuose II
Drebučiams:
1 l vandens
4-5 skiltelės česnako
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
2 šaukštai želatinos
3-4 laurų lapeliai (Lauro lapas)
8-10 kvapiųjų pipirų žirnelių (Kvapieji pipirai)
1 šaukštelis citrinų rūgšties
Želatina išbrinkinti. Iš kitų komponentų, išskyrus česnaką, išvirti užpilą. Į jį supilti išbrinkintą želatiną.
Pomidorus plikyti verdančiu vandeniu, greitai perpilti šaltu, nulupti odelę ir supjaustyti 2-2,5 cm storio skiltelėmis.
Česnaką, svogūną arba krapus smulkiai supjaustyti.
Pomidorus dėti į stiklainius sluoksniuojant su česnakais, užpilti pravėsusiu užpilu.
Pasterizuoti 80°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 10-15 min., 1 l - 20-25 min. ir tuoj pat sandariai uždaryti.
Nevisiškai sunokusių pomidorų galima nelupti. Neluptus geriausiai supjaustyti 0,7-1 cm storio skiltelėmis. Galima įmaišyti nuluptu supjaustytų agurkų.
Šių konservų nelaikyti ilgiau kaip 10 mėn.
Pomidorai drebučiuose II
Drebučiams:
1 l vandens
4-5 skiltelės česnako
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
2 šaukštai želatinos
3-4 laurų lapeliai (Lauro lapas)
8-10 kvapiųjų pipirų žirnelių (Kvapieji pipirai)
1 šaukštelis citrinų rūgšties
Želatina išbrinkinti. Iš kitų komponentų, išskyrus česnaką, išvirti užpilą. Į jį supilti išbrinkintą želatiną.
Pomidorus plikyti verdančiu vandeniu, greitai perpilti šaltu, nulupti odelę ir supjaustyti 2-2,5 cm storio skiltelėmis.
Česnaką, svogūną arba krapus smulkiai supjaustyti.
Pomidorus dėti į stiklainius sluoksniuojant su česnakais, užpilti pravėsusiu užpilu.
Pasterizuoti 80°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 10-15 min., 1 l - 20-25 min. ir tuoj pat sandariai uždaryti.
Nevisiškai sunokusių pomidorų galima nelupti. Neluptus geriausiai supjaustyti 0,7-1 cm storio skiltelėmis. Galima įmaišyti nuluptu supjaustytų agurkų.
Šių konservų nelaikyti ilgiau kaip 10 mėn.
pabandysiu