su selga sausainiais tiesiog super . Visada darydavau su gaidelio, tai dabar nera ka lyginti.....
O as dariau su sausainiais ''Kaunas", jie taip pat labai trapus. Isbandziau a la Bea's mama ir varskini. Abu labai patiko. Ir is vis, ka bedaryciau is Bea receptu, viskas gaunasi.
QUOTE(šviesa @ 2005 04 19, 19:07)
O as dariau su sausainiais ''Kaunas", jie taip pat labai trapus. Isbandziau a la Bea's mama ir varskini. Abu labai patiko. Ir is vis, ka bedaryciau is Bea receptu, viskas gaunasi.
As su Kaunu darydavau irgi, patys geriausi is lietuvisku, bet kai radau elga, tai tik su selga. Daznai selga citrininius imu: 4 pak selgos citrininiu, puses citrinos sulciu, pak. sviesto, indelis kond pieno, ir galima dar smulkintu dziov vaisiu. Ir dar skanu du pak sosoladiniu selgos, ir du pak su kond. pienu!!!
QUOTE(Shalimar @ 2005 02 26, 18:52)
O tu kaip virei piena-atidaryta ar uzdaryta skardine?Girdejau daug gincu apie tai, ruosiuosi gaminti, bet bijau, kad nesprogtu Ir kiek laiko virei?
na as cia labai paveluotai, bet tik dabar sita tema radau anksciau taip pat kond.piena virdavau. uzdarytoj skardinej, apie 1,5 - 2 val, tik vis i ta puoda, kuriam verdi, vandens dapilti reikia
o as tai ryt irgi begsiu i paduotuve produktu pirk, nes taip tinginio uzsimaniau....
Sveikos,mamytes! Tingiuniuka darau jau mziausiai 20 metuku,ir visad ji darydavau ala Bea's mama,nes butnent toks yra mano kulinarineje knygoje,bet neseniai pabandziau padaryti kitoki tinginiuka! Jo neliko jau po keliu valandu! Visi,kad ragavao,prase recepto ir sake,kad labai skanus.ir ash dziaugiuosi,kad truputi viska pakeiciau,nes ir man toks tinginys zymiai labiau patiko.Tai gi va:
Ant silpnos ugnies visai istirpdinkite 82% riebumo sviesta
Iberkite 2 saukstus kakavos "Nesquik"
Supilkite indeli kondenstuoto pieno ir ant silpnos ugnies ismaisykite.
Tada suberkite 2 pokelius sulauzytu SELGOS sausainiu su airisko kremo idrau ir dar pavirinkite.
Tada darykite viska kaip visada.Likykite tinginiuka saldytuve per nakti!
Viskas panasu,tik reikia sviesta visai istirpinti,dedi kakava Nesquik ir sausainius Selga su tuo airisku kremu ir suberus sausainius vel truputeli pakaitinti. Pasakele!! Taip kvepia,toks skonis.Galite padaryti ne desras,o kokios idoesnes formos tinginiuka.Pvz ash dariau sirdeles formos.Tiesiog ish tos teslos islypdziau sirdeles.
Butinai pabandykit,o ash pabandysiu ta varskes tinginuka,jau taip gundo
Ant silpnos ugnies visai istirpdinkite 82% riebumo sviesta
Iberkite 2 saukstus kakavos "Nesquik"
Supilkite indeli kondenstuoto pieno ir ant silpnos ugnies ismaisykite.
Tada suberkite 2 pokelius sulauzytu SELGOS sausainiu su airisko kremo idrau ir dar pavirinkite.
Tada darykite viska kaip visada.Likykite tinginiuka saldytuve per nakti!
Viskas panasu,tik reikia sviesta visai istirpinti,dedi kakava Nesquik ir sausainius Selga su tuo airisku kremu ir suberus sausainius vel truputeli pakaitinti. Pasakele!! Taip kvepia,toks skonis.Galite padaryti ne desras,o kokios idoesnes formos tinginiuka.Pvz ash dariau sirdeles formos.Tiesiog ish tos teslos islypdziau sirdeles.
Butinai pabandykit,o ash pabandysiu ta varskes tinginuka,jau taip gundo
Sveikos. Bandziau padaryti idomia tinginio forma, tai sukisau ji i zele zieda, nes nesinorejo i svecius paprastos desros nusinest. Gavosi va toks vat.
Ir dar, na cia tik mano nuomone, bet su Selga sausainiais man tinginys ne toks skanus kaip su paprastais Gaideliais.
Ir dar, na cia tik mano nuomone, bet su Selga sausainiais man tinginys ne toks skanus kaip su paprastais Gaideliais.
O,fainai ir skaniai atrodo
O man siandien dukrele pagamino tinginio.To,su nesquik ir selga:)
Labai skanus buvo
O man siandien dukrele pagamino tinginio.To,su nesquik ir selga:)
Labai skanus buvo
na as cia visu neskaiciau receptu tai jei jau toks buvo tai nepykit Tai va jis mano mamos firminis: istirpinti nepilna poka sviesto ir apie 300 g irisu ideti sauksteli senobskos kakavos del spalvos, prilauzyti 400 g sausainiu ir viska sumaisyti. kai sukieteja, o turi gautis tokia lb kieta desra,tada tingini valgom ir liezuvio nepraryjam netyciom
Na čia receptų tai gausybė, reiks man išbandyti kokį...O šiaip iki šiol tinginį darau labai paprastai:
1. Pakelis sviesto;
2. 1,5 stiklinė pieno (0,5 stiklinė ištirpinti kakavai);
3. Cukraus geriausia 0,5 stiklinės vidutinio saldumo, saldokas 1 stiklinė.
4. Paprasta senoviška kakava geriausia ištirpinti 0,5 stiklinėje pieno.
5. Sausainių, bele kokių, pagal skonį 4 pakeliai
Dedi į puodą sviestą ir pili cukrų, ištirpini sviestą kartu su cukrumi, tada pili pieno stiklinę, kai užverda supili 0,5 stiklinėje ištirpintą kakavą. Kai vėl užverda visą skystį pilti ant sulaužytų sausainių...Maišyti, šaldyti kaip patinka...Jis toks paprastas, bet visai skanus, dažnai darau, visi giria...
1. Pakelis sviesto;
2. 1,5 stiklinė pieno (0,5 stiklinė ištirpinti kakavai);
3. Cukraus geriausia 0,5 stiklinės vidutinio saldumo, saldokas 1 stiklinė.
4. Paprasta senoviška kakava geriausia ištirpinti 0,5 stiklinėje pieno.
5. Sausainių, bele kokių, pagal skonį 4 pakeliai
Dedi į puodą sviestą ir pili cukrų, ištirpini sviestą kartu su cukrumi, tada pili pieno stiklinę, kai užverda supili 0,5 stiklinėje ištirpintą kakavą. Kai vėl užverda visą skystį pilti ant sulaužytų sausainių...Maišyti, šaldyti kaip patinka...Jis toks paprastas, bet visai skanus, dažnai darau, visi giria...
QUOTE(lotute @ 2005 05 04, 12:55)
reiks ir man pameginti, bet su juo darbo tai nemazai?
Aš darau kaip ir rutuliak pagal tokį receptą. Labai skanu niam niam ir visai čia nedaug darbo reikia
O ar bandėt daryti baltą tinginį. Reikia nedėti kakavos, o prikrauti džiovintų vaisių. Prieš tai reikia juos pamirkyti. Vaisiai gali būti įvairiausi, persikai, kriaušės..... O toliau kaip ir paprastam, viską sumaišai ir formuoji. Aš ankstesnių receptų neskaičiau, gal jau tokį turit. Bet vistiek SKANAUS.
QUOTE(AGFA @ 2005 05 06, 18:26)
O ar bandėt daryti baltą tinginį. Reikia nedėti kakavos, o prikrauti džiovintų vaisių. Prieš tai reikia juos pamirkyti. Vaisiai gali būti įvairiausi, persikai, kriaušės..... O toliau kaip ir paprastam, viską sumaišai ir formuoji. Aš ankstesnių receptų neskaičiau, gal jau tokį turit. Bet vistiek SKANAUS.
Cituoju savo senesne zinute
Galiu papasakot, kaip as dariau tingini Na, viskas tradiciskai - sviestas, kondensuotas pienas, sausainiai, vanilinas.Dar dejau dziovintu vysniu ir abrikosu, pries tai juos pamirkiau cinamono degtinej(naujas "Stumbro"gaminys )Galu gale apsiziuriu, ogi visai nera kakavos Parduotuves nebedirba(megstu gamint vakarais ), tai dariau balta tingini.Nu bet zinokit, gavosi pasakiskai skanus