Bulvių pyragas (receptas iš žurnalo)
*Kilogramas bulvių,
*2 kiaušiniai,
*200ml pieno,
*100g miltų,
*šaukštas sviesto,
*3 raudonieji svogūnai,
*pagal skonį druskos,
*100g virto kumpio,
*juodųjų pipirų,
*muskatų.
1. Kiaušinius gerai išplakite su pienu ir miltais. Pagardinkite druska ir pipirais.Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
2. Sviestą ištirpinti keptuvėje, sudėti bulves ir kepti apie 10min. Svogūnus ir kumpį supjaustykite, sudėkite ant bulvių keptuvėje ir trumpai pakepinkite. Tada pabarstykite druska, pipirais ir muskatais.
3. Apskritą skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite apkeptą mišinį ir užpilkite kiaušinių plakiniu. Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 min.
O čia mano bulvių pyrago variantas:
*Bulvės (maždaug žiūrėjau, kad uždengtų kepimo skardą)
*2 kiaušiniai
*miltų pati savo nuožiūra dėjau,
*druska
*pipirai
*pievagrybiai
*fermentinis sūris
*pienas
*sviestas
*grietinė
Pakepinau plonai supjaustytas bulves. Kai iškepė sudėjau į skardą. Tada patroškinau pievagrybius grietinės padaže. Juos sudėjau ant skardoje sudėtų bulvių (su visu padažu). Iš miltų, kiaušinių, pieno ir smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio padariau plakinį, kurį užliejau ant bulvių su pievagrybiais. Įdėjau į orkaitę ir kepiau 20min. Gavosi labai skanus biggrin.gif Patarčiau į plakinį dėti sūrio, nes tas viršus gaunasi thumbup.gif Tai va toks mano receptukas ax.gif
*Bulvės (maždaug žiūrėjau, kad uždengtų kepimo skardą)
*2 kiaušiniai
*miltų pati savo nuožiūra dėjau,
*druska
*pipirai
*pievagrybiai
*fermentinis sūris
*pienas
*sviestas
*grietinė
Pakepinau plonai supjaustytas bulves. Kai iškepė sudėjau į skardą. Tada patroškinau pievagrybius grietinės padaže. Juos sudėjau ant skardoje sudėtų bulvių (su visu padažu). Iš miltų, kiaušinių, pieno ir smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio padariau plakinį, kurį užliejau ant bulvių su pievagrybiais. Įdėjau į orkaitę ir kepiau 20min. Gavosi labai skanus biggrin.gif Patarčiau į plakinį dėti sūrio, nes tas viršus gaunasi thumbup.gif Tai va toks mano receptukas ax.gif
QUOTE(*Selma* @ 2009 11 13, 21:38)
Taip pat įdedu savo pačios bulvių pyrago foto štai prašau nekritikuoti, esu tik mėgėja
Skaniai atrodo
Visos mes čia tokios
QUOTE(Vikucce @ 2009 11 13, 23:08)
Dėkui Na mano patirtis labai maža ir manau daug mažesnė nei kitų čia esančių.. Bet gaminti patinka Kai ką nors pagaminsiu naujo, bulviško pasidalinsiu
Bulvinius patiekalus be galo megstu, ta va kepu toki bulviu pyraga (recepte jis pyragu pavadintas, nors manau, kad ji labiau tiktu kokiu apkepu vadinti ar kazkaip panasiai).
Reikes: 1 kg bulviu, 2 kiausiniu, 200 ml pieno, 100 g miltu, sauksto sviesto, 3 svogunu, 100 g virto kumpio, pagal skoni druskos ir pipiru.
Kiausinius gerai isplakite su pienu ir miltais. Pagal skoni pagardinkite prieskoniais. Bulves nuskuskite ir supjaustykite smulkiais griezineliais. Sviesta istirpinkite keptuveje, sudekite bulves ir kepkite apie 10min (as kepiau tol, kol suminkstejo). Svogunus ir kumpi supjaustykite ir sudekite ant bulviu keptuveje ir trumpai pakepinkite. Tada pabarstykite druska, pipirais. I apskrita ar kokia kita turima skarda isklokite kepimo popieriumi, sudekite apkepta misini ir uzpilkite kiausiniu plakiniu. Kepkite iki 200 laipsniu ikaitintoje orkaiteje 25-30min. Skanaus
Reikes: 1 kg bulviu, 2 kiausiniu, 200 ml pieno, 100 g miltu, sauksto sviesto, 3 svogunu, 100 g virto kumpio, pagal skoni druskos ir pipiru.
Kiausinius gerai isplakite su pienu ir miltais. Pagal skoni pagardinkite prieskoniais. Bulves nuskuskite ir supjaustykite smulkiais griezineliais. Sviesta istirpinkite keptuveje, sudekite bulves ir kepkite apie 10min (as kepiau tol, kol suminkstejo). Svogunus ir kumpi supjaustykite ir sudekite ant bulviu keptuveje ir trumpai pakepinkite. Tada pabarstykite druska, pipirais. I apskrita ar kokia kita turima skarda isklokite kepimo popieriumi, sudekite apkepta misini ir uzpilkite kiausiniu plakiniu. Kepkite iki 200 laipsniu ikaitintoje orkaiteje 25-30min. Skanaus
QUOTE(linuoskytej @ 2009 11 18, 20:49)
Bulvinius patiekalus be galo megstu, ta va kepu toki bulviu pyraga (recepte jis pyragu pavadintas, nors manau, kad ji labiau tiktu kokiu apkepu vadinti ar kazkaip panasiai).
Reikes: 1 kg bulviu, 2 kiausiniu, 200 ml pieno, 100 g miltu, sauksto sviesto, 3 svogunu, 100 g virto kumpio, pagal skoni druskos ir pipiru.
Kiausinius gerai isplakite su pienu ir miltais. Pagal skoni pagardinkite prieskoniais. Bulves nuskuskite ir supjaustykite smulkiais griezineliais. Sviesta istirpinkite keptuveje, sudekite bulves ir kepkite apie 10min (as kepiau tol, kol suminkstejo). Svogunus ir kumpi supjaustykite ir sudekite ant bulviu keptuveje ir trumpai pakepinkite. Tada pabarstykite druska, pipirais. I apskrita ar kokia kita turima skarda isklokite kepimo popieriumi, sudekite apkepta misini ir uzpilkite kiausiniu plakiniu. Kepkite iki 200 laipsniu ikaitintoje orkaiteje 25-30min. Skanaus
Reikes: 1 kg bulviu, 2 kiausiniu, 200 ml pieno, 100 g miltu, sauksto sviesto, 3 svogunu, 100 g virto kumpio, pagal skoni druskos ir pipiru.
Kiausinius gerai isplakite su pienu ir miltais. Pagal skoni pagardinkite prieskoniais. Bulves nuskuskite ir supjaustykite smulkiais griezineliais. Sviesta istirpinkite keptuveje, sudekite bulves ir kepkite apie 10min (as kepiau tol, kol suminkstejo). Svogunus ir kumpi supjaustykite ir sudekite ant bulviu keptuveje ir trumpai pakepinkite. Tada pabarstykite druska, pipirais. I apskrita ar kokia kita turima skarda isklokite kepimo popieriumi, sudekite apkepta misini ir uzpilkite kiausiniu plakiniu. Kepkite iki 200 laipsniu ikaitintoje orkaiteje 25-30min. Skanaus
Keliais postais aukščiau įdėjau tokį patį receptą, kartais reikėtų pasiskaityti
As norejau pasiklausti ar galima butu zemaiciu blynus darant tas bulves malti ne su mesmale, o sugrusti su grustuve?Na kaip bulviu kose,nes mesmales neturiu
QUOTE(999999999 @ 2009 12 02, 21:31)
As norejau pasiklausti ar galima butu zemaiciu blynus darant tas bulves malti ne su mesmale, o sugrusti su grustuve?Na kaip bulviu kose,nes mesmales neturiu
manau, kad galima dar su burokine tarka esu tarkavus pati nes irgi mėsmalės neturiu
QUOTE(liutasirde @ 2009 12 02, 21:35)
manau, kad galima dar su burokine tarka esu tarkavus pati nes irgi mėsmalės neturiu
Oi labai aciu tada teks gaminti
QUOTE(999999999 @ 2009 12 02, 21:38)
Oi labai aciu tada teks gaminti
nėra už ką, tikiuosi, kad pavyks puikiai
QUOTE(liutasirde @ 2009 12 02, 21:40)
nėra už ką, tikiuosi, kad pavyks puikiai
Tikiuosi ir as,nes pirma kart juos gaminsiu