siandien gaminau bulviu verinukus, vyrui labai patiko. panasaus recepto neradau,,, gal tik nepastebejau, taigi:
Sudėtis:
7 - 8 virtos bulves (cia as tiek dviems darau)
šoninės,
melynasis svogunas,
marinuoti agurkėliai,
druska,
pipirai.
Padažas:
Grietine, keciupas,
2 skiltelės česnako,
1 svogūnas,
žalumynai,
pipirai,
druska.
Isvirti bulves. Šoninę supjaustyti juostelėmis ir jomis apvynioti bulves . Ant medinių iešmelių smeigti bulvę arba verti sonine-bulve - sonine (kad nereiketu vynioti bulviu), svogūno griežinėlį ir agurką. Kepti orkaitėje apie 10 minučių, kol šoninė apskrus. Bulves patiekti karštas su padažu (smulkintą svogūną pakepti, tada mesti cesnaka, grietine, keciupa, maisyti pabaigai krapiuku, petrazoliu).
galima daryti ne verinukus, o i platu negilu kepimo inda delioti bulve griezineliais, svoguna ant virsaus, cesnako papjaustyti, sonine ant virsaus. bet kad vienas kito per daug nedengtu, kad orkaiteje apskrustu. o darant verinukus svarbu nepervirti bulviu, nes priesingu atveju bandant ivert iesmeli, bulve suskils.
QUOTE(Ruggiagele @ 2009 03 27, 19:42)
siandien gaminau bulviu verinukus, vyrui labai patiko. panasaus recepto neradau,,, gal tik nepastebejau, taigi:
Sudėtis:
7 - 8 virtos bulves (cia as tiek dviems darau)
šoninės,
melynasis svogunas,
marinuoti agurkėliai,
druska,
pipirai.
Padažas:
Grietine, keciupas,
2 skiltelės česnako,
1 svogūnas,
žalumynai,
pipirai,
druska.
Isvirti bulves. Šoninę supjaustyti juostelėmis ir jomis apvynioti bulves . Ant medinių iešmelių smeigti bulvę arba verti sonine-bulve - sonine (kad nereiketu vynioti bulviu), svogūno griežinėlį ir agurką. Kepti orkaitėje apie 10 minučių, kol šoninė apskrus. Bulves patiekti karštas su padažu (smulkintą svogūną pakepti, tada mesti cesnaka, grietine, keciupa, maisyti pabaigai krapiuku, petrazoliu).
galima daryti ne verinukus, o i platu negilu kepimo inda delioti bulve griezineliais, svoguna ant virsaus, cesnako papjaustyti, sonine ant virsaus. bet kad vienas kito per daug nedengtu, kad orkaiteje apskrustu. o darant verinukus svarbu nepervirti bulviu, nes priesingu atveju bandant ivert iesmeli, bulve suskils.
Sudėtis:
7 - 8 virtos bulves (cia as tiek dviems darau)
šoninės,
melynasis svogunas,
marinuoti agurkėliai,
druska,
pipirai.
Padažas:
Grietine, keciupas,
2 skiltelės česnako,
1 svogūnas,
žalumynai,
pipirai,
druska.
Isvirti bulves. Šoninę supjaustyti juostelėmis ir jomis apvynioti bulves . Ant medinių iešmelių smeigti bulvę arba verti sonine-bulve - sonine (kad nereiketu vynioti bulviu), svogūno griežinėlį ir agurką. Kepti orkaitėje apie 10 minučių, kol šoninė apskrus. Bulves patiekti karštas su padažu (smulkintą svogūną pakepti, tada mesti cesnaka, grietine, keciupa, maisyti pabaigai krapiuku, petrazoliu).
galima daryti ne verinukus, o i platu negilu kepimo inda delioti bulve griezineliais, svoguna ant virsaus, cesnako papjaustyti, sonine ant virsaus. bet kad vienas kito per daug nedengtu, kad orkaiteje apskrustu. o darant verinukus svarbu nepervirti bulviu, nes priesingu atveju bandant ivert iesmeli, bulve suskils.
o ta sonine kokia: zalia ar parukyta?
QUOTE(Ruggiagele @ 2009 03 27, 20:42)
siandien gaminau bulviu verinukus, vyrui labai patiko. panasaus recepto neradau,,, gal tik nepastebejau, taigi:
Sudėtis:
7 - 8 virtos bulves (cia as tiek dviems darau)
šoninės,
melynasis svogunas,
marinuoti agurkėliai,
druska,
pipirai.
Padažas:
Grietine, keciupas,
2 skiltelės česnako,
1 svogūnas,
žalumynai,
pipirai,
druska.
Isvirti bulves. Šoninę supjaustyti juostelėmis ir jomis apvynioti bulves . Ant medinių iešmelių smeigti bulvę arba verti sonine-bulve - sonine (kad nereiketu vynioti bulviu), svogūno griežinėlį ir agurką. Kepti orkaitėje apie 10 minučių, kol šoninė apskrus. Bulves patiekti karštas su padažu (smulkintą svogūną pakepti, tada mesti cesnaka, grietine, keciupa, maisyti pabaigai krapiuku, petrazoliu).
galima daryti ne verinukus, o i platu negilu kepimo inda delioti bulve griezineliais, svoguna ant virsaus, cesnako papjaustyti, sonine ant virsaus. bet kad vienas kito per daug nedengtu, kad orkaiteje apskrustu. o darant verinukus svarbu nepervirti bulviu, nes priesingu atveju bandant ivert iesmeli, bulve suskils.
Sudėtis:
7 - 8 virtos bulves (cia as tiek dviems darau)
šoninės,
melynasis svogunas,
marinuoti agurkėliai,
druska,
pipirai.
Padažas:
Grietine, keciupas,
2 skiltelės česnako,
1 svogūnas,
žalumynai,
pipirai,
druska.
Isvirti bulves. Šoninę supjaustyti juostelėmis ir jomis apvynioti bulves . Ant medinių iešmelių smeigti bulvę arba verti sonine-bulve - sonine (kad nereiketu vynioti bulviu), svogūno griežinėlį ir agurką. Kepti orkaitėje apie 10 minučių, kol šoninė apskrus. Bulves patiekti karštas su padažu (smulkintą svogūną pakepti, tada mesti cesnaka, grietine, keciupa, maisyti pabaigai krapiuku, petrazoliu).
galima daryti ne verinukus, o i platu negilu kepimo inda delioti bulve griezineliais, svoguna ant virsaus, cesnako papjaustyti, sonine ant virsaus. bet kad vienas kito per daug nedengtu, kad orkaiteje apskrustu. o darant verinukus svarbu nepervirti bulviu, nes priesingu atveju bandant ivert iesmeli, bulve suskils.
Ar vietoje sonines tiktu karsto rukymo kumpis?
QUOTE(Ambrozija @ 2003 06 17, 23:57)
VIRTŲ BULVIŲ BLYNELIAI
7-8 bulvės
kiaušinis
šaukštas miltų
šaukštas krakmolo
3 šaukštai pyrago džiūvėsėlių
druskos
Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsamale, suberiami miltai, krakmolas, įmušamas kiaušinis, pasūdoma, padaromi ploni blyneliai, apveliami pyrago džiūvėsėliais ir apkepami riebaluose. Blyneliai būna skanesni, jei į tešlą įminkoma maltos virtos mėsos, virtų susmulkintų grybų ar kapotų prieskoninių žalumynų.
7-8 bulvės
kiaušinis
šaukštas miltų
šaukštas krakmolo
3 šaukštai pyrago džiūvėsėlių
druskos
Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsamale, suberiami miltai, krakmolas, įmušamas kiaušinis, pasūdoma, padaromi ploni blyneliai, apveliami pyrago džiūvėsėliais ir apkepami riebaluose. Blyneliai būna skanesni, jei į tešlą įminkoma maltos virtos mėsos, virtų susmulkintų grybų ar kapotų prieskoninių žalumynų.
Labai labai skanu!
QUOTE(Olesta @ 2008 11 17, 13:08)
Dariau švilpikus palei Nerytės receptuką, viskas būtų ok, bet man ko tais rieboka, labai prigeria aliejaus, gal per plonai iškočiojau kitus užšaldžiau ir bandysiu virti vandeny tik kitokios formos padariau...o baltymo nedėjau, jisai skystina gi tešlą
O as mergytes visai be aliejaus kepu. Padaru tokia tesla kaip Nerytes, tada dedu i skarda pabarstyta miltais (taip mano mociute kepdavo), kepu orgaiteje. Jie buna sausi ir savotiskai tasus. Nu vien zo, visada darau didesli kieki, nes mano seimyna juos megsta saltus kaip ale cipsai ar popcorn prie teliko . O tada juos sausus dedu i puoda, ipilu trecdali pieno visam sudetam kiekiui, beriu druskytes, pakepintu svogunu ir patroskinu kokias penkiolika min. Pienukas nuo svilpiku sutirsteja, kaip padazas gaunasi ir visi valgo bliudais
Česnakinės bulvės
Reikės:
- bulvių
- kmynų
Aptepui:
- 125 g sviesto
- 5 šaukštai permezano sūrio (aš dėjau mozarelos)
- 3 čęsnakų skiltelės
- 2 šaukštai smulkintų petražolių
- šaukštas grietinės
- maltų pipirų
- druskos
Bulves nuplauti, užvirti, suberti kmynus ir išvirti.
Paruošti aptepą - sviestą, sūri, grietinę, sutrintus česnakus ir smulkintas petražoles sumaišyti, įberti druskos, pipirų.
Bulves perpjauti išilgai, dėti į aliejum išteptą skardą, viršų aptepti pagamintu česnakiniu sviestu. Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių ir kepti 10-15 min.
Valgėm su pomidorų, agurkų, icebergo salotomos
Reikės:
- bulvių
- kmynų
Aptepui:
- 125 g sviesto
- 5 šaukštai permezano sūrio (aš dėjau mozarelos)
- 3 čęsnakų skiltelės
- 2 šaukštai smulkintų petražolių
- šaukštas grietinės
- maltų pipirų
- druskos
Bulves nuplauti, užvirti, suberti kmynus ir išvirti.
Paruošti aptepą - sviestą, sūri, grietinę, sutrintus česnakus ir smulkintas petražoles sumaišyti, įberti druskos, pipirų.
Bulves perpjauti išilgai, dėti į aliejum išteptą skardą, viršų aptepti pagamintu česnakiniu sviestu. Įkaitinti orkaitę iki 220 laipsnių ir kepti 10-15 min.
Valgėm su pomidorų, agurkų, icebergo salotomos
Baltija koks greitas ir turėtų būti skanus patiekalas. Galima bulves išsivirti iš vakaro, o vakare po darbo tik pašildyti orkaitėj su aptepu
QUOTE(gi2lux @ 2009 10 01, 19:51)
Baltija koks greitas ir turėtų būti skanus patiekalas. Galima bulves išsivirti iš vakaro, o vakare po darbo tik pašildyti orkaitėj su aptepu
aš kaip tik turėjau šaldytuve vakarykščių bulvių, tai sudėjau ir jas, gavosi ne blogiau, nei su šviežiai virtom o kad skanus tai tikrai
[quote=Baltija,2009 10 01, 18:56]
Česnakinės bulvės
na ir kodel butent perskaiciau sita recepta tada, kai tik sugalvojau kudintis pasijauciau tokia alkana, ryt bandysim gamint
Česnakinės bulvės
na ir kodel butent perskaiciau sita recepta tada, kai tik sugalvojau kudintis pasijauciau tokia alkana, ryt bandysim gamint
šiandien kepiau bulvynius blynus. pirmą kartą gyvenime. gavosi labai skaniai.
o vakar pirmą kartą dariau žemaičių blynus irgi skanūs gavosi. ir užšaldyti liko
o vakar pirmą kartą dariau žemaičių blynus irgi skanūs gavosi. ir užšaldyti liko
noriu Baltijai padekoti uz nuotabia ideja gavosi nerealiai skaniai, ir net MB gyre, kuris neisivaizduoja pietu be mesos tikrai labai skanu
QUOTE(Ambrozija @ 2003 06 17, 22:57)
VIRTŲ BULVIŲ BLYNELIAI
7-8 bulvės
kiaušinis
šaukštas miltų
šaukštas krakmolo
3 šaukštai pyrago džiūvėsėlių
druskos
Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsamale, suberiami miltai, krakmolas, įmušamas kiaušinis, pasūdoma, padaromi ploni blyneliai, apveliami pyrago džiūvėsėliais ir apkepami riebaluose. Blyneliai būna skanesni, jei į tešlą įminkoma maltos virtos mėsos, virtų susmulkintų grybų ar kapotų prieskoninių žalumynų.
7-8 bulvės
kiaušinis
šaukštas miltų
šaukštas krakmolo
3 šaukštai pyrago džiūvėsėlių
druskos
Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsamale, suberiami miltai, krakmolas, įmušamas kiaušinis, pasūdoma, padaromi ploni blyneliai, apveliami pyrago džiūvėsėliais ir apkepami riebaluose. Blyneliai būna skanesni, jei į tešlą įminkoma maltos virtos mėsos, virtų susmulkintų grybų ar kapotų prieskoninių žalumynų.
Tikrai
ir as siandien isbandziau. Mano sunui tiko