Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

VISKAS RYT IR AS PABANDYSIU...NEBEGALIU SUNKU SKAITYTI APIE TOKIUS SKANESTUS TUSCIU SKRANDZIU,VARAU VALGYTI
Atsakyti
As jau kepu..tuoj ragausim essen.gif
Tik va, sudvejojau ar nereikejo druskytes idet g.gif dariau toc toc pagal recepta..Na ziuresim, jei ka, kita karta patobulinsim smile.gif
Atsakyti
Kad tik vyras nepamirstu grietineles nupirkt mad.gif Jau kaip noooooriu situ prancuzisku, tai net dabar pavalgius seiles tysta doh.gif laugh.gif

p.s. tai ar reikia druskos det ar ne??????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidulė: 25 rugpjūčio 2004 - 17:49
improvizacija bulviu tema, nors tinka ir prie moliugu, cukiniju g.gif ir farso wink.gif
supjausciau bulves mazdaug 1 cm girezineliais, gal kiek ploniau. pakepiau aliejuje su kmynais ir santa marios bulviu prieskoniais. sudejau bulves i keramikini inda kepimui orkaitej. apkepinau su prieskoniais ir cesnaku paprika, moliuga, cuklinija ir pomidorus. uzdejau ant bulviu. tada turejo buti apkeptas farsas ant darzoviu, bet jis man pasirode itartinas mad.gif taip kad farso nebuvo laugh.gif sumaisiau grietine, majoneza ir cili padaziuka, aptepiau darzoves. ant virsaus pritarkavau fermentinio surio. ikisau orkaiten 10 min. finalas- thumbup.gif thumbup.gif essen.gif bis.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ieva-Pieva: 29 rugpjūčio 2004 - 20:33
man tai laabai patiko tos prancūziškos bulvės ,o vyrui nea net atsisakė valgyti mad.gif
Atsakyti
QUOTE (Arti @ 2004 08 24, 18:52)
As jau kepu..tuoj ragausim essen.gif
Tik va, sudvejojau ar nereikejo druskytes idet g.gif dariau toc toc pagal recepta..Na ziuresim, jei ka, kita karta patobulinsim smile.gif

As daznai kepdama bulves keptuveje dedu fermentinio surio, grietines, svoguniuko ir dar visokio bieso tai skonis gaunasi labai panasus kaip ir tu prancuzisku bulvyciu, tik tos prancuziskos bulvytes ilgiau kepa.. O kalbant apie tuos biesus, tai prisiminiau, kad kazkada darydavau labai skania makaliuze su keptom bulvem. Kas makaliuziu nemegsta, tai galit toliau neskaityt laugh.gif laugh.gif

O kas norit paekspermentuot tai pasakoju: viska kepdavau vienoj keptuvej. I ta patiekala ieina: bulves, smulkiai pjaustytas kopustas, pieniskos desreles, svogunas, kiausinis, fermentinis suris, grietine, krapai ir ant pacio galo pjaustyti pomidorai. Tikiuosi nieko nepamirsau g.gif
Tai va, reiks vel kada padaryti, nes mano vyras dar neragaves sito sedevro laugh.gif

Ir dar..pasigirsiu, visos tetulytes sakydavo, kad joms ir prie geriausiu noru taip skaniai nesigaudavo kaip man tongue.gif

Atsakyti
Mamytes!
Gal zinote, kaip issivirti tokiu kleckiuku (kaip cepelino kailiukas)? Niekad nedariau, todel noriu paklaust, kaip daryt, ir ar imanoma be krakmolo (cia kur dabar gyvenu, jo tiesiog nera) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 16, 21:31)
Mamytes!
Gal zinote, kaip issivirti tokiu kleckiuku (kaip cepelino kailiukas)? Niekad nedariau, todel noriu paklaust, kaip daryt, ir ar imanoma be krakmolo (cia kur dabar gyvenu, jo tiesiog nera) blush2.gif


O gi visai paprastai biggrin.gif Mes vadinam tuos kotleciukus dzukiskom bandelem.
Mase padaryti reikia kaip cepelinams. Zodziu sutarkuoji bulves, stipriai nusunki bet nusunk i bliuda ir lauk neispilk to skystimo, nes nusistovi bulviu krakmolas kuri veliau sudesi i mase. I sutarkuotas zalias bulves, reikia ideti dar siek tiek virtu bulviu koses mazdaug 2 dalys zaliu bulviu, 1 dalis virtu bulviu. Mase pasudyk kiek patinka, nupilk nuo krakmolo skysti, i krakmola imusk pora kiausiniu, viska isplak ir supilk i mase. Tada viska gerai isminkyk. Tirstumas gaunasi kaip cepelinams. Puode uzvirink vandeni, imi siek tiek mases, delnuose padarai apvalu ar pailga (koks labiau patinka) paploteli ir meti verdanti pasudyta vandeni. Kiek reikia virti tiksliai nezinau, nes as virdama ragauju biggrin.gif
Kai isverda isgriebiu i dubeni ir uzpilu padaziuku.
Padazas:
Paspirgau lasiniuku, pakepinu svoguniuko, ipilu siek tiek to vandens kuriame vire bandeles, pridedu grietines ir vegetos. Pakaitinu kol gerai uzverda. thumbup.gif mano seimyna tiesiog dievina sita padaza, as ji darau ir cepelinams.
O jei jums nepatinka toks, prasom valgyti kaip jums patogiau... mirksiukas.gif
Atsakyti
Bitulka, as labai dekinga uz pagalba, butinai bandysiu, seniai norejau!!!Aciu aciu uz nepatingejima taip detaliai paaiskinti!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 17, 19:43)
Bitulka, as labai dekinga uz pagalba, butinai bandysiu, seniai norejau!!!Aciu aciu uz nepatingejima taip detaliai paaiskinti!! 4u.gif


Oi nagi prasom, kad pamacytu 4u.gif bis.gif
Atsakyti
Gal kas galėtų atsakyti, ar žemaičių blynus darant reikia dėti žalią, virtą ar keptą mėsos įdarą? 4u.gif dar niekada nedariau tų blynų, bet rytoj labai norėčiau. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mally @ 2005 03 18, 20:02)
Gal kas galėtų atsakyti, ar žemaičių blynus darant reikia dėti žalią, virtą ar keptą mėsos įdarą? 4u.gif dar niekada nedariau tų blynų, bet rytoj labai norėčiau. ax.gif


Žalia tikrai netiks. Geriausia virtą. Nors jeigu turiu keptos mėsos likučių, sumalu ir tą.
Atsakyti