Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

QUOTE(Filia @ 2008 02 28, 13:41)
Man skanu bulviniai varškėtukai.



O kiek cia mazdaug porciju gaunasi? 2, 4 ar 6? Na, mazdaug... blush2.gif Noreciau pamegint, bet pradziai pakaktu 2 porciju, tai nezinau ar daryt is visu produktu, ar puses...
Atsakyti
QUOTE(Filia @ 2008 02 28, 12:41)
Man skanu bulviniai varškėtukai.

200 gr. varškės
7-8 bulvės
1 kiaušinis + 1 kiaušinis aptepimui
druskos
Sviesto
grietinės
svogūno

Bulves sutarkuoti bulvine tarka, nusunkti. Varškę pertrinti su kiaušiniu, bulves ir varškę sumaišyti, dėti druskos, formuoti nedideles bandeles. Jas aptepti kiaušinio plakiniu. Kepti nelabai karštoje orkaitėje kol gražiai pagels, galima apversti.

Padažas: Svogūną pakepti svieste, dėti grietinės.

Iškepusius varškėtukus dėti į troškintuvą, užpilti padažą ir patroškinti karštoje orkaitėje apie 7 min.

Skanaus

Labai skanu turetu buti,reiks pabandyti kada thumbup.gif
Atsakyti
Ir aš noriu pasidalinti savo receptukais:

1. Panašus į čia jau aprašytą: bulves supjaustyti, apvirti, nusunkti, berti į kepimo skardą, apšlakstyti aliejumi (man skaniausiai gaunasi su keliais šaukštais alyvuogių, apibarstyti prieskoniais (Kotanyi, arba kitais) ir būtinai džiovintais čiobreliais ir rozmarinais. Kepti, kol apskrunda. Labai tinka kaip garnyras prie mėsos.

2. Nebeprisimenu, gal jau ir rašiau šį receptą g.gif
labai gerai su šepetėliu nuplauname neluptas bulves, perpjaunam per pusę, dedam kepti į skardą (perpjauta bulvės pusė turiu "žiūrėti" į viršų). Kepti, kol iškeps (30 min- 1 val). Pasiruošti sviestą su prieskoniais: minkštą sviestą sumaišyti su mėgstamais prieskoniais (kam nors tai - Vegeta, kitiems - kokie bulvių prieskoniai ar pan.), dėti į šaldutuvą, kol bulvės iškeps. Iškepusias bulves dėti į lėkštes, įpjauti viršų ir į vidų dėti sviesto su prieskoniais, kad tirptų. Labai skanu su kefyru thumbup.gif mano tetos firminis patiekalas, prieš 20 metų ji taip vaišindavo savo viršininkus, o jie visada ir prašydavo šio patiekalo. Vadino jį "seks bulkutės" blush2.gif
Atsakyti
Vakar gaminau toki idomu patiekaliuka ax.gif galima sakyti, kad tai buvo saldytuvo nuo likuciu valymas unsure.gif

Taigi:

BULVIU PLOKSTAINIS SU........ GRIKIAIS(?) huh.gif

5 vidutinio dydzio bulves
1 morka
1 nedidelis svogunas
viska sutarkuoti burokine arba morku tarkavimo tarka
1 stikline karsto pieno
2 kiausiniai
~200g virtu grikiu (liko nuo garnyro ir niekas nenorejo valgyti g.gif )
~200g "slapenkes"
ir parukytu lasinuku

Taigi, lasinukus paspirgiau paskui dar sudejau smulkiai supjaustyta desra, pakepinau. Viska sudejau i tarkius, dar truputi pasudziau, supyliau i aliejum patepta skarda ir iskepiau stai toki keista plokstaini.
Na sunelis kai paragavo, tai is karto isnyko puse skardos doh.gif , man taip pat patiko ir produktu likuciai susinaudojo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(monagg @ 2008 02 19, 12:14)
Bulves ant farso biggrin.gif

Ikaitiname orkaite iki 180 laipsniu, i skarda istepta trupuciu aliejaus dedame paruosta farsa, ji istepame saukstu per visa (mazdaug) skarda (priklausomai kiek daug norima pagaminti), apie 1,5cm storio sluoksniu...farsa paruosti galite kaip kotletams ar kaip kitaip, kaip jums patinka....ant jo dedame nuskustas, nevirtas ir supjaustytas griezineliais storesniais bulves, pries tai jas susipjaustom i dubeni, kur apibarstom prieskoniais ar bulvem ar tiesiog vegeta ar tik druska ir rankom graziai jas visas ismaisom, kad prieskoniai vienodai pasiskirstytu...taigi sudedame bulves ant farso....dedame skarda i orkaite ir kepame apie 20min....tada jau prisitarkuojam gausiau fermentinio megstamo surio ir apibarstom ta visa musu kepini....dar pakepame kol suris graziai apskrus....patiekiame karta su darzovemis zaliomis ir astriu "mexikana " pomidoru padazu....skanaus biggrin.gif

as farsa patepu majonezu, dar idedu svoguniuko, omidoriuku. super gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2008 03 01, 14:46)
O kiek cia mazdaug porciju gaunasi? 2, 4 ar 6? Na, mazdaug...  blush2.gif  Noreciau pamegint, bet pradziai pakaktu 2 porciju, tai nezinau ar daryt is visu produktu, ar puses...


Nedaug gaunasi, jeigu mažai valgote, tai iš pusės galite pabandymui daryti, o jei visa šeima, 4 asmenys, tai porciją visą reikėtų.
Atsakyti
As rytoj turiu laisva diena,tai reiks zemaiciu blynus gaminti ax.gif
Atsakyti
O as daznai prie kokios mesytes ar siaip kokio patiekalo kepu stai taip bulves:
Nuskutu bulves (pagal poreiki), supjaustau jas griezineliais (na, mazdaug bulve supjaustau i 4 dalis griezineliais, jei suprantamai paaiskinau biggrin.gif ), o galima ir tik per puse pjauti, bet tada ilgiau kepa. Supilu jas i dubeni ar maiseli (jei nesinori teptis ranku biggrin.gif ), paprieskoniuoju iv. bulviu prieskoniais, ipilu slakeli aliejaus ir sviesto, ir visa ta mase ismaisyti ir deti i skarda, istepta aliejumi. Dar ant virsaus bulviu padelioju kelis gabaliukus sviesto. Ir i orkaite. Nu bent man tai labai skanu. Bulves buna tokios gelsvos, pavirsius traskus, o viduje minkstutes, issiputusios thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(monagg @ 2008 02 19, 13:14)
Bulves ant farso biggrin.gif

Ikaitiname orkaite iki 180 laipsniu, i skarda istepta trupuciu aliejaus dedame paruosta farsa, ji istepame saukstu per visa (mazdaug) skarda (priklausomai kiek daug norima pagaminti), apie 1,5cm storio sluoksniu...farsa paruosti galite kaip kotletams ar kaip kitaip, kaip jums patinka....ant jo dedame nuskustas, nevirtas ir supjaustytas griezineliais storesniais bulves, pries tai jas susipjaustom i dubeni, kur apibarstom prieskoniais ar bulvem ar tiesiog vegeta ar tik druska ir rankom graziai jas visas ismaisom, kad prieskoniai vienodai pasiskirstytu...taigi sudedame bulves ant farso....dedame skarda i orkaite ir kepame apie 20min....tada jau prisitarkuojam gausiau fermentinio megstamo surio ir apibarstom ta visa musu kepini....dar pakepame kol suris graziai apskrus....patiekiame karta su darzovemis zaliomis ir astriu "mexikana " pomidoru padazu....skanaus biggrin.gif

4u.gif aciu uz lengva ir greitai pagaminama patiekala thumbup.gif super skanu
Atsakyti
Nežinau ar kepat kas, bet mano šeimynai patinka bulviniai paplotėliai su faršu arba cepelinai kepti orkaitėje ,kaip tik šiandien kepiau rolleyes.gif darau viską taip pat kaip cepelinus tik be virtų bulvių ,vien tik iš tarkių,pašaunu į orkaitę, valgom su grietine, galima ir su padažiuku thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Realija: 11 kovo 2008 - 18:08
BUlves valgau labai labai retai, bet mano megstamiausias patiekalas, tai bulves folijoje ir i lauza imestos bigsmile.gif su padazu : grietine ir daug kalendros. 4u.gif
Atsakyti
ka tik valgem stai toki patiekala smile.gif

FARSIRUOTOS BULVES GRIETINELEJE
BULVES
FARSAS
GRIETINELES PAKELIS
FERMENTINIS SURIS

1. Nuskusti bulves, ispjauti viduriuka (as isiminejau sutokiu ale dratu, kuri preita savaite nupirkau kaziuko mugej smile.gif ), prikisti farso (i farsa dejau maltos mesos prieskoniu). viska sudejau i stiklini puoda.
user posted image
2. uzpiliau grietinele, ir sutrupinau maggi nepilna kubeli.
user posted image
uzdengiau su dangciu ir i orkaite. 40minuciu, 180 laipsniu.
3. istraukiau, apibarsciau tarkuotu fermentiniu suriu ir dar 5min i orkaite idejau. tik dabar jau nedengiau su dangciu.
stai kas gavos.
user posted image
dar pabarsciau krapais.

skanaus 4u.gif
Atsakyti