Įkraunama...
Įkraunama...

Bulvių patiekalai

QUOTE(crocus @ 2008 02 13, 19:06)
Man nesiseka su vėdarais. Vis susprogsta kepant. Ir subadau adata, kai išsipučia ir vistiek bac ir išbėga. Vyras sako, kad per daug prikemšu. Šiandien tai vieną žarną normaliai pridėjau, kitą tokią putuštę. Ir vis tiek sprogo. Skonis nuo to nenukenčia. Bet norėtųsi ir vaizdo solidaus tongue.gif  Beje kokias žarnas vykusias perkate. Paskutinį kart Krekenavos agrofirmos pirkau. Labai švarios, žiauriai sūrios-reikia numirkyti, ir jaučiasi toks skoniukas, kaip per ilgai sūdytos. Ir plonokos-sunkiai prikimšti

Niu, ar nieks vėdariukų nekepa mirksiukas.gif ?
Atsakyti
Aciu Koarletei us SVILPIKU receptuka thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 02 14, 20:49)
Niu, ar nieks vėdariukų nekepa mirksiukas.gif ?

vedarus riekia badyti ne adata o sakute ir ne kai ishsipucia, o pries dedant kepti - tada nesusprogsta, ir gal per karstai kepi? nu nzn... man tai normaliai iskepa, apkepa ir nesprogsta schmoll.gif net uzsimaniau
Atsakyti
QUOTE(Dasha @ 2008 02 15, 10:52)
vedarus riekia badyti ne adata o sakute ir ne kai ishsipucia, o pries dedant kepti - tada nesusprogsta, ir gal per karstai kepi? nu nzn... man tai normaliai iskepa, apkepa ir nesprogsta  schmoll.gif net uzsimaniau

Ir dar , kad nesutruktų , reikia kepti vienodoje temperatūroje, nes padidinus temperatūra, sutrūksta. aišku ir neperkarštai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dasha @ 2008 02 15, 10:52)
vedarus riekia badyti ne adata o sakute ir ne kai ishsipucia, o pries dedant kepti - tada nesusprogsta, ir gal per karstai kepi? nu nzn... man tai normaliai iskepa, apkepa ir nesprogsta  schmoll.gif net uzsimaniau



QUOTE(*Aušrė* @ 2008 02 15, 15:26)
Ir dar , kad nesutruktų , reikia kepti vienodoje temperatūroje, nes padidinus temperatūra, sutrūksta. aišku ir neperkarštai  mirksiukas.gif



Bandysiu. Kepu tai 200-220 laipsnių tempertūroje. Tik kad ar prasidurs su šakute minkšti g.gif Badysiu. Ačiū
Atsakyti
Bulves ant farso biggrin.gif

Ikaitiname orkaite iki 180 laipsniu, i skarda istepta trupuciu aliejaus dedame paruosta farsa, ji istepame saukstu per visa (mazdaug) skarda (priklausomai kiek daug norima pagaminti), apie 1,5cm storio sluoksniu...farsa paruosti galite kaip kotletams ar kaip kitaip, kaip jums patinka....ant jo dedame nuskustas, nevirtas ir supjaustytas griezineliais storesniais bulves, pries tai jas susipjaustom i dubeni, kur apibarstom prieskoniais ar bulvem ar tiesiog vegeta ar tik druska ir rankom graziai jas visas ismaisom, kad prieskoniai vienodai pasiskirstytu...taigi sudedame bulves ant farso....dedame skarda i orkaite ir kepame apie 20min....tada jau prisitarkuojam gausiau fermentinio megstamo surio ir apibarstom ta visa musu kepini....dar pakepame kol suris graziai apskrus....patiekiame karta su darzovemis zaliomis ir astriu "mexikana " pomidoru padazu....skanaus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(monagg @ 2008 02 19, 12:14)
Bulves ant farso biggrin.gif

Ikaitiname orkaite iki 180 laipsniu, i skarda istepta trupuciu aliejaus dedame paruosta farsa, ji istepame saukstu per visa (mazdaug) skarda (priklausomai kiek daug norima pagaminti), apie 1,5cm storio sluoksniu...farsa paruosti galite kaip kotletams ar kaip kitaip, kaip jums patinka....ant jo dedame nuskustas, nevirtas ir supjaustytas griezineliais storesniais bulves, pries tai jas susipjaustom i dubeni, kur apibarstom prieskoniais ar bulvem ar tiesiog vegeta ar tik druska ir rankom graziai jas visas ismaisom, kad prieskoniai vienodai pasiskirstytu...taigi sudedame bulves ant farso....dedame skarda i orkaite ir kepame apie 20min....tada jau prisitarkuojam gausiau fermentinio megstamo surio ir apibarstom ta visa musu kepini....dar pakepame kol suris graziai apskrus....patiekiame karta su darzovemis zaliomis ir astriu "mexikana " pomidoru padazu....skanaus biggrin.gif

speja viskas iskepti per tiek laiko? skamba visai skaniai
Atsakyti
QUOTE(monagg @ 2008 02 19, 12:14)
Bulves ant farso biggrin.gif

Ikaitiname orkaite iki 180 laipsniu, i skarda istepta trupuciu aliejaus dedame paruosta farsa, ji istepame saukstu per visa (mazdaug) skarda (priklausomai kiek daug norima pagaminti), apie 1,5cm storio sluoksniu...farsa paruosti galite kaip kotletams ar kaip kitaip, kaip jums patinka....ant jo dedame nuskustas, nevirtas ir supjaustytas griezineliais storesniais bulves, pries tai jas susipjaustom i dubeni, kur apibarstom prieskoniais ar bulvem ar tiesiog vegeta ar tik druska ir rankom graziai jas visas ismaisom, kad prieskoniai vienodai pasiskirstytu...taigi sudedame bulves ant farso....dedame skarda i orkaite ir kepame apie 20min....tada jau prisitarkuojam gausiau fermentinio megstamo surio ir apibarstom ta visa musu kepini....dar pakepame kol suris graziai apskrus....patiekiame karta su darzovemis zaliomis ir astriu "mexikana " pomidoru padazu....skanaus biggrin.gif

As panasiai darau, tik dar svoguno sluoksni dedu, tikrai labai labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 02 19, 12:24)
speja viskas iskepti per tiek laiko? skamba visai skaniai



as cia mazdaug laika parasiau...tik kaip sakant jau ziurekis kaip keps...galima ir ilgiau....as cia laika parasiau kaip kadaise zurnale perskaiciau...pirma karta pagalji dariau poto jau savaip....gal netycia ir ilgiau trunka....bet verta pabandyti....
Atsakyti
QUOTE(monagg @ 2008 02 21, 12:37)
as cia mazdaug laika parasiau...tik kaip sakant jau ziurekis kaip keps...galima ir ilgiau....as cia laika parasiau kaip kadaise zurnale perskaiciau...pirma karta pagalji dariau poto jau savaip....gal netycia ir ilgiau trunka....bet verta pabandyti....

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 02 21, 20:23)



prasom ner uz ka biggrin.gif
Atsakyti
Siandien cepelinus darysiu blush2.gif tikiuosi pavyks doh.gif
Atsakyti