Visad kepu mėsą, vištieną orkaitėj su bulvėm, vienu šūvių būną du zuikiai nudėti niekad nesudega, nebūną kad neiškepa ir t.t tiesiog bulves supjaustai tokiais pat gabaliukais kaip ir mėsa kad būną, smulkiausiai gaunasi skiltelėm tokiom kaip sparnus kepu.
QUOTE(ArGin @ 2008 01 31, 14:00)
O asnoejau paklaust, kaip jus kepat bulves orkaiteje, ty kaip garnyra prie mesytes Kiek as meginau, vidurys neiskepa, o virsus sudega
Tu jas kepk folijoje, arba pries tai istepk majonezu ar grietine. Pamazink karstuma. Ir zinok, jos visada labai ilgai kepa.
Aš bulves ruošiu taip. Man ir mano šeimai labai patinka.
Nuplaunu bulves su lūpenom. Jas subadau su šakute iš abieju pusių, dedu į lėkštę ir mikrobanginėje apie 10-15 min ant aukščiausios temperatūros. Laikas priklauso nuo kiek bulvių dėsim ir bulvių didžio. Jei labai didelės bulvės, tai ir 20 min. prireikia. Tada imu plokščią skardą, dažniausiai imu picos skardą, iškloju sviestiniu popieriumi, sudedu bulves. Jas perpjaunu pusiau, bet ne iki galo, apibarstau druska, jei patinka žalumynais ar kitais prieskoniais ir po pusę šaukštelio sviesto arba margarino tarp bulvių puselių. Tada į įkaitintą orkaitę iki 450 - 500 F (230-260 ) ir 15 min. Dažniausiai taip bulves dedu kepti ant viršutinės orkaitės lentinėlės likus mėsos patiekalui 15-20 min iki iškepimo.
Vaikai mėgsta, kai dar uždedu varškės su agurkais tirštą padažą. Tai tiesiog apsivalgymas
Nuplaunu bulves su lūpenom. Jas subadau su šakute iš abieju pusių, dedu į lėkštę ir mikrobanginėje apie 10-15 min ant aukščiausios temperatūros. Laikas priklauso nuo kiek bulvių dėsim ir bulvių didžio. Jei labai didelės bulvės, tai ir 20 min. prireikia. Tada imu plokščią skardą, dažniausiai imu picos skardą, iškloju sviestiniu popieriumi, sudedu bulves. Jas perpjaunu pusiau, bet ne iki galo, apibarstau druska, jei patinka žalumynais ar kitais prieskoniais ir po pusę šaukštelio sviesto arba margarino tarp bulvių puselių. Tada į įkaitintą orkaitę iki 450 - 500 F (230-260 ) ir 15 min. Dažniausiai taip bulves dedu kepti ant viršutinės orkaitės lentinėlės likus mėsos patiekalui 15-20 min iki iškepimo.
Vaikai mėgsta, kai dar uždedu varškės su agurkais tirštą padažą. Tai tiesiog apsivalgymas
QUOTE(RamuneM @ 2008 02 07, 18:21)
Aš bulves ruošiu taip. Man ir mano šeimai labai patinka.
Nuplaunu bulves su lūpenom. Jas subadau su šakute iš abieju pusių, dedu į lėkštę ir mikrobanginėje apie 10-15 min ant aukščiausios temperatūros. Laikas priklauso nuo kiek bulvių dėsim ir bulvių didžio. Jei labai didelės bulvės, tai ir 20 min. prireikia. Tada imu plokščią skardą, dažniausiai imu picos skardą, iškloju sviestiniu popieriumi, sudedu bulves. Jas perpjaunu pusiau, bet ne iki galo, apibarstau druska, jei patinka žalumynais ar kitais prieskoniais ir po pusę šaukštelio sviesto arba margarino tarp bulvių puselių. Tada į įkaitintą orkaitę iki 450 - 500 F (230-260 ) ir 15 min. Dažniausiai taip bulves dedu kepti ant viršutinės orkaitės lentinėlės likus mėsos patiekalui 15-20 min iki iškepimo.
Vaikai mėgsta, kai dar uždedu varškės su agurkais tirštą padažą. Tai tiesiog apsivalgymas
Nuplaunu bulves su lūpenom. Jas subadau su šakute iš abieju pusių, dedu į lėkštę ir mikrobanginėje apie 10-15 min ant aukščiausios temperatūros. Laikas priklauso nuo kiek bulvių dėsim ir bulvių didžio. Jei labai didelės bulvės, tai ir 20 min. prireikia. Tada imu plokščią skardą, dažniausiai imu picos skardą, iškloju sviestiniu popieriumi, sudedu bulves. Jas perpjaunu pusiau, bet ne iki galo, apibarstau druska, jei patinka žalumynais ar kitais prieskoniais ir po pusę šaukštelio sviesto arba margarino tarp bulvių puselių. Tada į įkaitintą orkaitę iki 450 - 500 F (230-260 ) ir 15 min. Dažniausiai taip bulves dedu kepti ant viršutinės orkaitės lentinėlės likus mėsos patiekalui 15-20 min iki iškepimo.
Vaikai mėgsta, kai dar uždedu varškės su agurkais tirštą padažą. Tai tiesiog apsivalgymas
kaip darai ta padaza?
QUOTE(Nerytė @ 2008 02 07, 20:13)
kaip darai ta padaza?
Labai paprastai.
Varškytė (mums labiausiai patinka grūdėtoji) + grietinės keli šaukštai (aš dažnai keičiu į natūralų jogortą) (šio indigridiento dedu tiek, kiek norisi padažo skysto, kuo daugiau, tuo skysčiau) + česnako sutrinto ar smulkiai supjaustyto + žalio agurko kubeliais (žievelę nulupu) arba kartais ir rauginto agurko, bet raugintą aš sutarkuoju per borokinę tarką, nes kažkodėl man taip skaniau + mėgstami prieskoniai (žaluminai, pipiriukai ir t.t.).
Beje, šis varškės padažas mėgstamas ir prie bulvinių blynų. O kartais ir vienas skaniai valgosi
QUOTE(RamuneM @ 2008 02 07, 20:28)
Labai paprastai.
Varškytė (mums labiausiai patinka grūdėtoji) + grietinės keli šaukštai (aš dažnai keičiu į natūralų jogortą) (šio indigridiento dedu tiek, kiek norisi padažo skysto, kuo daugiau, tuo skysčiau) + česnako sutrinto ar smulkiai supjaustyto + žalio agurko kubeliais (žievelę nulupu) arba kartais ir rauginto agurko, bet raugintą aš sutarkuoju per borokinę tarką, nes kažkodėl man taip skaniau + mėgstami prieskoniai (žaluminai, pipiriukai ir t.t.).
Beje, šis varškės padažas mėgstamas ir prie bulvinių blynų. O kartais ir vienas skaniai valgosi
Varškytė (mums labiausiai patinka grūdėtoji) + grietinės keli šaukštai (aš dažnai keičiu į natūralų jogortą) (šio indigridiento dedu tiek, kiek norisi padažo skysto, kuo daugiau, tuo skysčiau) + česnako sutrinto ar smulkiai supjaustyto + žalio agurko kubeliais (žievelę nulupu) arba kartais ir rauginto agurko, bet raugintą aš sutarkuoju per borokinę tarką, nes kažkodėl man taip skaniau + mėgstami prieskoniai (žaluminai, pipiriukai ir t.t.).
Beje, šis varškės padažas mėgstamas ir prie bulvinių blynų. O kartais ir vienas skaniai valgosi
ACIU
reiks isbandyti... as irgi l. megstu grudetaja varske
Siandien dariau Koarletes svilpikus,nu super gavosi
mmm... kaip skaniai Koarletes svilpikai atrodo